Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Cheow Lan - o se vaituloto matagofie na faia e tagata i Taialani

Pin
Send
Share
Send

O le Cheow Lan Lake o se vai tulaga ese na faia e le tagata na faia i le itumalo o Surat Thani i le itu i saute o Thailand. O le nofoaga e matua 'eseʻese mai le masani ai mo matou Thailand ma nofoaga i luga o le sami, sami papaʻe,' amu ma le tioata manino vai. E leai ni faletalimalo taugofie i lona matafaga, ma e leai ni felauaiga i le lautele.

Cheow Lan Lake e faʻataʻamilomiloina e tumutumu mauga ma o loʻo tu i le togavao vevela, o lea e le faigofie tele le taunuʻu atu i ai. Ae ui i lea, mai le taimi muamua na puʻeina e le vaituloto le tagata malaga ma ona foliga matagofie, o latou tagata malie, savavali i ana. Ma o le moe i le po e te fesoasoani ai ia te oe e malolo ai lou agaga ma lou tino.

Cheow Lan Lake: lautele faʻamatalaga ma talaʻaga o amataga

I le Khao Sok natura faasao o le Thai itumalo o Surrattnakhi o loo taoto ai le Cheow Lan Lake. O le faatanoa vai e sili laitiiti atu ma le 30 tausaga le matua.

O le afa seneturi talu ai, na nonofo ai tagata na faʻatau faʻatoʻaga iinei, ma o le nofoaga lea o le auala o auala fefaʻatauaʻiga mai le Fagaloa o Thailand i le Andaman Sea. O le tulaga ese o Cheow Lan o loʻo taʻoto i le mea moni na faia e tagata ma o se laueleele na lolovaia i se vaeluaina i le va o karst mauga.

Seʻia oʻo i le 1982, e lua tamaʻi nuʻu na iai i lenei nofoaga, ae tusa o le faʻaiuga a le tupu, na amata le fausiaina o se pa vai i le Vaitafe o Khlong Saeng. O nuu o le itumalo, o se aʻoga, o le Buddhist Temple - o mea uma i lenei eria sa i le ogatotonu o lologa. Ma o le mafuaʻaga o le fausiaina o se faʻatanoa vai e taʻua o Ratcharpapa (malamalama tupu poʻo le malamalama o le malo) ma se nofoaga eletise. O tagata na nonofo i vanu na lolovaia na toe faʻamautuina i fanua fou, ma, o se taui, na tuʻuina atu ia i latou aia tatau faʻapitoa e faʻatautaia ai se pisinisi tafafao i luga o le vaituloto. O le faʻafetai i lenei mea na tupu mai se tulaga le masani ai mo malologa.

O le vaega o Cheow Lan e 165 sq. Km. O le vaituloto, e siʻomia e maʻa papaʻamu, o loʻo felafoaʻiina i le va o latou i le uiga moni o le upu, ma o le nofoaga lautele iinei e le sili atu ma le kilomita. O le loloto o le faatanoa vai e ese mai i le 70 i le 300 mita ma faʻalagolago i le laufanua o le vaega na lolovaia. I se tasi nofoaga i luga aʻe o le vai, o loʻo vaʻaia paipa o fale o le nuʻu muamua o Ban Chiew Lan.

I luga o le Vaituloto o Cheow Lan i Taialani, o papa maualuluga ma malifa o maupuepue e alu aʻe lemu luga mai le vai saʻo mai le vai. O lo latou maualuga i nisi taimi e oʻo atu i le 100 mita. Ole taʻutaʻua latou e taʻua o le "Three Brothers" - tolu maa e felataʻi luga o le vaituloto, e le mamao mai Guilin Bay. Ole pepa asiasi lea ole Cheow Lan Lake. E i ai le tala faʻatatau e toatolu uso e tauva ma le tasi ma le isi e maua le fiafia o le purinisese.

Taimi sili e malaga ai

O le maualuga vaitau i lenei itu o Taialani e mai ia Novema i le amataga o Aperila. Lenei o le vaitau matutu pe a o le vevela i luga o lauiloa motu pei o Phuket po o Phi Phi mai le 27 i le 32 ° C. O le tau e manino ma susulu. Ae e tatau ona maitauina o le lata ane o le vaituloto o le ea vevela e masani ona malulu i ni nai tikeri.

