Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le talaʻaga o le tupu mai o le gloxinia Krasnoyarye: ata, nuances o le toe gaosia ma aoga fesoasoani mo le tausiga o se fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

I le vaʻaia o le fuga o le gloxinia naʻo le tasi, ae maise lava le ola, e mafai ona e pa'ū faigofie i lalo o le matagofie o lenei fugalaʻau matagofie.

Andersen, e tusa ai ma le tasi faʻamatalaga, tusia lana tala faʻasolopito e uiga ia Thumbelina. Na ia faamemelo i le fugalaʻau mo se taimi umi, ma o lenei mafaufauga loloto na ia maua ai le aitia ma le musumusuga mo le galuega ua avea ma masani.

Le isi, matou te taʻuina atu ia te oe mea e te manaʻomia e iloa mo le manuia faʻatoʻaina o lenei fugalaʻau: tausiga, toe gaosia, totoina. Faʻapea foi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi e tatau ona fefefe i ai.

Faʻamatalaga uigaese ma talaʻaga o lona amataga

O Gloxinia o le nofoaga o le teropika o Amerika. O le mea moni, o lenei laʻau na muamua nofo i le teritori o ona po nei Pasila, ma mulimuli ane ona tuaoi faʻalauteleina tele i totonu o le konetineta. E fiafia o ia e nofo i le vao, tele i le paolo o vao poʻo luga o maʻa gaʻe o vaitafe ma vaituloto. Ole igoa ogatotonu ole Gloxinia ole Sinnigia.

Gloxinia e sau mai le aiga Gesneriaceae, e auai i perennial. I le tulaga o lenei fugalaʻau, o le aʻa o lona uiga o se tuber ma tele laʻititi aʻa faʻagasologa. O laulaʻau e aoina i totonu o le basal rosette, mafiafia ma mafiafia petioles. O fugalaila fugalaʻau o loʻo pupula mai ma le matagofie i luga atu o le rosette i foliga o le faigofie ma le terry, o lanu 'eseʻese, mai le monocolor i le polycolor. E tupu i le tasi fugalaau sili atu ma le lua tone e tuʻufaʻatasia, fealofani pasi tasi i le tasi. O pito o petala e mafai ona faia i foliga o ruffles poʻo le tutusa.

I luga o se tusi. Uma ituaiga aiga ua aliaʻe mai sopoia le tele o le amataga ituaiga maua i le vao. Tele varietal hybrids e faʻavae i luga ole Gloxinia Matagofie (poʻo le Matagofie) ma le Gloxinia Royal.

Vaega o foliga vaaia: faʻamatalaga ma le ata

Lalo oe mafai faʻamasani ia oe lava ma le faʻamatalaga ma ata o Gloxinia Krasnoyarye ma Little Red Riding Hood:

Beanie

Hood Red Riding. Ole tele o tigeri e lua laina ma le pasī lelei, faʻatasi ai ma sina teisi ile pito ole petala. O se siʻusiʻu mūmū sesega mumu i le pito o petala taʻitasi. O le ua ua sinasina le kiona ma tamaʻi lanu mumu. O le rosette e mama, puʻupuʻu, e puʻupuʻu fugalaʻau. O laulaʻau e feololo lanumeamata. O le ituaiga na fafagaina e le faifaatoaga Olga Artyomova.

Krasnoyarye

Tusitusiga. O se lauiloa taʻutaʻua ituaiga eseese, ae le masani ona maua i aoina. O se seasea ma matagofie faʻataʻitaʻiga ma se le mailoa faʻatoʻaga.

E mama le rosette, e malolosi le auupega fugalaʻau. O fugalaʻau e lapoʻa lava, faʻalua ituaiga, susulu, ma foliga matagofie. O le valivali e pei o se ruby ​​afi, o loʻo faʻatusalia e vaega uma e lua o le monochromatic ma le mafiafia o le pasī i luga o le petala. O le pito o petala e faʻailoa. O le tatupu matala i le taimi, o le fugalaau ua faasolosolo malie ona maua le tele ma tele. Gloxinia o le mumu mumu leo, aunoa ma le cherry ma le raspberry eleelea.

O fea ma faʻafefea ona toto?

Moli ma le nofoaga

Taua! E fiafia le Gloxinia i le ituaiga salalau o le malamalama, latou te le taliaina faʻamalamalamaina i le susulu o le la. O ave tuusao e mafai ona mu ai laʻau, ma o le le lava o le malamalama o le a faʻalauteleina le laʻau ma taofia le fuga.

O le mea lea, o le a sili ona lelei e tuʻu le laʻau luga o sisifo poʻo faʻamalama sasaʻe. O pupuni pupuni e faia i mea faʻamalama e faʻaaogaina pe a tuʻu i luga o le itu i saute o faʻamalama.

