Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mataʻaga i New Delhi: o le a le mea e vaʻaia i le 2 aso?

Pin
Send
Share
Send

O taʻutaʻua a Delhi e lauiloa i le lalolagi atoa. Ole maketi tele lea a Chandi Chuok, ma le itumalo tuai o Hauz Kas, ma Qutub Minar. Afai e na o ni nai aso e suʻesuʻe ai le laumua o Initia, i la matou tusitusiga o le a e mauaina ai se lisi o mataʻaga autu o Delhi ma ata ma faʻamatalaga.

New Delhi o le laumua o Initia ma le faitau aofai o 14 miliona. O le lona lua sili ona tele taulaga mulimuli ane Mumbai. O le gagana aloaʻia o le Hindi, ae o le tele o le atunuʻu e tautatala Igilisi, Punjabi ma Urdu.

O Delhi e aofia ai le lautele o le 42.7 km², ma e taʻutaʻua i ona lautele auala, boulevards, tele paka ma nofoaga faʻasolopito. O le mea e malie ai, o le faʻataʻatiaga o Delhi e tali tutusa lava ma 'aʻai a Peretania. Mo se faʻataʻitaʻiga, e i ai le eria o loʻo tu ai le 'auvaʻa mai fafo e toʻa 19 (e masani ai lea mo atunuʻu o Europa), faʻapea foʻi ma le 2 esplanades tutotonu.

Faitotoa o Initia

O le Initia Faitotoa o se faʻamanatu faʻapitoa mo fitafita Initia uma na maliliu i le taimi o le First World War ma le Anglo-Afghan War. E tusa ai ma le au tusitala faasolopito, e tusa ma le 80 afe i latou O igoa o le 13,000 fitafita Initia o loʻo vaneina i puipui o le Initia Faitotoa.

O le afi e faavavau na mumu i lalo o le Faitotoʻa o Initia, ma o se paka na faataatia mai ni nai mita mai iinei. Ua fuafua foi New Delhi e faatu se National War Memorial lata ane.

O tagata femalagaaʻi ua i ai le poto masani, ua fautuaina e o mai i lenei New Delhi faatosina i le afiafi - mai le 19.00 i le 21.30 latou ki luga o le backlight.

Nofoaga: Latalata i Connaught Place New Delhi, Delhi 110001, Initia.

Qutb Minar

O le isi tatau-vaʻai i Delhi o le Qutub Minar - o le muamua maualuga maualuga minaret fausia o piliki. O se faʻamanatu tulaga ese lea o le Indo-Islamic culture, o lona fausiaina na amata i le 1193 ma faʻaiʻu i le 1368. E malie lava e oʻo atu i le 5 augatupulaga o taʻitaʻi na auai i le fausiaina o lenei faʻailo

E tusa ai ma tala, o le Rajput Prince Prithviraja Chauhana amata ona fausia se olo mo lona afafine, lea ao le i tatalo e mafai ona alu i luga ma musuia e le natura lata ane. Peitai, o le aitia e leʻi faʻatinoina atoatoa - ua maeʻa nei i le 1190, ua suia le paoa i totonu o le taulaga (o le Mosalemi na pule), ma o le foloa muamua na toe faia.

Qutb Minar o se faʻatosina tulaga ese mo le tele o mafuaʻaga. I le faʻaopopoga i lona mamalu ma lona maualuga, i luga o ona puipui e selau ma selau tusitusiga i le Sanskrit (o latou uiga e le malamalama atoa i ai), faʻatusa o le au paʻia, ma, o le mea e sili ona taua o le uʻamea pou, lea, e tusa ai ma le au tusitala faʻasolopito, e silia i le 3000 tausaga le matua.

O se mea mataʻina, ina ua manaʻo se tasi o tupu o Peresia e ave lenei koluma, na ia poloa e ati i fana, ae e leʻi fesoasoani lea - naʻo nai faʻanoanoaga na totoe i luga.

I tafatafa o Qutb Minar o loʻo iai foʻi isi vaʻaiga a New Delhi i Initia: o le Kuwvat-ul-Islam Mosque, o le Ala-i-Minar minaret ma le tuʻugamau o Imam Zamin.

