Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga o le maaleale fugalaʻau spathiphyllum Sense ma foliga o lona galueaina

Pin
Send
Share
Send

E toʻatele na faʻalogo o loʻo iai se fugalaʻau e faʻaigoaina o le "fiafia a fafine", ae toʻaitiiti tagata e iloa o le mea lea e taʻu o le spathiphyllum.

Lenei laʻau ei ai se manaia subspecies, e tele i le tele, ua taʻua o Spathifllum Sensation.

O le a matou taʻuina atu ia te oe e uiga i lenei fugalaʻau: faʻafefea ona foliga mai, pe faʻafefea ona teuina, fafaga ma toe fesiʻi.

Faamatalaga auiliili

Spathiphyllum o se vao tumau... E leai sona au. Laʻau basal e lanu lanumeamata lanumeamata i le lanu ma laneolate faʻapipiʻi. Latou te ola i se fuifui, tuusao mai le palapala.

Talaʻaga o le amataga

O le aiga Aroid ma ola i le teropika o Amerika ma Asia i Sasaʻe. Spathiphyllum (Spathiphyllum) i lona ituaiga e toeititi atoa le fasefulu ituaiga o evergreen perennials. E le tuʻulafoaia e le aufaifaʻatoʻaga se fugalaʻau matagofie, ma aumai i fafo fou ma fou ituaiga. Ole ala lea na aliali mai ai le eseesega o Lagona eseese.

Tusitusiga! Sa faʻatupuina faʻapitoa mo le teuina o fale tetele ma faʻapaolo potu. E faʻatagaina e le laʻau le paʻu o vaega, ae e sili le taofi i le malamalama susulu. Ae e tatau ona e 'aloʻese mai le susulu o le la. O le nofoaga sili mo ia o luga o le foloa, i tafatafa o le faʻamalama.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

Spathiphyllum "Sense" poʻo le igoa lona lua "Sensation" e aofia ai ituaiga tetele. E oʻo atu i le 90 cm ma luga atu. Lenei ituaiga na fafagaina e le aufaifaʻatoʻaga e faʻafiafiaina mata o tagata fiafia i tele i totonu o laʻau totō. O le a teuteuina soʻo se totonu. O le tele o le laupepa lau mai 50 i le 80 cm le umi ma mai 30 i le 40 cm le lautele.

O laulaau na maua lelei faʻamaʻaina ribbing. O se umi, mauoa lanumeamata togavao o le a mautinoa le tosina mai o manatu o isi. O le vaʻaiga o le Matala aʻe o le lagona e matua ofoofogia lava. O le fugalaʻau, i le tele, e le maualalo i laʻau... A i ai se pupuni paʻepaʻe o se fugala matala luga o le togavao, leai se tasi e mafai ona teteʻeina lenei matagofie (oe mafai ona faamasani ia te oe lava i le lauiloa ituaiga o spathiphyllum ma papaʻe fugalaʻau iinei).

Mai isi ituaiga o spathiphyllum, o le lagona e iloga i lona tele tele. O isi ituaiga e oʻo atu i le maualuga e le sili atu ma le afa mita. E le gata i lea, naʻo lagona e tupuolaola i potu paolo. Faʻatasi ai ma le spathiphyllum "Sense" o loʻo maua i felanulanuaʻi samasama, faʻapea foʻi ma papaʻe fesuiaʻiga. O se laʻau e iai ona lau tetele e faʻamamaina le atemosifia mai le carbon dioxide ma isi. NASA faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia ai o le lagona faʻaosoina foliga o le benzene ma formaldehyde.

Fuga

Faʻatasi ma le tausiga lelei, o le fugalaʻau o le a fiafia ma ona matagofie paʻepaʻe paʻepaʻe mo se taimi umi. Fuga fugalaʻau tumau 6 i le 10 vaiaso. Mo se umi ma lauola fugalaʻau o se laʻau, e tatau ona tausisi i se faʻapitoa pulega vevela. Fugalaʻau amata i le tautotogo, faataamilo i le ogatotonu, ma tumau seia oʻo i le tautoulu. O le masani masani o le fugalaʻau e paʻepaʻe, ae a susulu mai le la e mafai ona liu lanumeamata ma lau o ona lau.

Ma le tausiga lelei, fugalaʻau mafai ona toe tupu i le taumalulu... O se laʻau e fuga i le taumalulu e tatau ona faʻamalamalamaina ma se moli uila. Faʻatasi ma le faʻaeteete ma le vaʻai totoʻa, o le fugalaʻau o le a tauia oe i le matagofie fugalaau. I le taumafanafana, e tupu olaola ai le fugalaʻau i luga o le auala, i se nofoaga paolo.