Eleele manaʻoga

Laititi acidic, toetoe lava faʻaituʻau, eleele e sili. O le sili ona alofagia e le gloxinia ole peat-leaf eleele faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o le oneone i lenei tuʻufaʻatasiga: faʻafefiloi le tasi vaega o peat eleele ma lau ma le afa faʻasologa o oneone. E i ai le fua pe a fai o le tasi vaega o lau lauʻeleʻele, lua e ave. Mai fefaatauaiga faapisinisi, eleele mo Saintpaulias e talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga "Vaioleti". O loʻo manaʻomia le alavai i lalo.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

Vevela

I se averesi, o se auala o le 20-22 ° C e talafeagai mo le ao ma le 18 ° C i le po. Mo taimi malolo, e manaʻomia le vevela o le 10-14 ° C.

Faasusu

E faia ile vai mafanafana, leai ni mataua e faʻatagaina ile lau, fugalaʻau, au. A maeʻa le fuga, i le faʻaiuga o le taumafanafana, faʻasusu e faʻateleina le taofiofia, ma i le faaiuga o Setema e faʻaititia atoa, naʻo sina faʻamalūlūina le palapala. O se taimi taua lenei ina ia mafai ai ona tuʻuina i le gloxinia se sauniuniga faʻapitoa mo le taimi le moe, pe a faʻamatuʻu atu lona malosi i le tuber, aveʻese le vaega eleele.

Sūsū

E manaʻomia tele e le Gloxinia i se tau susū pe a tupu ma fuga. O le mea lea, o le avanoa i tafatafa o le laʻau e sausau, le aofia ai le ulufale i totonu o le susu i laʻau ma fugalaʻau. Latou te tuʻuina koneteina i le vai poʻo se paleta ma faʻamaʻa susu poʻo faʻalauteleina le omea i ona tafatafa o se fua e faʻateleina ai le susū o le ea.

Toe faalelei

Gloxinia e fafagaina mai ia Aperila i le faaiuga o Iulai. Faʻaleleia auala e faia i le fitu aso. Latou te ave sauniuniga mo le fugalaʻau fale tot plants, mauʻoa i potasiuma ma posiporo, ma se laititi nitrogen faʻaopoopoga.

Faʻaaliga! Nitrogen sili atu o le a taofia le gaioiga o le fatuina o fuga, olo fugalaʻau, faʻatonutonu malosiaga uma o le laʻau e fausiaina le lanumeamata tele.

Latou te faʻaaogaina foi mea toto mo le faʻainuina, ae faʻapea foi ma le taofiofia, talu ai o se nitrogen-aofia ai vailaʻau.

Faʻaliliuga

E toto le laau i le tautotogo, i tausaga uma. O ulo e lautele ma papaʻu. O le tele o le ulo e faʻateleina i na o tulaga na faʻatumuina ai le avanoa atoa i aʻa o le fualaʻau, ma ua manino lava na vaʻaia. O le tuber e tuua le tasi vaetolu po o le afa matala. O le Gloxinia e faʻateleina e ala i laulaʻau, paipa tipi ma fatu mea.

Nuances

  • Aloese mai le faʻasusu i le vai malulu - o lenei mea e mafua ai le fausiaina o lanu enaena i luga o laʻau.
  • I totonu o se potu soʻona mago, gloxinia o le a faʻaliu samasama.
  • O le soʻua susū tau o le a taitai atu ai lau paʻu ese.
  • O le le lava o moli o le a mafua ai le pupula o laulaʻau ma le fausiaina o se laititi numera o fugalaʻau, pe i se maeʻa taofiofia o fugalaʻau. O nei lava auga faʻailoga e tupu pe a i ai le le lava o niutereneni poʻo pe a malolo taimi faʻaalu i le sese tulaga.
  • I le taimi o le tuputupu ae vaitau, gloxinia e sili ona lamatia i drafts ma le vevela soona.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

  1. Powdery agamalu ma efuefu suia. Mafuaʻaga i le faʻaali mai o lanu efuefu i luga o laulaʻau. O le faʻafitauli ua foia e ala i le faʻaititia o le faʻasusu, aveʻese vaega faʻaleagaina ma togafitia ma fungicides.
  2. O faʻamaʻi o le gloxinia, whitefly, aphids, mealybugs, thrips e faʻasoesa. O lenei maʻi e mafai ona togafitia i iniseti iniseti.

Toe gaosia

Laau tipi

Ole filifiliga faigofie lea. I le taimi o le fuga faʻavae mai se laʻau maloloina, ave se malosi feololo-tele lau e aunoa ma le faʻaleagaina, ma se petiole o 3-4 cm.

