Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona toto ma tausi mo tuberous begonia i le fale? Maualuga Motugaafa

Pin
Send
Share
Send

Begonia o se laʻau e mafai ona vaʻaia luga o faʻamalama o le toetoe lava o soʻo se growers.

O lona lautele lautele vaega e ofoofogia i lona 'eseʻese ma lona matagofie. Fugalaʻila pupula e mafai ona teuteuina e le gata i totonu o le fale, ae faʻapena foʻi ma poletane, moega fugalaʻau, moega fugalaʻau.

Ma o le lelei o tuberous begonia e umi ma tele fugalaʻau. O le mea lea, e taua le tausia lelei mo ia e le gata i le fale ma i le togalaʻau.

Vaega:

Tuberous begonia (Begonia Tuberhybrida) o se mutia tumau na aliaʻe mai o se taunuuga o le sopoia tele o ituaiga begonias. E i ai lala lala lala. O laulaau e lapoʻa, foliga fatu. Ole maualuga ole laʻau, fuafua ile ituaiga, mai le 17 - 77 cm... O le rhizome o le laʻau e mafiafia, tuberous, oʻo atu i le 6 cm le lautele.

Tuberous begonia ua vaevaeina i ituaiga nei:

  • laʻititi-fugalaʻau (3 cm le lautele);
  • ogatotonu fuga (oo atu i le 7cm le lautele);
  • tele-fugalaau (7 - 20 cm le lautele);
  • olaola

Tuberous begonia e tele ona lanu: mumu, piniki, samasama, paʻepaʻe ma le tele o isi paolo.

FAʻAMATALAGA! Fuga umi o se taua vaega o tuberous begonia. I totonu o le fale, e fuga mai ia Me ia Oketopa, ma fafo mai ia Iuni ia Setema.

Tuutuuga mo le alu ifo i lalo

Tuberous begonia mafai ona totoina ia Ianuari... O le tapulaʻa mo le totoina o le tuai o le tautotogo - Me. Pe a tulaʻi mai, e taua le amanaʻia o nisi o foliga, e pei o:

  1. O tubers o le a totoina e le tatau ona i ai ni togi, togitogi poʻo ni faʻailoga o le fungus, ae tatau ona mafiafia i le paʻi atu i ai. Afai e te fuafua e faʻatau tubers, ona tatau lea ona e faia ia Mati. I lenei taimi, ua tatau ona tatau ona aliaʻe fatugaʻo.
  2. Muamua, o le begonia e totoina i le eleele mama. I se isi itu, e mafai ona e faʻaaogaina peat mama. Ma naʻo le taimi lena e totoina ai le laʻau i se nofoaga tumau (i totonu o se ulo poʻo se eleele matala).
  3. E tatau ona faʻaeteete e toto le tuber i le itu taumatau. O tubers e totoina ma le itu felavasaʻi i lalo - o aʻa o le a totogo mai iina. O le itu faʻamalulu o le tuber e tatau ona i le pito i luga, o le a fofoa mai ai.

Toleniga

Begonia fiafia i le eleʻele palapala ma maualalo acidity... Mo le totoina, e mafai ona e faʻatauina le eleele saunia, pe mafai foi ona e sauniaina e oe. O le paluga lelei lelei palu faʻatasi mo ia tatau ona aofia ai vaega nei:

  • peat - 1 vaega;
  • humus - 1 vaega;
  • oneone - 1 vaega;
  • lau laufanua - 3 vaega.

Mo le ola lelei ma ola lauusiusi o begonia, e taua le filifili lelei o le ulo mo ia. Muamua lava, e tatau ona faʻaauupegaina i se alavai. Ma le isi, e le tatau ona vaiti. O lona lapoʻa sili ona lelei e fuafuaina ile mamao mai le tuber i pito o le ulo, lea e tatau ona tusa ma le 4-5 cm.

Faʻafefea ona fai ia saʻo?

