Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Beer Sheva - o se 'aʻai i Isaraelu i le ogatotonu o le toafa

Pin
Send
Share
Send

I le tele o faʻamatalaga e uiga i le aʻai o Beer Sheva (Israel), e i ai lava feteʻenaʻiga ma le le mautinoa iloiloga. Na tusia e se tasi o lenei o se taulaga itumalo vevela i totonu o se toafa eria, ma fai mai se tasi o lenei o se vave atiina ae nuu. Ina ia fausia sau oe lava manatu e uiga ia Beer Sheva, e tatau ona e sau iinei ma savali faataamilo i le taulaga.

Ata: Beer Sheva, Isaraelu

Faʻamatalaga lautele e uiga i le 'aʻai o Peresepa i Isaraelu

Beer Sheva o se 'aʻai e iai lona talaʻaga e sili atu i le 3.5 mileniuma. O le mea lea na eli ai e Aperaamo le vaieli e faasusuina ai lafu, ma o ii na ia osia ai se feagaiga ma le tupu ma foai atu ni mamoe se fitu. O le mafuaaga lena o le igoa o le taulaga i le faaliliuga o lona uiga "Lelei o le fitu" po o le "Vaieli o le tautoga".

O le laumua o le itu i Saute e tu latalata i le tuaoi i saute o Iutaia, o le mamao atu i Ierusalema e sili atu nai lo le 80 km, i Tel Aviv - 114 km. Eria - 117.5 sq. Km. O Beer Sheva o le taulaga tele i le itu i saute o Isaraelu ma le lona fa lona tele i le atunuu. E tele taimi na taʻua ai le nofoaga i le Tusi Paia, e ui lava na amata mai le taulaga i ona po nei i le 1900. Ua sese tagata tafafao maimoa e talitonu e leai se mea manaia ii vagana ai le toafa. O se malaga i Beersheba o le a suia tele ai ou lagona i lenei taulaga o Isaraelu, lea e foliga mai i fafo e pei o Amerika megacities.

Mea moni manaia! O le taulaga o Beer Sheva i Isaraelu ua na o le pau lea o le nofoaga i Sasaʻe tutotonu lea na faaigoa ai le eria i le tufuga o Turkey, Mustafa Kemal Ataturk.

O le nofoai onapo na faavaeina i le 1900. Beer Sheva o le igoa o se nofoaga anamua, lea na tu muamua i luga o le nofoaga o le taulaga. I le tolu tausaga, e 38 fale na fausia iinei, ma o le faitau aofai e 300 tagata. Faʻaauau galuega - o le mosque na aliali mai, le maota o le kovana, o se auala nofoaafi na faataatia i totonu o Bee-Sheva, fesoʻotaʻi le taulaga ma Ierusalema. O le mea lea, i le amataga o le 20 seneturi, na faʻaalia ai se nofoaga tele o fale gaosi oloa i luga o le faʻafanua o Isaraelu. I aso nei, tusa o le 205 afe tagata e nonofo ai iinei.

O le tau i Beer Sheva e masani ai mo le sone sone - e vevela iinei i le taumafanafana, e leai se timu. Faʻatoʻa faʻatoa tupu i le taumalulu, sili i mea uma ia Ianuari. E iai afā oneone ile po ma puao ile taeao. I le tau mafanafana, o le ea ea oso i luga + 33 ° C (+ 18 ° C i le po), ma i le taumalulu e pa'ū i + 19 ° C (+ 8 ° C i le po). Ona o le maualalo o le susū o le ea, e faigofie ona talia le vevela nai lo taulaga i talafatai.

Malaga faʻasolopito

I le taimi ua tuanaʻi, sa iai le nofoaga autu o le pisinisi o Kanana i luga o le nofoaga o le pia o Sheva, i totonu o tausaga eseese, sa pulea e tagata Roma, Byzantines, tagata Take ma Peretania. Ae paga lea, na faʻaleagaina ma le le alofa e le malo fou faʻamaumauga uma o latou tuaa i le aʻai. O le mafuaʻaga lena o le talafaʻasolopito o Beer Sheva i Isaraelu na tumau tuʻufaʻatasi i itulau o talaʻaga tusi aʻoga.

