Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Laulau vaapiapi o loʻo i ai i le taimi nei, tulafono filifilia

Pin
Send
Share
Send

O le uluaʻi lauiti lauiti moega o se teuteuga elemene e talafeagai mo le potumoe, lea, e ui lava i lona matagofie i fafo ma lalelei, ei ai le maualuga tulaga o gaioiga. Ona o lona lapopoʻa tele, o sea fasi meaafale e ofi lelei i totonu o potu o soʻo se tele, e oʻo lava i tamaʻi potu.

Lelei ma le lelei

E masani lava, o laulau i tafatafa o moega e faʻaogaina e latou e ana e teu ai laʻititi laʻititi e masani ona manaʻomia ae leʻi moe. Nei mafai ona avea tusi, matatioata, TV poʻo le ea malulu maotua, ma isi.

I le faʻaopopoga i le maualuga o mea e fai, aoga o ia meaafale mo se potumoe, isi aoga taua e faʻapea foi uiga:

  • le tele o tisaini - faʻaonapo nei gaosi ofoina atu tagata faʻatau moega laʻitiiti moega o eseese tele, configurations, lanu, ie, teuteuga ituaiga ma tau. O lenei mea e faʻatagaina ai oe ona aua le faʻaaluina le tele o taimi i meaafale na faia e le aganuu i se tau sili atu. E mafai na ona e alu i se faleoloa meafale ma filifili le filifiliga nei mai le tele ofo;
  • se lautele fesuiaiga i tau - o lenei tulaga lelei o le a talisapaia e toetoe lava o tagata faʻatau uma, aua o nisi taimi mea totino i totonu e faʻamalieina manaʻoga. Ae e taugata tele ua latou lafoaʻi ai. I tulaga o tamaʻi moega lauiti, o le tau faʻasalalau e fai lava si talafeagai. E mafai ona e filifilia se faʻataʻitaʻiga masani ma se laconic mamanu i se taugofie tau, pe faʻatau le uluaʻi faʻataʻitaʻi mo sina sili atu. E faʻamoemoe lava i mea e te manaʻomia ma mea tau tupe a le tagata faʻatau;
  • aoga - tele faʻataʻitaʻiga mafai ona faʻaauupegaina ma fata faʻaopoopo, drawers mo le teuina o mea laiti, faʻata, uili mo faigofie gaioiga pe a manaʻomia. I se upu, laititi-ituaiga moega laulau mo potumoe e sili ona talafeagai ma aoga e faʻaaoga;
  • leai se manaʻoga mo se tausiga faʻapitoa. O le curbstone e le tatau ona masani ona faʻataʻitaʻia ma faʻapitoa auala, ua lava e aveʻese le pefu mai luga luga i se taimi talafeagai faʻaaogaina malu ie. I tua atu i na mea uma, matua matua mea uma faʻaaoga i le gaosia o ia meaafale (laupapa - beech, paina; uʻamea - alumini, chrome; tioata) e aoga, e le mafai ona ofuina ma loimata.

O le le faʻamanuiaina o se lauiti lauiti itu o le moega o le le agavaʻa e ofi soʻo se tele aitema i totonu o le oloa. Ae afai o se tele pusa o drawers poʻo ofu e faʻamoemoe mo lenei i le potu, ona faʻafitauli na o ia lava e foʻia.

Eseese

O laulau moega i ona po nei mo le potumoe e matua eseese lava i o latou foliga vaaia, foliga vaaia o mamanu, anotusi, lapopoa.O faʻataʻitaʻiga vaapiapi faʻataʻitaʻi e masani ona i ai le maualuga o le 55 cm, o le lautele o 50 cm, ma le loloto o 35 cm.

CriterionItuaiga
Faʻapipiʻiina faʻapitoaFaʻamau, foloa.
Avanoa o faʻaopopo elemeniFaatasi ai ma le tasi pe lua ni drawers, faʻata, itu fata.
FaitotoaFaʻatasi ma faitotoʻa (taupega, solo, faʻamau) pe faʻapipiʻi. A aunoa ma faitotoʻa pe matala.
Oloa gaosi meaLaʻau masani, laupapa fasimea, MDF, tioata, palasitika, uʻamea, tuʻufaʻatasiga o mea eseese.