O le faimalaga mai i le faʻaiuga o le tautotogo e oʻo i le amataga o le tautoulu e le o se manatu lelei, aua o le itulagi e pulea e se timuga tetele ma timuga mamafa ma matagi malosi, lea e le fesoasoani i se manuia i fafo tafaoga. E le gata i lea, i le vaitau o timuga, o ana sili ona manaia na tapunia mo le asia.

Faʻafiafiaga mo turisi

O le teritori atoa o le Khao Sok Natur Reserve o loʻo i lalo o le puipuiga a le Malo o Thailand. O le faʻatauaina o lenei nofoaga o le toe feiloaʻiga ma le natura, o se malologa mai le ova o le lalolagi onapo nei: faleʻaiga taugata, pisapisao nofoaga faʻatau, faletalimalo fetu e lima ma sili atu. O le eseʻesega i le va o le filemu o le vaituloto o le Vaituloto Cheow Lan ma Phuket ma uiga masani o aganuu lata ane o se mea mataʻina.

Aso Malolo i Cheow Lan Lake o se lelei filifiliga mo ecotourism fiafia faʻapea foi ma tagata faʻafiafiaina o le manaia o laufanua Asia i Saute. O se tasi o ituaiga taua o taimi paganoa o malaga i vaʻa .. Mafiafia o rattan ma ofe, lauulu alofilima, lianas ma isi fugalaʻau fugalaʻau e le gata faʻafiafiaina le mata, ae faʻapea foi ona nanaina manu feʻai.

Taimi paganoa

  • Ina ia vaʻavaʻavaʻai vaʻai i manuki soʻoga, pusi vao i le po, manulele eseese, mataʻitu pili, oe mafai ona alu i se savaliga tafafao maimoa i tafatafa o savaliga sopoia auala o le faʻasao.
  • Afai e te fealualuaʻi loloto i totonu o le togavao, e i ai le avanoa e maua ai ni taika, urosa ma puaʻa vao, o lea e tatau ai ona e mataala e naʻo auala savali savali e saogalemu.
  • O le a mataʻina le vaʻaia o matata eseese, lea e matala mai ai le matagofie o le natura o le paka a le atunuʻu o Thailand i le lelei o le tau.

Faigamalaga a le elefane

Mo se manatua pea o Cheow Lan Lake, asiasi i le lata ane elefane nuʻu. Elephant trekking o se sili atu le poto masani ma e mafai ona fafagaina i faʻi. Afai o le auala o le faaseʻe i le togavao e ui atu i totonu o se vaituloto, ona avea lea o se vai taele faʻafouina mai le ogalaau e avatua i le turisi.

O le afa itula tiʻetiʻega mo le toʻatasi le tagata e tusa ma le 800 Thai baht le tau, e tutusa ma le $ 25, tiʻetiʻe e ni tagata se toʻalua. E leai se matua faʻatapulaʻaina mo faʻafiafiaga, ae mo mafuaʻaga manino ua faʻasaina lenei mo fafine maʻitaga.

Ana i tafatafa o Cheow Lan

O le tele o taimi, e asiasi turisi i se tasi o ana lauiloa o le Khao Sok Natur Reserve i Thailand: Nam Talu, Coral poʻo Diamond.

Coral Cave e sili ona manaia mo ona stalactites, stalagmites, maʻa ma maʻa papa. E laʻititi lona tele ma e tu i le 20 minute le savali mai le dam. E mafai lava ona e alu i ai i luga o se vaʻa ofe. Diamond Cave o le latalata ma sili ona oʻooʻo, lea o le a faʻatagaina ai oe e asiasi i ai tusa lava pe leai se faʻapitoa toleniga.

