Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

National parks of Sri Lanka - o fea e alu i ai le safari

Pin
Send
Share
Send

Sri Lanka faagaeetia asiasi Europa ma lona matagofie matagofie natura. O le a e le vaʻaia lava se tafaʻilagi auro o le matagofie o le Vasa Initia i soo se mea. E ufitia e le vao vao togavao. O le motu atoa ua tumu i vaitafe e tafe atu i vaitafe vaitafe. Ae o le mea e sili ona taua, e fiafia tagata Sri Lanka i o latou paka a le atunuʻu, o le mea sili ona taua o le Yala Park tutasi, Sri Lanka. E matala i tagata lautele i vaitau uma ma o loʻo faʻaauau pea le faʻafiafiaina e oʻo lava i tagata femalagaaʻi masani.

O le vaega muamua puipuia na aliali mai i aso ua leva - i le taimi o le nofoaiga a King Devanampiyatissa (3 senituri BC). O le teritori na folafolaina e le mafai ona solia, ma, e tusa ai ma le filosofia Buddhist, sa faasa ona afaina ai soo se tagata ola iinei.

I aso nei, e mafai e turisi ona asiasi i malae taʻalo e 12, tolu faʻasao ma 51 tuʻuaga. I se tulaga lautele, o lenei teritori aofia ai 14% o le motu. O paka lauiloa e aofia ai le Yala, Sinharaja Rain Forest, Udawalawe, Minneriya, ma isi.

O le paka a le malo o Sri Lanka o loʻo puipuia e le Matagaluega o Meaola ma Faʻasao. Tagata asiasi taunuu atu i le atunuʻu tatau ona mulimuli i nisi tulafono o amio, lea o le a faʻailoa atu e le taʻiala. O le a ia taʻuina atu ia te oe au gaioiga, auala, taimi o taofi i le paka, ma isi. I le mataʻituina o nei tulafono, o le a e maua ai se taimi sili ma mafai ai ona aloese mai taimi le lelei a o e savali i le paka.

Yala Park valaʻaulia turisi

O lenei natura matagofie faʻasao ua salalau luga o le eria o 1000 sq. km, tu e uiga i 300 km mai Colombo. Ua vaevaeina i vaega e lua. E faʻatagaina tagata e nonofo i le itu i Sisifo, ae le mafai ona latou asia le itu i Sasaʻe - naʻo saienitisi e faia a latou galuega e mafai ona omai ii.

Flora ma fauna

O Yala e taʻua o le paka pito matua i le motu, o le lona lua lona tele ma sili ona asiasi i ai le atunuʻu. O le laufanua o se laufanua mago mafolafola, tumu i faʻalu faamalu ma laʻau maualalalo. I nisi nofoaga o loʻo i ai ni tamaʻi faʻataʻamilosaga e siʻomia vai tino.

Lenei e feoaʻi ai elefane ma vao vao i luga o maupuepue ua tumu i vao ma tamaʻi laʻau. E tele manu feʻai i nei nofoaga. O le Yala Park i Sri Lanka o loʻo i totonu o le 44 ituaiga o mammals, o mea ia o elefane ma nameri o le Ceylon, 46 o mea fetolofi ma 215 ituaiga manu e sili ona fiafia iai.

Jeep Safari

O le sili ona malie auala e iloa lelei ai le lalolagi manu i Sri Lanka sili i luga o se safari. O le malaga e faia i tatala tatala jeep, lea e mafai ona ofi ai 4-6 tagata. Safaris mafai ona tusi mo le afa aso (6: 00-11: 00 ma le 15: 00-18: 00) pe mo le aso atoa. Peitaʻi, i se aoauli vevela, e masani ona lalafi manu mai le la, o lona uiga o le taeao poʻo le afiafi o le taimi sili lea.

Lenei oe mafai ona vaʻaia se nameri, pafalo, kolokotaila, feiloaʻi ma le lafu o elefane. I le Yala National Park, o manu e tali lemu atu i tagata tafafao ma faaauau pea ona ola io latou olaga masani. A maeʻa le vevela, o tagata uma o le togavao o le a tosina atu i vaituloto - iinei e mafai ona e puʻeina le tele o faʻapitoa ata.

