Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le Ugandan Clerodendrum ma faʻafefea ona tausia? Toto ata

Pin
Send
Share
Send

Clerodendrum o se perennial vine poʻo lala laʻau e ana le aiga Verbenov. E masani lava ona maua i atunuʻu pei o Aferika, Latina Amerika ma Asia. E ui lava i le mea moni o lenei laʻau ua leva na lauiloa i aganuu, ae i faʻatoʻaga ma tagata teu fugalaʻau, clerodenrum ua naʻo faʻalauiloaina ma e fai lava si vave.

I le taimi nei, i le tele o faleoloa fugalaʻau e tele ituaiga ma ituaiga o Ugandan Clerodendrum.

Faʻamatalaga botani ma talaʻaga o le lanumoana fugalaʻau

Clerodendrum auai i le ituaiga o evergreen poʻo laʻau teuteu. O lala ua faʻapaʻu ma tupu aʻe i le fa mita le umi. E maua i latou i foliga o lianas, laau, ma vao. O le paʻu i luga o au o lenei laʻau e lanumeamata pe mumu foʻi ma se samasama. E felanulanuaʻi foʻi foliga o laʻau, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • fatu-foliga;
  • lapoʻa;
  • solo

Latou tutupu mai 12 senitimita i le 20 senitimita. E iai uaua. O loʻo iai foʻi inflorescences mataʻi ma corymbose o loʻo tu i le pito i luga o laʻau poʻo le au o lau. I fafo atu, latou te matuaʻi pei lava o teuulu ma o loʻo tu i luga o le peduncle sili ona umi. Ua vaevaeina le ipu o le laau i vaega e lima ma foliga pei o se logo, e oʻo atu i le luasefululima milimita le lautele.

Tusitusiga! I totonu foi o le upega o loʻo i ai le tele o stamens, o lona tele e oʻo atu i le tolu senetimita. E amata ona fuga le laau mai le tautotogo i le tautoulu, o lona uiga mo se taimi umi lava.

Eseesega o ituaiga

I aso nei, i le salafa o le lalolagi, e tusa ma le tolu selau ituaiga o clerodendrum, ae o tagata fai togalaʻau ma teu fugalaʻau latou te faʻaaogaina na o sina vaega o lenei ituaiga.

  1. Mrs. Thompson (faitau ii pe faʻafefea ona tausia lelei le Thompson's clerodendrum i le fale).
  2. Uganda
  3. Susulu.
  4. Wallich.
  5. Filipaina
  6. Loto.
  7. Faʻapitoa.
  8. Mafaufau loloto.
  9. Schmidt

Taʻitasi ituaiga o clerodendrum ei ai a latou lava iloga foliga ma uiga. Matou te fautua atu e te vaʻai i a matou isi mea e uiga i ituaiga: le sili ona matagofie, faʻapea foi ma le ofoofogia o le Prospero fugalaʻau.

Se ata

Le isi, e mafai ona e vaʻai i le ata o le Uganda clerodendrum ma tausia i le fale:

O fea ma faʻafefea ona toto?

O le a sili ona lelei e toto i sina acidic ma humus palapala, luga o faʻamalama sills, o faʻamalama ia faʻasaga i sautesasaʻe, saute ma sautesisifo faʻasinoga.

Eleele manaʻoga

Pe a faʻatupulaia le Ugandan clerodendrum, e faʻaaogaina le vaivai acidic poʻo le humus eleele... O le sili ona lelei o le eleele aofia ai humus, vao, lau ma peat eleele, faʻapea foi ma le talatala oneone i tutusa vaega. Afai e te le manaʻo e faia e oe, ona mafai lea ona faʻatau le eleele ua saunia i le faleoloa.

Fautuaga! Eleele talafeagai mo rosa ma begonias.

Moli ma le nofoaga

O se tasi o mea taua i le faʻatupuina o le soifua maloloina o Ugandan Clerodendrum. Faʻamalie filemu faʻatonutonu la. Sili ona lelei mo lenei laau o faamalama sills, o faʻamalama ia faʻasaga i sautesasaʻe, saute ma sautesisifo itu.

I le taumafanafana, o le a sili atu le tuua Ugandan Clerodendrum i luga o poletito. Aua le tuʻuina se Ugandan clerodendrum. luga o faʻamalama i matu pe fausia le vevela talafeagai ma moli iina.

