Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aso malolo i le motu o Redang i Malaysia - o auiliiliga uma

Pin
Send
Share
Send

Redang (Malaysia) o se motu i le South China Sea, tu 25 km ese mai le talafatai o le peninsular vaega o Malaysia mai le itu i matu sasaʻe. Mai Redang i Kuala Terengganu, le laumua o le setete, lea e tu ai le malaevaalele latalata, e na o 45 km. O le mea lea, ina ia mafai ona oʻo i le motu, tagata malaga mai le laumua o Malaysia muamua manaʻomia e oʻo i Kuala Terengganu.

O le itu a Redang e naʻo le 42 km2 - ma i le taimi e tasi, o le sili ona tele i atumotu o le igoa tutusa, e aofia ai 9 motu. O Rodang e tele ona nofoaga malolo, maulu nofoaga, o se nuʻu i luga o pou ma o le faitau aofaʻi o tagata e tusa ma le 1500 tagata.

Fautuaga mo tagata tafafao maimoa: o fea e nofo ai. Atinae a le motu

E pei ona e vaaia i luga o le faʻafanua o Redang Island, o lona teritori e nonofo ai, e ui lava o le atoa atinaʻe e tu i lua eria, ae o le isi o loʻo nofoia e togavao vevela.

E 14 nofoaga faʻapitoa i Redang, ma e le mo tagata tafafao maimoa i le paketi. E leai se paketi faʻatulagaina iinei, e na o taugata faletalimalo, ma o loʻo aofia ai ma 3 * faletalimalo. Mo se malologa sili ona filemu ma filemu, faletalimalo e sili ona lelei:

  • O le Taaras Beach & Spa Resort
  • Coral Redang Island Resort

Mo se potu i totonu o ia mea e te totogia mai le $ 180 i le aso

Laititi taugofie - mai le $ 130 - o le a tau ai se potu i se fale talimalo lelei "Redang Holiday Beach Villa".

Mo aiga e iai fanau, o ni tulaga lelei na faia i le Laguna Redang Island Resort.

Sili atu filifiliga faʻatupeina aofia ai faletalimalo o loʻo manaʻomia e tagata tafafao mai Saina, lea e te manaʻomia ai le totogiina o le averesi o le $ 50 i le potu i le potu:

  • Redang Bay Rersort
  • Sari Pacifica Resort & Spa

Vavaeʻese, e aoga le talanoa e uiga i le faletalimalo "Delima Redang Resort" - e le o faʻavasegaina contraindicated e alu i totonu mo le faigofie mafuaaga e tatau ona e alu i taimi uma i se lelei matafaga i le matafaga ma se moni lapisi kalone!

O faleʻaiga sili ona lelei ile Redang Island i Malaysia o faleoloa ia e faigaluega i faletalimalo. Latou te tautuaina papalagi, Saina ma Initia, ma e anoanoaʻi ituaiga fualaʻau Malaysia ma ipu e tele. Ae o nei mea uma e fai lava si taugata, o meaʻai i le motu e le taʻua e taugofie.

O nofoaga i le matafaga o Pasir Panjang o loʻo iai so latou olaga i le po: i faʻaiuga o vaiaso i le talafatai, e iai discos i le "disco" style, e mafai ona e usuina karaoke.

Toetoe o faletalimalo uma i lenei motu o Malaysia e iai faleoloa e manatua ai mea ma turisi: magnets, batik masani, mug ceramic ma ipu. Ae o mea uma e ofoina atu iina mafai ona faʻatau sili taugofie i Kuala Lumpur.

O le faʻataʻamilo i Redang e faigata tele. O le alatele tutotonu e fesoʻotaʻi na o le talafatai, marina ma nofoaga malolo e 2, ma ia oʻo atu i isi eria o le motu, e tatau ona e mulimuli i se auala e ui atu i le togavao pe totogi se vaʻa.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Matafaga o Redang Island

O le faʻatinoga autu mo tafaoga i Redang o le aau i le sami vai ma sun matahari. E tele matafaga iinei, ma e tofu lava le tagata ma ona uiga. Lea e filifili?

