Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona aveʻese le snoring i se miti mo se aliʻi ma se fafine

Pin
Send
Share
Send

E taʻatele le feʻa i tamaloloa ma fafine. E toeititi atoa le tasi vaetolu o tagata matutua o le paneta o loʻo afaina ai. Snoring avea ma faʻalavelave i luga o le ala i se mageso mo le aiga atoa, e oʻo lava i le snoring tasi, pe a latou amata ona fafagu ia te ia faifai pea ona o le leotele leo na ia faia. O le mea lea, e taua le iloa pe faʻapefea ona taofi le snoring i le fale.

E seasea lava ona alu i se falemaʻi e taofi le snoring. O le toʻatele o tagata e mananaʻo e aua le tau i le faʻafitauli, ae e iai fofo lelei.

Aisea tatou te snore?

Faʻatasi ai ma mafuaʻaga masani a.

  • Faʻateleina tone.
  • Fula o le uvula.
  • Ova le mamafa.
  • Le lava le lavava.
  • Ata o le fausaga o foliga: nasal polyps, curvature o le nasal septum, suiga o le lalo auvae i tua.
  • Vaega o le fausaga o le ua.
  • Faʻaletonu i le kelei o le tiroida.
  • Faʻaputuga pharynx.
  • Masani leaga: ava malosi, vailaʻau faʻasaina, fai ma vaisu o le nikotini, sauaina fualaʻau.
  • Matua matutua.
  • Olaga sologa lelei.
  • Maalili.

Ae le i amataina togafitiga, e taua le faʻamautuina o le mafuaʻaga moni o le snoring i tulaga taʻitasi.

Eseesega i le va o le fafine ma le tane snoring

O le male ma fafine snoring e eseese, ma o lenei e moni. O loʻo faʻailoa manino mai ile laulau poʻo a mea e eseese ai ma feʻaveaʻi i le va o itupa e lua.

FAʻAALIGATamaloa kisiALU FUA
Faafia *Snoring aafia ai 50% o tamaloloaSnoring aafia 21% o fafine
MafuaʻagaO mafuaʻaga uma na ua taʻua i luga.O mafuaʻaga uma ua taʻua i luga + malologa.
Le tikeri o le le lelei aʻafiaga o le tinoE tutusa mo aliʻi ma fafine.
Faiā ma isi faʻamaʻiFafine fafine ma tane e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le atiaʻe o nisi faʻamaʻi.
* Faʻatasi ai ma tagata e ova atu ma le 50 tausaga le matutua, e i ai le tutusa taimi o le kisi i aliʻi ma fafine.

E pei ona vaaia mai le laulau, e matua leai lava se eseesega tele i le va o faʻamaʻi tane ma fafine.

O le snoring mataʻutia

Talu ai o le gaioiga gaioiga e fesoʻotaʻi ma taimi manava taofi, o le tino o le tagata e le mauaina le aofaʻi manaʻomia o le okesene. O le faʻafitauli e tau atu i le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le manava puʻeina i taimi o le moe, lea e tupu e oʻo atu i le 500 taimi i le po. O le vaitaimi o le manava taofiofia i tagata o loʻo mafatia mai ituaiga o faʻamaʻi faigata e ono tusa ma le fa itula.

E lagona e tagata le tiga o le ulu ma ua pagatia, o le le lava o le moe o se soa tumau.

E faigofie lava ona mateia o le okesene matelaina o lenei tikeri taitai atu i le faʻalavelaveina o faiga uma o le tagata tino. O faʻaiuga ua taua i luga e le o se mea e sili ona leaga e mafai ona tupu. O le le lava o le okesene e tau atu ai i le vaiti o ala toto, afaina, fatu fatu, atherosclerosis.

Faʻafefea ona aveʻese le snoring ma tagata fofo

E teteʻe ai i le pisapisao, taoina, e leʻi faʻaaogaina karoti e masani ona faʻaaogaina. Ina ia mauaina se aoga lelei, oe manaʻomia 'ai tolu karoti i le ao ina ia mafai ai ona lagona se faʻaleleia atili pe a maeʻa le vaiaso o le faʻaaogaina.

Ua fautuaina e le vailaʻau masani le inuina o se ipu vai kapisi ma se sipuni meli i aso uma aʻo leʻi moe.