  • Nofoaga: Qutb Minar, Mehrauli, Delhi 110030, Initia.
  • Itula faigaluega: 9.00 - 19.00.
  • Tau: $ 5.

Akshardham

O Akshardham o se tasi o malumalu sili ona matagofie i Delhi, na faia atoa i le maamora piniki. O lona autu foliga o le faitau afe o faʻatagata vaneina i totonu o puipui ma faitotoʻao faitotoʻa.

O le Malumalu, faʻatasi ma le faʻasao, aofia ai foi le tele o paka, faʻatagata, o se vaituloto, o se vaipuna malamalama ma se alia vaa foe. Ua taʻua e tagata o le nuu lenei nofoaga o le "nofoaga o le Atua i le Lalolagi, e le mafai ona aveʻesea."

O le faʻatosina autu i totonu o le faʻapaologa o le Swaminarayan faatagata, lea na fausia e faamamaluina le Initia toefuataʻi ma talaʻi.

O faʻamatalaga auiliili e uiga ile tosina mai e aoina i lenei tusitusiga.

Tuugamau o Humayun

Humayun's Tomb o se faleoloa na faʻatonuina e le fafine ua oti lana tane o Hamida, Banu Begum mo lona toʻalua. O lenei faailo e sili ona matagofie ma maoaʻe e masani ona fenumiai ma le Taj Mahal.

E pei ona masani ai i Initia, o le faleoloa o loʻo tu i le ogatotonu o le matagofie park, o lona igoa faʻaliliuga o "fa togalaau". Lenei oe mafai ona vaʻai atu tele fugalaʻau moega, vaitafe vaitafe ma teuteuina gazebos. I le ogatotonu o le teritori o le mausoleum - o ona puipui o le piniki sandstone ma papaʻe mapu e vaʻaia mai mamao.

O le fale lava ia i fafo e pei o le tele o maota i Initia: tasi le lapoʻa tele ma tele tamaʻi fale, i luga o le faʻataʻitaʻiga o loʻo iai maʻa matagofie ma faʻamau.

Totonu o le mausoleum foliga pei o lenei:

  1. o le fogafale i lalo (potu i lalo) - potu tanu e tanu ai toega o sui o le aiga o Timurid;
  2. o le ogatotonu ma le pito i luga fogafale o ni fale tetele na faia ai sauniga.

Faʻamatalaga aoga:

  • Nofoaga faatosina: Mathura Road | Opp Nizamuddin Mosque, New Delhi 110013, Initia.
  • Itula faigaluega: 9.00 - 18.00 (e mafai ona e sau i isi taimi, ae ono le iai le kesia).
  • Tau: $ 5 mo tagata matutua, mo tamaiti ma talavou i lalo o le 15 tausaga le matua - leai se totogi. E $ 2 le tau e maua i le leo, ae $ 5 le tau masani.

Gurudwara Bangla Sahib

Afai e te le i filifili lava le mea e vaʻaia i New Delhi, tagaʻi i le Gurudwara Bangla Sahib - o se tasi o le tele o malumalu i le taulaga, lea na lauiloa lautele i tagata talitonu ina ua maeʻa le valu Sikh guru nofoia iinei i le 1664.

I fafo atu, e ese le fale mai isi nofoaga faʻapitoa a Initia. Muamua lava, o le dome ei ai se foliga le masani ai mo Initia, ma e le gata i lea, e teuteuina. Lona lua, e tele elemene auro i totonu o le malumalu (pou, puipui, faʻapaologa), tele turisi talanoa e uiga i le tutusa ma Orthodox ma Buddhist malumalu.

Gurudwara Bangla Sahib o loʻo siʻomia i itu uma e se paka matagofie, i luga o le teritori o loʻo iai se vaituloto, o lona vai ua leva ona manatu e paia.

Nei o ni fesoasoani mai turisi:

  1. Sau i le malumalu i le afiafi - a goto le la, o lenei nofoaga e foliga mai e sili atu ona faamaneta ma faalilolilo.
  2. Soʻo se tasi e mafai ona 'ai fua i le fale' ai i le malumalu.
  3. Tagaʻi ane i le nofoaga tutotonu o turisi, o loʻo tu i tafatafa o le mea e faʻatosina mai - o iina e mafai ai ona e nonoina se tamai tusi e faʻatatau i le malumalu, faʻapea foʻi ma le polosiua Sikhism, e leai se tau.
  4. Tasi lenei o nai malumalu e talia fiafia ai turisi, ma latou te le taumafai e suʻe ni tupe.