I le seneturi lona 19, ina ua maeʻa le faʻatafunaga na faʻatupuina e tagata Arapi, naʻo mea na faʻatafunaina ma le toafa na susunuina na totoe ai lava i le mea na tuʻu ai. O le Ottomans toe faʻafouina le taulaga, ae o le fuafuaga na avea o se manino chessboard fausaga - auala ma auala na tu saʻo faʻatasi. I le taimi o le nofoaiga a le Ottoman Empire, taua taua faʻalelotu ma agafesootai mea faʻaalia i luga o le taulaga: o se auala nofoaafi, o se mosque, aʻoga, le fale o le kovana. Peitai, o le televave o le saoasaoa o le fausiaina e leʻi taofia ai Peretania mai le osofaʻia o le taulaga ma tutulieseina tagata Take mai lona teritori. Na tupu i le 1917.

Modern Beer Sheva o se malamalama, lautele, lanumeamata taulaga, lea e taʻua e tagata o le iunivesite, talu mai Ben-Gurion University o lo oi ai iinei. O foliga vaaia o le nofoaga e ese mai i nuu masani a Isaraelu - e te le maua ni auala masani mo Isaraelu, ae e tele faleʻaiga lelei ile fale tuai.

Mea moni manaia! O le falemaʻi tele lona lua o Soroka na fausia i Beer Sheva, ma o le vaega taua o le taulaga, faʻatasi ai ma le paka a le atunuʻu, o loʻo aofia i le lisi o Nofoaga o Measina a le Lalolagi.

Faʻatoaga pia Seva

O seneturi-tuai talafaʻasolopito o le faʻamaumauga a Isaraelu na tuua ai se tamaoaiga faʻaleaganuʻu ma faʻalelotu tofi ma, ioe, tele tosina. E ui i lea, o aso nei fai mai Beersheva o se maualuga-tech nofoia.

Tagata fiafia e fiafia e savali i totonu o nofoaga tuai; e tatau i tagata asiasi ona asiasi i Derech Hebron Street, lea na faasaoina ai se tusi mai le Tusi Paia. I tafatafa ane o loʻo iai le fale mataaga "Le Vaieli o Aperaamo", ii, e ala ile tekinolosi komipiuta, animations faʻaalia ai le atinaʻeina o Beer Sheva. Tele o mea faʻatosina e faʻatauaina i nofoaga faʻasolopito. Fiafia tamaiti e asiasi i le latou mataaga mataaga, iinei latou te masani ai ma le talaʻaga o le atiaʻe o nofoaafi fesoʻotaʻiga, faʻapea foʻi ma le taulaga pa manu. Mo le sili atu ma le selau tausaga, o le taulaga faitau aofai o tagata ua o mai i le Bedouin bazaar, lea o loʻo faʻaalia ai oloa ese - kapeta, oloa 'apamemea, meaʻai mai sasaʻe, mea manogi, matauʻa.

E tele avanoa lanumeamata i Beer Sheva. O loʻo i ai se falegaosimea lalaga i le paka paka alamanuia. 5 kilomita mai le taulaga o loʻo iai se paka faʻaleatunuʻu, lea o loʻo faʻataʻamilomiloina ai le faʻatafunaga o aso anamua e amata mai i le 11th senituri BC, o loʻo iai le fale mataʻaga vaʻalele a Isaraelu. O le Nahal Beer Sheva Park, o loʻo tu i le togavao, e valaʻaulia oe e lafi mai le vevela vevela. I le paka eria 8 km umi o loʻo faʻatulagaina turisi auala, malaetaʻalo, tafaoga nofoaga.

