Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega ma tulafono mo le totoina o radishes i lalo o le ata: o le a le luluina i totonu o le greenhouse, faʻafefea ona totoina ma isi nuances

Pin
Send
Share
Send

O le totoina o lapisi i lalo o le ata e faʻataʻitaʻia ina ia vave maua ai le seleselega o lenei fualaʻau fualaʻau. Ina ia totoina lelei se aʻa faʻatoʻaga, e tatau ona e iloa e uiga i le lelei ma le leaga o sea totoina, faʻapea foi ma nuances o le sauniuni galuega ma atili tausiga o talavou laʻau.

Mai lenei tusitusiga, o le a e aʻoaʻo ai foʻi pe faʻafefea ona ese mai lenei metotia mai le luluina i totonu o le greenhouse ma fanua tatala, pe o manaʻomia se greenhouse mo lenei, ma o a ni faʻafitauli e ono aliaʻe mai i lenei auala o le totoina o aʻa.

Vala o le totoina radishes i totonu o le greenhouse

O le vave luluina o le radish i lalo o le ata e i ai le tele o foliga:

  1. Tausisia ma le tulaʻi mai aso faia se taua vaega.
  2. O ituaiga muamua lava o le aisa-teteʻe ituaiga e tatau ona filifilia.
  3. O le filifiliga o elongated ituaiga o le a faʻatagaina ai oe e faʻaaoga le tele faʻaaogaina vaega.
  4. E te manaʻomia le filifilia o se fanua talafeagai, mafaufau i foliga uma o se faʻapitoa ituaiga. O le Radish e sili atu ona tali atu i faʻalaʻau toto, o lea e sili ai le saunia o se togalaʻau mo lenei aʻa fualaʻau i le tautoulu e ala i le faʻaopopoina o faʻapalaga poʻo le humus i le palapala.
  5. E le manaʻomia le faʻasusu i le totoina - e lava le susu mo laʻau e faʻapipiʻi i lalo o le ata.
  6. O le rarish totoina i lalo o le ata e tatau ona ea. A leai, o le aʻafiaga o faʻamaʻi laʻau o laʻau talavou o le a matua tupu tele.

E faʻapefea ona ese lenei metotia mai le luluina i totonu o le greenhouse ma i fanua tatala?

O le totoina o Radishes i lalo o se ata tifaga o le a faʻatagaina ai le anaina o le 'upega tafaʻilagi ina ia maua se vave seleselega, a o tausia uma le tofoina o uiga lelei o fualaʻau e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau. Ma o le faʻatulagaina o le malutaga, e ese mai i greenhouse atoatoa, e le manaʻomia toetoe lava o soʻo se teuga tupe teu faʻafaigaluega. Faitau foi e uiga i le greenhouse ma fafo tuputupu aʻe o radishes.

Tulaga e lelei ai ma mea e leaga ai

Lelei o le metotia:

  • Se avanoa e maua ai se vave seleselega.
  • O fualaʻau e totoina i lalo o le ata e sili atu le lapoʻa nai lo o laʻau toto na totō i fanua matala.
  • E mafai ona toe fetuʻunaʻi fua o mea toto.
  • O le tulaueleele e puipuia mai faʻalavelave o le tau.
  • O le fua faatatau o le matua o le fualaʻau e matua faateleina.
  • O le tofo o le radish e le leiloa.

Le lelei:

  • O le maualuga o le susū ma le faʻatauaina o le vevela e faʻateleina ai le aʻafiaga o meaola faalafua ma laumei.
  • O le totoina e mafai ona tosina mai ai rodents, lea e masani ona nonofo i eria.

O afea e mafai ai ona e lulu, o le a le vevela?

Totoina vave ituaiga o radish i lalo o le ata e faʻatagaina ai oe e to ese le muamua seleselega 18-20 aso talu ona aliali mai le muamua tatupu. O le Radish e ana i mea totō e tete i le malulu, e mafai e fale ona tatalia le malulu o le po e oʻo atu i le 6-7 tikeri e aunoa ma le afaina ai o latou, peitaʻi i le maualalo o le vevela o le ao (e le atoa le 8-10 tikeri), o le a faʻasolosolo lemu le tupu.

O le taimi sili ona lelei mo le luluina i lalo o le ata o le afa lona lua o Mati ma le amataga o Aperila, pe a faʻatulagaina le vevela i le ao i le 10 tikeri Celsius.

Ua matou saunia se isi tusitusiga mo oe e uiga i le vevela e tupu ai le radishes ma pe mafai ona latou tatalia le aisa.