Faʻamatalaga aoga:

  • Nofoaga: Ashoka Road | Connaught Place, i tafatafa o le Grand Post Office, Delhi 110001, Initia.
  • Itula faigaluega: 08.00 - 19.00.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Maketi Chandni Chowk

Chandni Chuok o le tele ma sili ona lauiloa maketi e le gata i Delhi, ae i totonu o Initia, lea e mafai ona e mauaina atoatoa mea uma. E toʻatele lava tagata iinei.

E mafai ona vaevaeina le maketi i vaega nei:

  1. Maketi o meaʻai. O lenei o se teritori tele e mafai ai ona e faʻatau meaai: fualaʻau, fualaʻau, nati, mea manogi ma cereals. E i ai foʻi selau o fale faʻatau meaai vave, o lona tau e matua maualalo lava. O meaʻai saunia i inei e matua maualuga lava - tagata faʻatau ma tagata faʻatau e iloa lelei e le tasi le isi, ma le au kuka e na o le maasiasi e kuka ma leaga mea.
  2. Fatehpuri o se faletapuai o loʻo tu i le ogatotonu o le maketi e avea o se faʻailoga matagofie mo turisi. E mafai ona tatou fai atu o lenei o se moni tulimanu o le toʻafilemu, aua e matua filemu ma e le tumu iinei.
  3. Ina ua maeʻa le mosque, o le sili atu malamalama i vaega o le maketi amata, aofia ai le selau o tamaʻi faleoloa. Lenei e mafai ona faʻatau ie, tamaʻi tamaʻi tama aisa, ituaiga o pulou ma mea faʻaaoga.
  4. O auala tuai o se vaega taua tele lea o le maketi, e fausia ai le tofo tulaga ese o le taulaga i sasaʻe. A o le maketi na fausia i le seneturi lona 17 ae o loʻo toe fausiaina pea, o lenei nofoaga o se moni faʻasinoala i le talaʻaga, lea e mafai ai ona e suʻesuʻeina pe faʻafefea ona suia olaga o tagata masani Initia.

Faʻamolemole ia matau atu i Initia e tasi le tagata faʻatau e fefaʻatauaʻi naʻo le tasi ituaiga o oloa. O lona uiga, afai na e faʻatauina se keke i totonu o se faleʻoloa, e faigata ona e faʻatau se fagu vai ii. Ua taʻua e tagata Asia, e le talafeagai le ave se pene mai isi tagata faʻatau atu aʻo faʻatau atu le tele o mea i le taimi e tasi.

Tusa lava pe leai sau manaʻo e faʻatau se mea, sau e te vaʻai i nei nofoaga - e te tau le vaʻai ile mea faʻapea i isi taulaga.

  • O fea e maua ai: Lata i Red Fort, New Delhi 110006, Initia.
  • Tatalaina itula: mai le taeao po seʻia oʻo i le 18.00 - 19.00.

Malumalu o Bahá'í Lotus

O le Lotus Temple o se tasi o nofoaga faʻalelotu e le masani ai i Initia, na fausia i tupe mai tagata mulimuli i le lotu Bahá'í. O le fale e leai ni laina faʻasaʻo, ma o ona faitotoʻa e matala i tagata uma, tusa lava poʻo le a le itupa, atunuʻu ma lotu.

E leai ni patele i totonu o le malumalu, ma e masani ona omai tagata iinei e mafaufau loloto ma faʻalogo i pesega o tatalo.

O loʻo faʻaalia mai i lenei itulau se faʻamatalaga auiliili o le malumalu ma se ata.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fale Mumu

Red Fort poʻo Lal Qila o se maota i Mughal, na fausia i le ogatotonu o le seneturi lona 17 o se maota. Mo le toeititi atoa le 200 tausaga, o le fale o le maota autu o emepasa Initia ma o se nofoaga o le faia o faaiuga e mataʻutia mo le atunuu.

