Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaitau mo aso malolo i Zanzibar. Tau ile motu i masina

Pin
Send
Share
Send

O le Zanzibar Island e taʻutaʻua ile avea ma nofoaga taʻutaʻua o aso malolo ile tausaga atoa. Ae ui i lea, o nisi vaitau o le tau o loʻo faʻamatalaina ii foi. Ae maise lava, i Zanzibar, o vaitau aofia ai lua timuga ma lua matutu vaitaimi o eseesega umi i le masina. Ma o mea o totoe i luga o le motu e matua lelei i soʻo se masina, e tatau ona e filifilia le saʻo mo le tau. I tua atu i na mea uma, o le motu o loʻo tu i lalo o le ekueta, o lea o tuutuuga e lelei mo faʻafiafiaga i le tausaga atoa, ma e oʻo lava i le vaitau o le mamafa o timuga, e amata timuga i le afa muamua o le aso, e le faʻaleagaina ai le manatu o le tau mafanafana o Aferika.

O masina sili ona timu (mai ia Mati ia Me aofia ai) e i ai le tau maualalo, mai ia Iuni ia Oketopa - o se maualuga vaitau. E tofu i latou ma ana lava lelei, fuafua i mea e fiafia i ai tagata tafafao. I le vaitau o timuga, o le ea mafanafana latalata latalata i le 30 ° C i le ao, ma le tau o le ola i faletalimalo e sili atu maualalo. I le tau matutu - susulu o le tau ma toetoe lava leai se ao lagi. O le mea lea, e mafai ona tatou faʻapea atu ma le saogalemu i luga o le motu o Zanzibar o aso malolo tumau i le aluga o le tausaga, e na o sina foliga ese i nai masina eseʻese.

Vaitau maualuga mo aso malolo i Zanzibar

Afai o lau filifiliga mo se tafaoga na paʻu i Tanzania, e taʻua o le motu o Zanzibar, o lona uiga o le vaitau umi e lima atoa i saute masina o le taumafanafana o le muamua mea lea e tatau ona mafaufau loloto atili i ai. O le vaitau o le matafaga Aferika i Zanzibar toeititi atoa le afa tausaga le tele, mai le amataga o Iuni e oʻo i le faaiuga o Oketopa. E i ai le isi tamaʻi turisi taumafanafana i luga o le motu, na puʻeina Ianuari ma Fepuari i le taimi - o le tutusa vaitau matutu, o sina malologa ae leʻi umi se vaitaimi timuga.

Ole faʻatatau ile tau i Zanzibar ole tikeri ole mafanafana ole ea male vevela ole vai ile masina. O le taimi nei, o suiga o le tau i le lalolagi, o suiga laiti o le tau ua lagonaina foi iinei. E masani lava, i le vaitau mugala, o le vevela o le ea e tumau i masina uma o le taumalulu o le itulagi i saute (tatou i ai lenei kalena taumafanafana): i le ao latalata + 27 ... + 30 ° С, i le po + 24 ... + 26 ° С Ae o suiga laiti e tupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le vaitau o mugala, e mafai ona timu faʻafuaseʻi ma toso ai pea mo le vaiaso.

Vaitau maualuga i Zanzibar i masina

Mafaufau i le tau i Zanzibar i le masina. I le tau mugala laʻitiiti (Ianuari-Fepuari) toulu ni timuga i ni aso se lua ile masina, ae a le o se masani ai Aferika taumafanafana, o le vevela e oʻo atu i le 33 ° and, ma e mafanafana le sami e oʻo atu i le + 28 ... + 30 ° ° Fepuari e manatu faapitoa lava mago.

I se tulaga lautele, o le amataga o le maualuga vaitau (Iuni) mafai lava ona faʻailogaina e ni nai timuga, ae o le la susulu tau i totonu mo se taimi umi. Ia Iulai ma Aukuso atonu e leai se timu, o thermometer pou e seasea oʻo atu i le 30 ° C, ae ia Setema ma Oketopa e vevela i le taumafanafana, o le sami ua amata ona mafanafana ma sili atu le mafanafana mo aau, ma timuga na o ni nai aso. O nei masina e sili ona asia e turisi i le vaitaimi lauiloa, ona o tulaga e sili ona lelei mo le matafaga ma aau. Tele tagata e fiafia i le maualuga vaitau i Zanzibar, pe a sili e malolo i luga o le sami talafatai.

O le filifiliga o taumafanafana masina e sili atu ona talafeagai mo i latou e faigata ona toe fetuʻunaʻi i tulaga fou o le tau i taimi kalena e le masani ai. Ae ia Ianuari ma Fepuari, o le malologa e lelei mo e fiafia i le vevela o le vevela, e le gata i lea, o le taimi lenei i Zanzibar e faʻafetaia e le au maimoa o se vaitau mo le loloto loloto sami, faʻapea foi ma le matamata i laumei.

