Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona fufulu ma pe fia kuka squids

Pin
Send
Share
Send

O le squid e le o se oloa e manaʻomia i aso uma, ae i tausaga ua tuanaʻi, ua amata ona aliaʻe mai lenei mollusk i luga o le laulau a tatou tagatanuu. Faletua, manaʻo e faʻamalie le fale i se uluaʻi ipu, filifili seʻu. O nisi o i latou, na faʻatau mai aisa malulu i le supamaketi, latou te le iloa foʻi ona faʻalatalata atu ia latou.

O le faʻamamaina ma le tipiina o le heʻe i le fale e alu ai le tele o taimi ma faʻaletonu ai le kukaina mai ia latou i le lumanaʻi. A maeʻa ona iloa nisi o mea lilo, e mafai ona e "faʻatautaia" meaʻai iʻa e aunoa ma le faʻalavelave.

Sauniuniga: filifiliga i le faleoloa, teuina i le fale

O le mea lilo i le faia o se ipu suamalie suamalie o le filifilia o le saʻo. O se oloa na faʻamamaina i le tele o taimi e sili atu ona faigata ona fufulu ma ua leiloa lona tofo. Faʻafefea ona iloa le "taumatau" squid?

  1. Muamua, o tino oti e le tatau ona faʻaʻaisa i le tasi. E tatau i le tagata faʻatau ona faigofie ona tuʻueseese, ae le o le "saeʻese" mai le tele.
  2. Lona lua, o aano o manufasi e tatau ona i ai se matagofie sinasina lanu. O le lanumumu lanumoana lanumoana e tu i fafo mai le paʻu i le taimi e liusuavai ai.

E sili atu le kukaina o squids faʻatauina i le aso lava e tasi pe, aunoa ma defrosting, auina atu i le pusaʻaisa.

Matou te faʻamamaina le heʻe mai le ata

Mai lea taimi i lea taimi i faleoloa e mafai ona e oso i luga o squids ua leva ona pala, ma o isi taimi e tupu ai o mollusks e liu suavai i le fale, e faʻatali mo le fafine talimalo e tuʻu saoloto o ia mai isi mataupu. Aua le faʻavaivai, ma i lenei tulaga, oe mafai ona kukaina se ipu manaia. O le mea taua o le mulimuli i le faʻagaioiga:

Kaloriia: 122 kcal

Polotini: 21.2 g

Gaʻo: 2.8 g

Karbohidates: 2.1 g

  • Faʻapuna se ulo vai e leʻi maeʻa.

  • A uma ona tipi i le tino oti, faʻamago.

  • Fufulu lelei le aano.

  • Faʻalu le squid i totonu o se apa ma taofi mo le 10 sekone.

  • A maeʻa ona aveese tino oti, o le a e iloaina o atigi atigi mama o loʻo tumau pea i totonu o le vai.


Faʻafefea ona fofoʻe le heʻe aisa

O lenei faiga e faia i laasaga e lima:

  1. Aumai se ulo vai e leʻi maeʻa i se faʻapuna.
  2. Aveese le squid mai le pusa 'aisa ma gaugau i totonu o se pusa loloto (pesini, tanu).
  3. Liligi vai pupuna i luga o tino oti. Faʻafetai i lenei gaioiga, toeititi lava o paʻu o le a vavaeʻeseina ia lava.
  4. Faamafe vave ma fufulu le sami i lalo o le vai malulu, ma aveese ma le faʻaeteete le ata. A e le faʻataʻalise, o le a kuka ia tino oti.
  5. Faʻapipiʻi totonu, aveʻese le tumutumu.

Fautuaina o vitio

Faʻafefea ona faʻamamaina le atigi figota fou mauaina

O le sili lava o squids e le i faʻaaisa, ae na aumai saʻo mai le sami i le umukuka, pe faʻalili mo ni nai itula ae leʻi faʻatau atu. O aano o ia mollusks e lelei, maloloina ma suamalie.

