Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faamalosia le faʻamalosi tino ma kaliki. Recipe ma lemoni, meli, ginger, uaina ma latou aoga

Pin
Send
Share
Send

Mo se taimi umi, o matou tinamatua mafaufauina o le kaliki o le sili sili ona faʻatuatuaina ma aoga fofo mo uma siama ma siama. Latou te faʻalelei i taimi uma se ipu ipu fualaʻau lea i le 'aiga o le afiafi. O lenei manogi e masani ona manatuaina e oʻo mai i le taimi nei, ae maise le falaoa e uu i kaliki.

Ma aisea na alofa tele ai o tatou tuaa ia te ia? Garlic o se moni oa ma o se sailiga mo le faʻaleleia o le puipuiga ma le soifua maloloina o tagata.

O le tusitusiga aofia ai fua mai kalapu ma eseese mea, faʻamatala e uiga i le aʻafiaga o se fualaʻau i le puipuiga o tagata matutua ma tamaiti, faʻamatalaina contraindications.

E afaina ai le immune system?

Ua leva ona iloa lena kaliki faʻamalosia le faʻamalosi tino ma fasiotia faʻamaʻi ma siama... Talu mai aso onamua, sa faʻaaoga i ituaiga eseese. Latou te faia tinctures, kulimi ma sua mai ai, faʻaaoga e olo i luga o falaoa ma naʻo sina u. O lenei fofo e mafai ona faʻamalosia lelei lou puipuiga i ni nai aso.

Afai e le mautonu le manogi ma le tofo lelei o le kaliki, ona i ai lea o ituaiga o ana sauniuniga e aunoa ma ni manogi manogi. Afai e te faʻaogaina i aso uma, o le a faʻamalosia le puipuiga a le tino ma faigofie ona teteʻe atu i siama ma siama eseese.

O lenei fualaʻau o le a fesoasoani ia te oe e aveʻesea le tele o faʻamaʻi masani. Faʻatasi ai, e faigofie ona e faʻamalolo:

  • tonsillitis faaumiumi;
  • sinusitis;
  • bronchitis;
  • isi faʻamaʻi o totoga ENT.

Ma fesoasoani foi i isi faʻamaʻi. E faʻalelei atoatoa le tino ma maua ai le malosi ma le malosi.

O se tagata e masani ona maʻi vaivai e mafai ona liua i se soifua maloloina tagata, faʻafetai i le faʻaaogaina soo o lenei laʻau. Naʻo le manogi leaga o le kaliki e faʻateʻa: e le fiafia iai tagata uma. Ae afai e te faʻaogaina i le tele o meaʻai fafo, o le manogi o le a le tumau tele. A maeʻa ona faʻaaoga e fautuaina e palasi ou nifo ma o le a leai se faʻailoga o le manogi manogi.

Taua! E matua faasa ona 'ai le kaliki i luga o le manava gaogao. E faʻaosoina le totoga meaai ma faʻalavelave i le microflora i totonu.

O a faʻamanuiaga?

O le mea lilo o mea faʻataulaitu o lenei fualaʻau e faigofie: o le tumau o le toto pe a uma le taumafaina o le kalapu avea le talafeagai mo le ola o siama ma microbes. Ua faateleina le puipuiga ona o le selenium o loʻo iai.

Kaliki o se natura immunomodulator... E mafai ona faʻateleina sela paʻepaʻe i le toto, lea e fasioti faʻamaʻi leaga. O le microflora o le gastrointestinal tract e le afaina. Faʻapea foi, o se natura natura vailaʻau, faʻafetai i le aofia allicin.

E mafua ona o le allicin mea i kaliki o le fualaʻau ei ai se faʻapitoa manogi e mouʻese pe a gaosia ma le maualuga vevela. Ole mea lea, ole papala e leai se manogi e le maloloina pei o le papala fou. Ua fautuaina e fomai le taumafaina fua.

O lenei fualaʻau e aoga aemaise mo tagata nonofo i megacities.... I taulaga tetele ma le tele o tagata, o faamai o le microbes ma faʻamaʻi e taofiofia ai le malosi o le tino ua vave ona sosolo. O le mea lea, o le 'ai o le kalapu e aumaia ai ni faʻamanuiaga silisili.

Faʻatasi ai ma isi mea, o loʻo mafai ona faʻamama le tino o masima mamafa uʻamea o loʻo ulufale i totonu ma faʻaaluina kasa faʻaaluina ma faʻaleagaina faʻaleagaina mai pisinisi pisinisi.

Faʻamalosia le faʻamalosi tino o tamaiti ma tagata matutua - o le a le eseʻesega?

Ole faiga puipuia e leʻo tupuolaola i pepe nai lo tagata matutua. O le mea lea, latou te mamaʻi soʻo ma sili atu faʻamaʻi. Kaliki ma ona tinctures mafai ona tuʻuina atu i tamaiti mai le tolu tausaga. Peitai, atonu e le fiafia pepe i le kaliki. O le mea lea, e sili atu le faia ia latou o se manaia suamalie suamalie o le meli, tipolo ma kaliki. Ave i le sipuni sipuni faʻalua i le aso peʻa maeʻa le taumafataga. Mo tagata matutua, o le fualaʻau tatau ona faʻaluaina.

