Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faigofie tulafono mo le tausiga o le Peruvian Cereus. Faʻamatalaga, ata ma le galueaina o le cactus

Pin
Send
Share
Send

O fugalaʻau mataʻina ma vave ola o Cereus. Cereus o le cactus, i le natura e tupu i le tele lapoa. Naʻo ni nai ituaiga e talafeagai mo le totoina i totonu o se fale mautotogi.

Cereus manumalo i le fiafia i fugalaʻau ma lona vave tuputupu aʻe, lapoʻa tele ma ofoofogia foliga vaaia. Faʻataʻitaʻiina le tausiga o cereus Peruvian i le fale e talafeagai. Lenei ituaiga e sili ona taatele i totonu o fugalaau toto.

Ona o lona ribbed luga, ua taʻua ai foi maʻa.

Faʻamatalaga botani

Cereus Peruvian o se laau mai le aiga o Cactus. O le igoa ua faʻaliliuina mai Latina o se moligaʻo moligaʻo. O le lauʻeleʻele o le cactus o Amerika i Saute. Ola pe tusa o le 300 tausaga. Na muamua faʻamatalaina e F. Miller ile 1754. O foliga iloga o le cactus o ni uʻamea felavasaʻi.

Laʻau laititi o se lanumoana samasama. Faatasi ai ma tausaga, le lanu suia i efuefu-lanumeamata. O le faʻavae ei ai 5-8 ivi asoaso, lea e faʻapipiʻiina ai isoles ma 5-6 tuʻugamau i le umi atoa.

Fugalaʻau naʻo po e mafai ona vaʻaia ai. Fugalaʻepaʻe paʻepaʻe e oʻo atu i le 16 cm le umi i luga o le fugalaʻau fualaʻau, fualaʻau, lapoʻa moli samasama, e mafai ona 'aina. I totonu o le fale tulaga, e ui lava i lona vave tuputupu aʻe, e masani ona oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 0.5 m.

Se ata

Siaki ifo ata i lalo ifo mo le Peruvian Cereus:





Tausiga i le fale

  • Vevela I le taumafanafana e na te faʻatagaina lelei seʻia oʻo i le 40 tikeri o le vevela. I le taumalulu, o le vevela e tatau ona tausia i le va 9-12 tikeri.
  • Faasusu. O le faʻasuina o le a manaʻomia ai le mafanafana, vai vaivai. Vai i le tautotogo ma le taumafanafana i talafeagai. E tusa e tasi i le 10 aso. Taofi le faʻasusu i le taumalulu.

    Taua! Aua le soʻona faʻatumuina Cereus, a leai e ono mou ma maʻi.

  • Susulu. Manaʻomia le tele o malamalama. Filifili pupuni pupula.
  • Laʻei pito i luga o se cactus. Lavalava pito i luga e tatau ona faia faʻatasi i le masina mai ia Aperila ia Iulai. Oe mafai ona faʻaaogaina faʻapitoa fafagaina mo cacti, pe na o le faʻaopopoina o se laʻau faigata fofo o suʻega elemeni i le vai oe sasaa i luga o le cactus.
  • Eleele ma ulo. O le ulo tatau ona tatau ona loloto i totonu ma se pu mo le vai e alu i fafo. Ia mautinoa e tuu se lava vaega o alavai mea i lalo o le ulo. O le eleele e le faaituau pe laʻititi acid. E mafai ona e faʻaogaina faʻatasi sauniuniga mo suamalie ma cacti.
  • Faʻaliliuga E mafai ona e totoina le Peruvian Cereus e le sili atu ma le 1 taimi ile 2 tausaga ona faʻatoa mafai lea ona toto le cacti ua ova.
  • Teuteuina O le teuina o ituaiga eseese e faia e fausia ai le cactus foliga e manaʻomia. I lenei tulaga, o laʻau le manaʻomia e tipi ese i se naifi maʻai.