Mea moni manaia! O le taulaga o Beer Sheva e leai se auala e alu ai i le sami, ae na mafai e pulega ona faaitiitia lenei mea sese - o se vaipuna tele 5 km le umi na faapipiiina i City Park, ma o se matafaga na saunia latalata ane.

Mo tagata fiafia i faʻamalositino olaola, o le taʻaloga taʻaloga "Kunkhia" ua matala, o se vaega mo skateboarding ua faʻaauupegaina.

Nofoaga o Aref el-Arefa

I le 1929, na avea ai Aref el-Aref ma sui o le kovana, fausia se fale e faafeagai ma lona lava fale. O pou mo le fale na aumai mai lerusaleema. O se vaipuna na faʻasaoina i le lotoā. O aso nei o le fale o loʻo nofoia e se kamupani fau fale na faʻatautaia le toe fausiaina o le fale. O le villa na matua eseʻese mai le tele o maama samasama fale i le taulaga.

Lelei e iloa! Aref el-Arefa o se Arapi tusitala talafaasolopito, faipule, lauiloa lauiloa lautele, tusitala, ma o se ofisa foi i le au a Turki. I le taimi o le taua, sa ia faaaluina le tolu tausaga i le ave faatagataotauaina o Rusia.

Fale Mataaga i Vaalele a Isaraelu

O loʻo tu i tafatafa o le Hatzerim airbase, ua taʻua o le fale mataʻaga sili ona lelei vaalele e le gata i Isaraelu, ae faʻapea foi i le lalolagi. O le aoina aofia vaalele, helikopa mai vaitau eseese o talaʻaga, vaalele sivili. O loʻo i ai vaʻalele e tetee atu i vaʻalele, o missile system, o elemeni o vaʻalele tuʻutuʻu i lalo, o puipuiga i le ea. O le faʻaputuga e aofia ai vaʻaiga faʻaonapo nei vaalele, o taʻavale tuai na auai i mea na tutupu i le lalolagi. Faʻatasi ai ma mea faigaluega, e tele kopi o le vaitaimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, e i ai le faʻaaliga faʻaalia mo Soviet vaʻalele.

Ata: Beer Sheva, Isaraelu.

E maitauina o le militeli na fausia e tagata o le nuʻu, ae le o Peretania. I le 1966, na tatalaina le muamua vaʻaia aʻoaʻoga luga o lona teritori. O le fale mataaga na faavaeina i le 1977, ae o le faatosina na tatalaina mo le asiasi na o 1991.

Mea moni manaia! O le faʻavaeina le faʻafitauli o le taʻitaʻifono o le militeli vaʻalele nofoaga Yaakov Turner, Major General David Ivry fesoasoani i le faʻatinoina o le manatu.

Faʻamatalaga aoga:

  • turisi o loʻo faʻaalia ata tifaga, o le potu maimoa ua faʻaauupegaina tonu i totonu o le fale o le vaalele Boeing;
  • oe mafai ona asiasi i le faʻaaliga i aso uma seʻi vagana le Aso Toʻonaʻi mai le 8-00 i le 17-00, i le Aso Faraile - e galue e tusa ai ma le faʻaititia o taimi - seʻia oʻo i le 13-00;
  • tau o pepa: tagata matutua - 30 sekeli, tamaiti - 20 sekeli;
  • oe mafai ona oʻo atu i le mea e te fiafia i ai i pasi - numera 31, alu eseʻese i itula uma, faʻapea foʻi ma nofoaafi, vaʻai le faʻasologa i luga o le upega tafailagi aloaia o le auala nofoaafi;
  • atinaʻe tetele: faleoloa meaalofa, cafe, nofoaga faʻafiafia, malae taʻalo, paka.

Negen Art Museum

O le faʻatosina e aofia ai potu laiti e fa o loʻo faia ai ni faʻaaliga le tumau. O le fale na fausia i le 1906 ma o se vaega o le faʻafitauli o fale a le malo.