Dalam Bay

E 2 ona vaega, na vaeluaina e se tamaʻi maupuepue: Teluk Dalam Kecil, o loʻo tu ai le faletalimalo e 5 * "The Taraas Resort", ma le Teluk Dalam Besar, e le o iai ni faletalimalo. O le matafaga o Taraas e sili ona lelei i le motu. E lelei tele iinei ile tai sousou: e mama le sami i le vai manino, e leai ni galu, o le pito oneone, e ufitia le gataifale i oneone papaʻe vaivai. Ae i le tai galu e tatau ona e savali pe a ma le 50 mita e te alu ai i le vai tulivae-loloto. Naʻo latou e nonofo i The Taraas Resort e mafai ona oʻo atu i lenei teritori - tagata tafafao maimoa mai isi faletalimalo e le faʻatagaina iinei.

Mai i le Teluk Dalam Besar i se auala na solia i le togavao, e mafai ona e oʻo atu i le matafaga o Pasir Panjang - e toeititi atoa le itula.

Pasir Panjan

O lenei matafaga e sili ona umi ma lautele i le motu atoa, ma ona auivi e pei o le mataitusi "V". O le ogatotonu e feiloaʻi ai "apaʻau" o lenei tusi ua taʻua o Tanjung Tengah. E 15-25 minute e alu ai mai le itu i matu i le itu i saute o Pasir Panjang.

Lenei matafaga o le sili ona toaaga i Redang: autafa o loʻo iai le tele o nofoaga faʻapitoa, pati o loʻo faia, o loʻo iai faleʻaiga ma masani a Malaysia mea taumafa. Mai le itu i saute o Pasir Panjang, e taʻua o le Shark Bay, ia Aperila-Aukuso e mafai ona e maitauina ai le uliuli malie o loʻo nonofo i aʻau i totonu o le atunuʻu.

Simpan Matafaga

Simpan beach is 2 latalata ane matafaga i le itu i sasaʻe o Redang, laʻititi maualalo i le lauiloa i le Taaras Beach. O le tasi o i latou ua "tuuina atu i" laumei, lea e latou fuamoa iinei. I le lona lua e mafai ona e malolo, taʻoto luga o le oneone i lalo o le la pe i le paolo o laʻau ma puʻeina ata matagofie o se faʻamanatuina o lou nofo ai i Malaysia, aemaise lava, i Redang.

Kalong Bay

Lenei eria e leai se mea sili atu nai lo 3 matafaga o se tamai eria, lea e vavaeʻeseina e se aliali mai papa gaosi. Teluk Kalong resort ofo atu i a latou tagata asiasi se tafaoga filemu, aunoa ma ni discos ma pati.

Long Beach (Long Beach poʻo Laguna)

O lenei matafaga i le itu i sasaʻe o Redang ua vaevaeina i ni vaega se lua - o se laʻititi ma se lapoʻa tele - o se oneone feanu i se tamaʻi maʻa. E mafai ona e sau mai le tasi itu i le isi i le savali i le talafatai. O le vaega laʻititi, lea e mafai ona savali faataamilo i le 15 minute, e sili atu le toʻafimalie.

E manino le vai o le sami, e ui o nisi taimi e iai galu. O le ulufale e lelei, naʻo lea ma ii maʻa ma 'amu o "motu", ae o le pito i lalo e tele lava na ufitia i le oneone. E mafai ona e aau mamao, e iai le loloto - o se nofoaga lelei lea. I se faʻaopopoga, o motu lata mai o Pulau Lima e lelei tele mo snorkeling.

O loʻo i ai i Long Beach ni faletalimalo e eseese o latou tau, o le tele o mea e fiafia iai tagata Saina. I le afa muamua o le aso, e oʻo lava i le maualuga o le vaitau, o lou nofo ai iinei e mafai ona taʻua o le idyllic: filemu le nofonofo, e leai lava ni tagata tafafao (o Saina o loʻo aʻafia i totonu o snorkeling). Ae ina ua maeʻa le 16:00 –17: 00 ua suia mea uma: ua tumu le matafaga i le motu o tagata o tagata malaga mai Saina.