    O le tipi laina tatau ona laʻititi. O vaega pala o laʻau e tipi foʻi. E faigofie ona iloa e o latou ila enaena vaivai. E manaʻomia le tipi ese o lala i tafatafa o le pala i se naifi maai ma togafiti ma se vailaʻau oona, mo se faʻataʻitaʻiga, ava malosi. Faʻamuta le faʻasusu seʻia maeʻa atoa le toe faʻaleleia.

  • Taumalulu. I le taumalulu, e manaʻomia ni moli uila faʻaopoopo ma le vevela o le 9-12 tikeri.

Mataʻutia foliga

Cereus ma le le masani ai foliga e taʻua o le maoaʻe. I le fale, e le fuga, ae e i ai lona tulaga ese foliga: o le au punou, punoui ma uiga ese tubercles. Faʻasalalau naʻo tipi. Toto le tipi i totonu o se ulo tele, tuu i luga o se susulu faʻamalama, ma vai tele i le taimi o le tuputupu ae vaitau.

Toe gaosia

  • Tipiina O le taimi sili ona lelei mo tipi o le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana.
    1. Filifili maloloina ma maeʻa fausia 'au.
    2. Tipi ese laʻau 8-10 cm le umi.
    3. Faʻamamago ia mo ni nai aso.
    4. Toto laʻau mamago i sina oneone susū poʻo le cactus eleele.
    5. Pe a aliaʻe aʻa (pe a maeʻa le 2-4 vaiaso), totoina i ni container eseʻese ma tausi lelei e pei ona masani ai.
  • Fatu. E lulu fatu i le afa lona lua o le tautotogo.
    1. Faatumu se koneteina i vaitafe oneone, lulu fatu ma faʻasusu lelei.
    2. Afifi le koneteina i afifi palasitika e fausia ai se siosiomaga greenhouse ma tuʻu i se nofoaga pogisa.
    3. Faʻatasi ai ma foliga vaaia o laʻau muamua, ua ave le container i le faʻamalama.

    O le moli e tatau ona vaivai ma salalau. O le vevela pulega o loʻo tausia i totonu ole 25-30 tikeri.

Faatoʻaga i fafo

Latou te totoina i fafo i fafo-malamalama eria. Ae ui i lea, i malulu itulagi, le mea o le taumalulu vevela pa'ū i lalo o le faatonuina 9-12 tikeri, e matua faigata ona toto cereus i le fanua tatala.

I lalo o tulaga masani i le fanua tatala na faʻasalalauina e fatu. E tupu aʻe ua paʻu ese nisi vaega ole au o le cactus ona mulimuli ane ai lea ua latou totogo i le ulo lava e tasi - ole faʻatusa lea ole faʻalauteleina e tipi.

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le cactus

Cereus Peruvian mafai ona maʻi, pei o laʻau uma. Asiasi au laʻau i taimi uma ina neʻi e misia se amataga o maʻi. O pisia le masani ai e faʻailoa mai ai le iniseti o iniseti poʻo le faʻasūsūsūina o le iniseti.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi mataʻutia o:

  • Anufe Mealy.
  • Talita pepelo.
  • Apogaleveleve mite.
  • Talita

O le anufe o Mealy e faʻaali mai o ni papalagi ma ni pulupulu. Oomi i totonu o maʻa ma mumu togitogi. E faigofie ona vaʻaia iniseti fua a o mata e le lavalava luga o le laʻau.

Ina ia mafai ona aveʻesea faʻamaʻi, ua lava lea e faʻasūsū ai se vailaʻau faʻapitoa.

O lanu enaena vaivai i luga o au e taʻu ai le pala o le laau. O le tele o le susu e tau atu ai i le pala. Tipi ese ia vaega na aʻafia i se taimi vave e mafai ai ma ia e mautinoa e togafitia tipi i le 'ava malosi. Faapasi le faʻasusu seʻia manuia le laʻau.

Faʻaaoga

Cacti aofia ai foi:

  • Hatioru.
  • Epiphyllum.
  • Ripsalis.
  • Gymnocalycium.
  • Opuntia.

Cereus Peruvian o se teuteuga teuteu o le aiga cactus, e le faigata ona tausia. E mafai ona avea ma se teuteuga manaʻomia mo soʻo se totonu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Propagating Peruvian Apple Cactus (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com