Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega o le totoina o rimoni i le fale mai se maʻa ma tausi ia

Pin
Send
Share
Send

Faʻaliliu mai le Latina, o le igoa o le rimoni "Punicia" o lona uiga "Punic poʻo Carthage", ona o le laʻau ua salalau i Carthage, o loʻo iai nei Tunisia. Ma le isi igoa "Granatus" o lona uiga "grainy".

E faʻafesoʻotaʻi e le au Italia le rimoni ma le apu, na avea ma mafuaʻaga o finauga i le Parataiso. O le laʻau e maua i le vao i Asia ma saute o Europa, ma o le togafiti rimoni e mafai foi ona vaaia i lou oe lava fale. E mafai ona tupu se laʻititi laʻau ma le tasi ponaivi ponaivi. O le faʻalauteleina o fatu e le faigofie ae mafai ona fai. Faitau atili e uiga pe mafai ona tupu le rimoni mai se fatu, o le a le mea e fai mo lenei mea, pe i ai ni fua ona o le tupu tele; oe o le a iloa ai faʻafefea le laʻau foliga i le ata pe a uma ona tupu.

Tupu saʻo: o mea lelei ma leaga o le metotia

Mauaina o se rimoni mai fatu o se manaia gaioiga, aemaise pe a fai, i le iʻuga, o le iʻuga o le galue e mafai ona tofoina. O le metotia fatu e le sili ona lauiloa, e i ai mea lelei ma mea e le lelei ai, e sili atu ona auiliili.

Faʻamanuiaga o le fatu auala:

  • e mafai ona totō fatu i soʻo se taimi o le tausaga;
  • germination vave;
  • mauaina o mea toto;
  • i le tasi faʻagaioiga, e mafai ona e tulaʻi i luga i le sefululua tupu, mai lea filifilia sili ona malosi.

Le lelei:

  • o lenei auala e fai lava si faʻalavelave ma umi;
  • le manaʻoga mo se nofoaga mafanafana ma susulu i totonu o le fale mautotogi;
  • germination le tutusa;
  • o fatu e le o taimi uma e talafeagai lelei.

O le a le taimi sili ona lelei o le tausaga e fanafanau ai?

E mafai ona toto ni fatu mo totō i soʻo se taimi ole tausaga., i le i ai o fetuutuunai tuputupu aʻe tuutuuga. E sili le faʻapupuina o fatu ile tulaga oona, ma a oso loa le faʻalaʻau, faʻaopopo i latou ma le faʻasologa. O le mea lea, ina ia mafai ona faʻaititia le totogi o tagata faigaluega, e fautuaina le totoina o fatu ia Fepuari-Mati, ona oso aʻe lea o le ea i fafo ma faʻateleina le umi o ao.

I luga o se tusi... O fatu na totoina i le faaiuga o le taumalulu e totogo i le 2-3 vaiaso, ae o fatu na totoina i se taimi ese e mafai ona totogo mo le 2-3 masina.

Filifili ma sauniuni

Faʻaola

O fualaʻau matautia e mafai ona tupu i soo se eleele... E le manaʻomia le vaʻai mo ni vaega tulaga ese. Mo le totoina o fatu, palapala mo totō, o se paluga lautele mo fugalaʻau i totonu, o se eleele palu mo fualaʻau moli e talafeagai. I se tulaga lautele, fanua o le a avanoa i se togalaau faleʻoloa o le a faia. Pau lava le mea e tatau ona mataala i: acidity pH 5.5-7.

Afai e te manaʻo e kuka le lalolagi oe lava, ona sili ona lelei o lona faʻavae e pei ona taʻua i lalo:

  1. fanua faʻapala;
  2. peat;
  3. oneone talatala.

O vaega ia e tatau ona ave i tulaga tutusa. O vaega uma lava e tatau ona faʻasusu i le vai pupuna pei o le disinfection. O peat e mafai ona suia i le humus. O le mea muamua e manaʻomia o le alavai. O le eleele e tatau ona faʻamaligiina lelei o susu. O mea nei e faʻaaogaina e pei o le faʻaaluina mea:

  • faʻalauteleina omea;
  • iliili;
  • maa nutimomoia.

O laupapa peat e fai ma sui o le eleele, o loʻo faʻataʻatia i luga o le pa ma faʻasusu tele. I lenei tulaga, e mafai ona e faia e aunoa ma le pikiina o fatu.

Taua... O le eleele mo le totoina o fatu e tatau ona mafanafana pe i le vevela o le potu.

