Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

"Fugalaʻau o le fiafia ma le manuia" gerbera i totonu o le fale: tausiga i le fale, aemaise lava tuputupu aʻe

Pin
Send
Share
Send

O tagata fai teu fugalaʻau, o loʻo ia latou tuʻutuʻuga uma mo le teuina o fugalaʻau, latou te faʻatupuina gerberas i faʻamalama. E manaʻomia foi ona tausia i latou i le ala lava e tasi e pei o isi laʻau.

Ma, afai e faia mea uma saʻo, o le a fiafia fugalaʻau ma lo latou matagofie ma teuteuina le fale mo le tele o tausaga. I lenei tusitusiga, o le a matou taʻuina atu ai ia te oe i le auiliiliga auala e tausia ai lenei maaleale fugalaʻau i le fale. E aoga foi le maimoaina o se vitio i lenei mataupu.

O le a lea

Gerbera o se tumau fugalaau totoina o le aiga o Astrov... Fugalaʻau mafai tupu lua i fafo ma i totonu o greenhouse. O la latou au e oʻo atu i le 50 cm le maualuga. I le natura, e i ai laʻititi ma laʻititi ituaiga meaola e le tutupu sili atu ma le 30 cm. Gerberas e salalau i le paneta atoa. E sili atu i le 10 ituaiga o ia ituaiga laau. I meaola, e mafai ona e mauaina i latou i Aferika ma Madagascar. O le talaʻaga laueleele o gerbera o Aferika i Saute. O lenei fugalaʻau matagofie e pei o se chamomile faigofie.

O tulaga talafeagai

  1. Gerbera o se laau e manaʻomia se aso umi o le malamalama. Afai e fuga mai i le taumalulu poʻo le tautoulu, ona tatau lea ona sau le malamalama i totonu mo le 12 itula. I le faaiuga o Mati, o le gerbera mafai ona tu i luga o le faʻamalama - o le ai ai sili atu i le lava malamalama masani mo ia.
  2. O le tali sili ona lelei ole filifilia o faʻamalama e faʻasaga i sasaʻe pe sisifo, talu ai e amata ona paʻu laulaʻau mai le malosi ole la ile aoauli.
  3. Ia Iuni, pe a pasi le aisa, e mafai ona toto le laʻau i le togalaʻau pe faʻaali luga o le poletito.
  4. I le taimi o le taumafanafana, o le a fiafia le gerbera i le olaola fugalaʻau. O le sili ona maualuga tupu fua o 18-20 tikeri i le taimi tuputupu ae vaitau.
  5. A fuga, e taua le aloese mai faʻafuaseʻi suiga o le vevela. A faʻaititia le vevela o le ea i le 12 tikeri, o le a ulufale le laʻau i se tulaga le mautonu.
  6. I le taumafanafana, e sili atu le tuʻu i luga o le poletito poʻo le loggia - e le fefe le gerbera i le matagi ma togitogi, ae manaʻomia le puipuiga mai le susulu o le la. O le faia o lea mea o le a fesoasoani sauniuni ai mo le toe fuga, lea e faaauau mai ia Oketopa ia Mati. Ile taimi lea, e tatau ona faʻaopopo atu moli.
  7. Mai le amataga o le tautotogo e oʻo i le faaiuga o le taumafanafana, gerberas manaʻomia maualuga ea susu. Ina ia fausiaina, o le ulo tuu i luga o se pallet tumu i le faʻalauteleina omea ma maamaʻa, ona faʻasaua ai lea o le ea i totonu o le laʻau. E le aoga le sausau i luga o laulaʻau - e manaʻomia le aloese mai le vai e ulufale i fafo ma pala mulimuli ane.

Tuiina o se gerbera i totonu o se ulo fou

MANATUNATUGA: A toto se fugalaʻau i se eleele fou, e suʻesuʻe ma le faʻaeteete - e aveʻese aʻa mamago, e teu saʻo mea lelei. Lea, lelei rooting ma atinae ua mautinoa. Alavai, o se substrate e taoto i totonu o se koneteina, ona tuu ai lea o se togavao tuu. O le vaega o totoe o le lalolagi ua salalau tutusa.