Malaga fesoasoani

  • O se vaega tele o faletalimalo malulu faʻapitoa ma e lelei tele tautua e faʻatagaina ai oe e filifili ni fale taugofie, e oʻo atu i le $ 100.
  • E mafai e tagata e fiafia tele i isi mea ona nonofo i le nofoaga o le tolauapiga ma nonofo i fale o fale poʻo tamaʻi fale (e toʻa 8 i latou). Nofoaga i aso uma ma taumafataga o le tau mai le $ 30 i le po.
  • Yala National Park i Sri Lanka e tatala fitu aso i le vaiaso mai le 6:00 i le 18:00. E tapunia mo le masina taʻitasi i le tausaga. E tupu lenei mea ia Setema poʻo Oketopa.

O le tau o le Yala safari e faʻamoemoe ile umi, numera o tagata i totonu o le taʻavale ma lou taugofie. O le tau masani mo le afa aso e $ 35, mo le aso atoa e $ 60 mo le tagata i le nofoa e ono nofoa.

I se faʻaopopoga, oe tatau ona totogi mo se ulufale ulufale - $ 15 (+ lafoga) mo se tagata matua ma $ 8 mo se tamaititi.

'Upega tafaʻilagi aloaʻia a le Yala Park: www.yalasrilanka.lk. Lenei e mafai ona tusi tiketi lugalaina ma faʻamasani ma tuutuuga o apitaga ma safari (i le Igilisi).

Vaomatua Sinharaja Rain

O le vaomatua vaomatua o Sinharaja i Sri Lanka e taʻua o le eleele faaleoleo biosferu. O timuga faaletausaga iinei e aulia 5-7 afe mm. O le paka o le nofoaga seasea i luga o le Lalolagi e le i paʻi iai se lima o le tagata. Sri Lankans faʻaaloalo ma tausi mo le taupou natura.

Sinharaja o le sili ona leva togavao i luga o le paneta

E i ai le vaomatua i le itu i saute o le motu. O lona umi e sili atu i le 20 kilomita le umi ma 7 kilomita le lautele. O le vaega e le gata mai maupuepue ma tumutumu ma vanu ua sousou i le vaomatua evergreen togavao.

Ua faaliliuina Sinharaja o le "Lion Lion". O nei nofoaga na avea ma meatotino a tupu Sinhalese. O se nofoaga e le mafai ona sao i ai na sefe ai le togavao mai le vaomatua. Ma i le 1875 sa faalauiloa le togavao o se natura faaleoleo. O lenei ua faʻatauaina taua ma o loʻo i luga o le UNESCO Lisi o Measina a le Lalolagi.

Flora ma fauna

O se vaega iloga o le vaomatua o laʻau maualuluga ma atoatoa saʻo ogalaau. O le maualuga o faʻataʻitaʻiga e oʻo atu i le 50 m. O laʻau e tupu olaola tele, fesoʻotaʻi ma lianas e oʻo atu i le 30 cm le mafiafia. O tumutumu matagofie o mauga o loʻo siʻosiʻomia le paka e mafai ona vaaia i tua atu o laʻau.

O le togavao vao ua faapunaina lona lava, le iloa e se tasi, le ola o nameri, armadillos, tino tele squirrels, tele manuki ma manu seasea. Ma o le eseʻese o manulele faʻateʻia e oʻo lava i tagata vaʻai manu. O iniseti e i ai la latou lava lalolagi matagofie. Lenei oe mafai maeʻa faamemelo tele lapopoʻa matagofie lalelei felelei solo i luga o fugalaʻau mananaia. O le 'ea atoa ua tumu i le tatagi o cicadas, birdong. E tusa ai ma saienitisi, 2/3 o ituaiga o meaola uma, iniseti ma mea fetolofi o loʻo iai i le Lalolagi nonofo i le Sinharaja Tropical Rain Forest.

Faigamalaga

O se tasi o malaga sili ona faigofie e aofia ai le auala i le paka, savali mo le lua i le tolu itula ma se taʻiala, ma le auala e toe foʻi ai. Peitai, i lenei taimi e faigata ona vaʻaia se mea tatau ona uaʻi iai. E sili pe a e sau ii ma le nofo faʻatasi ma nofo i le tolauapiga. I le tafa o ata, e amata ai se faigamalaga i se ala umi - o le alu aʻe i le tumutumu o le mauga. Aʻe i ai, oe o le a maua se atoa ata o le paka, vaʻai i ai i lona mamalu uma.

