Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matou te togafitia se isu o le isu i se agave: fua a tagata mo tamaiti ma tagata matutua

Pin
Send
Share
Send

I luga o faʻamalama o le tele o fale mautotogi, oe mafai ona maua ai se matagofie agave laau. I le faʻaopopoga i le le mafaitaulia meatotino aoga, o lenei laʻau e sili teuteu pe a tausia lelei.

Aloe o se vao o le lili aiga, lea e mafai ona maua i le taulaga fale. E taʻutaʻua ona o ana vailaʻau.

Aloe o loʻo iai le tele o vitamini manaʻomia e fesoasoani e faʻatumau ai le maualuga o le puipuiga. E toʻaitiiti tagata e iloa, ae ole suave ole agave e iai vailaʻau faʻamaʻi. O le faigata o mea taua o totoina e mitiia i le toto e aunoa ma ni faʻafitauli ma e alu i le taulaʻiga o le faʻamaʻi.

Gali a le Aloe

O le mucous membrane o le isu ua faʻaauupegaina i le tele o ala toto; pe a ulu atu i le ana nasal, aloe sua e vave mitiia i totonu o le toto ma vave amata ona galue i siama pathogenic.

O le aafiaga o le vailaʻau meatotino o agave sua e matauina ni nai minute ina ua uma le totoina o le isu.

O le aafiaga o le aloe ua faʻaalia e:

  • o vaʻa o le nasopharynx vaiti, faʻasaʻolotoina o ala nasal;
  • mānava saoloto;
  • o le aofaʻi o mucus faʻalilolilo faʻaititia.

Faatasi ai ma le atinaʻe o siama pathogenic i le isu nasal, mafua ai fulafula o le nasal mucosa ma tele lafoa, o le sapalai o le okesene i le tino ua matua faʻaititia.

Vaega o vailaʻau

Aloe tree o se succulent laau mafai ona faʻaputuina ma taofia intercellular sua i aano, lea e faʻaaogaina o se vailaʻau. Agaric ei ai siama malosi ma manua faʻamalologa meatotino.ona o lona tulaga tulaga ese vailaʻau.

Vitamini C, E ma le kulupu B masani ai gaioiga a le tagata soifua puipuia.

Laititi ma macronutrients aafia ai le aoga o uma tino tino (maso, neula, manava) ma sela taua gaioiga.

Agave sua o loʻo i ai le succinic ma malic acid, pe a fesoʻotaʻi ma isi meaola ola, e aʻafia ai le galuega a le tagata i totonu totoga.

O le i ai i le aloe o le tele tele o aoga, toefaʻafouina ma vailaʻau vailaʻau mafai ai ona agave e lautele faʻaaogaina i vailaʻau. Tele vailaʻau sauniuniga na faia i luga o le faʻavae o lenei laʻau.

Ae e te leʻi inuina le sua aloe, e fautuaina e tu laʻau lau mo le 1-2 vaiaso, talu ai ona o le aʻafia i tulaga leaga, e amata ona ola lelei le laʻau, e faʻateleina ai le faʻamaloloina o laʻau.

Togafitiga

Afai o le masani gaioiga o le mucous membrane ua faʻalavelaveina, o loʻo i ai se faʻaletonu leaga i le tulaga o le tino ona o le lava le okesene.

Faailoga o le fiaaai okesene:

  1. O le galuega o le Cardiologist faiga deteriorates.
  2. O le galuega o le gastrointestinal tract ua faʻalavelave.
  3. O le gaosiga o sela puipuia i le tino e faifai lemu.
  4. O loʻo vaʻaia le fia moe, itaita, faʻafitauli o neula.

A ulu aloe sua i le toto ala i le nasal mucosa, vailaʻau faʻagasologa vave amata ona faʻaleagaina le faʻamaʻi.

  • Ua amata ona galue gaioiga faʻasaga i le faʻamamaina.
  • E faʻasaʻoloto sela mai i vailaʻau oona.
  • O le toe faʻaleleia o mea mu ma faʻaleagaina ua matauina.
  • O le aafiaga puipuia o le tino fesoasoani i le tino vaivai amataina le gaioiga o le gaosia sela puipuia.

O le taofiofia o le agave i luga o lau oe windowsill ma faʻaaogaina o le a fesoasoani e le gata faʻamalolo, ae e puipuia ai foi le amataina o le faʻamaʻi, faʻafetai i puipuiga auala.