Snorkeling ma maulu i Redang

O gaioiga taua i luga o Redang o snorkeling ma diving, faʻatagaina oe e matauina le ola o le sami ma suʻesuʻe i lalo o le sami.

O Redang o se nofoaga ofoofogia matagofie o le gataifale faasao i Malaysia faatasi ai ma le tamaoaiga ma tulaga ese o le siosiomaga o 500 ituaiga o amu ma toeititi 3,000 ituaiga o aau aau. E iai amu amu mumu, paʻepaʻe ma uliuli, ma o iinei foʻi le amu aupito tele i Mushroom - e foliga mai o se pulou, e 20 m maualuga ae 300 m le lautele! Faʻatasi ai ma meaola o loʻo nonofo lata ane i lenei motu o Malaysia, e mafai ona e mauaina ni maa taʻutaʻu ma paʻu, folo ia iʻa, nameri ma niu ofe, ula ma iʻa o le papalagi, urchins o le sami taika, lapisi faʻamamaina ma tuna taila. E i ai foʻi laumei - lanumeamata, hawk-pili, leai ni atigi, pipiʻi.

E i ai le mea o le a vaʻaia i lenei itu o Meleisia ma tagata fia iloa eseese - o loʻo matou talanoa e uiga i vaʻa tau o le "Prince of Wales" ma "Repals".

Snorkeling

Ufimata, snorkel ma ola peleue mafai ona mautotogi i soʻo se nofoaga i Redang. Ina ia puipuia amu mai le faʻaleagaina, sa faasa ona toe taʻavale ii i le 2006 (e ui lava e faʻatagaina mo sefe).

O le tele o nofoaga faʻapitoa e aofia ai tafaoga tafafao i le tau o mea e nonofo ai - e masani ona ave turisi i le Marine Park Center, i le motu o Pulau Pinang. Afai o ia asiasiga e le aofia ai i totonu o le afifi, e tasi le taimi malaga e mafai ona faia mo se tau faʻaopoopo. O vaʻa e tuʻuina saʻo tagata tafafao i le uafu, o se nofoaga lelei mo snorkeling - vave, i le loloto o le 3-5 m, o le tele o ituaiga o sui o le lalolagi loloto lalolagi aau.

O sina laʻititi i sasaʻe o le uafu, e mafai ona vaʻaia e le au faʻafofofofoaʻi le vaʻa ua goto - o loʻo taoto i le loloto o le 10 mita, ae e mafai foi ona vaaia luga o le vai.

Lolo

E latalata ile Redang, e toeititi lava 20 nofoaga e feinu ai mo ituaiga eseese o vasega - ina ia e oʻo ia latou, e mafai ona e faʻaaogaina le speedboat.

O nofoaga maulu taʻutaʻua o loʻo tu i le itu i matu o Redang, i tafatafa o le puipuia ma tumaʻoti o Chagar Hutang Beach. Nei o Tunnel Point ma Tanjung Tokong, o lona loloto e oʻo atu i le 30 m, faʻapea foi ma Tanjung Lang, o le loloto e oʻo atu i le 18 m.E i ai foi Tanjung Gua Kawah ma le loloto o le 15 m - ona o le loloto loloto āu, o na o tagata poto masani poto masani o le a mafai ona faʻataʻitaʻi ii.

I tafatafa o le Pasir Panjang matafaga o loʻo i ai Paku Kecil ma Paku Besar motu, lea e lauiloa mo le tele o nofoaga fiafia mo tagata afeleti. Chek Isa o se aau aau i lalo o le sami e amata i le loloto o le 8 m ma alu ifo i lalo, lea o le loloto e oʻo atu i le 20 m.

O loʻo i ai foʻi le mea e mitamita ai le matafaga o Teluk Kalong. Tanjung Cina Terjun, ma le loloto e oʻo atu i le 18 m ma e leai se taimi nei, e lelei mo tagata amata afeleti. Mo i latou ua faʻatoa amata ona feinu, o le papaʻu papaʻu o loʻo tu i le va o Pulau Kerengga Kecil ma Pulau Kerengga Besar motu e talafeagai.

