Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona tausi ia Begonia Elatior ina ia mafai ona faʻafiafiaina le mata e oʻo lava i le taumalulu?

Pin
Send
Share
Send

Tautoulu, taumalulu - o se taimi o le faʻanoanoa, pe a leai se mea e fiafia i ai. Ina ia aveʻesea le blues, e manaia le maua o se laʻau matagofie - Elatior begonia.

I le vaʻaia o se laʻau pupula le mafaatusalia, o se le lelei le lagona o le a mouʻesea vave. O sea lauolaola, felanulanuaʻi fuga i le totonugalemu o le malulu ma le malulu e seasea tupu. E leai se mea e taʻua ai lenei ituaiga o "taumalulu".

Oe o le a aʻoaʻo atili e uiga i lenei laʻau, faʻafefea ona foliga, pe faʻafefea ona tausia ma faʻalautele, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona faʻatamaia ai foliga vaaia ma le maloloina o le fugalaʻau.

O le vaʻaiga ma foliga o le laʻau

Elatior begonia ituaiga o hybrid, na fafagaina i le faaiuga o le 19 seneturi i Egelani. O ona tupuʻaga o le Socotransky ma tuberous begonia ituaiga. I le lumanaʻi, o lenei mea na mafai ai ona maua ni hybrids ma le le taua le fugalaʻau ma sili ona lelei teuteuina meatotino.

I le vaitaimi lea, ua avea Holland o se faʻateleina o Elatior laʻau. O iina, fugalaʻau e fafagaina i totonu o fale vevela ma totonu o tulaga, mauaina uma fou ituaiga e sili atu ona teteʻe atu i faʻamaʻi. Dutch begonias o loʻo aveina atu i atunuʻu o Europa, Lusia, Amerika. O loʻo faʻaaogaina laʻau mo le teuina o laufanua.

Ole tau malulu ole begonia ole laʻau faʻaletausaga e iai ona fuga fugalaʻau. O le maualuga o le fugalaau maualuga oʻo atu i le 40 cm.

O le laʻau o loʻo i ai se mafiafia, totoina laʻau, faʻapea foi ma asymmetrical fatu-foliga laʻau. Luga, o laulaʻau maua se mauoa lanu lanumeamata lanu, o le pito i lalo o se moli lanumeamata lanumoana. O le tele o fugalaau e oʻo atu i le 8 cm le lautele.

Eseese

Faʻatasi ma le maʻelega tausiga, begonias e mafai ona tele fugalaʻau i le tausaga atoa. O subspecies ia e ola i totonu o fale, e pei foi o taimi mafanafana i fafo.

E masani ona faʻatau atu ituaiga:

  • Lorrain
  • Annabelle
  • Baladin
  • Bellona
  • Renaissance.
  • Barcos.

Ae ui i lea, i totonu o uso o le Elatior ituaiga, ou te fia faʻailoa faapitoa atu ia sui:

  1. Borias... O se ituaiga lauiloa i faʻatoʻaga toʻatele, faʻapea foi ma faʻatoʻaga fugalaʻau. Ma e le o se mea uiga ese lenei, aua o le laʻau e umi lona fuga taimi. O le foliga o le togavao e mama, ma lava lelei. O laulaʻau e iila, loloto lanumeamata. O lanu moli e lanu sesega piniki i le lanu ma se paʻepaʻe paepae i le pito. Fugalaʻau e terry ma lamolemole uiga. O le hybrid e masani ona teuteuina fale o faleoloa, ofisa, faleʻaiga.
  2. Begonia Mix... O se laʻititi-lapoʻa laʻau, e oʻo atu i le 30 cm le maualuga I luga o laʻau o loʻo i ai se toʻotoʻo i le pito. Fugalaʻau e faʻatulagaina i ni nai faʻasologa. O ata lafoia, e le pei o le sui talu ai, e eseese. Mumu, paʻepaʻe, samasama, piniki, moli. Mo le laʻititi o le togavao, o lenei ituaiga e masani ona taʻua o le "teu i totonu o le ulo".

Ata o 'eseʻese ituaiga

I le ata, le ituaiga Borias, Begonia Mix ma isi:

Malamalama ma le nofoaga i le fale

Begonia Elatior o se toto thermophilic. Moli e taua i le totoina ola... E sili le filifili faʻamalama mo ia faʻasaga i sasaʻe ma sisifo. O faʻamalama i saute e manaʻomia le paolo mai i le vevela o le la i le tau mafanafana. Mo lenei ituaiga begonias, o le valu-itula ao o le a lava, o lea laʻau i le taumalulu e le pagatia mai le leai o moli.