Fausia muamua se fale vevela poʻo le ufiufi o le radish pe a uma ona toto - o le a le mea e filifili ai?

O le tali i lenei fesili faʻalagolago lava i le tele o le lumanaʻi moega ma le tele o le malutaga. A faʻapea ona fua e mafai ai ona toto lelei fatu i le eleele, e mafai ona e muamua faʻapipiʻiina se fale vevela ao leʻi totoina se faʻatoʻaga. I le mea e tupu ai se laʻau totoina fuafuaina, e sili ona lelei le ufiufi o le moega i se pepa alumini pe a uma ona lulu.

Features o galuega i le tautotogo - ia Mati ma Aperila

I le tulaga o le vave totoina o radish i lalo o le ata, e fautuaina e sauni le moega muamua, i le tautoulu, faʻaofiina fetilaisa faʻalautele i le palapala. I le tautotogo, ae e te leʻi luluina, e manaʻomia foi ona e faʻapipiʻi ni minerale o minerale - o le mea lea o le a mafai ai ona e seleseleina lelei ma puipui ia laʻau mai le tele o faʻamaʻi. Faitau pe o le a le ituaiga o 'eleʻele e pei e tuʻu eseʻese.

O itula o le ao i le amataga o le tautotogo e puʻupuʻu lava, ae e le manaʻomia nisi moli mo lenei aʻa, ona o tulaga ia e olaola ai le fualaʻau. I tulaga o le malamalama atoatoa, radish ulufale i le toe gaosiga tulaga ma tali atu i le foliga mai o aū ma toaaga ola o le eleele vaega o le laau. Saili uma auiliiliga e uiga i le totoina o radishes ia Aperila ma pe faʻafefea ona toto ma totoina radishes i fafo i le amataga o le tautotogo.

Laʻasaga i lea laasaga faatonuga mo le faiga

Filifiliga eseese

O le vave ma le vave amata o ituaiga o fualaʻau e sili ona fetaui mo le totoina i lalo o ata. Fuafua vave matutua ituaiga o:

  • Mumu vave mumu.
  • Tamaititi F1.
  • 18 aso.
  • Ulumatua F1.

Uma nei ituaiga o radish tuuina atu latou muamua seleselega 18-20 aso ina ua mavae le muamua oso mai aliali mai.

O le faʻatupuina o fatu i lalo o le totoina i lalo o le ata i le ao i le vevela o le 10 tikeri Celsius e amata mai le 3 i le 5 aso.

Fuafua vave matutua ituaiga:

  • Mumu mumu.
  • Vevela
  • Celeste F1.

Ae le i totoina, faʻalogo i le eleele faʻutuaga mo le ituaiga laau toto.

Faʻatau fatu

Tau averesi mo se tulaga masani o fatu o 3-5 kalama:

  • I Moscow e tusa ma le 30 rubles.
  • I St. Petersburg, o tau mo fatu e laʻititi maualalo - tusa o le 25 rubles i le afifi.

E mafai ona e faʻatauina fatu i soʻo se faleoloa faʻapitoa poʻo luga o Initaneti, o latou tagata faigaluega o le a tuʻuina atu le oka i le nofoaga ua faʻailoa mai e le tagata faʻatau.

Toleniga

Faamaumauga

Totoina radish i lalo o le ata e le manaʻomia ni mea faigaluega faʻapitoa. Ua lava lea e sauni ai se suo ma se faʻainu vai mo le faʻainuina.

Fatu

Ae e te leʻi amata lulu, e tatau ona toe iloilo le fatu. O sauniuniga a fatu e faapea:

  1. Aveʻese fatu leaga, ma faʻatofu le vaega totoe i se vai masima faʻatasi ma le faʻasologa e uiga i le 5%.
  2. O fatu e opeopea e tatau ona aveʻese, latou te le totogo, ma o le vaega totoe e tatau ona fufuluina i le vai mama ma tuu i luga o se ie e mago.
  3. A maeʻa ona mago le fatu, ona faʻatulagaina lea o fatu e ala i le filifiliina o le lapoʻa lava. Lenei o le a faʻatagaina oe e maua toniga fatu i le lumanaʻi.

A o lei luluina, o fatu e teuina i totonu o se ie susu susu mo le 10-12 itula.

Faʻamamaina ma se faʻatagaga vaivai vaivaiga o le potassium permanganate - o lenei mea o le a faʻaopopoina ai le faʻamamaina o le fatu.