E tusa ai ma tagata femalagaaʻi poto masani, o le tele e faʻamoemoe i le taʻiala. Nisi o le a savavali ma oe i le sili ona manaia nofoaga, faʻailoa atu oe i le sili ona manaia manu, afu. O isi e paie tele e faia ai ma o le a faʻatautaia aloaia le malaga. O le mea lea, e tatau ona e finafinau ma taʻiala ina ia latou faʻataunuuina o latou tuʻusaʻo tiute.

Faʻamatalaga aoga

  • E le tatau ona e alu savalivali i le togavao na o oe - e matua matautia (manu feʻai, gata) ma e mafai ona e se. E ui lava e faʻatagaina se malaga tutoʻatasi, e sili atu le faia i le taʻavale.
  • O le tau o le ulufale ulufale i le paka e 866 tupe e aofia ai lafoga.
  • Tautua auaunaga tau 2000-2500 rupe.
  • Ua tatala le paka ile 6:30 - 18:00.
  • Taimi sili ona lelei e asiasi ai: Novema - Mati. Lenei taimi ua manatu o le matutu, ae puʻupuʻu puʻupuʻu mafai. Latou te le umi le umi (maualuga 30 minute), ae mafai ona latou matua malosi o le a latou faʻasusu oe i le tasi minute.

Mo nisi faʻamatalaga i luga o avanoa togavao gaioiga ma apitaga i luga o le 'upega tafaʻilagi, asiasi www.rainforest-ecolodge.com.

Udawalawe National Park

I le itu i saute, 170 km mai le taulaga autu o le atunuʻu, o le Udawalawe National Park. O le latalata i nofoaga i saute o nofoaga o Sri Lanka ua tuu ai i le tulaga tolu i le tulaga o le toatele o tagata asiasi. O le paka na faia ma le faʻamoemoe o le fesoasoani i tagata o le togavao e saili se sulufaiga mo i latou lava ina ua amataina le fausiaina tele o se faatanoa vai i luga o le Vaitafe o Valawa.

Udawalawe e aofia ai le sili atu i le 30 afe hectares ma o se tasi o sili tele paka i le motu. Lenei o se mauoa flora ma manu vaʻaia: tele tele o laʻau, faʻatasi ai o loʻo iai faʻapitoa seasea faʻataʻitaʻiga ma vailaʻau meatotino. O le ituaiga o meaola o loʻo fai ma sui o 39 ituaiga o meaola mamalia, 184 - manulele, 135 - butterflies, tele ituaiga o iʻa, manu fetolofi ma iniseti. O le faʻatosina autu o le tele o faʻatanoa vai Uda Walawe.

Tele mea mananaia ma le masani ai mea o loʻo faʻatali mai tagata femalagaaʻi iinei, ae o le tele o mea uma e tosina i ai manu o le lotoifale e toʻafilemu le savannah, e le fefefe i tagata ma e le fefefe i tioata tioata. E omai tagata iinei e vaʻai i elefane tutasi o Sri Lanka, o latou numera ua paʻuʻu.

Vasega pepe Elefane

Ina ia sefe mai elefane mai le faʻamaumauina i le itu tauagavale o le vaituloto, ua faʻatulagaina e le Matagaluega o Faʻamanuiaga Manu Faʻapitoa se potu faapitoa. O elefane uma e totoe e aunoa ma se aiga e ave i lalo o le puipuiga, vaʻaia ma sauniuni mo le tutoʻatasi olaga. A matutua "pepe", e toe foʻi i latou i o latou tulaga masani.

O le autu faʻamoemoe o le vasega pepe o le faʻateleina le numera o vao Lankanesani elefane. Tagata faigaluega e le gata fafagaina elefane ma mataitu latou soifua maloloina. O galuega faʻaleaʻoaʻoga mo tagata matutua ma tamaiti e masani ona faʻatinoina, o se Information Center ua faʻatulagaina, ma o loʻo faia ni mea malie.

E fa fafagaina le elefane ile fa aso ile tolu itula, ma e mafai ona iai malo i lenei taumafataga. Ae le mafai ona e tietie i ni elefane i le vasega pepe. Uma tuutuuga na faia iinei ina ia o le fesoʻotaʻiga o manu ma tagata e laʻititi, a leai o le a latou le ola i le vao.