I lenei tulaga, o nisi fafine tausi fale e fefefe i le i ai o se ulu ma avega, aua o le a latou aveʻesea na o latou. Lenei faiga e le manaʻomia ni tomai faapitoa. E tipi ese le ulu ma tiaʻi ese, ae tipi ese ia fale ie latalata i mata ma faʻaaoga e kuka ai meaai. E i ai foi le atigi, ma e manaʻomia foʻi ona aveʻese i le auala lava e tasi e pei o se tino oti.

O le faʻasologa mo le faʻamamaina o manufasi o heʻe fou ma fale na faʻapea:

  1. Aumai le aofaʻi manaʻomia o le vai i se faʻapuna.
  2. O mollusks, faasaʻoloto mai le viscera, tuʻu i totonu o le potu, faʻasusu i le pupuna vai, ona tuʻuina i lalo o se vaitafe o le vai malulu.
  3. O le ata e aveʻese e ala i le tosoina mai le mafiafia vaega agai i le manifinifi. E sili atu ona talafeagai le valu ese o apaʻau i se naifi.
  4. Fufulu 'ie i le auala lava e tasi. E faigofie lenei mea, talu ai o le paʻu o le a vavaeʻeseina na o ia i lalo o le aʻafiaga o le vai pupuna.

Faʻafefea ona kuka sele saʻo ma pe fia

E tele auala e kuka ai le heʻe, o lea o le a ou avatu ai le tolu o sili faigofie ma sili ona lauiloa.

  1. Aumai le vai i totonu o se apaoti i se pupuna, faʻaopopo masima ma mea manogi. I luga o le sipuni faʻasusu, tuʻu i lalo le tino oti i le vai pupuna mo le 10 sekone, ona aveʻese lea. Faapuna foi le toega o tino oti. O le iʻuga o se oloa ua maeʻa maeʻa mo nisi kuka (tipiina i totonu o salati, faʻapipiina, ma isi).
  2. O le lona lua auala e talafeagai mo le kukaina faʻaisa, paʻepaʻe na avanoa muamua. O tino oti uma e tuʻuina ifo i totonu o le vai pupuna ma mea manogi, tuʻu i luga o se vevela vevela mo le 1 minute, e tape le ogaumu ma faʻatagaina e tu i totonu o le vai vevela mo le isi 10 minute.
    A uma ona tunu le vai, tuʻu i totonu le shellfish i totonu, tape le vevela ma tu i luga mo le 10 minute.

Vitio fua

Fautuaga Aoga

  • I luga o 'upega' eseʻese, ua fautuaina e kuka le squid mo le tusa o le 4 pe sili atu minute. Oe le tatau ona faia lenei! O le tele o mea kuka o le a faigata ai le sami. I se faʻaopopoga, o le a leiloa lona taua taumafa ma tofo.
  • Mo le tofo, faʻaopopo le afa lemoni poʻo se taga ti uliuli i le vai e faʻapuna ai le atigi.
  • A aveʻese ata, e tatau ona e mafaufau e te manaʻomia le aveʻesea uma lanu ma manino atigi. Afai e le maitauina e le fafine talimalo pe tuʻua ma le loto i ai le ata, ona uma loa lea ona kuka le aano o le a faigata ma fufusi.
  • Aua le faʻatau tele lapisi. O a latou aano o manu ei ai se tofo oona, ma o le a sili atu i le itula e kuka ai ia tagata tino ese. O lenei o le a faigata ai le ipu maeʻa.

E le mafai ona soona faamamafa le taua ole taumafa ile sami. O le aano o manufasi o se fale teu oloa o vitamini ma microelement. E i ai le tele o ituaiga ipu e mafai ona saunia mai lenei atigi. O se taua vaega o le tele salati; e teu, teuina, falai, kuka, tunu, faʻamasima ma e tae foi. Afai e te filifili e faʻamalieina oe lava ma lou aiga ma se matagofie squid ipu, nei e mafai ona e faia e aunoa ma le tele faigata, faʻavae i luga o laʻu fautuaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Red Tea Detox (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com