Taua! Fugalaʻau fugalaʻau manaʻomia se nofoaga tumau ma le mafai onosaia fesiitaʻi. A le o lea, e mafai ona paʻu le pupula ona o se suiga i nofoaga o nofo ai.

O fea ma faʻafefea ona toto?

Begonia ulo e sili i tamaʻi lapoa. Ole lapoʻa maualuga e 12 cm O le laʻau o loʻo iai se faʻavae aʻafia o aʻa, e faigata ona ufiufi le avanoa ua saunia mo ia. O le ulo fou e tatau ona 1-2 cm lapoʻa nai lo le ipu tuai.

Totoina ma tuiina begonias taumalulu e seasea lava.... E faigata tele ia latou ona onosaia lenei gaioiga, o le tele o taimi e mamate fugalaʻau. I le avea ai o se tulafono, i le iʻuga o le fugalaʻau, soifua maloloina, malosi laʻau e vavaeʻeseina mai le laʻau, mulimuli mai ma le aʻa. Ma o le fugalaʻau lava o le a faʻateʻaina.

A faʻatau Elatior begonia i totonu o se faleʻoloa, o le taimi muamua talu mai femalagaaiga, e manaʻomia le faʻatagaina e fetuunai mo le sili atu i le 10 aso. Afai o le laʻau o loʻo faʻagasolo fuga, e tatau ona e faʻatali seʻia maeʻa. Ma, ia totoina ma le faʻaeteete i totonu o se ulo tumau.

  1. I totonu o se faleoloa togalaʻau tatou te faʻatauina palapala palu pe saunia e matou lava.
  2. O le alavai e paʻu i lalo o le ulo saunia.
  3. Matou faʻasusu le eleele 3-5 itula ae leʻi totoina.
  4. Aveese lemu le begonia mai se fugalaʻau tuai ma se paluga eleele.
  5. Matou te tuʻuina foʻi ma le faʻaeteete le laau i se eleele fou.

Afai e mafai, aua le faia lenei faiga, begonias e faigata ona toe maua. Muamua, o le totoina begonia manaʻomia faʻapitoa faʻapitoa ma le tausiga..

Aʻoaʻo atili e uiga i le totoina, totoina ma le tausiga o Elatior begonia i le fale iinei.

Faʻaola

O le autu faʻavae pe a filifilia se eleele e tatau ona: mama, ea permeability, looseness, saturation ma micronutrients. E i ai ituaiga eseese o eleele i luga o le maketi e talafeagai mo taumalulu begonias.

Mo le oe lava saunia sauniuniga o le palapala palu, ave i tutusa tutusa:

  • peat;
  • fetilaisa faʻalautele, aemaise le humus;
  • laufanua laufanua;
  • ½ vaega o le oneone.

O vaega uma e faʻagaeʻetia ma mafai ona faʻaaogaina e tui ai begonia.

Vevela

Elatior laau o se maaleale fugalaʻau. Ua fefe Begonia i le malulu o le tau, e oʻo lava i nai malulu aisa e afaina ai o ia, o le mea lea, i le amataga o le tautoulu, e tatau ona faʻaliliu le laʻau i se potu mafanafana ma pupula.

Fautuaga! I le taumafanafana, o le potu vevela e tatau ona i totonu o le 20-24 ° C. I le taumalulu, o tapulaʻa manaʻomia o + 18-20 ° O le vevela o le + 16 ° C e manatu le lelei mo se fugalaʻau.

Faʻafefea ona tausi ma feagai ma faʻafitauli?

O le taumalulu begonia e faigofie lava ona maua i faʻalavelave, tulaga le lelei, o le tausiga la e faʻalavelave.