O le fale mataaga o loʻo tu i totonu o se fale fogafalelua. Ua teuteuina le faapa i faapaologa vached. O teuteuga i totonu e fetaui lelei ma le tulaga o le fale o le kovana. I le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi, sa nonofo ai iinei le au ofisa o le ami a Peretania. I le 1938, sa i ai iinei le aʻoga teine. I le ogatotonu o le 20 seneturi, o le fale na tu ai le taulaga i le lotoifale. Ile luasefulu tausaga mulimuli ane, na amata ai ona faʻaaoga le maota o le kovana e avea ma lala o le Archaeological Museum.

Lelei e iloa! I le 1998, na folafolaina le fale faalavelave faafuasei. O le toe fausiaina sa faatino mai le 2002 i le 2004.

O se faʻailoga faʻaonapo nei o lua potu faʻaaliga ma faʻaliga le tumau. Lenei oe mafai ona vaʻaia i taimi uma galuega a lauiloa ma talavou Isaraelu matai - tagata vaneina, atavali, pueata.

I luga foi o le teritori o le nofoaga o loʻo iai le Archaeological Museum, o loʻo faʻaalia ai mea taua na maua i taimi na eli ai latalata i le Beer Sheva. O le tala faʻamatala o loʻo faʻamatalaina auʻiliʻili ai le talaʻaga o le faʻatulagaina o le 'aʻai i Isaraelu, mai le taimi o Hellenic e oʻo mai i aso nei.

Mea moni manaia! O se faʻaaliga eseʻese e tuʻuina atu i tu ma aga i le faʻa-Iutaia ma le agaifanua a tagata Iutaia. O le fale mataaga e tele lona faletusi, o lea e masani ona omai tamaiti aʻoga iinei.

Faʻamatalaga aoga:

  • tuatusi: Ha-Atzmut auala, 60;
  • taimi faigaluega: Aso Gafua, Aso Lua, Aso Tofi - mai le 10-00 i le 16-00, Aso Lulu - mai le 12-00 i le 19-00, Aso Faraile ma le Aso Toʻonaʻi - mai le 10-00 i le 14-00;
  • ticket ticket - tagata matua - 15 sekeli, tamaiti - 10 sekeli;
  • e mafai ona e alu i le mea e faʻatosina mai i le pasi # 3 poʻo le # 13, faʻapea foʻi ma nofoaafi.

Fanuatanu o le militeli a Peretania

I le fanuatanu o loo tanu ai fitafita na maliliu i le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi, puipuia le auala i Ierusalema mai le osofaiga a le Malo o Ottoman. O le fanuatanu ua faʻatulagaina e tusa ai ma le faʻavae Peretania - e tutusa tagata uma i luma o le Atua. Lenei, i le tasi laina, o tanu ofisa ma faʻalilolilo, Mosalemi ma tagata Iutaia, Porotesano ma Katoliko. O loʻo iai pea tuʻugamau o fitafita le iloa i le fanuatanu. O le tele o toega na ave i Peresepa mai Ierusalema.

Lelei e iloa! O le faatosina o loʻo tu luga o le Mauga o Scopus i tafatafa o le falemai o Hadassah ma e le mamao mai le iunivesite.

O le tu masani o le sainia o maʻa tuʻufua na afua mai i le faʻafetai ia Fabian Weer, o le British Red Cross volenitia. Na lagolagoina e le pulega le taumafaiga a le fitafita ma faia le tusigaigoa o i latou na maliliu i le Taua Muamua a le Lalolagi, aua o lea na faia ai le komisi a le setete mo le tausiga o tuugamau.

I le teritori o le tosina atu o loʻo iai se faʻamanatuga e faʻamanatu ai i fitafita na maliliu i Aikupito i le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi. E 1241 le aofaʻi o tagata o loʻo tanu i le fanua maliu.