Ole eseesega ile faʻaogaina ole kalapu mo mea faʻataʻitaʻi i tamaiti ma tagata matutua o loʻo taʻoto ile metotia ma le umi ole faʻaaogaina. Ona o le vaivai manava ma isi totoga digestive, tamaiti e sili atu ona aʻafia i le afaina ai o aʻafiaga o le oloa i luga o le digestive tract.

faasinomaga... A faʻapea e le onosaʻi se fualaʻau manogi, e faʻasa ona faʻaoga. I isi tulaga, oe mafai saogalemu faʻamalosia le tamaititi faiga puipuia i le faʻaogaina o lenei oloa. Ma o le a maʻi faʻasolosolo ai ona maʻi lou alo ma faʻafaigofie ai ona onosaia le malulu.

Faʻafitauli

Kaliki ei ai se afaina ai aʻafiaga o le gastrointestinal tract, o lea e faʻasaina mo le faʻaaogaina mo soʻo se faʻamaʻi o le digestive system:

  • gastritis;
  • gastroduodenitis;
  • enteritis;
  • colitis;
  • eleele tafia;
  • papala.

A 'ai kaliki i mataupu i nei faʻamaʻi, o le tagata ono maua tiga tiga i le manava, cramps, puaʻi ma perforation o papala, pe a i ai. Faʻapea foi, aua le faʻaaogaina pe a fai e i ai se allergy.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga: auala e fai ai ma pe faapefea ona 'ai?

Ma le tipolo, ginger ma le meli

Vaega:

  • 1 lemoni tele;
  • 1 tamaʻi ginger;
  • 1 ulu o le kaliki, lapoʻa;
  • 5 sipuni o le meli fou.
  1. O fualaʻau aina e tatau ona fufuluina, tipi ma tata i totonu o se mea olo olo.
  2. Fufulu le ginger, fofo le aʻa ma tipi i totonu o tamaʻi cubes.
  3. Fofo ma olo le kalaka.
  4. Tuʻu uma mea i totonu o se fagu tioata, sasaʻa le meli ma faʻaoso.
  5. I totonu o se koneteina tapuni, tuʻu le paluga e toto mo se aso.

Oe manaʻo e inu se sipuni faʻalua i le aso. E tuʻuina atu i tamaiti le sipuniti sipuni e tasi pe a uma le taumafataga. Ave le tui i se vasega mo le lua masina.

Ma le meli

Vaega:

  • 1 ulu feololo o le kalaka;
  • 1 ipu o le suavai fou meli.
  1. Fofo ma tipi le kaliki i totonu o se mea olo o 'aʻano.
  2. Kaliki gruel tatau tatau ona palu ma le meli ma tuu e toto mo le tolu itula i totonu o se ipu tioata.

E tatau ona e ave mo le lua masina, faʻatolu ile aso, faʻaaoga le sipuni sipuni o le paluga ile taimi.

Faigofie i le tipolo

Vaega:

  • sua o le afa tipolo;
  • 1 ulu o kaliki feololo feololo;
  • 0.5 lita o vodka.
  1. Fofo ma tipi le ulu o le kaliki.
  2. I totonu o se ipu tioata, palu le paluga palu ma le sua o le tipolo.
  3. Liligi le faʻafefiloi ma le vodka.
  4. Tuʻu le tincture i totonu o le pusaaisa mo le tolu vaiaso.

Ave 15 mataua faʻalua i le aso mo le 30 aso.

Ma le uaina mumu

Vaega:

  • 10 pulupulu kaliki;
  • 1 fagu o uaina mumu semi-suamalie.
  1. Sasaʻo tipi le fualaʻau fualaʻau ma tuʻu le paluga faʻatumu i totonu o se fagu tioata.
  2. Liligi le uaina mumu ma tuʻu mo le 14 aso, lulu le fagu i nisi taimi.
  3. Faʻapipiʻi aʻo leʻi faʻaaogaina.

Teu i se nofoaga malulu, pogisa. E manaʻomia le inuina o le tui tasi sipuni ti tolu faʻatolu i le aso ae le i 'ai. Umi o le ulufale e 60 aso.

Se fua faigofie ile vai

Vaega:

  • kaliki - 2 fasi;
  • vai vevela - 100 ml.

Fofoʻe nai tamai pulupulu ma faʻamalosi i le vai manino mo le afa itula. E tatau ona toto i totonu le isu i totonu o le lua mataua. O lenei metotia e aoga i taimi o faʻamaʻi o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Kaliki o se faigofie ma le saogalemu auala e faʻamalosia ai lou teteʻe atu i le tino... Natura immunostimulant ma natura vailaʻau oona i lona tuʻufaʻatasia faia e le suia. O le mafuaaga lena na matua talisapaia ai eo tatou tuaa. A faʻaaoga ma le faʻaeteete ma i se aofaʻiga talafeagai, o le a iai se aafiaga lelei tele ile soifua maloloina o lou tino.

Ae ui i lea, ae le i faʻaogaina tinctures mai ia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, aua o se sili sili ona malosi fofo. Faʻaaogaina mo togafitiga faʻafomaʻi, oe manaʻomia le manatuaina e uiga i le faʻaeteetega ma le saogalemu auala ina ia aua nei faʻatupuina faʻamaʻi gastrointestinal pe a o latou i ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Gordon Ramsay - Christmas Turkey with Gravy (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com