Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O se fugalaau ofoofogia - o le sili matagofie clerodendrum. Faʻamatalaga ma tulafono o le tausiga

Pin
Send
Share
Send

I le faʻaliliuga, o lenei laʻau e faʻaigoaina o "le laau o le faʻamoemoe." I se faʻaopopoga i lenei, o le sili matagofie clerodendrium ei ai le igoa lona lua "toto toto", talu ai o stamens e mumu.

I le taimi nei, o loʻo i ai le tele numera o ituaiga ma e tele ituaiga o paolo, mo se faʻataʻitaʻiga: lanumoana, piniki, paʻepaʻe. O se laau tumau ma e ona le Verbenov aiga. E pei o se pupula o le vao.

Faʻamatalaga botani

O le sili sili ona matagofie clerodendrium na muamua maua i le Canary Islands. I le vao, e masani ona maua i vaega o Aferika, Amerika i Saute ma Asia.

O lau o lenei laau e lanumeamata. E i ai o latou autu foliga, ma o latou pito e lua serrated ma mausali. E i ai foʻi le latou talatala e oʻoi le luasefulu senitimita. E i ai laulaau i luga o le faʻavae o le laʻau. E i ai o latou tifaga fetuutuunai. O stamens o le sili ona lelei clerodendrium foliga pulumu i luga o le laau. O fugalaʻau e foliga i pepe. O lenei laʻau ei ai lona manogi matagofie ma manogi e sau mai laulaʻau ma fugalaʻau. E tofu tagata uma ma se manogi taʻitasi.

Eseese o ituaiga ma a latou ata

E i ai ituaiga lua taʻatele - Thomson's Clerodendrium ma Shiny Clerodendrium. E iai foi isi.

Clerodendrum e tele ituaiga eseese, o nisi e le fuafuaina mo le totoina i totonu o fale, ae o isi o le a teuteuina lelei soʻo se windowsill. Matou te fautuaina oe e vaʻai ia matou mea e uiga i isi ituaiga o lenei fugalaʻau, e taʻua o le: inerme, Speziosum, Bunge.

Thomson

E i ai ona lau lanumeamata lanumeamata. O se matua liana. O laulaʻau e ovoid ma ola aʻe i le sefululua senitimita. O fugalaau e papaʻe, ea, ma le mūmū o le corolla. O le toe gaosia e faia i le faʻaaogaina o le tipiina. Fugalaʻau tupu mai ia Mati ia Iulai.

E mafai ona e mauaina atili mea e uiga i foliga o le teuina o le Thomson's clerodendrium i le fale, faʻapea foʻi ma le vaʻaia o se ata o se fugalaʻau, iinei.

Susulu

O le pupula o le evergreen shrub ma le faataamilo laʻau e oʻo atu i le valu senitimita le umi ma le ono senitimita lona lautele. E i ai lo latou magumagu luga ma mumu fugalaʻau. O le fuga o Clerodendrum Shiny e tupu i le tausaga atoa.

Filipaina

O le laʻau o loʻo i ai le faʻamatalaina manogi manogi. E le manaʻomia tele tausiga. O fugalaʻau e piniki ma se lanu paʻepaʻe, e tupu aʻe i le luasefulu senitimita. O lau o le Filipaina Clerodendrum e lautele ma lanumeamata i le lanu.

Uganda

O se liana e oʻo atu i le lua mita. O le Uganda clerodendrum e iai ona lau lanumeamata lanumeamata faʻapea foi ma stamens lanumoana. E mafai ona e fetuʻunaʻi foliga o le laʻau.

Manogi

Faʻaalia o se evergreen shrub. O foliga o laulaʻau e lautele ovate, tuputupu aʻe i le luasefulu senitimita.

Wallich poʻo Prospero

E tele ona igoa, mo se faʻataʻitaʻiga: o le veli a le teine ​​faʻaipoipo, loimata o Cleopatra, o le ie puipui o le teine ​​faaipoipo. O lona eseʻesega taua o le tele o fugalaʻau. E sinasina sinasina. O laulaʻau e lanumeamata ma lanceolate. E sili ona faigata ona tausi.

Na matou talanoa e faʻatatau ia Wallich's clerodendrum (poʻo Prospero) ma pe faʻafefea ona tausia faalelei i le fale, na matou talanoa i lenei tusitusiga.