E taua le faʻamautinoa o le aʻa kola o loʻo i luga o le eleele ma e le ufiufi i le palapala. A lelei mea uma, e vave ona aliali mai laulaʻau. A amata se talanoaga e uiga i se taotoga, e taua le maitauina e tele feʻeseʻeseaʻiga i lenei mataupu. Suia le substrate ma disinfect le ulo i le 2 tausaga.... O le faʻataʻitaʻiga e faia i le tautotogo, ae le i amataina le ola o le gerbera. Sili atu e faia lenei ia Mati po o Aperila.

Gerbera eleele aofia ai:

  • Lua sea o laufanua laufanua.
  • Tasi le faʻasoa o peat.
  • Tasi le vaega o le oneone.

Aua le faʻaopopoina le humus poʻo le faʻapala i le palapala... O le substrate faʻaaogaina mo le faʻatau atu e masani ona le talafeagai mo tulaga fale. Mo se matua matutua, oe manaʻomia le filifilia o se koneteina e 1.5 lita le tele. E le tatau ona e faʻaogaina se ulo lapoʻa. O se ipu keramika ma ni alavai o se mea lelei le taofi o le laau mai le vevela i se aso vevela.

I le tau mafanafana, o le ulo tatau ona ave i fafo i le poletito, talu ai o le ea fou ma le masani ai o le pa'ū o le tau o le a aumaia ai le tele o aoga i le laʻau.

Matamata i se vitio e uiga i tulafono mo le toe tipiina o Gerbera:

Faʻafefea ona tausi pe a uma ona faʻatau?

  1. Muamua, o le fugalaʻau e siakiina mo faʻamaʻi.... Afai e maua, o laʻau e togafitia ma Fitoverm poʻo Aktara e tusa ai ma faʻatonuga.
  2. O le vevela e tatau ona i le 20-24 tikeriia vave ona fetuʻunaʻi le gerbera. O le setete malologa e tupu i le vevela o le 10-12 tikeri, ma le leaga le faʻasusu.
  3. Fugalaʻau i totonu e fiafia e faʻasūsū i vai mafanafana ma mautu... Faʻasusu i le malulu suavai e le faʻatagaina, talu ai o lenei mea e ono mafua ai le gerbera e tiga.
  4. E maualuga le susū maualuga... Ina ia mautinoa, o le ulo tuu i totonu o se fata, i lalo o le vai e sasaʻa ai le vai. O le pito i lalo ole ulo e le tatau ona paʻi ile susū, ma afai e manaʻomia, e mafai foi ona e palu le palapala.

O le teuina fale e matua le faʻaaloalo lava ile tausiga e mafai ai e se tamaititi ona faʻataʻitaʻia. Tasi e tatau ona mulimuli i nai faigofie faigofie tuputupu aʻe tulafono.

  1. E fiafia Gerbera i le susulu o le la... E ola sili i se nofoaga e lelei le faʻasū o le ea.
  2. Faʻasusu e tatau ona tele - mo lenei latou faʻaaogaina le vai mafanafana e tusa ma le 20 tikeri. E le taliaina e Gerbera le faʻasusu malulu e oʻo lava ile vevela tele. Lenei mafai ona taitaiina atu i le oti o le laau. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻasūsūina i totonu o le apa - o le auala lea e mafai ai ona e 'alo ese mai le pala. I le taimi lava e tasi, e sili atu le fufulu ese le tele o vai. O le a lagona e le laʻau le manaia pe a sausauina, ae e tatau foi ona e aloese mai le mauaina o le vai i luga o fugalaʻau.
  3. O le vevela i le taimi o le fuga taimi e tatau ona 20 tikeri... I le taumafanafana, e aoga le aveina o le fugalaʻau i fafo i le ea, ma i le taumalulu e tatau ona e teuina i le vevela o le 14 tikeri. O lenei vaitaimi le mautonu e taua tele a o totoina e le laʻau laulaʻau i le tautoulu ma le taumalulu ma sauniuni e fuga.

