Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona fai puaa basturma i le fale

Pin
Send
Share
Send

Basturma o se tipi o manifinifi fasipepa fasi aano o manufasi afifi i manogi ma exotic mea manogi. O le oloa ua manatu o se tu masani aganuu o Caucasian, Tutotonu Asia ma Take Turkey. Afai e te kuka le puaa basturma i le fale, o le ae mauaina se sili lelei ma mauoa togafiti mo soʻo se laulau fiafia.

O le muamua taʻua o aano oona na amata mai i le seneturi muamua BC (94-95). I na aso, o le aano o manufasi na faʻamamaina ma faʻamago e faʻasao ai mo se taimi umi. O aso nei basturma o se taugata manogi meaai ma e seasea maua i luga o fata o masani faleoloa.

I le fale, o le basturma e gaosia mai i puaa, povi, mamoe ma e oo foi i le moa. I totonu o le tusitusiga, o le a tatou mafaufau ai i se fua masani puaʻa.

Aano ole kalori

I le gaosiga o le basturma, o le maualalo o le vevela e faʻaaogaina, ona o mea aoga uma e faʻasaoina. "Compressed meat" e tamaoaiga i vitamini PP, A, C, vaega B ma amino acids (o mea e fausia ai porotini i le tino o le tagata). O loʻo iai foʻi ma microelement ma macroelements (potassium, uʻamea, metala paʻepaʻe, calcium, sodium ma le phosphore).

O le oloa e aoga mo IDA (iron deficit anemia), fesoasoani e foʻia ai le lelava. Ona o lona maualalo gaʻo mataupu, basturma e lauiloa i maloloina soifua maloloina. O mea manogi e ufiufi ai le togafiti: vevela pepa, kaliki ma kumina, faʻaosofia, maua ai siama, vailaʻau faʻafomaʻi ma vailaʻau e tetee ai i le mumusu.

Laulau 1. Malosiaga tuʻufaʻatasia (i le 100 go oloa)

Meat mo basturmaPolotini, gFat, gKarbohidates, gSuavai mlKcal
Puaa14,820,100240
Povi19,8016,922,890244,95
Fua moa27,03,07,00162,00
Vegan (leai ni aano)30,3014,509,500290,30
solofanua20,502,9000108,00

O se laʻasaga ma lea laasaga fua mo le masani lelei basturma

Pork "pipiʻi aano o manufasi" kukaina tusa ai ma se masani poʻo le Armenian fua faʻasolosolo suamalie ma agamalu. Basturma o se telegese kuka ipu ma manaʻomia se umi faʻaalia e kuka ma mago atoa.

  • puaa tenderloin 2 kg
  • masima 6 kulimi. l.
  • lau bay 5 ie
  • eleele uliuli pepa 1 kulimi. l.
  • pepa mumu 1 kulimi l.
  • palapala paprika 2 kulimi. l.
  • timuga "Adjika" 3 tbsp. l.
  • suamalie basil 1 kulimi l.
  • rosemary 1 kulimi l.
  • korianita 1 kulimi l.
  • gaosi poʻo se ie vavae

Kaloriia: 240 kcal

Polotini: 14.8 g

Gaʻo: 20.1 g

Karbohidates: 0.1 g

  • Aveese le ata ma gaʻo mai le aano. Afai e te manaʻo ia sauni le mea taumafa i se taimi puʻupuʻu, fai ni fasi e tusa ma le 600 kalama.

  • Faʻafefiloi palapala eleele uli, masima (e sili le lapoʻa), gagau laurel lau. O lenei paluga e tatau ona lava mo le fasi puaa atoa, gaʻo maeʻa.

  • Liligi se tasi vaega o le paluga maeʻa luga o le pito i lalo o se fagu umi. Lulu le tenderloin i totonu o se paluga (masima, pepa, bay bay), tuʻu lelei ma faʻatumu i le vaega lona lua o mea manogi. Matou te ufiufi le koneteina i se tapuni ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le tolu aso. E taua le aua neʻi galo e uiga i aano o manu ma liliu i luga o le tele o taimi i le ao.

  • A maeʻa aso e 3, aveese le tenderloin mai le pusaaisa ma fufulu ese le masima i le vai. Ona faʻamama lelei ia i pepa solo. Matou te afifiina i se ie vavae ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le 12 itula e faʻamago atoa ai.

  • Aʻo faʻamautu le puaa i totonu o le pusaaisa, sauni ni paluga se tolu e tuʻuina atu ai le ipu i se uluaʻi piquancy.

  • Le paluga muamua - basil, rosemary ma ground coriander, palu maeʻaeʻa.

  • O le paluga lona lua o le paprika (ituaiga suamalie o chilli pepa), mumu vevela pepa. Afai e te le fiafia i le 'ai, ave itiiti mumu pepa, ae aua neʻi galo o le piquancy o le ipu o loʻo i totonu o lona vevela vevela.

  • O le paluga lona tolu - Adjika seasoning ua fefiloi ma sina laititi o le vai e faia ai se marinade mafiafia i le tulaga o le gel. Manatu o le marinade e manogi foi.

  • Faamaʻa maeʻaeʻa aano o manu mago ona fesuiaʻi lea i paluga eseese o sauniuniga.

