Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻailoga ma faʻailoga o le fulū Kalefonia i tagata

Pin
Send
Share
Send

Mo le taimi muamua faʻamatalaga e uiga i le flu i Kalefonia na aliali mai i le 2009. Ma e masani ona taʻua o le faamaʻi o tagata ma manu na mafua mai i ituaiga eseese o le fulū A. I le taimi muamua, o faʻailoga ma faʻailoga o siama i le siama na tupu i manu ma puaʻa. O fesuiaiga na suia ai mea totino o le flu i Kalefonia, ma maua ai le malosi e aafia ai tagata.

O le faʻamaʻi Kalefonia e ese mai le fulū masani e ala i lona maualuga pipisi ma le ogaoga ala, ma pulmonary faʻafitauli i le tulaga o viral viral. O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai o ia lea na mafua ai le maliu o le tele o tagata mamaʻi. O lenei ituaiga e le fefe i le toeititi lava vailaʻau antiviral faʻatau atu i fale talavai.

Faʻailoga

  • Uiga o le ulu, laititi le isu, tale, puaʻi ma manava tata. Fiva ma afaina papala.
  • O le vaitaimi incubation o le tolu aso. I le amataga laasaga, o le tagata maʻi tigaina mai le ulu tiga, le mautonu i le faʻaʻi ma le maualuga vevela, lea e oso i luga 40 tikeri ma tumau mo ni nai aso.
  • O le flu o Kalefonia e iloa i le vave ona tupu o faailoga o le onā, e aofia ai le photophobia, afu tele, tiga maso ma sooga, niniva, malulu, ma tiga i totonu o le malumalu ma le muaulu.
  • E le o faʻatasi le faʻamaʻi ma se isu malosi. E masani lava, o le onosaʻi e le toʻafimalie i sina laʻititi isu, lea e faʻaalia ia lava i le aso lona lua.
  • I le taimi e tasi, o le tagata e maua i le fulū flu i Kalefonia e maua i le tale leaga. E i ai le lagona o le tiga i le pusa, lea e mafua mai i le faʻaleagaina o le tracheal mucosa.
  • O vaivaiga ma le lelava, tiga o le ulu, leai se moe ma le itaitagofie e maitauina mo le tolu vaiaso. Ua faʻavaivaia le tagata ma le toe toaga.

Tusa lava pe le o faʻailoga uma o loʻo taua i luga, e fautuaina e valaʻau se fomaʻi pe alu i se falemaʻi. Manuia ile togafitia o se maʻi e tele lava ona fuafuaina e le taimi faʻapitoa.

Togafitiga ole flu ile California

Ua uma ona e iloa faʻailoga e mafai ai ona e iloa lenei faʻamaʻi mataʻutia. E ui i lea, e le tatau ona e faʻalagolago i faʻamatalaga mai le Initaneti naʻo oe, e manaʻomia ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu ai e oʻo lava i se fomaʻi agavaʻa e aunoa ma ni suʻega e matua faigata lava ona faia se faʻamaoniga saʻo. E sili a le aua neʻi toe siʻi le mataupu o oe lava togafiti.

  1. O le taua faasaga i lenei ituaiga fulū e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau antiviral ma faʻailoga. O le vaega muamua o vailaʻau: Kagocel, Umifenovir ma Oseltamivir.
  2. O le faʻamalositino faʻasolosolo e faʻaititia i le inuina o fualaʻau e teteʻe ai i le mafaufau ma antipyretic, e aofia ai le Paracetamol ma le Ibuprofen. I nisi tulaga, o le antihistamines Cetirizine poʻo le Desloratadine o loʻo faatonuina.
  3. Afai o le tulaga ua faʻatamaia e le foliga mai o se siama siama, o le auupega o vailaʻau faʻaaoga e faʻalauteleina ma vailaʻau, faʻailoaina e le lautele o fusi o gaioiga. E aofia ai macrolides, penicillins, ma cephalosporins.
  4. O le onā e faʻaititia e le tele o vaiinu, mauʻoa i polotini ma vitamini meaʻai.

E faigata ona e fetaiaia na o oe ile flu o Kalefonia. Naʻo le fesoasoani lava a fomaʻi e mafai ai ona e faʻamoemoe ile toe malosi. I le auala, ou te fautua atu ia e faamasani ia te oe lava i le mea o loʻo i ai puaa flu i auiliiliga. O iina e te maua ai se faʻamatalaga atoa o le metotia mo le feagai ai ma lenei maʻi matautia.

Puipuia Kalefonia Flu

Ua manatu saienitisi o tui o se auala sili lea e puipuia ai mai le fulū masani, ae o se tui faasaga i le aʻafia o Kalefonia e leʻi amataina lava.

  • O le siama e ave e tagata. O le mea lea, e ono aʻafia i faʻamaʻi i nofoaga tumutumu. O loʻo matou talanoa e uiga i supamaketi, felauaʻiga i nofoaga faitele, aʻoaʻoga, faʻatauga ma faʻafiafiaga.
  • O se vailaʻau faafomai e aoga, ae le o se panacea. Taofi ma oe ma ofuina ae e te leʻi ulufale i se faleoloa, ofisa avanoa poʻo femalagaaʻiga lautele. O le faʻaaogaina o lenei mea puipui i luga o le auala e leai se aoga, talu ai e toetoe lava a le mafai ona maua i siama a o savali.
  • O le tumama o se auala sili ona aoga puipuia. Fufulu lima i le fasimoli ma le vai i soʻo se taimi, soʻo se mea. I lenei tulaga, e le afaina le tuʻu susu susu i totonu o le ato. O le solosolo o le a aoga foi. I le ala, e tatau ona e mafatua i lou tulilima, ae le o ou alofilima.
  • O loʻo faʻagaoioi vaega ole viral i le ea filemu, mafanafana ma mago. O le minoi, susu ma le malulu o le ea e i ai se leaga aafiaga ia latou. E manaʻomia le alu i fafo i le ea fou i taimi uma e mafai ai ma faʻasolo le nofoaga.
  • Faʻaauau ona mataitu le tulaga o le mucous membrane. Afai o le gaosiga o mucus, o le ki i le faʻagaioiga masani o le puipuiga o le lotoifale, e taofi i le pito i luga o le manava auala, o le a mafai ona faʻamalieina meaola i le pa puipui. O le mea lea, o le isu e tatau ona faʻamalūlūina i taimi uma e ala i fofo faʻapitoa pe faʻapisinisi tino ma fofo masima.
  • E leai ni faʻasaienisi faʻamaonia fofo mo le flu Kalifonia. O le mea lea, e le mafai ona puipuia oe lava mai se siama manava manava ma aniani, kaliki, vodka ma fualaʻau eseese vailaʻau. O mea uma o loʻo faʻatau atu nei e faʻamatalaina ile le faʻamaonia le aoga ma maua ai naʻo se psychotherapeutic aafiaga.

O le puipuiga auala na ou faʻamatalaina i luga o le a fesoasoani faʻaititia le ono mafai o faʻamaʻi i se laʻititi. Mo le tele o le talitonuina, oe tatau ona faʻaopoopo i le fesoasoani a le lautele puipuiga auala faʻamatalaina i le mea i luga o fulū. E mafai ona e faʻasoaina atu sou manatu ile togafitiga o le flu ile Kalefonia ma lou poto masani ile tauivi ole faʻamaʻi lea ile tala.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: English Tagalog Dictionary Advanced Essential Words # 108 (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com