Ulo

Mo le totoina o fatu, faʻaaoga soʻo se koneteina e te fiafia i ai:

  • koneteina;
  • ulo;
  • pusa fatu palasitika;
  • ipu.

E manaʻomia e le loloto le ulo... I totonu maualalo ma uʻumi koneteina, o le eleele faʻamago lelei, e leai se suavai stagnation. O le lapoʻa o le laufanua, o le tele o le lautele o laʻau.

Ua fautuaina e le aufaifaatoaga poto masani le totoina o fatu i totonu o ulo omea. O mea masani e le taofia le susu i le palapala, e puipuia ai le foliga mai o le pala. E le gata i lea, o le kelei e le vevela pe a oʻo i tulaga mafanafana, o lea e puipuia ai aʻa mai le soona vevela.

O le a le mea e fai i le pepe a le tina?

O se lapoʻa, matua fualaʻau aina fualaʻau e leai se pala poʻo suia e talafeagai e avea o se tina pepe. O le tofo e tatau foi ona sili ona lelei, a leai o fualaʻau o le a tutusa tutusa le leai se uiga.

Aʻo leʻi totoina saʻo grenades,:

  1. gagau;
  2. aveese fatu;
  3. fufulu lelei i latou i lalo o le vai tafe.

O fatu fatu lelei e lalaga pe o nifo o elefane. Latou te mausali ma anagata i le paʻi. Afai o le iʻuga fatu e lanu meamata ma vaivai lemu, o lona uiga o lenei o se unripe mea o le a le fetoso. E iai le avanoa e faʻatau ai fatu ua uma ona saunia mo le totoina i faleoloa o togalaʻau.

I lenei tulaga, oe tatau ona uai atu i:

  • aso teuina, o le fou o fatu, o le sili atu;
  • vasega;
  • igoa ole gaosi oloa;
  • ola fata;
  • le mamafa.

Aʻo leʻi totoina, e tatau ona faʻasusu fatu i le fofo o le Epin poʻo le Zircon mo le 10-12 itula. O lenei faiga faʻaosofia vave fatu germination. O fatu rimoni e tuua e aunoa ma le susu o le a vave mago.

I luga o se tusi... O le fuaina germination fua o fatu fatu oo atu i le 97%.

Faʻafefea ona totoina se rimoni i totonu o le fale i le fale mai fatu?

A maeʻa maeʻa tapena mea uma e te manaʻomia - palapala, ulo, fatu, ona tatau lea ona e alu i le auala tonu mo le luluina o fatu.

  1. Faʻasalalau solo fatu i luga o le eleele i le loloto o le 1 cm. Ona faʻapipiʻi lea i le palapala ma le vaega o le 1.5 cm.
  2. Faasusu le pito i luga ile vai mai se fagu pasī.
  3. E tatau ona fausia ni tulaga oona. O le auala e pito sili ona faigofie o le ufiufi lea i le polyethylene.
  4. O le vevela mo vave germination tatau ona tausia i totonu + 25-30 ° C
  5. Tuʻuina ni fualaʻau ma faʻasusu masani i le vai mafanafana ma le ea fou.
  6. Aveese le greenhouse pe a tupu. Peitai, germination e masani lava ona le tutusa.
  7. A faʻalauteleina e le tātupu 3-5 cm luga, latou te manaʻomia se piki.
  8. A maeʻa le 3 masina, toe fai le faʻasologa.
  9. Tuʻua na o ni malosi, maloloina ola e maua ai se rimoni laau.

E i ai ni fua?

O le muamua rimoni fuga tupu i le tausaga o le 10 masina i le tausaga. Ae faʻatoa mafai lenei mea ile lava moli ma le tausiga lelei. E mafai ona fuga tele le laau ile tele o taimi ile tausaga.

Afai e i ai le manaʻo e maua fualaʻau, a e ui lava o se faʻanoanoaga, matagofie inflorescences tatau ona tipi ese. E mafai foʻi ona faʻamamaina e oe ia fugalaʻau ma le pulupulu e maua ai se ovary. Mo sea tausiga, o le rimoni o le a faʻafetai i le vaʻaia o le suamalie ma suamalie fualaʻau.

Faʻafefea ona latou ese mai i latou na tutupu i le togalaau?

O fualaʻau o le rimoni i totonu e tetele, lapoʻa, susulu faleoloa. E mafiafia le paʻu, e tusa ma le 1200 fatu i totonu. Latou toetoe lava a ese mai i togalaau, latou te maua le tutusa tofo uiga. Pau lava le eseesega o le tele. O le rimoni fale e 5-8 cm le lautele, ma tusa ma le 10 fasi e mafai ona tupu i luga o le tasi laʻau.