Lauti lauti o se tasi o sili ona taʻutaʻua fofo fale mo snoring. Ina ia saunia e te manaʻomia:

  • Burdock - 2 kulimi. l.;
  • Aʻa o le Saber - 1 tsp;
  • Solofanua - 1 tsp;
  • Lanu uliuli uliuli fualaʻau - 1 kulimi. l.

Faalu uma mea aoga i le kofe olo ma sasaʻa faʻapuna vai i le fua faʻatatau o le 1 kulimi. l. i se ipu vai. O le aoina e faʻataʻoto mo le itula ma faʻaaoga e faʻalima i le aso, tasi le sipuni. Ave le fofo seʻia oʻo ona taofi le snoring.

O le totoina o le suauʻu buckthorn suauʻu i le isu i ni nai itula ao le i oʻo i le taimi e moe ai e fesoasoani foi e faifai malie ai ona aveʻesea le faʻamaʻi.

O le faʻaogaina o mea inu vai i aso uma o le a fesoasoani foi e fofo le faʻafitauli. O le toe faʻatumuina o le leai o se suavai e aveʻesea ai le pupusa mai le tino, o se tasi lea o mafuaʻaga o le pogisa.

Vitio fesoasoani

Togafitiga faafomai mo le snoring

O vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i le togafitia o le snoring e vaevaeina i ni nai kulupu e tusa ma le ituaiga o faʻamalolo:

  • Aerosol.
  • Pills.
  • Masini feololo.

Lauiloa aerosols: Doctor Snore, Snorstop, Asonor ma Filemu. E ui lava i le mea moni o mea nei o meaʻai faʻaopopo, latou i ai se sili lelei aʻafiaga. Snorstop o loʻo avanoa foi ile laupapa fomu.

O le vaega mulimuli e aofia ai leoleo o gutu ma faʻaofi, o le ofuina o ia mea e taofia ai le pogisa. O ia masini e ofuina ae leʻi momoe. O gutu leoleo e faʻatau atu i fale faʻafomaʻi, ma mea faʻapipiʻi e faia taʻitoʻatasi.

Faʻamalositino faʻapitoa e teteʻe atu i le snoring

O le faʻamalositino sili ona taatele o le faaleoga o leo "I" ma le "U". Faʻailoa i latou ina ia faʻavae le laulaufaiva i le faʻaʻi. Mo le masina, faia le sefulu i le sefululima auala ae leʻi momoe, a maeʻa ona tatau ona aluese le faʻafitauli.

Ina ia leo ou maso ma aveʻese le auvae toʻalua ma le pogisa, faʻasolosolo i fafo lou auvae ma sina taumafaiga i aso uma. O gaioi lapataʻi o le auvae, lea e faia ma le matala gutu, e talafeagai foi. Fai sefulu gaioiga gaioiga i itu uma e lua.

Faʻamatalaga ata vitio

Manava faamalositino e taʻua foi lelei: alu i le nofo tulaga ma manava i le ea fesuiaʻi ma taʻiisu taʻitasi. Fai ni seti se lima i aso uma seʻia oʻo ina moe le snoring.

O afea e fai ai se taʻotoga?

O se isi auala o se faʻagaioiga e aofia ai le aveʻesea o sili atu vaivai meaʻai. Latou te faʻaaogaina le taʻotoga o faʻalavelave pe a le fesoasoani mai fofo a tagata, vailaʻau ma faʻamalositino. O le faʻafitauli e faia i taotoga o se maualuga maualuga o le manavaina o sela i taimi e moe ai. I aso nei, o ia taʻotoga faʻasoesa e le toe i totonu o le sili ona lauiloa metotia o togafitiga.

Afai o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o se curvature o le nasal septum poʻo le i ai o nasal polyps, tatau talafeagai taotoga.

Manatua, snoring e le leo leotetele eo mai ma le moe, ae o se faʻafitauli e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi ogaoga. O le tumau pea o le ulu, faʻaletonu o le moe, faʻatiga ma faʻasoesa tulaga o le sili ona taatele le lelei faʻaiuga. Sefe oe lava ma au pele mai i le lava taimi o le leai o se moe - amata tauivi snoring nei!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: V2 Exercises for Snoring, Sleep Apnea and Singing. With tongue exercises, Nasal Breathing and More. (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com