Tel Beer Sheva National Park

O le tosina i Beer Sheva i Isalaelu e taʻutaʻua ma lauiloa i turisi. E masani ona omai iinei le au faʻasolopito. E sefulu faaputuga gafa o mea na maua ua maua i lenei itu o Isaraelu, ma ua maua foi le pamu paʻu tuai. I le auala, faʻafetai i le eliina, tagata atamamai na fuafuaina ua leva i taimi o le Tusi Paia tagata sa i ai le poto inisinia ma faʻaogaina i le faʻataʻitaʻi.

Uma na mauaina mea faitino ua toefausia. I le tele o nofoaga anamua, sa i ai fale nofomau, o le maketi sa tu i faitotoʻa o le taulaga, ma auala susulu mai ai. O le fale autu i le taulaga o se fale teuoloa, tutasi o le mea moni o faʻailoga o saito na maua ai i totonu. O le fale pito tele lava i Beer Sheva anamua o le maota o le pule.

Mea moni manaia! I taimi o galuega o toega o mea i le laueleele o le nuu o Isaraelu, na maua ai se fata faitaulaga e iai se nifo. Fai mai le Tusi Paia o nifo e paia - a e tago i ai, e maua e se tagata le puipuiga.

Faʻamatalaga aoga:

  • e mafai ona e alu i le mea e faʻatosinaina i luga o le alatele o Beer Sheva, e te manaʻo e mulimuli i le Shoket junction, o loʻo tu i saute o nofoaga o Bedouin (10 minute mai Beer Sheva);
  • taimi faigaluega: mai ia Aperila ia Setema - mai le 8-00 i le 17-00, mai ia Oketopa ia Mati - mai le 18-00 i le 16-00;
  • tau tiketi: tagata matua - 14 sekeli, tamaiti - 7 sekeli.

O fea e nofo ai ma tau o meaʻai

O le Booking service ofoina 20 apitaga filifiliga mo turisi. Le filifiliga sili ona paketi - $ 55 - potu e lua potu moe. O se potu potu lua faʻapitoa i se faletalimalo 3-fetu e tau mai le $ 147, ma mo se potu maualuga e tatau ona e totogia le $ 184.

Ae mo taumafa, e leai ni faʻafitauli i le Beer Sheva. E tele faleʻaiga ma faleʻaiga; e mafai foʻi ona fai sau meaʻai i faleʻai a McDonald. O tau e amata mai i le $ 12.50 mo le 'aiga aoauli i le McDonald's e oʻo atu i le $ 54 mo le averesi o le taumafataga mo le lua.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu i le Beer Sheva

O le malae vaʻalele latalata ile taulaga - Ben Gurion - o loʻo tu i Tel Aviv. Mai ii e mafai ona e alu iina i le nofoaafi. O le malaga e tusa ma le 2 itula, o le pasese e 27 sekeli. O nofoaafi e tuʻua saʻo mai le malae vaʻalele ma faaauau atu i le nofoaga o le HaHagana i Tel Aviv, ii e tatau ona sui i se isi nofoaafi i Beer Sheva. O loʻo iai foʻi vaʻalele mai Haifa ma Netanya.

E i ai pasi mai Tel Aviv i Beer Sheva:

  • Nu 380 (mulimuli mai le Arlozorov terminal);
  • Nu 370 (alu ese mai le pasi nofoaga).

O tau e 17 sekeli le tau, o le masani a vaalele e 30 minute le umi.

Taua! I le Aso Faraile, o felauaiga lautele e le tamoʻe pe a uma le 15-00, o lea e mafai ai ona e tuʻua Tel Aviv seʻia oʻo i le 14-00. Pau lava le auala e o ai i le Beer Sheva o le taxi poʻo le transfer.

Vitio: savalivali faataamilo i le taulaga o Beer Sheva.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: BEERSHEBA - Biblical Israel Ministries u0026 Tours (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com