Se ata

Ma o le auala lenei ua leva ona tupu i totonu o totonu grenades vaʻai i le ata.





Tausiga

A maeʻa ona aliaʻe tamaʻi laʻau toto ma latou totoina i totonu o se container, o le taimi taua e sosoʻo ai - o le vaʻaia o tamaʻi tototo i totonu o fale aʻo tutupu mai fatu. E tatau:

  1. Saunia se nofoaga susulu ma mafanafana.
  2. Mataitu le tulaga o le eleele, aua le faʻatagaina le eleele e mago tele.
  3. E sili le faʻasusu o laulaʻau i le vai mai le fagu pasī.
  4. Mo le manuia atinaʻe ma vave tuputupu aʻe, o le rimoni aʻa sisitema manaʻomia avanoa, o lea e sili ai le filifilia o se totoina gafatia o se matua tele.
  5. O alavai i totonu o le ulo e manaʻomia.
  6. O le seleseleina o le pale e tuʻuina mai, amata mai le lona lua pea o laulaʻau, lea e puipuia ai le laʻau mai le faʻaloaloa ma bifurcation.
  7. I le taumalulu, o le a le ova tele e aveina faʻaopopo moli. A leai, ma le le lava o moli, o le a faʻaloaloa atu laʻau pe faʻatelegese lemu lo latou tuputupu aʻe.

Nuances

  • O aganuu a Saute i le fale e manaʻomia le fausiaina o tulaga lelei, muamua lava - o moli lea. O le laʻau e tatau ona tuʻu i luga o saute poʻo sautesasaʻe faʻamalama pupuni ina ia mafai ai ona fausia se umi umi ono ao. I le tau mafanafana, o le vevela sili ona maualuga mo le tuputupu aʻe o le + 18-23 ° C.
  • E manaʻomia le faʻamamaina o le hydration, tusa ma le tasi i le 7-10 aso. E manaʻomia le mataʻituina o le mago o le pito i luga o le eleele. O le taimi lava e mago ai le eleele, vai loa loa. I le tautoulu ma le taumalulu, o le faʻagasologa o le vai e tatau ona faʻaititia, o le a lava 1-2 taimi i le masina.
  • I le taimi o le tuputupu ae vaitau, aua nei galo e uiga i le fafagaina. O le rimoni e tatau ona fafagaina e le sili atu i le 2 taimi i le masina ma faʻamaʻa minerale minerale. E oʻo atu i le 4-5 tausaga le matua, e manaʻomia e le laau se taʻi tausaga. I le lumanaʻi, o le faʻasologa e faia i le 3 tausaga. Sili ile amataga ole tautotogo.
  • Mo se pale matagofie ma matagofie, e matua aoga lava le teuteuina. Pomegranate e fausia mai lala 4-6. Peitai, e te le tau manaʻomia e tafea ese. O le leiloa le tele o le pale o le a matua faʻavaivaia ai le laʻau. I le taumafanafana, o laʻititi laiti laʻau e aveʻese, lea o le a faʻaosofia ai fuga i le lumanaʻi.
  • I le taimi o le taumalulu, e le fautuaina e faʻalavelave i le laʻau ma le faʻapalaina, toe tipiina ma isi auala. I lenei taimi, e taua le mautinoa o le potu vevela i totonu + 16-18 ° ° I le vaitaimi o malologa, o le rimoni toulu ona laulaʻau, ma o lenei gaioiga e taʻua o le masani, masani ai.

A le mauaʻa

O le rimoni e le faʻamaoni i le alu. E le manaʻomia e ia ona faia ni tuutuuga faʻapitoa. Ae ui i lea, i le tulaga o se le talafeagai filifilia nofoaga, o se le talafeagai talafeagai eleele faʻavaeina, le i ai o draft, o le laʻau ono mafai ona amata mago. I lenei tulaga, oe manaʻomia le toe iloiloina o le tapulaʻa o le totoina o fualaʻau. A talafeagai, toe faʻatulaga seisi nofoaga e tele atu ai le malamalama.

O le faʻalauteleina o fatu o le rimoni e le faigata, ae faigata... Ae ui i lea, i le iʻuga, oe o le a maua se togavao i le matagofie e sili atu i soʻo se laʻau tototo, ae le o capricious, o le autu mea mo ia o le tele o malamalama ma lava faʻasusu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Gods Got You, Fam. New EP Coming, What Happened, and How You Can Hep (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com