I Sri Lanka, o loʻo i ai leisi, sili atu ona lauiloa Pinnawala vasega pepe. E mafai ona e mauaina mai lenei tusitusiga.

Tau

O lenei nofoaga e tu i le mea o le susu ma sone sone o le tuaoi o le motu. Umi vaitaimi: Mati-Me ma Oketopa-Ianuari. O le averesi o le vevela e tusa ma le 29 tikeri, o le susū e tusa ma le 80%.

Tatalaina itula ma tau

  • Udawalawe Park e tatala i aso uma mai le 6:00 i le 18:00.
  • O le tau o le asiasi atu mo le 'afa aso e $ 15, mo le aso atoa e $ 25, ma le nofo ai i le po - $ 30 mo le tagata e toʻatasi. O le tau o pasese a tamaiti e afa le tau.
  • Jeep safari o le a tau e tusa ma le $ 100-120
  • O ni nai itula tietiega mai le paka o le aulelei taulaga taulaga o Ella. A i ai sou taimi, mataala i ai. Faitau le mea manaia ia Ella ii.

    Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

    Minneriya National Park

    Minneriya Park o loʻo tu 180 kilomita mai Colombo. O le teritori tutotonu o le paka o loʻo nofoia e le faʻatanoa o le igoa e tasi, lea e fafagaina uma fanua lata ane. O le tele o le suavai fou o le mafuaʻaga lea o le fanau mai o se fugalaau mauoa, lea na filifilia e le tele o manu ma manufelelei. O le faatanoa vai o Minneriya na faia e le Tupu Mahasen i le seneturi lona 3 ma e taua tele faavaomalo i aso nei.

    O le a le mea ofoofogia e uiga i le paka

    O le paka e aofia ai le lautele o le 9000 hectares ma aofia ai le fefiloi vaomatua evergreen. O le fale e 25 ituaiga o mammals, o le tele o ia elefane. E ova atu ma le 200 i latou. E tele nameri, urosa, manuki, pafalo vao, tia sika, ma pili o Initia i le fanua faasao.

    O le mitamita o le paka o manulele, o lea e sili atu i le 170 ituaiga. E leai se isi mea e te vaʻaia ai le tele o papalagi, peacocks, lalaga, tagata tautala, e pei o lenei nofoaga ofoofogia. Ua maua le lafitaga a le lafu o pelicans, cranes, cormorants, taifau, ma isi, i luga o le faatanoa, e masani ona tele iʻa ma korokotaila iinei.

    Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

    Mea e tatau ona e iloa ae e te leʻi malaga

    O le taimi lelei mo se tafaoga o le taeao po ma le leva o le afiafi, pe a latalata le la i le goto o le la. I le ao, o manu e masani ona taʻoto i le paolo i lalo o laau, sosola ese mai le vevela. O le mea lea, e sili ai le taunuʻu ile 6 ile taeao ile paka faitotoʻa.

    • O le auala sili e fealuaʻi ai i le paka, o pasi. Ole tau ole safari e eseese ile $ 100-200 (fuafua ile taimi ole malaga ma auala).
    • Totogi ulufale o le $ 25.
    • Totogi se jeep mo se safari mo le afa aso o le a tau 3500-4000 rupe, mo le atoa aso 6000-7000 tupe.

    Tau ile itulau e mo Me 2020.

    Poʻo fea lava nofoaga e te filifilia e femalagaaʻi ai i le atunuʻu (Yala Park Sri Lanka, Sinharaja, Udawalawe poʻo Minneriya), o le ae mauaina le poto masani sili ona le galo. Leitioa a fai mai turisi ua iai le poto masani, o luga o le motu lea na tu ai le Faatoʻaga o Etena. E te le mauaina se matagofie, taupou natura natura i se isi mea i luga o le Lalolagi.

    Safari i le Yala Park i Sri Lanka ma itu taua faʻalapotopotoga - i lenei vitio.

    Pin
    Send
    Share
    Send

    Maimoa le vitio: Safari in Sri Lanka HONEST Review. Yala u0026 Udawalawe National Park. Sri Lanka on $1000 (Mae 2024).

    Tuua Lau Faamatalaga

    rancholaorquidea-com