Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona kuka semolina porridge aunoa ma lumps

Pin
Send
Share
Send

I le aso tusitusiga o le a ou taʻuina atu ia te oe pe faʻafefea ona fai lump-leai semolina porridge. Tele kuka novice mananao e aʻoaʻo pe faʻafefea ona kuka semolina o se toniga tutusa, ae o a latou taumafaiga e tele lava ina iʻu i le toilalo.

Tagata uma na tofo semolina ia le itiiti ifo ma le tasi i lona olaga. Aʻo ou tamaititi, e kukaina pea e loʻu tina lenei ipu, ma leai ni paluga. Ina ua avea aʻu ma tagata matua ma amata ona poto lelei i le kuka, i le taimi muamua sa le mafai ona ou kukaina lelei semolina. Faʻafetai i loʻu tina mo le fesoasoani ia te aʻu i fesoasoani fesoasoani.

Le mea lilo i lea sitepu ma lea laasaga fua-fua fua

O le a ou faʻasoa atu le lilo nanaina tekonolosi, lea e maua ai mo le muai faʻasusu o semolina. I le taimi o le "vai togafitiga", o le fatu mitiia susu. O lona iʻuga, e leʻi faia ni lumps.

  • susu 1 ipu malamalama
  • semolina 3 kulimi. l.
  • pata 10 g
  • masima e tofo i ai
  • suka e tofo
  • siamu poʻo siamu e tofo

Kaloriia: 98kcal

Polotini: 3 g

Gaʻo: 3.2 g

Karbohidates: 15.3 g

  • Liligi se ipu susu malulu i totonu o se ulo. Ou te fautuaina le sauniaina o le semolina i totonu o se tamai ulo ma se uʻu umi. E faʻatagaina oe e faʻatonutonu le koneteina pe a amata ona oso i luga le semolina.

  • Faʻaopopo suka ma masima i le susu. O le aofaʻi o mea e faʻalagolago i lau mea e te manaʻo ai. Afai e te faʻamoemoe e faʻaaoga siamu, fualaʻau fou, pe faʻasao, aua le faʻaopopoina le suka i le susu.

  • O le isi laʻasaga o le faia o semolina e aunoa ma ni lumps e sili ona taua.

  • Ina ia faia le ipu maeʻa o se toniga tutusa ma aunoa ma ni lumps, faʻaopopo sioala i susu malulu. O lona iʻuga, o le semolina o le a mitiia le suavai ma fulafula, ma fatu o le a le pipiʻi faʻatasi.

  • Tuʻu se ulo ma susu ma semolina luga o se tamaʻi afi. Faʻasasaʻo mea i totonu i taimi o le kuka. Afai e te le faia, o le a pipiʻi fatu i le pito i lalo o le ulo.

  • A uma ona pupuna le susu, faʻaititia le vevela i se mea maualalo, ma tuʻu le apa i le pito o le mea faʻamumu. A maeʻa le lua minute, o le semolina o le a mafiafia ma mafai ona aveʻese mai le ogaumu.

  • E totoe e sasaa le porridge i totonu o se ipu, faʻaopopo sina pata ma palu laʻititi.


Oe mafai ona faʻaleleia le tofo o le ipu i le faʻaopopoina fou fualaʻau poʻo le siamu.

Na faʻatoa e aʻoaʻo pe faʻafefea ona faia se bubur semolina e leai ni lump. O mea aoga na saunia i le fua e lava e fai ai le semolina mo se tamaititi. Afai e te manaʻo e faʻamalie se tagata matua ma se ipu, ou te fautuaina faʻatusatusa faʻateleina le aofaʻi o oloa e tusa ma le tasi ma le afa taimi.

Faʻafefea ona kuka semolina porridge i le susu

O Semolina o se ipu faigofie, suamalie ma lelei. E le totogia uma fafine fai fale e kuka, aua e le mafai i taimi uma ona kuka le semolina lelei.

E tele metotia kuka. Peitaʻi, o le semolina, mo le sauniuniga e faʻaaoga ai le susu fou, e sili lona tofo.

O le a ou avatu ia te oe se fua mo semolina porridge i le susu ina ia oe mafai ona saunia se ipu lelei atoatoa. Matau vaega faʻatulagaina i le fua ma le faʻasologa o laasaga kuka.

Vaega:

  • Susu - 1 ipu malamalama.
  • Vai - 1 kulimi. o se sipuni.
  • Groats - 4 tsp.
  • Suka ma pata.