  1. Ua amata ona mamae le laau, ua mago laulaʻau. E tupu lenei mea i le ea malulu i totonu. O lenei parakalafa e taua tele mo se ituaiga eseese. E tatau ona faʻatumauina le susū ile tulaga ole 50-70%.
  2. Tupu le toto ma paʻu le fugalaʻau. Masalo e mafua lenei mea ona o le maualalo o le ea vevela. I lenei tulaga, faʻamaʻi o le pogai ma aʻa pala e mafai ona tupu. E mataʻutia le tusiga ata mo hybrids.
  3. O laulaau ma laʻau e magumagu teisi - o faʻailoga muamua o le leai o se vai. A maeʻa le faʻasusu, e toe foʻi i lona faʻavae mai. O le vai mo le faʻasusu e tatau ona vaivai, mama, leai ni mea leaga ma masima. O le laʻau e faʻatele lona vevela ma e tatau foi ona faʻasusuina i le vai mafanafana.
  4. Laʻau e leiloa lo latou lalelei ma teuteu foliga vaaia. O tafana e faaumiumi, lanumeamata lanumeamata i le lanu. Lenei faʻaalia ai le leai o le susulu o le la.
  5. O le tumutumu o laulaʻau e liu samasama, tupu lemu i lalo, o le le lava o lauola lauolaola o lona uiga o le leai o ni mea lelei. I le amataga o le tuputupu aʻe vaega, minerale fetilaisa ma le nitrogen mataupu o loʻo faʻaaogaina, latou te faʻaosofia ai le tuputupu aʻe. Ile vaitaimi ole fugalaʻau, e taua ai le fafagaina ma mea fetilaisa ma le maualuga o le potassium ma le phosphorus. Fertilizers tatau ona filifilia mo teuteuina fugalaʻau ituaiga.
  6. Pala o le aʻa faiga, ua amata foi ona mago, pala. O le mafuaʻaga o lenei o le efuefu pala faʻamaʻi. Tupu ona o se taunuuga o le sili atu susu. Lenei ituaiga o begonias o le a faʻaoga: e sili atu le i ai o le susu le atoatoa nai lo le tele aofaʻi.

    E le manaʻomia e le laau le faʻasusu tele. I le taumafanafana, e te manaʻomia le faʻasusu pe a o le eleele i totonu o le fugalaʻau e ufiufiina i se malo mago. E mafai ona e teteʻe atu i le pala efuefu i le faʻaaogaina o faʻapitoa fofo o fungicides, faʻapea foi ma le 1% Bordeaux suavai.

  7. Fuga paʻepaʻe i luga o begonia lau faʻailoa mai le atinaʻeina o le efuefu agamalu. E mago laulaʻau, sosoʻo ai ma le atoa fugala'la mago. Lenei faamai faamai tupu i tulaga o maualuga maualuga sūsū ma le atoa leai o ea. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻapena, latou foi e togafitia ma le fesoasoani o fungicides.
  8. O le isi faʻamaʻi matautia o le begonia o le siama siama. E lilofia le laʻau i vaipuna, e leʻo toe lanu enaena, ma e faʻapea foi ona lanu uliuli ia fualaʻau ma laʻau. Ina ia togafitia se fugalaʻau, o le eleele e togafitia ma disinfectants. Ma o se fua puipuia, ua lava e togafitia ai le laʻau ma le paluga o le kopa oxychloride.
  9. O le foliga mai o iniseti leaga i totonu o le fale le lelei aʻafia ai le setete o Elatior begonia. E pei o aphids, whiteflies, spider mites. Ina ia faʻateʻa esea i latou, e taua le laʻau e faʻapipiʻi soʻo i le vai fasimoli. Afai o loʻo faʻagasolo le faʻagasologa, faʻaaoga vailaʻau e faʻatamaia ai meaola faalafua: "Karbofos" poʻo le "Intavir"

Toe gaosia

E mafai ona e faʻasalalauina se laʻau i auala e 3:

  • fatu;
  • tipiina;
  • vaevaeina o le togavao.

O vaitau sili ona lelei mo le faʻatupuina o begonias talavou o le tautotogo-tautoulu.... O taimi o totoe, o le aʻafiaga e tau le manuia.

Mo le tipi auala:

  1. E taua le ave se maloloina, lapoʻa fana a itiiti mai 7 cm.
  2. O le tui e totoina i totonu o se eleele e leai se eleele poʻo se koneteina e faʻasusu i le vai, lea e faʻaopopo iai i ai le ½ papa o le carbon activated.
  3. Ona tu lea o le laʻau i se nofoaga pogisa mo le 60 aso.
  4. A maeʻa lenei vaitau, o le aʻa ona tatoso mai lala o lo o lalata latalata atu i le malamalama.

O le faiga o le vaevaeina o le togavao mulimuli i le tutusa mataupu faavae.

Tusitusiga! Ae mo le metotia fatu, e seasea faʻaaogaina. I lea, naʻo le 1 hybrid variety - Charisma mafai ona tupu.

Mafaufau i nisi o nuances i le tausiga o se hybrid fugalaʻau, oe mafai ona maua se maloloina ma malosi fale teufale. Taumafaiga e tatau ona faia e fausia lelei ai tapulaʻa mo Elatior begonia... Ma i le taui, oe o le a mauaina se matagofie teuteuga o se taulaga fale, o se atunuʻu fanua poʻo se falefaigaluega.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ekalesia Metotisi Samoa Te Atatu, Aukilani Niusila, Faigalotu Church Service (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com