O le Lal-Qila complex aofia ai le tasi tele ma tele tamaʻi maota, taʻele, ufiufi alavai, ma se mosque. O le nofoaga sili ona taʻutaʻua luga o le teritori o le fale o le Fale Suʻetusi a le Malo, lea na talimalo ai fonotaga a tagata muamua o le setete. I le tulaga o le mamanu, o lenei foi o se avanoa tulaga ese. O le faʻalo mafolafola e "lagolagoina" e 60 pou mumu sandstone ma se laulau tele oak i le ogatotonu.

O le anavatau a le sa avea muamua ma emepaea o: "Afai e iai le lagi i le lalolagi, o lona uiga ua iinei."

Ina ia asia lenei tosina mai i Delhi, Initia, ua fautuaina turisi e faʻaalu ia 3 itula. E tele nofoaga mananaia iinei, ma e le mafai ona e vaʻai faʻavaʻai.

  • Nofoaga: Netaji Subhash Marg, Delhi 110002, Initia.
  • Tatalaina itula: 09.30 - 16.30.
  • Tau: 40 rupees

Faatoʻaga o Lodhi

Lodi Gardens e tatau ona vaʻai i Delhi i le 2 aso - o le paka lea o le taulaga i le ogatotonu o le taulaga, na fausia i le 1936. Nofoaga i le va o Khan Market ma Lodi Road. O le togalaau e faaigoa i le tuaa Aferika na pulea Delhi i le 15th ma le 16th seneturi.

E ui lava i le laʻititi o le eria o loʻo nofoia e le togalaʻau (0.36 sq. Km), o loʻo i ai le tele o mea mataʻina iinei. Muamua, o tuugamau nei o Muhammad Shah, Sikander Lodi, Shish Gumbad ma Bar Gumbad. O nei tagata o sultans mulimuli o Delhi mai aiga o Said ma Lodi. O latou toega na malolo i mausoleums tele maa salalau solo i le paka.

Lona lua, e tele faʻatanoa matagofie i le togalaʻau, e latalata i ai tagata e mananaʻo e malolo pe a maeʻa le aso faigaluega.

Nofoaga: Lodhi Road, Delhi 110003, Initia.

Peresetene Maota (Rashtrapati Bhavan)

Rashtrapati Bhavan o le ofisa aloaia o le Peresetene o Initia o iai nei. O le fausiaina o le nofoaga faigata na amata mai i le 1910s, ae talu ai ona o le le lava o tupe, fausiaina na faʻamaeʻaina i le 1930. I fafo, o le fale e pei o le Roman pantheon, ma o totonu e matua lauolaola ma mauoa.

Mo mafuaʻaga manino, e mafai ona e ulu i totonu o le fale ma se taʻiala, sa sainia muamua mo se maimoaga i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le nofo. E mafai ona fai lea i le Aso Faraile, Aso Toʻonaʻi ma le Aso Sa. I le taimi o le faigamalaga, e mafai e tagata tafafao maimoa ona vaʻavaʻaia na o sina vaega o nofoaga.

Ia mautinoa e asiasi i le maota paka. Siaki le Herb Garden, Spiritual Garden ma Bonsai Garden, lea e selau ma selau o ituaiga fugalaʻau fugalaʻau e totoina i tausaga uma.

  • Nofoaga: Rajpath, Delhi 110004, Initia.
  • Tatalaina itula: 10.00 - 16.00 (Aso Faraile ma faaiuga o vaiaso)
  • Tau: tagata matutua - 25 rupe, tamaiti - leai se totogi.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: http://presidentofindia.nic.in.
Malumalu o ISKCON

ISKCON poʻo Radhi-Parthasarathi o se tasi o faʻalapotopotoga e sili ona le masani ai i le malumalu i Delhi. Na fausia i le 1998 ma tupe mai tagata mulimuli i le Gaudiya Vaishnavism movement. O le tusiata fale o le Hindu, ma o le tusitala o le poloketi o Acyut Kanwind.

ISKCON o se sosaiete faavaomalo mo Krishna Consciousness, na faavaeina i le 1966 e se monike o Bengali. ISKKON o se lala o Gaudiya Vaishnavism - o le sili ona taua lala o Vaishnavism.