Sauniuniga:

  1. Ina ia sauni semolina i le susu, ave se ipu ma le mafiafia lalo. E faʻamoemoe ile mafiafia o le pito i lalo pe o le semolina o le a mu. E le gata i lea, o le susunuina e mafai ona aloese mai le faʻaopopoina o sina vai.
  2. Liligi vai i totonu o le ipu saunia ma ki se afi laitiiti. Faʻaopopo vave le susu malulu i le apa ma faʻatali seʻi amata ona oso. Ona faʻaititia lea o le vevela ma faʻaopopo semolina i se vaitafe manifinifi. Faʻasusu mea i totonu o le apa i taimi uma. O lona iʻuga, e maua sau poloka tutusa e aunoa ma ni paluga.
  3. Kuka mo le tolu minute, faʻaoso pea.
  4. Tape le ogaumu, faʻaopopo sina suka ma faʻaalu. Ufiufi ipu ma tuua mo le kuata o le itula. A maeʻa lenei taimi, o le semolina o le a mitiia susu. O le iʻuga o le mafuʻe o le porridge.

Vitio fua

E mafai ona e faia se meaʻai lelei mai le ipu pe a fai e te faʻaopopo sina pata ma ni ituaiga siamu i le buburini semolina aʻo leʻi tautua. Ou te faʻaopopoina le quince jam. Oe o le a maua se moni culinary galuega taulima.

Kuka semolina i le vai

Faʻafeiloaʻiga Culinary faʻaopoopoina le sauniuniga o meaʻai ma meaʻai maualalo-kalori. Ina ia o gatasi ma taimi ae le o le alu 'ese ma aga masani, ou te fia talanoa e uiga i le kukaina o semolina porridge i le vai.

O Semolina ose cereal tulaga ese, mo le gaosiga o loʻo faʻaaoga ai ni ituaiga saito vaivai. E mauoa i le phosphore, calcium ma mea aoga mo le tino o le tagata.

Semolina o se meaʻai meaʻai, aemaise pe a kuka e aunoa ma le faʻaopopoina o susu ma suka. Lenei o le a faia ai se porridge porridge, o lea faʻaopopo sina tamaʻi vine. O le fua mo le vai e matua faigofie lava. Na ona manatua, semolina taumafai e faʻaputuputu faʻatasi. O le mea lea, faʻaoso pea i taimi o kuka.

O le laʻasaga taua i le fua o le faʻafefiloi lea o sirio ma le vai. Tipi soo ma vave e puipuia ai lumps.

Vaega:

  • Groats - 3 kulimi. sipuni
  • Pata - 2 sipuni sipuni
  • Fuaisa - 1 kulimi. o se sipuni.
  • Suka ma masima.

Lisi o mea e lisiina i le taumafataga o le semolina. Afai e te fefe e maua mamafa pe ua cont conticated e faʻaumatia suka, toʻesea lenei elemeni. Afai e leai ni tapulaʻa, o le faʻaaogaina o le suka e faʻamalosia.

Sauniuniga:

  1. Liligi sirio i totonu o se tanoa ma tufatufa tutusa i lalo. Lenei tatau ona faia. E le masani ona leiloa Semolina i paluga, ma i le tulaga o le vai, o le latou numera e sili atu ona tele.
  2. Faʻaopopo vai i se apa ma palu. Ou te fautuaina le faʻaaogaina o le vai mafanafana. Faʻasolosolo pea, aumai le semolina i se faʻapuna.
  3. A uma ona pupuna le vai, faʻaopopo sina suka i le apa. Masima e tofo i ai.
  4. Kuka semolina i le vai mo le le itiiti ifo ma le lima minute, faʻaosofia i taimi uma. Aua le soona kuka, a leai o le a paʻu lalo le sirio.
  5. Faʻaopopo pata. E le manaʻomia le aveʻese o meaʻai mai le ogaumu. Faʻatasi ma le suauʻu, lafo ni tamaʻi vine i totonu o le apa ma palu faʻalelei.

Vitio sauniuniga

O lenei ua e iloa maeʻa faʻaola le semolina bubur i le vai. Afai e te fiafia i le pata, faʻaopopo le tele e te manaʻo ai, e te le faʻaleagaina le porridge i le pata.

