Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Carthage apple poʻo le rimoni masani: faʻamatalaga, ata, tausiga ma sili atu

Pin
Send
Share
Send

Pomegranate o se ituaiga o laau ma laʻau o le aiga Derbennikovye. O fua o le laʻau o se tele fua ma o loʻo i ai le igoa masani "rimoni" (i le botani, o le igoa "rimoni" e taatele).

Mai lava i le amataga o le galueaina, o le laʻau ua avea o se faʻailoga o le fanafanau, talu ai o le fugalaʻau o le fualaʻau e nanaina ai nai tamaʻi sua sua (fatu) i lalo ifo o ia. I lenei tusitusiga, o le a tatou iloiloina uma foliga o le tausiga ma le toe gaosia o se rimoni i le fale.

E uiga i le laʻau

O le rimoni masani o se fualaʻau laʻau poʻo le laʻau o le vasega Dicotyledonous, maualuga ausia 5-8 m. Ola olaga - e oʻo i le 50 tausaga. E i ai lala matuitui ma manifinifi e tutupu ai lau susulu moli lanumumu (lapoa - mai le 2.5 cm). O fualaʻau o le rimoni e mafai ona pei o si si fagu (o fualaʻau e nonoa i totonu) pe faʻapipiʻi foliga (fugalaʻau fugalaʻau). O fatu o loʻo i totonu o le 6-10 potu o le spherical leathery fruit, o le aofaʻi o latou numera e amata mai le 1000 i le 1200 (i le tasi fualaʻau). O le ufiufi e siomia le fatu e mafai ona 'aina.

Igoa Latina

Punica granatum - o lenei igoa ua faʻaliliuina o le "Punic (Carthaginian) apu". O le rimoni e masani ona taʻua o se fatu, granular poʻo le Carthaginian apple. Peresia (aso nei Iran) ua taʻua o le nofoaga na fanau ai le rimoni. Ua ioe saienitisi o aganuu na aliali mai ma amataina lona atinaʻe i le vaitaimi o anamua (tusa o le faaiuga o le vaitaimi o le Cretaceous), talu ai o faamatalaga i ai o loo maua i tusitusiga sili ona leva ma mea faitino.

Ua uma mo le tele o millennia, o le laau na totoina i le atunuu o Sisifo Asia, itulagi i saute o Lusia, Afghanistan, i nisi eria o Central ma Asia Itiiti, Metitirani atunuʻu. Laititi le masani ona maua i Korea, Iapani, le Bahamas ma Bermuda.

Se ata

E le gata i lea e mafai ona e vaʻai i le ata o le rimoni:


Tausiga

Vevela

O le vevela sili ona lelei mo le faʻateleina o le rimoni masani o le 20-25 tikeri Celsius (i le taumafanafana) ma le 5-12 (i le taimi o le taumalulu). O le tau maualalo e mafai e le laʻau ona tatalia o le 15 tikeri i lalo ifo o le (i -20, o le vaega i luga atu o le eleele na liu aisa).

Faasusu

O le aofaʻiga o le susū o le ea e le tele sona sao, ae faʻasūsū tatau ona masani ma tele... I le tautotogo ma le taumafanafana, faʻapea foi i le amataga o le tautoulu, e faʻasusuina le laʻau i le 10-12 aso, i le taimi malulu o le tautoulu ma i le taumalulu, o le aofaʻi o le vai e faʻaititia i le tasi i le 1.5-2 masina.

Susulu

O se nofoaga malamalama lelei e sili ona talafeagai mo le totoina o rimoni.

Faʻaola

O rimoni e le faʻamaoni i le palapala, ae o lona faʻateleina oona e le aoga ai le laʻau. Fautuaina le eleele tuʻufaʻatasia mo le totoina o faʻatoʻaga: fanua faʻasolo –50%, humus (sili lau) –25%, peat ma le oneone (i tutusa vaega) - 25%. O le polokalame o loʻo mulimuli mai e masani foʻi ona faʻaaogaina: ele-ele ele, eleele lau, humus, oneone i le fua faʻatatau o le 2: 1: 1: 1.