Se ata

Le isi, oe mafai ona vaʻai i se ata o le fugalaʻau:

Laʻau tausiga i le fale

Mo le tuputupu aʻe masani ma le atinaʻeina o Spathiphyllum "Sense" oe manaʻomia le ipu lelei. E le tatau ona laʻititi, aua o le a faʻapipiʻi aa, o le a latou tolotolo i luga o le eleele ma mago. Ma o lenei e i ai se leaga aafiaga i luga o le laau atoa. E le tau lapoʻa. O le a faʻaaogaina e le laau ona malosiaga uma e faʻatumu ai le eria ma aʻa, ma o le a le fuga. O le lapoʻa lelei ulo o le 16-18 cm le lautele.

O le fale faʻatau e tatau ona acclimatized totonu o le lua pe tolu vaiaso. A maeʻa lena, o le lagona mafai ona totoina i totonu o se eleele talafeagai. E le mafai ona e ufiufi le fugalaʻau i le palapala i luga aʻe o le ua.

O le eleele mo spathiphyllum mafai ona avea saunia-mo, mo fafagu. Pe e mafai ona e saunia oe lava i le faʻafefiloi o le palapala togalaʻau, peat, humus ma le oneone, i le fua faʻatatau o le 4: 2: 2: 1. Ma aua neʻi galo alavai lelei.

I le aganuu masani, spathiphyllum e le fafagaina, talu ai e leai sona ogalaau ogalaau.

O le laau e tropical, thermophilic, fefe tele i draft. O le vevela i totonu o le potu ma le "Sensation" e tatau ona le itiiti ifo ma le 18 ma aua le maualuga atu i le 250 C. I le taimi o malologa vaitaimi, o le vevela mafai ona maualalo, ae le itiiti ifo i le 150.

Ina ia mafai ona tupu ola lelei le fugalaʻau, atiaʻe ma avatu le fiafia i tagata e onaina, e tatau ona e faia se microclimate talafeagai. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia faʻapipiʻi spathiphyllum mai se fagu pasī: i le taumalulu tasi i le aso, ma tolu taimi i le taumafanafana. E lelei le tali a le laʻau ile susu susu o laulaʻau... Fufulu i lalo i se omomi omomi poʻo se ie, e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau.

Rubdown e faia ma le faʻaeteete ina ia aua neʻi faʻaleagaina laulaʻau. Vai tele le laau, ae stagnation o vai le tatau ona faʻatagaina. Suavai mo le faʻasusu e tatau ona i le vevela potu, vaivai ma faʻalelei. Ae e te leʻi faʻasūsūina, e manaʻomia le uaʻi atu i le pito i luga o le palapala i totonu o le ulo - e tatau ona mago.

Luga pito i luga e faia i taʻi lua vaiaso, i le vaitaimi o le ola ola ma fuga. I le vaitaimi le moe, mai ia Setema ia Fepuari, Spathiphyllum Sensation e le manaʻomia le fafagaina. O le afa o le fualaʻau faʻailoa i luga o le afifi o suavai faʻalautele fetilaisa e lava mo le tasi le fafaga. O isi taimi, o se vaivaiga vaʻavaʻaia o se vaega mai mullein poʻo manulele paʻu mafai ona faʻaaogaina o se pito i luga ofu.

Ae e tupu e le fuga le spathiphyllum, e ui i taumafaiga uma... Seʻi tatou mafaufau pe aisea e le fuga ai. Atonu e tele mafuaʻaga:

  • faʻasusu le talafeagai;
  • fafagaina le talafeagai;
  • maualuga le susū o le potu;
  • le sao filifiliga ulo;
  • le lava poʻo le sili atu o moli.

Laʻau laʻitiiti e totoina i tausaga taʻitasi, faʻaaogaina le auala fesiitaʻi, ina ia le afaina ai aʻa. O le totoina e faia i le tautotogo, ae le i amataina le vegetative gaioiga.

O se togavao ua aulia le fa tausaga le matua ma se ulo ma le lautele o le 18-20 cm e le mafai ona totoina, ae suia lona palapala eleele. Tolu tausaga uma.

Faʻatonuga mai lea laʻasaga i lea laasaga: faʻafefea ona faʻalautele?

Spathiphyllum mafai ona faʻasalalauina i ni auala se tolu.