Matou te taʻuina atu ia te oe pe faʻafefea ona toto saʻo.

I le ulo

Muamua, seʻi o tatou vaʻai i itu taua o le totoina o begonias i totonu o se ulo. O le tekonolosi o sea tulaʻi aofia ai vaega nei:

  1. Aveʻese aʻa tuai mai tubers.
  2. Tuʻu i totonu o se vaivaiga faʻavaivai o le potassium permanganate mo le afa itula.
  3. Fai se pu i le palapala ma tuʻu le umu i totonu o ona fuga agai i luga.
  4. Ufiufi lemu le faʻama i le palapala.

O le isi gaioiga o le saunia o sili sili ona lelei tulaga mo le laʻau. Ole vevela ole ea e tatau ona lata ile 15-20 tikeri.

A maeʻa le tutupu aʻe o le tubers i le 5-6 cm (pe a ma le 2 vaiaso), faʻaopopo le palapala i le ulo. I le avea ai o se tulafono, 2 pe 3 laʻau o loʻo totoe i se laʻau talavou, ae o isi e aveʻese.

I eleele matala

Totoina ole tuberous begonias i le eleele matala i le togalaʻau, o se tulafono, e faʻatinoina peʻa maeʻa uma le aisa. O nisi fai togalaau ua uma ona totoina begonia ia Mati., ae i ia tulaga e tatau ona ufiufi i se mea taua. Mafaufau i le faʻasologa o le totoina o begonia i lalo.

  1. Filifili se nofoaga susulu puipuia mai matagi malosi. Begonia talia faʻalelei vaega paolo lelei, ae o le fefe i le susulu o le la.
  2. Eli lua, i lalo o le mea e tuu ai le paluga o lefulefu ma le humus. O le mamao i le va o latou e faʻamoemoe i le tele o laʻau. Tele e totoina mai le tasi i le isi i le mamao o 30 cm, feololo - 20 cm, ma laiti - 15.
  3. A maeʻa ona totoina, e tatau ona palu le palapala i le lefulefu ma le humus.

Se ata

Ma o le auala lea e vaʻai ai le gaioiga i le ata.

O afea e te manaʻomia ai le tui?

A o tupu ae ma tupu le begonia tuberous, e manaʻomia se taotoga. Root faiga fufusi e faʻatamaʻia... I lenei tulaga, o le laʻau o le a faasolosolo lava ina mamae, ma fugalaʻau o le a tau utiuti ma faasolosolo malie taofi atoa. O se taimi faʻafesuiaʻi i totonu o se ulo tele lautele o le a fesoasoani iinei.

O afea le taimi sili ona lelei e faia ai lenei mea?

I le avea ai o se tulafono, o le taimi sili ona lelei mo le tuiina o begonias, e pei foi o laʻau uma, o le tautotogo. E fautuaina e faia lenei mea tusa o le taimi e leʻi tupu ai lala, o lona uiga o le vaitaimi sili ona lelei o le amataga o Mati.

Fautuaga

Ina ia faʻamaloloina lelei begonia, oe tatau ona tausisi i faʻatonuga nei:

  1. Aveese ma le faʻaeteete le tubo begonia mai le ipu tuai, pe a uma ona faʻasūsū lelei le palapala.
  2. Fufulu mai aʻa mamago ma pala. Afai e i ai ni pala vaega i luga o le tuber, e tatau ona tipi ese i latou i se naifi. Faapipiʻi 'oti i le malala ola.
  3. Tuʻu le faʻamaʻi i le vaifofo manganese mo le 30 minute. O lenei faʻataʻitaʻiga e faia mo le faʻamoemoe o le disinfection.
  4. Tuʻu le laʻau i totonu o se ulo ma se eleele ua saunia. Talu ai o begonias ei ai lona papaʻu faʻavae aʻa, o le ulo tatau ona filifilia e le loloto, ae lautele lautele. A faʻaogaina se ulo loloto, faʻatumu le vaega lona tolu i maamaa.