Fua a tagata

I vailaʻau masani ma isi vailaʻau e tele fua mo le sauniuniga o vailaʻau faʻaaogaina le agave sua... O vaega o le aloe, pe a faifaimea faʻatasi ma isi vailaʻau, e i ai le sili atu ona aoga aafiaga i microbes e mafua ai le atinaʻe o siama.

I uluaʻi faʻailoga o le isu isu, e tatau ona amata loa togafitiga, talu ai o faʻamaʻi ninii, o loʻo tupu aʻe i luga o le mucous o le nasopharynx, e vave lava ona ati loloto i totonu o le tino. O le fualaʻau masani o loʻo i totonu o le sua o le agave, pe a totoina i totonu o le isu, e amata loa ona i ai se faʻaletonu i luga o siama.

Faatasi ai ma le eucalyptus ma fuga tula

A o fegalegaleai ma suauʻu eucalyptus ma oso i luga suilapalapa, o le seneturi laau ei ai se vavega aafiaga i le togafitiga o le masani malulu.

  1. O le tasi sipuni o le agave sua e fefiloi ma le afa o le sipuni lava e tasi o le meli ma le afa sipuni o suʻi suilapalapa suilapalapa.
  2. Faʻafefiloi mea uma ma sasaʻa le afa sipuni o suauʻu eucalyptus.
  3. O le paluga e totoina mo le 60 minute, ona faataatia ai lea i luga o se fusi poʻo se fua, gaugau i le 4 faaputuga ma i le tulaga o tampons o loʻo tuʻuina i isu taʻitasi mo 5-7 minute.

E tatau ona maitauina, ua vave ona mou ese le isu o le isu mai i mataua, pe a fai e faʻatinoina le faʻatinoga ile 4 taimi ile aso.

Pe a sauniuni faʻafefiloi aloe ma isi vaega, e tatau ona manatuaina o le fata ola o le maeʻa vailaʻau o 2-3 aso; o le faʻafouina o le paluga, o le sili atu ona aoga o le togafitiga o le a.

Ma le meli

A totoina i totonu o le isu, o le sua o le aloe mama e mafua ai le mumu o lagona o le mumusu o loʻo i totonu o le isu, o le mea lea, mo tamaiti laiti, o le aloe sua ma le meli i le vaevaega o le 1: 1 o le a avea ma paluga paleni lelei.

Mo tagata matutua, e sili atu le filifilia o laʻau suamalie o laʻau, ma mo pepe, o laʻau laiti e aveina, ona e le o mumu.

O le centenary e lelei aua e le mafua ai vaisu ma faʻalagolago, o lea e mafai ai ona sisina ifo i le isu seʻia oʻo i le tele lafoaʻia taofi. Oe o le a mauaina sili sili ona lelei fua mo masani faʻafomaʻi ma agave ma le meli i se isi tusitusiga.

Faʻafitauli

Aloe o se vailaʻau, tusa lava pe afua mai i laʻau, o lea e i ai ni faʻafitauli pe a faʻaaogaina.

  • Tali atu i le alerg.
  • Faʻaeteete, faʻaaoga fualaʻau i le tulaga o le paʻu poʻo le faʻasologa i le aloe i le taimi o le maitaga; o le iniseti e matua faʻasaina e aunoa ma le fautuaga a le fomaʻi.
  • O togafitiga e aunoa ma se fautuaga faʻafomaʻi e le fautuaina mo le toto maualuga ma le maʻi papala.
  • Faʻalo le aloe ma le faʻaeteete i tamaiti ei lalo ifo o le 14 tausaga le matutua.

Mo ana faʻamalologa meatotino, o le aloe fugalaʻau na mauaina le faʻaaloalo o le tele faletua, ma afai e leʻo luga o lau windowsill, e tatau ona faʻasaʻo i se taimi vave e mafai ai. Faʻatasi ai ma laʻau olaola lafulemu o le agave o loʻo nofoia se nofoaga mamalu ma e sau i taimi uma e laveaʻi ma maʻi eseese.

Matou te avatua oe e maimoa i se vitio e uiga i le aoga o togafitiga ma aloe sua mo faʻamaʻi o le isu nasal:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Carnival Phantasm - Grail-kun! (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com