Teuteuina

O le teuteuina e fai e puipuia ai le pale mai le tupu tele (o le a faigata ai le seleselega). O loʻo tele lālā e aveʻese ina ia le gagauina le laʻau i lalo ole mamafa o le tele o fualaʻau.

E tasi le lala o rimoni e le mafai ona fua mai ni tau e sili atu ile 3-4 tausaga. I le faʻaiuga o le vaitaimi o fualaʻau, e tipi ese le sili atu lala.

tulafono:

  1. O le teuteuina e faia i le tautotogo pe a uma le seleselega.
  2. O lālā ua sili atu ua tipi ese i le amataga o lo latou tutupu aʻe.
  3. O le nofoaga na tipiina e togafitia ma faʻapitoa auala mo le "faʻamalologa" ma le puipuiga mai faʻamaʻi.
  4. I le amataga o le taumafanafana, o le afa o laʻau laiti (o lenei tausaga) e aveʻese, o isi e faʻapuʻupuʻuina.
  5. O le teuteuga mulimuli e faia i le tautoulu, na o le faʻamalosia o laʻau ma fua o laʻau e totoe i le aʻa.

Taua! Laʻau laʻitiiti e faia i tausaga taʻitasi i lalo o le rimoni laau, lea e tatau ona aveʻese (pe a fai o le autu laʻau ua maeʻa matua). A leai, o le susū ma mea aoga mo le laau o le a le lava mo tele fua.

Laʻei pito i luga

Fertilizers e faʻaoga faʻalua i le masina, i le susū palapala.... I le tautotogo masina, nitrogen fetilaisa e faʻaaogaina, i le fuga taimi - phosphorus, i le tauto potassium. Faʻalauteleina fetilaisa e faʻaoga i masina uma. I le taumalulu, e le fafagaina le laʻau.

Ulo

Mo le totoina o rimoni i le fale, o paipa laupapa poʻo ipu omea e talafeagai lelei. O le koneteina e le tatau ona lautele lautele, feololo loloto.

O mea e pei o uamea poʻo palasitika e le fautuaina - o rimoni o le a le lagona le mafanafana ia latou, ma faigata ono tulaʻi mai i le taimi o le totoina.

Faʻaliliuga

O tamaʻi rimoni e manaʻomia ona toe taʻi tasi i le tausaga, ma se laʻau ua aulia le tolu tausaga - le sili atu ile tasi i le tolu tausaga. O le taotoga e faia i le tautotogo.

Faatonuga:

  1. Saunia se pusa toto fou - e tatau ona lapoʻa nai lo le tasi muamua.
  2. Liligi alavai i le pito i lalo o le ulo, faʻatumu i le palapala fefiloi saunia (faʻafilemu ma faʻasusu).
  3. Aveese ma le faʻaeteete le laʻau mai le eleele (ma le aʻa ma latalata i le aʻa eleele).
  4. Aveʻese papa o le eleele, pe a tatau ai, aveʻese vaega pala o le aʻa.
  5. Fai se faʻanoanoaga i le palapala mo le toe tanuina, faʻatusatusa i le tele o aʻa o le rimoni totō.
  6. Tuʻu ma le faʻaeteete le laʻau i totonu o se ulo (i le loloto pe a ma le 10 cm), faʻapipiʻi i le eleele, faʻatutu laʻititi.
  7. E fautuaina e faʻalaulelei le eleele ile otaota poʻo vaovao mago.
  8. I le vaiaso muamua ina ua maeʻa ona tui, e le faʻaaogaina ni ofu i luga.