  1. Tamaiti... Tuʻuʻese pepe faʻatulagaina i taimi e tui ai. Tipiina le aʻa e le fautuaina, spathiphyllum e le fiafia i lenei. I le taimi o le tanuina, e te manaʻomia le tuueseese o pepe mai le tina bush, ma totoina i latou i ni ulo eseese.
  2. Toe gaosia fatu... Faʻaogaina tele e le aufaifaʻatoʻaga e atiaʻe ni ituaiga fou. I lenei tulaga, oe manaʻomia le faia faʻapitoa pollination o le fugalaʻau. A maeʻa le fualaʻau, ona lulu lea o fatu i le palapala. E le aoga le teuina o fatu, ona e vave ona mou atu a latou germination. Mo le luluina o fatu, ave peat, palu, lūlū fatu, faʻasusu le substrate ma faʻamau le koneteina ma se ata.

    Mai lea taimi i lea taimi, o le substrate e faʻasusu i le mafanafana, vai malu, ma o le koneteina ea. I le masina mulimuli ane, o le a aliali mai ai fana. Ae aua le faʻatopetope e aveʻese le ata, faʻasaʻosaʻo latou ma sausau lemu i latou i le palapala. O le taimi lava e ola ai fatu, e mafai ona e totoina. O fatu e totōina i totonu o koneteina taʻitasi ma ufiufi i pepa alumini. O le taimi faʻasalalau e faʻasolosolo faʻateleina.

  3. O le isi auala e toe fanafanau ai o tipiina... O le fugalaʻau tipiina i ni fasi ma 2 buds.

    O fasi fasi ua sausauina i malala maligi ina ia alo ese ai mai le pala. O laʻau tipi e faʻataʻatia i luga o le oneone susu poʻo peat. O ulo e ufiufi i palasitika afifi ma tuu i totonu o se mafanafana, paolo nofoaga.

    A maeʻa ona aʻa, e totō pepe i se paluga mo le spathiphyllum ma ufiufi i se ata. Faasolosolo lemu vavae ese le ata. Isi tausiga mo se matua matua.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Aphids ma iniseti fua

O le taua faasaga ia i latou e aofia ai le fufuluina o laulaʻau ma le fasimoli vai. Ufiufi le eleele i totonu o le ulo i se pepa lautele... A maeʻa ona fufuluina i le vai o le fasimoli, e tatau ona "taʻele" le fugalaʻau i le faletaele. E tatau ona faʻataunuʻuina le faʻasologa i le tele o taimi, ma le malologa o le 2-3 aso.

Lafo

E mafai ona aumaia i totonu e ala i se faʻamalama matala. E vave tele lava latou. E mafai ona iloa atu latou e ala ile paʻu paʻepaʻe. Faʻaleagaina e ala i le sausau o tua o le lau i se iniseti.

Apogaleveleve mite

Faʻamau faʻamau i tua o le laupepa i luga o le upega tafailagi. E fiafia i le savili matutu. Faʻatonutonu metotia: iniseti togafitiga ma taʻele.

Lanu samasama

Atonu e tele mafuaʻaga:

  • Toto faʻamamaina ona o le tele ma uumi fugalaʻau. Oe mafai ona faʻaleleia e ala i le faʻaaogaina tatau tausiga (faʻasusu, fafagaina, vevela ma malamalama tulaga).
  • Tamaiti talavou faʻataʻitaʻi pagatia mai le leai o se faʻasusu poʻo le fafagaina.

Falaoa faamago

Le lava le susū. E le mafai ona tuʻulafoa le fana, e mafai ona e tuʻuina le limulimu i se ulo poʻo le tuʻuina o se fata vai i ona autafa. O le le lava o le susū i totonu o le potu, o le faʻasusu tele ma le leai o ni minerale o minerale e mafua ai le faʻapogisaina o laulaʻau.

Faʻasusu

Mai le leai o se faʻasusu.

Lanu samasama-enaena

Lanu samasama-enaena faʻailoa mai tele-faʻasusu, enaena - tusa o le sili atu o le fafagaina.

Faʻafuina se fugalaʻau

E le tatau ona faʻafefe - o se mea masani lenei.

Faaiuga

I la matou tusitusiga, na matou talanoa e uiga i itu taua o le faʻateleina o le Spatio spathiphyllum. Na latou talanoa e uiga i le tausiga o le taofia, paʻi atu i faʻamaʻi ma mafuaʻaga na mafua ai. Matou te faʻamoemoe o la matou tusitusiga o le a fesoasoani ia te oe e totoina se fugalaʻau matagofie na teuteuina lou fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Repotting a Peace Lily Spathiphyllum wallisii (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com