Tulaga manaʻomia mo le palapala ma fafagaina

Afai e te faʻatinoina le totoina i le fale, ona tatau lea ona i ai sina laʻititi palapala. Faʻafetai i lea eleele, o le a totogo ma ola lelei le laʻau. Ina ia saunia e tatau ona e ave:

  • peat;
  • eleele omea;
  • oneone;
  • laufanua laufanua.

Le isi, e tatau ona palu mea uma. Afai e leai se manaʻo e sauni le palapala i le fale, ona mafai lea ona faʻatau i le faleoloa, ae faʻaopopo sina oneone aʻo leʻi faʻaaogaina.

Faalogo! Mai le ogatotonu o le tautotogo e oʻo i le faaiuga o le taumafanafana, o le laʻau e tatau ona fafagaina i le fetilaisa, lea e faʻamoemoeina mo totonu o laʻau.

Moli ma le nofoaga

Mo lenei laʻau, e manaʻomia tuʻutuʻuga, e pei lava o tulaga faʻalenatura. O se nofoaga lelei mo le sili matagofie clerodendrium o le a pupuni faʻamalama, o faʻamalama ia faʻasaga i sisifo, sasaʻe ma saute.

Latou te fiafia tele i le susulu o le la, ae le faʻatagaina le susulu o le la, ona o le laʻau e mafai ona tele mu.

O faamalama i Matu o le a le talafeagai aua o le laau o le a le lava le la ma o le a le tupu, fuga ma tupu lelei, o lea e tatau ai ona faapipii faaopoopo moli mo le laau.

Tulafono tausia

  1. O le vevela i le taumafanafana tatau mo le sili ona lelei clerodendrium mai le sefuluvalu tikeri i le luasefululima tikeri Celsius. Mo le vaitau o le taumalulu, o le vevela e tatau ona sefulu ma le lima tikeri Celsius.
  2. Faʻamau maualuga ma faʻasusu le laʻau i aso uma ile vai mafanafana. Faʻasusu e tatau ona faia i taimi uma ma tele.
  3. I le vaitaimi o le fugalaau, o le tausiga e tutusa lava ma mea uma.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi e masani ona taʻatele e aofia ai:

  • Whitefly O loʻo tu i le pito i lalo o laulaʻau, ma i le pito i luga o ni faʻailoga mai le otaota o lenei faʻamaʻi.
  • Apogaleveleve mite. Laʻititi ma le faigofie ona ofi i ai le mata o le tagata. E foliga mai o togitogi, papaʻe togi i le pito i lalo o laʻau o laʻau ma i le tulaga o se tamai faʻamoe. I le taua faʻasaga i nei faʻamaʻi, o le a fesoasoani se vailaʻau e taʻua o le iniseti. E tatau ona ave se ampoule o actelik ma faʻaoso i le lita o le vai. Fana le laau i lenei vaifofo. Fana fa fa, tolu aso uma.

Toe gaosia

O le toe gaosia o le sili sili ona lelei clerodendrium tupu uma e ala i tipi ma le fesoasoani o fatu.

  1. Tipiina I le avea ai o se tulafono, o tipi o lenei laʻau e tipi i le tautotogo. E lelei le faʻasusu i le vai. A mauaa le tipi, e tatau ona toto i totonu o tamaʻi ulo ma pupuni i le tioata. A oso mai laʻau, ona tatau lea ona filifili lapoʻa le ulo. A maeʻa le tausaga, e tatau foʻi ona lapoʻa le ulo.
  2. Fatu. Lulu i le faaiuga o le taumalulu ma le amataga o le taumafanafana. O le paluga e tatau ona aofia ai peat, eleele palapala ma oneone. Lelei moli ma greenhouse tulaga o le a avea o se taua tulaga mo tuputupu ae mai fatu o lenei laau. O le oso aʻe muamua oso mai i le lua masina.

    Taua! Sui le laʻau i totonu o ulo peʻa latou maua ni laʻau e fa.

Faʻafitauli e ono tutupu

E matua leʻo se faʻalavelave faʻafitauli lenei. Afai e te mulimuli i le tausiga lelei, ona sili ona matagofie clerodendrium o le a faʻafiafiaina oe i lona fuga mo se taimi umi.

Lenei laʻau mafai foi ona faʻaaogaina i le phytodesine, lea e faʻaaogaina ai i le faʻatutuina togalaau o fale. Faʻatasi ai ma tagata totoina fugalaʻau, o lenei laʻau e sili ona taua mo ona matagofie fugalaʻau ma lapopoʻa stamens.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Faafetai i le Atua - music composed by Igelese Ete:Malaga-The Journey 09 (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com