Tausiga i le fale

O se tasi o vaega taua i le tausiga lelei o le tausia o le saoasaoa vevela talaʻaga i totonu o le fale. I le taumalulu, o le vevela e tatau ona maitauina mai le 12 tikeri i le 16 tikeri Celsius, talu ai i lenei taimi o ia o malolo ma o lenei o le a i ai se aoga aoga i lona fugalaʻau.

E tatau ona totogi le uaʻi atu ile ea ile susū. Clerodendrum Ugandan e le taliaina lona mago. O le mea lea, i le taumafanafana ma le taumalulu, o laulaʻau tatau ona masani ona faʻasusu i le vai malu. I se faʻaopopoga, e mafai ona e tuʻuina le ulo i luga o le pailate ma le susū faʻalauteleina 'ele poʻo maamaʻa.

A amata e le laʻau lona taimi tuputupu aʻe, e taua tele le faʻasūsūina o le laʻau. Lenei tatau ona faia i le vaivai ma le potu vevela vai. Faʻasusu e faia pe a maeʻa le muamua vaega o le eleele. A amata loa le vaitaimi o fuga, ona tatau ai lea ona faʻatapulaʻa le faʻasusu. E mafai ona faia e aunoa ma le faʻasusu mo se taimi umi.

Taua! O le tele o le susu e mafai ona taitai atu ai i le faʻamaʻaina o le palapala ma pala o aʻa ma au o le Ugandan Clerodendrum.

E fafagaina i latou i ni faʻalaʻau toto faigata e faʻatulagaina i totonu o laʻau, o fugalaʻau... E faʻaaogaina aua e maualuga a latou meaola o le phosphore ma le potassium ma le maualalo o le nitrogen. E manaʻomia taatele, 2 taimi ile tausaga. Ina ia mafai e le laʻau ona tupu ma atiaʻe, e tatau ona sili atu le faʻaaogaina o se ipu peʻa tui nai lo le muamua.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

O se vaega o lenei laʻau e seasea feagai ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi eseʻese, talu ai ona o lona manogi leaga o manogi taua. O mea taatele e:

  • talita;
  • apogaleveleve mite;
  • whitefly;
  • aphid

I le taua ma latou, o le mafanafana taele poʻo togafitiga ma se vailaʻau sauniuniga o le a fesoasoani. O mafuaʻaga autu o faʻamaʻi ma faʻamaʻi o ni iʻuga pe a uma le leai o se tausiga lelei, e aofia ai:

  1. Umi le leai o le susu, o se faʻaiuga o lenei, laʻau liu samasama ma mago.
  2. O le leai o se sologa lelei faʻamalieina, ona o lenei, lau, laʻau ma fugalaʻau o le laʻau paʻu'ū ese.
  3. O le maualalo o le vevela o le vevela e tau atu ai i foliga vaaia o pogisa i lau.
  4. Lausasaʻo laʻau luga o le laʻau faʻaiuga i lanu samasama.
  5. Afai e laititi le malamalama, vevela i totonu o le potu, o le fafagaina tele poʻo le leai o ni mea aoga e mafua ai le leai o se fugalaʻau.

Toe gaosia

Faʻasalalau e tipi ma fatu... I le faiga o taotoga, e ala i le aveʻese o le vaega o le fana, o loʻo tu i le pito i luga, ma le tolu pe lua i totonu.

Faʻafitauli e ono tutupu

O foliga vaaia e mafai ona faʻaleagaina e le le talafeagai tausiga.

  1. Ma le le lava o susu - paʻu ese ma maua se samasama samasama.
  2. Lanu samasama i laulaʻau O se faʻailoga o le susulu o le la.
  3. Manava matagi - o le faʻailoga lea o le paʻu o fugalaʻau.

Lenei laau, Ugandan Clerodendrum, auai i le aiga Verbenaceae, ma e masani ona maua i le vao i le mauga o Aferika i Sasaʻe. E fesoʻotaʻi ma se tasi o sui sili ona lalelei ma maoaʻe o le aiga Clerodendrum. O lona igoa matagofie `` Blue Butterflies '' na fiafia tele i ai tagata ma le fesoasoani a lona petal foliga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Clerodendrum trichotomum - the peanut butter bush! (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com