Taumalulu

O le taumalulu o se vaitaimi le moe mo rimoni... Ina ia puipuia mai le maualalo o le vevela, o le laʻau e ufiufi e oʻo i le amataga o le aisa. Ina ia faia lenei mea, o le ogalaau e gaugau lemu i luga o le eleele, oomiina i lalo ma se mamafa mea sooupu, ufiufi i se mafiafia ata po o faʻapitoa ufiufi mea, palu ma toe ufiufi i se ata.

Features o le tausiga pe a tuputupu aʻe i le fale

O rimoni i le fale e masani ona ola a le o totonu o se ulo (pei o le bonsai) poʻo le tapu (luga o le poletito). O se vaega o le tuputupu aʻe o le fale e le o totonu o le fale manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo le taumalulu (ua lava lea naʻo teisi faʻaititia le vevela i totonu o le potu). O le rimoni na totoina i totonu o se tapu ua aumaia mai le poletito i le potu mo le taumalulu.

Tusitusiga. O se laʻau talavou (e oʻo atu i le 3-4 tausaga) e le manaʻomia se vaitaimi malolo.

O le teuteuina o taimi e faia ai se sao taua e fausia ai le saʻo pale ma faʻatele ai fua... O le faʻasuina o loʻo faʻatinoina pe a faʻamamago le palapala, o loʻo faʻaaogaina i luga ofu e tusa ai ma le polokalame lautele. I le vaitau vevela, e fautuaina ai le faʻasusu o le ea vaega o le ea i le vai. O le rimoni e puʻeina ata, o lea latou te teuina ai se ulo i le faʻamalama, i le itu la.

Fanafanau foliga

O le rimoni masani e faʻalauteleina e ala i tipi poʻo fatu, e seasea tupu i le faʻapipiʻiina poʻo le faapipiiina (i luga o fatu).

O fualaʻau faʻaletausaga e filifilia mo le faʻalauteleina (latou totoina i le faaiuga o le tautotogo) po o lala laau (totoina i le amataga o le tautotogo, seleseleina mo le taumalulu).

O fatu e le manaʻomia muamua-togafitiga (seʻi vagana ai le mago). O le luluina e faia i le tautotogo po o le tautoulu. Faʻaola tupu i 2-3 vaiaso. O vaega o le ituaiga pe a faʻasalalauina e fatu o le a le leiloa.

Fua

O le laʻau fausia spherical fualaʻau aofia ai o tele fua ma le paʻu pericarp. E lanu le paʻu i paolo mai moli-samasama i le enaena-mumu. O le fualaʻau e mafai ona oʻo atu i le 15-17 cm le lautele. I le tele o tulaga, fruiting amata i le lona tolu tausaga o le ola laau. O le fua e tasi le tausaga ile tausaga, e masani ona amata mai ile ogatotonu e oʻo ile faaiuga o Setema.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le rimoni e aafia gofie i faamai e pei o le efuefu efuefu, laupepa lau, lala poʻo kanesa kanesa... I tulaga ole kanesa, e aveʻese uma vaega ua aʻafia i le laʻau, e faʻamama ia manuʻa, e togafitia i se vaifofo o le kopa sulfate ma faʻalanu i le togalaau. O le laʻau e mafai ona faʻatamaia i faʻamaʻi. Faatasi ai ma i latou o aphids, apogaleveleve mite, whiteflies, mome moths. Aveʻese parasite faʻaaogaina iniseti togafitiga - pe a manaʻomia ma pei o puipuiga auala.

O fualaʻau o rimoni e iloga mai e le gata ile latou oa lelei ma le manogi, ae faʻapea foi ma le aoga. O lo latou faʻaaogaina o le a fesoasoani faʻateʻaina faʻafitauli ma le gastrointestinal tract, mai faʻaaliga o manava manava faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, tale), ma o le a fesoasoani foi e faʻateʻa parasites mai le tino. O nei uiga lelei ma le faʻafaigofieina i le tausiga ua avea ai le rimoni taatele lauiloa mo le ola i le fale ma i le togalaau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SwiftUI vs UIKit Comparison of building the same app in each framework (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com