Taua! Mo vave germination o laʻau, aua le ufiufi atoa le tuber ma le palapala. E sili le faʻaopopo ole palapala aʻo tupu le laau.

O le a le mea e fai pe a maeʻa?

Afai e tupu i le fale

Muamua lava, begonia tatau ona tuu i luga o faʻamalama o le itu i sisifo poʻo le itu i sasaʻe o le fale... O lenei mafuaʻaga ona o le mea moni o le begonia faʻatagaina vaega paolo ma e fefe i le tuusaʻo o le la. Ole tausiga tatau ile fale ole ki ile soifua maloloina mo soʻo se laʻau, e aofia ai ma begonias. Tausia o begonia pe a uma totoina (pe totoina) aofia ai mea nei:

  • Faasusu... O le tele o taimi e faʻasūsū ai begonia tuberous faalagolago i le vaitau. I le avea ai o se tulafono, e masani ona aoga le faʻasusu faʻatasi i aso 2-3 uma i le mafanafana, faʻamautu vai. E mafai ona e faʻamama muamua i le pasi i totonu o le faamama. I le tau mafanafana, pe a susulu mai le tau ma vevela, e tatau ona faʻateleina le malosi ma le tele o taimi e faʻasūsū ai.
  • Lafuina... Talu ai e le fiafia le begonia i le mauaina o le susū i luga o laulaʻau, e fautuaina ai le faʻasusu o le ea i ona itu. O le faʻamaluluina o le ea e faʻateleina ai le ola lelei ma sili atu ona fugalaʻau lauolaola. O lenei auala e sili atu ona faia ile 2-3 taimi ile vaiaso.
  • Laʻei pito i luga... Fafagaina begonias tatau ona faia i fafo ma minerale ma fetilaisa fetilaisa, feauauai i latou. I le avea ai o se tulafono, fafagaina e faʻataʻitaʻi tasi i le 2 vaiaso, amata ia Me. E taofi ia Oketopa.

I se faʻaopopoga i metotia o loʻo i luga mo le tausiga o tuberous begonia, aua neʻi galo e uiga i le taimi faʻamalieina o le eleele.

I totonu o le togalaau i fafo

Ole tausiga ole begonia i fafo e le eseʻese mai le potoa begonia tausiga. E aofia ai:

  • Faasusu... A maeʻa totoina o tubers i eleele tatala, faʻaavanoa tele faʻasusuina. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona faʻatagaina le susu stagnation. E sili atu le faʻasusu i le taeao.
  • Laʻei pito i luga... Begonia i eleele matala e tatau ona fafagaina i laʻau faigata ma minerale fetilaisa. E sili ona lelei le faia o lenei 2 pe 3 taimi i le atoa taimi tuputupu aʻe.
  • Valevale ma faʻamalolo... E talafeagai lelei le taimi e fai ai vao, ma faʻamama le palapala. Lenei tatau ona faia ma le faʻaeteete lava ina ia le faʻaleagaina le aʻa faiga.
  • Aveʻeseeseina fugalaʻau ma laulaʻau mago... Ina ia faʻamalieina le begonia i ona fuga, pe a manaʻomia, e tatau ona e aveʻesea fugalaʻau mago, lau ma laʻau.

FAʻAMATALAGA! E le fiafia Begonia i le mauaina o le vai i luga o laulaʻau i taimi e faʻasusu ai. I se faʻaopopoga, o le sili atu o le susu i le palapala mafai mafua mafua ai ma pala.

Tuberous begonia o se sili atu unpretentious laauae manaʻomia le saʻo auala i le totoina ma teuga. A e mulimulitaʻi i tulafono ma fautuaga ua taua i luga, e mafai ona e faʻatupuina ma le manuia. O le faʻafetauiina o lenei pisinisi i luga o le tauau e le gata o se tagata poto masani i fugalaau, ae o se tagata fou foʻi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Planting Begonia Plants in Containers . Begonia Care - Tips (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com