Totoina o taualumaga

Totoina radish i lalo o le ata e faia i ni laʻasaga:

  1. O le eleele ua faʻamaluluina ma furrows ua saunia ma le loloto o le 1.5 - 2 cm. O le mamao i le va o furrows tatau ona le itiiti ifo ma le 10 cm.
  2. O faʻanoanoaga e tatau ona faʻamamaina muamua ae leʻi totoina fatu.
  3. O fatu e tatau ona tuʻu i totonu o furrows tutusa, i le mamao o 2-4 cm mai le tasi i le isi. E le taliaina le totoina tele, o le a le mafai e laʻau toto ona atinaʻe atoatoa.
  4. O le furrows tumu ua ufitia i le oneone oneone malamalama.
  5. Afai e leʻo liusuavai le kiona, e mafai ona liligi sina aofaʻi i luga o le totoina. I le taimi o le suavai, o le a tutusa lelei susu le togalaau moega.

E mafai ona e mauaina nisi mea e uiga i le totoina o radishes i se isi tusitusiga.

Faʻafefea ona ufiufi se laʻau?

I luga aʻe o le moega lulu, o lagolago arcs ua faʻapipiʻiina i le mamao e tusa ma le 50 cm mai le tasi ma le isi. O se ata e faʻaloaloa i luga o le faʻapipiʻi lagolago, ona pito e faʻamau i maʻa poʻo laupapa.

Isi tausiga

E tatau ona mulimuli i le tele o taua tulafono pe a tausia mo vave radishes totoina i lalo o le ata:

  1. Faʻapipiʻi faʻapuna i le taimi e tatau ai. Uma le 10-12 aso, e tatau ona faʻagasolo le totoina ma le fofo urea (10 kalama i le pakete). Faʻapea foi, 2 vaiaso talu ona lūlūina, soʻo se fetilaisa o loʻo iai le potassium e tatau ona faʻaogaina. Na matou tusia faʻamatalaga auiliili e uiga i laei mo radish ii.
  2. Faʻasusu e tatau ona faia a o le eleele mago. E le aoga le sasaa i luga o laʻau; o le tele o le susu e mafai ona taʻitaʻia ai i taʻetaʻei i fua.
  3. I le tulaga o le tele o le faʻapipiʻiina o le palapala, e tatau ona faʻamamaina.
  4. Afai e i ai le sili atu o le susulu o le la, o le moega e tatau ona ufiufi i se pogisa ufiufi mea. A leai, o le laʻau o le a avatua aū, ma o fualaʻau o le a le maua mamafa.

Faʻateleina faʻafitauli ma auala e foia ai

A totoina radishes i lalo o ata tifaga, o faʻafitauli nei ono tulaʻi mai:

  • O pu e le aliali mai mo se taimi umi. O lenei e mafai ona mafua mai i le le lelei fatu lelei ma soʻona malulu ma susu palapala pe a totoina. Aloese mai faʻafitauli i le siakiina o fatu ma muaʻi faʻasusu latou i saline.
  • Fana lemu lemu. O le faʻafitauli e masani ona mafua mai i le le lava o le nitrogen i le palapala; e faʻasaʻo ai le tulaga, ua lava e faʻasūsūina le togalaʻau ma le fofo urea.
  • O le aʻa faʻatoʻaga e le fausiaina. O lenei e mafai ona mafua mai i le tele malamalama poʻo loloto loloto totoina. Afai o se faʻafitauli e tupu, e tatau ona ufiufi le moega i se ata pogisa.
  • O fua e alualu i luma, gaogao foliga mai. O le tele o taimi, o lenei faʻafitauli e mafua mai i le le tausia o le taimi mo le seleselega radishes.
  • Ua aliali mai ma taʻe. O mafuaʻaga atonu o le soʻona fufusi totoina, faʻapea foi ma le le lava faʻasūsūina ma soʻona tele (aʻoaʻo pe faʻafefea ona toto lelei ma faʻainu se radish).
  • O fua e liu uli i totonu. Lenei faʻafitauli faʻailoa mai se faʻamaʻi o le laʻau, lea e mafai ona faʻasaʻoina e ala i le faʻatonutonuina o le susū ma aveʻese mai faʻamaʻi.

Radish mafai ona totoina i lalo o le ata i le faaiuga o Mati. O lenei e le gata e faʻatagaina ai oe e vave selesele, ae saunia foi le eleele mo le totoina o soʻo se isi faʻatoaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TULAFONO TAU FAAOFI E TOLU O LOO SOĀLAUPULEINA MA LE ATUNUU Aso 25 Aukuso 2020 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com