O le vevela o le vai i le vaitau maualuga mafai ona paʻu i le + 26 ° C, lea e manatu e sili malu mo se malologa. Peitai, latalata atu ia Oketopa ma Novema, o le averesi o le vevela o le sami e oo atu i le + 28 ° C ma sili atu, o le aau taimi o lona tumutumuga.

O le iai ma le malosi o le paʻu o le susū i le vaitau o mugala e mafai ona valoia toetoe lava o taimi uma: o ni nai aso nei mo le masina atoa, ma e le o se mea faigata tele, ae naʻo ni nai itula. Ae ui i lea, e pei ona faʻailoa mai, seasea mea tutupu e le tuʻusaunoa - timu mo le vaiaso. Peitai, e le mafai foi ona mautinoa.

O le a se isi mea e te faʻamoemoeina i le vaitaimi o mugala

Matagi ma galu i lenei vaitau tietiega mafai ona maua ia Iulai ma masina muamua e lua o le tausaga. O le alu atu ma le tafe o Zanzibar e le na ona tupu, ae masani ona i ai se tele aʻafiaga i le natura o le matafaga aso malolo. O le loloto o le aveʻesea o le vai e mafai ona oʻo atu i le toeititi atoa le kilomita, ma o le talafatai e matala i le tafatafaʻilagi. I luga o nisi matafaga, o le sami faigata ona minoi, faʻamoemoe i le vaega o le masina.

O le susū i le vaitau o mugala e maualalo, ma e le gata i lea, o savili o le sami e masani ona i ai, lea e faʻamaluluina ai le vevela. O le mea lea, e fesiitai sili atu lemu nai lo le mamao mai le talafatai. E tatau ona maitauina o le laueleele tele o Tanzania e leai sona faʻamanuiaga, ma o le vevela iina e oʻo atu i tulaga ogaoga o le equatorial.

Talu ai o le vaitau e fai si umi (lima masina le tele), o le tau tulaga o le a eseese i le amataga, ogatotonu ma le faaiuga. Ma, o le amataga o le vaitau - Iuni - masani lava ma seasea ma ua uma mou atu timuga, pa'ū o le vevela (iinei le kalena taumalulu amataina), faaitiitia le susū ma le amataga o mugala. Ma i le faaiuga o le vaitau - Novema - ua toe oso le vevela, ua taunuʻu le susū, ma ua mafanafana lelei le sami.

Ona o fesuiaiga o vaitau, e i ai le tutusa taimi i le lolofi mai o turisi i le nofoaga Tanzanian. O le tau maualuga i luga o le talafatai o loʻo faia ia Novema ia Fepuari, pe a oʻo mai tagata tafafao e fesoʻotaʻi e le gata i le tau, ae faʻapea foi ma tausamiga tausamiga masani.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Vaitau maualalo: O Zanzibar o loʻo avea pea ma nofoaga e malolo ai

Paʻu timuga maualalo i Tanzania, lata ile. Zanzibar amata ia Mati ma o le tau e toetoe lava tumau i le atoa o le tautoulu a Aferika. O Zanzibar o loʻo tu i nofoaga faʻasao o monsoons, o lo latou vaitau ma le maualuga o le susū i le atu atumotu o loʻo faaleoina, faʻapea foi ma le maualuga o le gaioiga a le la. O le vevela o le tau ma le vevela o timuga e le o se mea faʻamalosi ona o le tau maualalo. Ma, i le timuga vaitau, timuga mafai foi ona sau faʻafuaseʻi.

Ua amata timuga mai timuga mai le sefulu tausaga talu ai o Mati. O lona uiga, o le masina muamua o le tautotogo (ma o lea la, i se isi itu, o le amataga o le tautoulu) mafai lava ona mafaufauina o le afa masani masani matafaga. Ae o le ea e faasolosolo malie ona malulu i lalo i le averesi o tau taua o le + 27 ° C ma lalo. O le masina o Aperila e matua tamaoaiga i timuga - i le taimi o 3.5 vaiaso atonu e iai ni timuga, ma i aso o totoe e na o le puao o le tau, ae o le tau moni o le taumafanafana (e oʻo atu i le 30). Me e tai pei lava o timuga, e ese mai le matagi. E oʻo atu i le faʻaiuga o le masina, ua amata ona aliali mai le la, ua tuʻu lava timuga, ma ua atili ai ona faʻataua le ea ma le vai.