O le sili ona manaia ma le masani ai o le Wet Cave (poʻo Nam Tulu). Ina ia oʻo i ai, turisi e umi lava se taimi e alu ai. Muamua, e ui atu i Cheow Lan Lake i se vaʻa i se tasi nofoaga, lea e amata ai le savaliga savali i totonu o le togavao i Nam Tulu (tusa o le tasi ma le afa itula). E le gata iina le malologa ola. I totonu o le ana o loʻo taoto ai se moega o vaitafe, e te savali ai i totonu o le vai e oʻo atu i le afa mita le loloto, ma i nisi nofoaga e oʻo lava i le aau. E faitau afe peʻa o loʻo nonofo i le ana, lea e maua atu o malaga i le pogisa i auala feʻaveaʻi i le va o papa.

O le a se isi mea e fai

I se faʻaopopoga i mea uma ua taʻua i luga, o ia ituaiga o gaioiga i fafo e taʻutaʻua iinei, pei o isi vaega o Thailand.

  • maulu;
  • aloalo;
  • safari;
  • fagota

O faifaiva, o ni amateurs ma tagata polofesa, o loʻo mitamita i le puʻeina o le tropical tropical, catfish poʻo gata. Tagata suʻe e suʻe toega o nuʻu lolovaia, tele o ana o loʻo i lalo o le sami.

Alovaa ma vaitafe folau i Koa Sok amata ile $ 15.5 mo le tagata, faʻalagolago i le auala filifilia ma lona umi. O le folau i luga o alovaa e tasi ma faalua i luga o le vaitafe sousou o le a apili i tagata tafafao ua sauniuni mo le tino. Mo se filemu filemu gaoioiga i fafo, alovaa e mafai i totonu o le vaituloto.

O malaga umi o siʻusiʻu vaʻa e oʻo atu i le toʻa 10 tagata e lauiloa iinei. E mafai ona e tilotilo latalata i le "uso e toʻatolu" ma puʻe se ata e te manatua ai. Oe mafai ona totogi se vaʻa mo le tietiega tolu-itula mo le $ 60 poʻo le $ 6 i le tagata o se vaega o se lautele vaega.

O le ulufale ulufale i lenei tupe faaleoleo e $ 9.4 mo tagata matutua ma le $ 4.7 mo tamaiti, aoga i le aso atoa.

Faletalimalo e lata i Cheow Lan

E leai ni faletalimalo tele-potu i luga o Cheow Lan. O faletalimalo uma o loʻo fai ma sui o vaʻa folau - fale i luga o le vai i luga o pou.

E tele ituaiga o rafts e filifili mai ai.

  • Muamua ofe fale ma se faamalu i luga o le foloa ma se potu taele faʻasoa mo le atoa potu. O ia fale e tau mai le $ 25 i le aso mo le tagata e toʻatasi (ae le mo le "potu"). O le tau e masani ona aofia ai tolu taumafataga ile aso ile potu 'ai masani.
  • Fale faʻafouina faʻafouina ma en suite faleuila. Lenei o le tau o le ola tuputupu ae faʻatusatusa i le tulaga lelei o potu potu ma mafai ona oʻo atu i le $ 180.

Peitaʻi, e le o avanoa le filifiliga muamua poʻo le lua i luga o le upega tafailagi. E faʻatoa mafai ona maua i latou i faletalimalo 'uepisaite, poʻo ofisa femalagaaʻi i Phuket. Afai e te le i mafai ona tusi se vaʻa fale, aua le faʻavaivai, oe mafai ona totogi se opeopea fale luga o le nofoaga.

Faletalimalo po nei faletalimalo. Lua mea taua e sili ona maualuga manaʻoga:

  1. 4 * faletalimalo "500 Rai Floating Resort". Fale talimalo sili ona lelei ma se vai taele i fafo, o se faleʻaiga opeopea. O potu taʻitasi e iai le fale taʻele, poletito, malulu malulu. Nofoaga o Loo Iai 21/5 Moo3, Khao Wong, Suratthani, 84230 Ratchaprapha, Thailand. O le tau o le potu i le po e iai le 'aiga o le taeao e amata i le $ 500 ma sili atu, faʻamoemoe i le ituaiga potu.
  2. 3 * faletalimalo "Keereewarin". O se faʻafitauli o fale laupapa, e tofu ma le fale taele ma le fale tumaoti. Nofoaga o: 21/9 Moo3, Khao Wong, Suratthani, 84230 Ratchaprapha, Thailand. O le tau o le potu i le po ma le taumafataga a Amerika e tusa ma le $ 205.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu i Cheow Lan Lake mai Phuket

Lake Cheow Lan i Taialani e tu i le 175 kilomita i matu o Phuket, ae e le faigofie tele ona e alu i ai. Lenei turisi ei ai le filifiliga o lua filifiliga.