O le fale e tolu domes o foliga le masani ai ma fausaga, e faigata ona faʻatusatusa i se isi lava mea. I totonu e sili atu i le 20 fale ma potu mo patele. Tagata tafafao maimoa mafai ona na o totonu o nai potu:

  1. Faletusi. O se tasi o faletusi sili ona tele i New Delhi, o loʻo iai ma sili atu i le 2000 tusi tusia e tusitala lauiloa uma ma faifeʻau o le lotoifale. O loʻo iai foʻi ma le multimedia screen e mafai ai ona e maatamata ai i ata tifaga tuʻuina atu i isi malumalu ISKCON.
  2. Fale autu. Ole fale lotu lea e pito sili ona tele lona fale, e manaia ile tulaga ole fausaga ma le ata.
  3. Falemataaga o Vedic Culture. O se tamai potu lea e mafai ai ona e masani i le filosofia ma Vedic measina a Initia.
  4. O le Nofoaga Autu mo Vedic Suesuega fuafuaina mo tamaiti aʻoga o tuaoi iunivesite ma faiaoga oe mafai ona faia semina, konafesi ma fonotaga ma saienitisi iinei.

Afai tatou te talanoa e uiga i gaioiga faʻalelotu a le Gaudiya Vaishnavism, e tatau la ona maitauina o tagata talitonu e masani ona fai ma masani a latou aso masani, o lea e le tatau ai ona e sau i le malumalu mai le 13.00 i le 16.00 I lenei taimi latou te tatalo.

  • Nofoaga: Sant Nagar Main Road | Hare Krishna Hill, Sasaʻe o Kailash, Delhi 110065, Initia.
  • Itula faigaluega: 4.00 - 13.00, 16.15 - 21.00.

Uma tau ma faʻasologa i luga o le itulau e mo Oketopa 2019.

Nofoaga o Hauz Khas

I le mea e aoga le vaʻai ia Delhi lava oe, e taua le taʻua o Hauz Kas - o se vaega laititi lea o le taulaga anamua na i ai muamua i luga o le tulaga o Delhi i le 12-13 seneturi. O le itulagi na maua lona igoa ona o le latalata i le faatanoa, ma mai Farsi ua faaliliuina o le "Royal reservoir".

I le ogatotonu o le seneturi talu ai, na toe fausia ai le eria, ae o le tele o vaega moni a Siri na faʻasaoina lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se fesoʻotaʻiga o anamua cenotaphs ma se aʻai seminare tumau, lea ua avea nei ma totonugalemu o aʻoaʻoga Isilama i New Delhi.

Ae ui i lea, o le autu faʻatosinaina o Delhi i le Hauz Kas eria o le faʻatanoa tupu. Ina ua maeʻa toe fausiaina, na faʻaititia le tele ma avea pei o se vaituloto, ae na faʻasaoina e le pulega le laufanua matagofie o le laufanua ma totoina le tele o laʻau.

Ma ia e mautinoa ia e asiasi i le paka aila, e aofia ai:

  • togalaau rosa;
  • o le teritori e nofo ai le aila;
  • ala uumi;
  • nofoaga faʻafiafiaga latalata i le faʻatanoa vai.

O se vaega lauiloa o le House Kas district o se auala savali lea o loʻo laina ai faleoloa lauiloa, faleoloa, fale kalapu, faleoloa ma faleʻaiga matagofie. O ia eria e le masani a Initia, o le mafuaʻaga lea e taʻua ai lenei nofoaga o le "National Capital of Ethnic Chic". E mafai foi ona e mauaina 5 * faletalimalo ma tilotilo i tagata Initia mauoa.

Ia mautinoa e te asia le maketi a Khan. E fai si laʻititi ma e le toʻatele tagata iinei.

O mataaga a Delhi e matua eseʻese lava eseese ma o turisi uma o le a mauaina se mea manaia i lenei aʻai.

O vaʻaiga a New Delhi o loʻo faʻamatalaina ile itulau ua uma ona maka ile faʻafanua.

O mea lilo uma o le po o Delhi:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Job profil of MEA Mahendra chaudhary Aso in mea interview taken by Ramavtar nagar sir Aso in AFHQ (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com