Faʻafefea ona kuka semolina porridge i totonu o se kuka lemu

Tele fafine tausi fale e saunia susu susu ma supo. O i latou taʻitasi o loʻo mataala lelei i le faʻagasologa o le kukaina o nei ipu e tatau ona vaʻaia totoʻa. A leai, o le susu o le a faigofie "sola". O tekonolosi faaonaponei umukuka fesoasoani e aloese mai lenei faafitauli pe afai e te iloa le fua mo semolina porridge i se lemu kuka.

Atonu e naʻo Semolina le ipu e sau ma se tagata i lona olaga atoa.

Vaega:

  • Groats - 0.5 ipu.
  • Vai - 1.5 ipu.
  • Susu - 2 ipu.
  • Suka ma pata.

Sauniuniga:

  1. O Semolina e taʻutaʻua i lona mafaia ona mitiia vai. Mo lenei mafuaʻaga, o le fua faʻatatau o semolina i le suavai tatau ona le itiiti ifo i le 1 i le 7.
  2. Liligi semolina faʻatasi ma sina tamai suka i totonu o le container multicooker ma palu. O lona iʻuga, leai ni lumps faia i le taimi o kuka.
  3. Liligi susu i totonu o le multicooker ma tuʻu se fasi pata. Afai e te manaʻo e kuka mo se pepe, faʻasusu le susu i le vai. Mo tagata matutua, cereals ma le susu naʻo ia e lelei tele.
  4. Faʻagaoioi le faiga "Multi-kuka". I le vevela o le 90 tikeri, semolina e vela mo le tusa o le tasi vaetolu o le itula.
  5. Ina ua maeʻa le taimi atofaina, ua sauni le semolina. Masalo, a maeʻa ona tatalaina le tapuni, o le porridge o le a foliga mai e laititi lava, ona na o le faʻagaeʻeina maeʻa o le semolina.

E le fiafia tamaiti uma i lenei ipu. Afai e te kukaina i se kuka lemu, o le a latou fiafia. Sa ou tofotofoina lenei i le tele o taimi i le faʻataʻitaʻiga.

Semolina kuka i totonu o se multicooker ei ai se manaia tumau ma maaleale tofo. Afai e te manogi i ni sipuni meli, e te maua se galuega sili ona lelei e leai se tasi e teʻena.

O penefiti ma afaina o semolina

I le vaega mulimuli o le tusitusiga, o le a tatou iloiloina ai aoga ma le afaina o semolina.

Semolina o loʻo i ai ni aofaiga laiti o le magnesium, calcium ma le phosphore, talu ai o mea aoga o loʻo faʻalauteleina i le atigi o saito saito, lea e aveʻese a o gaosia. I le taimi e tasi, o saito taʻitasi o loʻo i ai le tele o potassium ma vitamini.

Fautuaina e fomaʻi a tamaiti le tuʻuina atu o semolina i pepe pe a uma le tausaga. E leai se alava i totonu o porridge. O le mea lea, o le manava o le pepe e mafai ona faigofie ona tagofia nei meaʻai. E le tatau ona tuʻuina i tamaiti le semolina seʻi tasi le tausaga. E i ai le tele o glutin, lea e mafua ai le faʻamaʻi pipisi i pepe. Semolina o loʻo iai le tele o faʻaletino, e faʻalavelave i le mitiia o le calcium. Ole mafuaʻaga lena e faʻaopopo ai fua poʻo fualaʻau ile porridge, e faʻamamaina ai lenei vailaʻau.

E fesoasoani Semolina i le faʻamamaina o le tino o le puta ma aveese gaʻo. E galue o se puna o le malosi ma ei ai sona aoga aafiaga i maso ma ponaivi o se tagata. Fautuaina e fomaʻi semolina mo tagata o loʻo mafatia i le lelava, maʻi o le manava, pe a maeʻa le taotoga o le manava poʻo le manava, o tagata e leaga le manava. Na latou atiaʻe foʻi se taumafataga faʻapitoa e faʻavae i luga o le susu ma le semolina.

I nisi tulaga, semolina e leaga. E faʻasa ona tuʻuina atu i tamaiti i lalo ifo o le tasi le tausaga le matua, e le faʻatagaina mo tagata e le lava le kalisiu ma le allergy i le glutin.

Ua oʻo mai i le iʻuga le tusitusiga pe faʻafefea ona kuka semolina porridge e aunoa ma ni lumps i le susu ma le vai. Na ou tuʻuina atu le tala i le sauniuniga o le atoatoa semolina ma uaʻi totoʻa i aoga ma mea leaga. Ou te moomoo ia e soifua maloloina ma manao lelei. Feiloai mulimuli ane!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to make Semolina Porridge for Breakfast (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com