E mafai ona e asiasi ia oe lava ia i le Khao Sok National Park ma Cheow Lan Lake.

  1. I luga o se taavale totogi. Tautua tautua mai le $ 20 i le aso, le aofia ai inisiua. Kamupani ave se tupe teu e tusa ma le $ 250. Faamolemole ia matau o le avetaavale i lalo o le tulafono Thai e manaomia na o le lotoifale avetaavale laisene (i le tulaga o le siaki ma Rusia pepa, le mataupu faaiu i le sala tupe $ 16). O le alatele 401 e tau atu i le vaituloto. E tatau ona e alu i le faʻailoga "Takua Pa", ona tape lea ma maeʻa le 15 km oei luga o le nofoaga. O loʻo i ai paka taʻavale i tafatafa o le faʻatanoa, e tusa ma le $ 1.2 i le aso le tau.
  2. O le a le mafai ona e alu saʻo i le faʻatanoa vai e ala i femalagaaiga lautele, ae mafai ona e alu i se pasi mai le nofoaga pasi i Phuket i Surat Thani. E tatau ona e alu i le nofoaga o le Ta Ta Khun. O le tau o le pepa $ 6.25. E tatau ona e sau mai le auala tele i le faʻatanoa e ala i le sulu poʻo taʻavale laʻititi e $ 10.

O le sili ona aoga ma faigofie auala o le asiasi Cheow Lan Lake mai Phuket ma se malaga. E mafai foʻi ona faʻatau le maimoaga i le nuʻu o Khao Sok. O le tau e aofia ai se taʻiala na te iloa Lusia, fesiitaʻi, inisiua, 'aiga aoauli.

O le polokalame e aofia ai le sili atu:

  • malaga vaʻa;
  • aloalo;
  • asiasi i se tasi o ana.

O le tau o ia aso malaga e $ 45, e le aofia ai se ulufale ulufale i le paka.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

Afai o lau taimi muamua lea e asiasi ai i le Vaituloto o Cheow Lan, o nisi nei o fesoasoani aoga:

  1. Oe tatau ona suia muamua tupe - o le fesuiaiga o fesuiaiga i Phuket e sili atu ona lelei, ma totogiina i le kata poʻo le telefoni i luga o le vaituloto e le o faʻaalia.
  2. O i latou e filifili e malaga na o latou, e tatau ona uaʻi atu i auala e sili ona lauiloa o felauaiga i Tae - o se uila.
  3. Faʻaputu i luga o maa feaveaʻi, o le faʻaopoopoina o le malosi o le faletupe i lau ato o le a le tosoina oe i lalo, ma le faʻatupeina o lau tele masini e ono avea ma faʻafitauli (eletise i vaʻa fale mai 18-00 i le 06-00 - na o le taimi nei o afi eletise);
  4. Tagata tafafao maimoa ma se malaga i le vaituloto o Cheo Lan ua fautuaina e vaai totoa i afifi sili atu nai lo le 1 aso - i mea uma, o le po i totonu o se opeopea fale folau o le a avatua ia te oe se galo manatua aafiaga.

A o e tafafao i Phuket, e tatau ona e faʻaaluina se taimi e asiasi ai i Cheow Lan Lake. O le fesoʻotaʻi ma meaola, asiasi i ana, savali i totonu o le togavao ma faʻamasani i tagata o le atunuʻu o se tafaoga sili ona le masani ai lea o loʻo moemiti i ai le toʻatele o tatou.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: BEST Part of Thailand? Khao Sok National Park. Know BEFORE You Go! (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com