Matamata i se vitio e uiga i le vaʻaia o se gerbera pe a maeʻa le faʻatau:

Faʻateleina faʻafitauli

E toʻatele tagata totō e fiafia i le mafuaʻaga e ono le fuga ai le fale gerbera. O le mea moni o lenei fugalaʻau e fiafia tele i le malamalama, ma a maua se le lava o ia, ona vave taofi ai lea o fuga. E aoga le faʻatulagaina o isi moli - ona faʻafiafiaina lea o le mata i le taumafanafana ma le taumalulu.

A amata ona faʻaliu samasama lau o le gerbera ma paʻuʻu lava, o lona uiga ua faʻaalia se apogaleveleve i luga o le laʻau. E mafai ona tupu lenei mea pe a le faʻasusu le fugalaʻau i se taimi talafeagai. E taua le sausau i aso uma ma siaki laulaʻau. O se faʻailoga e mafai ona iloa i le le lavalava mata.

Taua: E tatau ona maitauina o se eseʻese ituaiga laau - o le hybrid gerbera, manaʻomia le tutusa faʻaeteete tausiga.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi e aofia ai:

  • Fusarium... O se faʻamaʻi lea e osofaʻia uma aʻa. O faʻamaʻi pipisi o le a stagnate, mago ma oti. E sosolo le faʻamaʻi ma otaota ma mafai ona pipisi i le eleele.
  • Pala... E faʻasolosolo afaina ai totoga o le laʻau. O le lanu efuefu e faia i luga o sela ua mamaʻi, ma na pau lava le auala e tetee atu ai i le faamaʻi o le ave o le vailaau o le Rovral ma togafitia i le gerbera e faatasi i le 10 aso.
  • Powewy pulupulu... Pepa i luga o laulaʻepaʻe e paʻepaʻe - e faʻasolosolo malie atu i maanuminumi. E mafai e le supa ona pisia inflorescences, peduncles ma fuga. Laʻau ono tuai i tua i atinae, ma gaioiga mafai ona faia i fafo 3 taimi, tausia le va o le 10 aso.
  • Talofa Verticillary... O le faʻailoga iloga o le magumagu o laulaʻau - e mafai ona latou enaena, ona faʻamamago ai lea. E umi se taimi e tumau ai le kulimi i le eleele.
  • Le gaoia... I luga o laulaʻau o gerberas, ovalea lanumumu lanumumu e matauina. I faʻailoga muamua, o togafitiga e faia e le Acrobat MC, Previkur, Strobi. O nei mea uma e mafai ona oʻo atu i le 7 aso.
  • Whitefly E tau i luga o lau ma fugalaʻau mai lalo. O vaega ua afaina e faʻaliu samasama pe enaena. O le sausauina o loʻo faʻataunuʻuina ma ia sauniuniga - Aplaud, Mospilan.
  • Lafo... Nei o le feaveaia o siama. O lanu piniki ma samasama e mafai ona avea ma faʻailoga o le faʻamaʻi. Tagata matutua nonofo i luga o fugalaʻau, ma e faʻateʻa ese ai latou, latou te faʻaaogaina le Decis-Extra ma le Actellic solution. Ole numera o togafitiga e 2-3 taimi, ma ole va e amata ile vaiaso ile sefulu aso.
  • Apogaleveleve mite... E fofoa le sua mai laʻau. O muamua faʻailoga o le fausiaina o togitogi laʻau luga o laulaʻau, i lalo ifo o itu e amata ai ona mau. O le isi laʻasaga o le faʻamago ma laʻau paʻu. Laʻau e faʻafesoʻotaʻi ma faamoega. Fitoverm, Vertimek mafai ona faʻaaogaina o se togafitiga. E mafai ona toe faʻataʻitaʻia togafitiga pe a maeʻa le 3 vaiaso.

Faaiuga

Mai lenei tusitusiga, na e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona tausi ia gerberas ma mea e faʻaalia ai lenei fugalaʻau. A e mulimulitaʻi i faʻatonuga uma, o le a le faigata le tuʻua, ma o le a faʻafiafiaina oe e le laʻau i lona matagofie ma lona matagofie. Mo i latou e mananaʻo e fausia se tamai fale vevela i lo latou fale, gerbera o le sili filifiliga. Eseese o fugalaʻau ma tele fuga o le a teuteuina le windowsill ma faia ai o se moni mitamita.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Birthday girls Siva Samoa Loimata o le fiafia - Annie Grace (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com