  • Matou te afifi lelei le fasi ie i le ie poʻo le cotton. Tago mau i filo. Matou tautau mo faʻamamago i se nofoaga ea.

  • I le vaiaso, pe sili atu i le lua, homemade puaa basturma o le a saunia. Ia mautinoa e faʻamama atoa le gaʻo poʻo le ie, afai e susu, sui.


A o le i faʻaaogaina le meaai manaia, aveese le paʻu mai le paluga ona tipi lea i fasi manifinifi malamalama.

Faʻafefea ona filifili mea saʻo mea manogi ma mea faamanogi meaai

E leai lava ni vaitau faʻapitoa mo puaa basturma. Taitasi chef i ai a latou lava fua mo valavala faʻafefiloi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se paluga o mea manogi e tusa ma le fua a le Armenia - "Chaman" e taʻutaʻua tele.

O le paluga "Chaman" ua saunia i le aso ae le i faʻaogaina.

Faʻapuna le 0.5 l o le vai ma o le taimi lava e faʻapuna ai, faʻaopopo 3 bay lau, 2-3 allspice. Faʻapuna vai mo ni nai minute ma mea manogi.

Faʻalili le supo, faʻapipiʻi, ma sasaʻa i totonu o se koneteina ma mea manogi sauniuni:

  • Chaman eleele fenugreek - 5 kulimi. l.
  • Suka - 1 kulimi. l.
  • Sate - ½ tbsp l.
  • Allspice pepa uliuli - 1 kulimi l.
  • Paprika (o se paluga o pepa suamalie) - 3 kulimi. l.
  • Kumina eleele (kumina) - 1 kulimi. l.
  • Korianita - ½ tbsp l.
  • Kaliki mago - 2 kulimi l.
  • Eleele pepa chili - 1 kulimi l.

"Chaman" e totoina mo le 24 itula i se nofoaga malulu, a maeʻa ona mafai lea ona e oloina maeʻa le puaa. Oe ono le fiafia i lenei fua mo na o le tasi le mafuaʻaga - le faʻapalepale i le manogi o le kaliki.

E le o tagata uma e sauni e tatalia le manogi malosi o le kaliki i totonu o le pusaaisa mo le lua vaiaso, o lea e le mafai ona e faʻaopopoina i le tuʻufaʻatasiga. Lua aso ae le i sauni le basturma, aveese le "Chaman" ae sui i le fou, ae faʻaopopo i ai ma le kaliki.

Vitio fesoasoani

Fautuaga Aoga

  1. O le tenderloin e le tatau ona mafiafia nai lo le 3 cm Filifili oe lava le umi o le fasi.
  2. Afai o loʻo e faʻaaogaina le uaina mo le kuka, o lona uiga o le 1: 1. Oe o le a manaʻomia 1 kg o tenderloin mo le 1 lita o le ava malosi inu pia. Faʻatumu aano o manu ina ia faʻatumuina atoa i le uaina.
  3. Le masima e te faʻamamago ai i aano o manu fou e tatau ona faʻamasima.
  4. E masani lava o le basturma e manogi, ae i le fale e mafai ona e faʻaaogaina le aofaʻi o mea faamanogi ia te oe.
  5. Ufiufi uma vaega o le puaa i le faʻafefiloi.
  6. O le tenderloin e teuina i lalo o le mamafa mo le 3 i le 7 aso. O le uta mo le masini fetaomi e tusa ma le 12 kilokalama.
  7. Aua neʻi galo e siaki aano o manufasi i luma o le faʻatau, e tatau ona fou e aloese ai mai le faʻateleina o parasites, aua o le oloa tumau mata.
  8. O le faʻamagoina e tatau ona tupu i le mago ma le mafanafana o le tau. O le taimi saʻo o le tautotogo poʻo le taumafanafana.
  9. O le fata ola o le meaai faʻateleina i le ono masina ma lelei teuina i le pusaaisa.
  10. O "aano o manufasi" o loʻo avea ma meaai mama tutoatasi pe avea foi ma se vaega faaopoopo mo sanuisi.

E tele se taimi e fai ai le basturma, ae o le iʻuga e aoga. O le meaai suamalie ua liua e sili atu suamalie nai lo le faleoloa faʻamatalaga. I se faʻaopopoga, tele gaosi e le o matua mafaufau lelei e uiga i le gaosiga, latou vyvyat ai i se puʻupuʻu talafeagai taimi e faʻaopopo sili mamafa. Latou te faʻaaogaina foʻi mea faʻaopopo vailaʻau ae leʻo taimi uma maualuga mea lelei.

O le tele numera o mea manogi o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o aano o manufasi, o le mea lea e le fautuaina le oloa mo tagata o loʻo afaina i mea faamanogi meaai. O le faʻaaogaina o le basturma e faʻafitauli pe a i ai ni faʻafitauli i le ate ma fatugaʻo, faʻapea foʻi ma le tulaga o faʻamaʻi gastrointestinal (papala, gastritis).

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: БАСТУРМА BASTURMA ПО-АРМЯНСКИ Очень простой и вкусный рецепт от Inga Avak (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com