I taimi o timuga maualuluga, e ui lava e seasea, mamafa timuga e tupu ai o lea malolo malologa ma le tautua i Zanzibar. I lenei taimi, faletalimalo ma atoa atumotu tapunia mo puipuiga mafuaaga. Ole tele o faʻasologa e feololo ma masani. E mafai la ona e fuafuaina ma le saogalemu le taimi e te alu ai ma tafafao maimoa - i le tau maualalo, e le mafai e le leaga o le tau ona faʻaleagaina le lagona o le aso malolo. E le gata i lea, o le vevela iinei (e leai se taimi muamua i le tausaga) o le taumafanafana.

Ia Novema ma Tesema i Zanzibar toe o le vaitau timuga. O lenei vaitaimi e puʻupuʻu nai lo le umi, ma e mafai ona iai timuga i le vaitau atoa, pei o Mati. A e maise, ia Novema, o timuga e mafai ona naʻo le sefulu tausaga, ma e oʻo foi i se taimi puʻupuʻu. O Tesema e masani ona avea ma masina sili ona vevela o le tausaga. O le ea vevela e le pa'ū lalo 30 ° C ao ma le po, o le susū maualuga, maualuga le sami mafanafana ma manaia mo aau. I se faʻaopopoga, o le ulufale mai o turisi i lenei masina ua faʻafaigofieina e le Kerisimasi ma le Tausaga Fou faʻamanatuina.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Vevela ma isi maualalalo vaitau faʻamaumauga

O le vevela o le ea i le vaitau o timuga i Zanzibar e + 30 ... + 33 ° i le ao ma le + 26 ... + 27 ° i le po. E mafanafana pea le sami, e oʻo atu i le + 28 ° C, e laiti le matagi ma galu, ae o le susū e maualuga lona maualuga. O le alu ese ma le tafe o le vaitau maualalo e le ese mai le maualuga tasi, e sili atu le suʻesuʻeina o latou foliga mo se nofoaga faʻapitoa i Zanzibar.

O le maualuga o le vevela e tupu i le masani timuga taimi - o le faaiuga o le kalena tausaga ma le amataga o Mati, i le aoauli tumutumu e masani ona vevela i le la e oʻo i le sili atu +40. A sauni e alu mo Zanzibar, oe tatau ona amanaʻia le UV faʻasino ma faʻaputu i luga o mea puipuia. Ma afai o le vevela i le amataga o timuga tetele e oʻo lava i le faʻamalieina e ala i le toe faʻatumuina o le susu, ona oʻo lea i le faaiuga o Me, pe a toʻulu le timu, ma ua latalata ina mago, o le faʻaalia i le la e matua mataʻutia.

I le vaitau o timuga, o tau paʻu i mea e nonofo ai e mafai ona oʻo atu i le 50-70%, o lea la e i ai le avanoa e faʻaalu atili ai aso malolo iinei. Ma latou foi, o le a avea ma se tafaoga taumafanafana moni: o le matafaga po o tafaoga i le taeao, ona malolo ai lea o le aoauli ae le i faʻafiafia le afiafi. I Tanzania, i Zanzibar, o le vaitau o aso malolo e mafai ona tufatufaina i soo se masina, o loʻo i ai pea le taumafanafana, ma uiga uma o le taumafanafana, e aofia ai ma timuga mafanafana o timuga.

O le motu faʻautauta e sili ona lauiloa ona o ona tau ma agavaʻa gafatia, vaʻaiga o le sami ma le faʻatumuina ma le lanu o vaʻaia o vaʻaia. O le lelei o le malologa, tautua ma le matagofie faalenatura ua leva ona soʻona faʻatuputeleina i le tele o iloiloga. Filifili lau Zanzibar i se taimi e fetaui ma oe ma i le vaitau e sili ona fetaui mo oe. O le tau i le talafatai e fiafia tele i malologa ma faʻafiafiaga, ae mafai foi ona suia lona masani masani. O loʻo avea pea ma motu, ma e aʻafia ile sami.

O le mea lea, o le filifilia o se vaitau talafeagai mo aso malolo i Zanzibar mo le tele o masina, e taua ai le suʻesuʻeina o tala o tala o mea ae le i tusiina se maimoaga. O le tau e suia, ma o le tau e sili atu. E ui o le motu o Zanzibar o se vaega o le setete o Tanzania, o tulaga o le tau i luga o atumotu e mafai ona matua ese mai le laueleele autu, ma o lenei e tatau foi ona amanaʻia pe a filifilia lau vaitau i Zanzibar.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Fiafia Ua Faanoanoa - Sofara Luavalu Vetemotu Reggae Version (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com