  1. O le lau e mauaa i totonu o le vai, ona totoina lea i totonu o se laupapa peat pe i totonu o le lua-selau-kalama tasi-taimi tioata ma le palapala. Latou te faia se fale vevela mai se ato, faʻamalulu e le aunoa ma faʻasalalauina le laʻau. A oso mai ni lau fou se lua pe tolu, ona aveʻese lea le taga, ae aveese le lau tuai.
  2. Rooting mafai ona faia i le eleʻele palapala, ma vermiculite. E vave ona totō le au i le palapala poʻo le peat tablet. Faapipi le tipi ma Kornevin e faʻatelevave ai le fausiaina o aʻa. O le au e faʻalolotoina e le tasi ma le afa senitimita, o le eleele o loʻo faʻataʻamilomiloina e le tataʻiina, ae naʻo sina faʻataʻamilomilo lava i autafa o le faʻavae o le petiole. E manava le eleele. Ona latou mulimuli ai lea i le tulaga e tasi - o le greenhouse e faʻaaogaina seʻia aliali mai laulaau muamua.

I luga o se tusi. O le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana e sili ona lelei mo lenei metotia. E faʻatagaina le faʻaogaina o tipi mo le faʻaaogaina o tamaʻi mea na faʻamuta. O le mataupu faavae e tutusa lelei.

E sili ona talafeagai lenei mo fugalaʻau faigofie, lua-ituaiga gloxinia e matele i le pala pe a mauaa peduncles.

E ala ile vaevaeina ole tuber

  1. Ave se tuber maloloina e aunoa ma le pala, ma se eletise luga. Tele faʻataʻitaʻiga e talafeagai, tusa ma le ono senitimita le lautele. Vaelua amata pe a tulaʻi mai le tupu mai le lua-senimita tupuaga.
  2. Vaevae le tuber ma se disinfected naifi naifi ina ia i ai se totogo poʻo ia le itiiti ifo i se fatugaʻo luga o vaevaega.
  3. Ia mautinoa e fai le faʻagasologa o tipi ma malala efuefu.
  4. E faʻamamago i fafo ma o vaega e faʻatamaina i le varnish varnish e puipuia ai le laau, poloka ai le ala o meaola ninii.
  5. Delenki e totoina i le eleele.
  6. Suavai ina ia mafai ai ona taofia le eleele i se tulaga o le susū māmā. O le faga o le a taitai atu ai i le pala o le tipi. E fautuaina e fafagaina le laʻau ma susu mai lalo, mai le papeti. O le maualuga o le vai e tatau ona oʻo i le ogatotonu o le ipu malamalama. O loʻo faia i lalo o le ipu malamalama. O le isi faʻasusu filifiliga o le tui ma le nila, pe a tuʻuina atu le vai i le ogatotonu o le palapala.
  7. E sili le ave ipu manino tiaʻi ipu ina ia mafai ona e iloa ai le faʻagasologa o aʻa faʻavaeina. Aʻa sinasina o lona uiga o loʻo sologa lelei mea uma.
  8. O le totoina i totonu o se ulo tumau o le a manaʻomia pe a fai o aʻa ua puleaina le eleele atoa, ma faʻapipiʻi atoa.

Fanau mea

O fatu e faʻatau pe selesele lava latou.

  1. E tele atu oneone e faʻaopoopoina i le substrate o le masani masani e faʻamama ai. O le taimi o le luluina o Ianuari poʻo Fepuari.
  2. O mea toto e faʻafefiloi ma le oneone ma faʻataʻapeʻape luga o le eleele, e aunoa ma le ufiufiina i le palapala.
  3. Latou te fauina se fale vevela, e masani ona faʻasalalau ma faʻasusu le eleele pe a mago.
  4. O laʻau e ola i le vevela o le 22-23 ° C.
  5. E totogo fatu i totonu o le masina.
  6. O fatu e nonofo i tioata.
  7. Fuga fugalaʻau tupu i le valu masina.

    Taua! O fualaʻau muamua e tatau ona aveʻese, e talafeagai lea mo le atinaʻe masani o laulaʻau, o le faʻatulagaina saʻo o le rosette ma tele fugalaʻau i le lumanaʻi.

Tausiga fugalaʻau ile fale. Gloxinia:

Faaiuga

Gloxinia e le faʻamaoni, toe gaosia ma vaʻaiga vaʻaiga i ituaiga eseese e tutusa lava mataupu faʻavae, e leai ni taua eseʻesega. O le mea lea, afai na mafai ona totoina se tasi ituaiga o gloxinia, ona mafai lea ona e saogalemu aveina mo le faʻafouina o ona isi ituaiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: KANANA FOU SEMINARE - EFKAS CD 2008 Ua soona olioli nei - Samoan Choir (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com