Fafo

Taofia

Afai tatou te mafaufauina se filifiliga filifiliga e pei o foliga foliga, ona mafai lea ona tatou tuʻufaʻatasia uma tulaga vaapiapi vae i nei vaega:

  • curbstone apefai lautele 30 cm foliga foliga ese ma le masani ai. Atonu e te manatu o se oloa faapena e le aoga i le faʻagaioiga, ae leai. Tusi, valiina ma e oʻo i ofu moe e ofi lelei i laʻasaga. O le mea lea, e le tatau ona e manatu o sea laulau i tafatafa o le moega e le aoga, ae na o le matagofie i foliga vaaia;
  • laulau i autafa o le moega - o se ata talafeagai, talafeagai mo potu laiti. E foliga mai o se kapeneta masani, ae o le laulau pito i luga e mafai ona gaugau i fafo, fausiaina se tamai laulau 'ai;
  • mo tagata fiafia i meaafale tulaga ese, e mafai ona e faʻatulagaina se faʻamau i totonu o le puipui ma tuʻu iai ni drawer maualuga i totonu. Lenei vaʻaiga o le curbstone foliga faʻaonaponei, manaia;
  • o se drawer mo le gaosiaina o le beech na faʻaaogaina. E talafeagai mo i latou e fiafia e faitau i le po. O le avanoa atoa o le oloa ua faʻatumuina i se drawer lapoʻa lea e talafeagai e teu ai tusi. O faʻataʻitaʻiga e avanoa, laconic, aoga.

Pusa

Laulau i autafa

Apefai

Manatua o le curbstone mafai ona avea o se tuueseeseina fasi meaafale, pe mafai foi ona avea ma vaega o le moega. O totonu ma ia meaafale foliga maeʻa, faʻalautele. Leai se mea e faʻamaʻimau taimi e suʻe ai se kapeneta e fetaui ma isi meaafale. Ae i le tulaga o se laititi potu moe potu, e mafai ona avea ma faʻafitauli le faapipiiina o se meaafale seti.

Filifiliga avanoa

O laulau vaapiapi o le moega, 35 cm le lautele, e matua talafeagai e faʻaaoga pe a fai e te mafaufau totoʻa e uiga i le filifiliga mo le tuʻuina o le aitema.Tele tagata e faʻaaogaina le fofo masani - e faʻapipiʻi se meaafale e faʻasaga ile puipui ile tasi itu ole moega. Ae o aso nei, e fautuaina e le au mamanu le faʻaaogaina o nisi manatu muamua mo le tuʻuina atu o laulau i tafatafa o le moega i le potumoe.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e aoga le sasaina o totonu e le fesoasoani a le tele o faʻavae o ituaiga eseese. Sa matou tuʻu le tasi i le tasi itu o le moega, a o leisi i le isi itu. I se tulaga lautele, o le soʻoga o laulau i tafatafa o le moega o le a foliga mai e le tutusa ma fou. O faʻaputuga o ituaiga eseese e faʻapipiʻiina i luga o laulau meafale ma atavali i luga o puipui o le a fesoasoani e faʻatumuina le manatu.

O leisi manatu muamua o le tuʻuina o le oloa moega mai le pito o le moega. Ma afai e te suʻiina se muamua ufiufi luga o meaafale e fetaui ma le mamanu o le mea e moe ai poʻo aluga i luga o le moega, ona maua ai lea e totonu le faʻamaoni ma le atoa.

Gaosiga mea

I aso nei, e faʻaaogaina e le au gaosi mea eseese pe a fai o laʻititi o laulau e 20, 25 cm le loloto. Pe a filifilia se faʻapitoa faʻapitoa, e tatau ona e mafaufau e le gata i faʻataʻitaʻiga o mea taua, ae faʻapea foi ma le faʻatonutonuina o a latou ata. Sei o tatou faʻamatalaina sili ona lauiloa filifiliga i aso nei:

  • laupapa masani (beech, paina ma isi) o le a apili i tagata faʻafiafiaina o masani totonu, mea masani, siosiomaga faʻauʻu maeʻa, lea e matua saogalemu mo le soifua maloloina o tagata. O meaafale laʻau masani e aulelei e vaʻai i ai, ae ole tele o latou fale mataʻina e lapopoʻa ma e fai si taugata foʻi. E le aoga le mauaina o ia mea i se tamai moe Khrushchev;
  • Chipboard, chipboard, MDF - o ia mea e mafai ona valaauina o le tamaoaiga filifiliga poʻo se fetuʻunaʻiga mo na tagata faʻatau e saili e piki ni meaafale laupapa i totonu o le latou potumoe, ae i ai le tapulaʻa paketi. O tekonolosi faʻaonapo nei ua mafai ai ona fausia ni meaafale mai nei mea, ia latou teuteuga i fafo e tali tutusa lava ma faʻataʻitaʻi e faia i laʻau masani. I le taimi lava e tasi, tulaga faʻavae faia i chipboard, laminated chipboard, MDF e iloga e le maualuga faʻatinoina tapulaʻa, aoga, aoga. Manatua o le tele o taimi o ia ituaiga mea e faia ma faʻataʻitaʻiga masani, o lea e talafeagai lelei mo soʻo se potu mo le moe. Ae afai o le potumoe i ai le le masani ai foliga pe o se matua laʻititi eria, oe tatau ona filifili se oloa e okaina.
  • Paʻu moni, eco-leather, leatherette - o se ituaiga o kosi filifiliga na faia mai le tele o mea. Muamua, o se faʻavaʻa e fausia mai i laupapa laupapa laupapa laupapa poʻo laupapa laupapa, ona faʻapipiʻi ai lea i le paʻu. O oloa e faia mai ia mea e talafeagai ma lapoʻa tuʻufaʻatasi. Afai o le paʻu moni e i ai se tau e sili atu ona maualuga, lona uiga o le lona lua ma le lona tolu filifiliga e faigofie ona faʻaavanoaina i le tele o tagata faitau. Tasi le mea leaga o pusi poʻo maile nonofo i le fale e masani ona faʻaleaga foliga vaaia o le kapoti kapoti. I tua atu i na mea uma, o maosiosi mai matiuʻu e matua le mafai lava ona aveʻese mai le eco-leather;
  • uamea - seasea faʻaaogaina o se mea mo le fausiaina o se moega laulau ona o le mamafa mamafa o le fausaga. O ia oloa foliga foliga sili ona taugata, matagofie, e sili atu ona talafeagai mo potu lautele potu moe i atunuʻu fale;
  • tioata - tioata kapoti e matua le masani ai, sili ona faʻaonapo nei ona foliga. O tioata malosi-maualuga na faia mo latou, o lea e le tatau ai ona e popole e uiga i le saogalemu tulaga o sea oloa. O le a le mafai ona talepeina i se pa pe faʻaleagaina; ia tatou faʻapaʻu sina tamaʻi mea i luga o le fausaga. O oloa tioata e saogalemu ma umi, ae e fai lava si taugata. I se faʻaopopoga, latou te le talafeagai mo tagata uma i le faiga o potumoe.

E leai se taua o mea ia e fai ai mea faʻamau. Lenei o le a fuafua ai lona faʻatulagaina tapulaʻa, tautua olaga. O le mea lea, e le tatau ona filifilia filifiliga ma taugofie palasitika totoga, ave le fiafia i uʻamea poʻo keramika 'au, chrome racks.

MDF

Laupapa

Tioata

Laupapa

Uamea

Paʻu

O nuances o filifiliga

Ina ia faia se filifiliga lelei o se laulau vaapiapi i autafa o le moega, vaai uma itu. Aua le faʻavaivai i le tauanauina a le tagata faʻatau atu, iloilo totoʻa le avanoa avanoa i le mea e te fuafua ai e faʻapipiʻi le oloa. Fua ia malamalama O le faʻataʻitaʻiga, ma le a le itu, o le a talafeagai iinei. E tusa ai ma le foliga ma le tele, o le tele o le a fuafuaina e le potumoe avanoa lava ia. Afai o mea uma o loʻo nofoia e meaafale, ae naʻo se tulimanu e leai se tau, piki se tulimanu kapeneta mo ia. Afai, i se isi itu, o loʻo i ai avanoa avanoa i autafa o le puipui, o le a faia se faʻataʻitaʻiga laina faʻataʻitaʻi o se vaapiapi ituaiga.

I se faʻaopopoga, oe manaʻomia le filifili pe fia ni oloa e te manaʻomia e piki mai luga: tasi, lua, pe ono tolu. E faʻamoemoe i lau paketi mo tisaini manatu, le aofaʻi o mea e manaʻomia e teuina latalata ile moega.

O le lisi o aitema o loʻo fuafuaina e teuina i le kapeneta poʻo luga o le a fesoasoani fesoasoani e fuafua ai le taimi nei oloa mamanu. Afai e te fuafua e faitau soʻo i luma o le moe, filifili se avanoa avanoa ma se drawer. Afai e te fuafua e faʻapipiʻi mea teuteu i luga o meaafale, ona e fiafia lea i le oloa nai lo le apefai. Faatusa, vases ma sili atu foliga lelei i luga o lona sitepu.

Ae o le tulaga lelei o le filifiliga filifilia, e tatau lava ona maualuga. Lona uiga e le tatau ona gagau pe valu le pito i luga. Drawers tatau ona sologa lelei aunoa ma le tui, tolopo. O le totoga tatau ona abrasion-tetee, faigofie ona faaaoga, anagata i aafiaga. O se maasiasi pe a fai o se laulau matagofie ma anagata i autafa o le moega ua vaiti ona o maosi i luga o au poʻo le uʻuina uʻu lagolago.

E le tatau ona taumafai e sefe le tupe e afaina ai lau oe lava faʻamafanafanaga. E faʻaaoga e se tagata le laulau i autafa o le moega i aso uma, o lona uiga e tatau ona fetaui lelei ma ona aitia e uiga i le faʻamafanafanaina ma le aoga. A leai, o le talafeagai o sea ituaiga meaafale e faʻaititia i le zero i totonu o se tamaʻi potumoe.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Make Traditional Hawaiian Lau Lau (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com