O le motu o Redang e tele ona nofoaga i le itu i saute, ma talu ai ona o le malosi o le āu, e talafeagai lelei mo le maulu mo na o tagata afeleti poto masani. O se tamaʻi motu papa Terumbu Kili lea, e tau le mafai ona sosolo mai le vai, ma lona faʻatulagaga e magoto 20 m i lalo. O Batu Chipor foi o se maʻa papa i le itu i matu o le Ling Island, o loʻo siʻosiʻomia e sulu.

Toetoe lava o tafaoga uma ei ai a latou lava vaiulu vai, o loʻo ofaina ai niuluulu eseʻese mo tagata tafafao, faʻapea foʻi ma toleniga. Mo se faʻataʻitaʻiga, luga o Pasir Panjang e mafai ona e faʻaaogaina tautua a le Redang Pelangi Dive Center - o loʻo maua faʻamatalaga auiliili luga o le upega tafailagi aloaia www.diveredang.com.

Faʻafefea ona e alu i Redang mai Kuala Lumpur

Faʻafefea la ona e sau mai Kuala Lumpur i Redang? Talu ai o le malaevaalele Kuala Terengganu e latalata i Redang, e te muamua manaʻo e te o i ai. E ui lava e mafai ona malaga i pasi po, ae o le tau o le vaʻalele, e tau laititi atu lava.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

  1. E sili le suʻea o se pasese o le ea i luga o search engine pei o skyscanner poʻo aviasales, talu ai e le naʻo AirAsia o loʻo iai vaʻalele i Kuala Terengganu ma isi vaʻalele e ono tau laititi. O le tau e $ 25-40, o le faigamalaga e 45 minute.
  2. Mai le malae vaʻalele, e tatau ona e alu i se taxi e alu ai i le Jetty Shahbandar pier, o le malaga e oʻo atu i le 40 minute. Oe manaʻomia le totogiina o le avetaavale, o le pasese ua seti i le 30 ringgit ($ 7). E mafai foi ona e oʻo atu i Redang mai le pa o le Merang Jetty, ae mai le malae vaʻalele e toeititi 2 taimi le umi e te alu ai.
  3. Mai vaʻa a le Jetty Shahbandar o loʻo i ai le vaʻa e tolu taimi i le aso: 9:00, 10:30 ma le 15:00. E toeititi atoa le itula ma le 30 minute. E tatau ona e totogia 55 ringgit mo se tiketi ma se faʻaopopo 30 ringgit e ulufale ai i le teritori o le atunuʻu paka o Malaysia. Afai e te taunuʻu i le motu i luga o le vaʻa mulimuli, o lou tuai mai o le a tuai, o lea e sili atu ai ona talafeagai (ma taugofie) le moe i Terenggana.
  4. O le uafu e taunuʻu ai vaʻa o loʻo tu i le ogatotonu o Redang, e le mamao mai le malaevaalele ua tuʻulafoaʻi - o tagata uma e manaʻomia le o i le Taraas Resort e o ese ii. O i latou e manaʻomia ona o i Long Beach suia i se isi vaʻa ma faʻaauau - o le a latou oʻo i le latou nofoaga i le 10 minute, leai se tau faʻaopopo e manaʻomia.

I se tulaga lautele, e leai se mea faigata i le auala e oʻo atu ai i Redang. Afai e te lele mai Kuala Lumpur i vaalele muamua (i le 7-8 itula), ona mafai lea ona e alu i se vaʻa e alu ai i Redang i le 10:30. Afai e te okaina se malaga tafafao, o lona uiga o le a aofia ai le totogiina o vaʻa, ae o loʻo e manaʻomia lava le totogi e ulufale ai i le teritori o le National National Park.

Tau ile itulau e mo Ianuari 2018.

Tau i Redang Island

O le tau i Redang e vevela, ma le vevela o le ea o le 30 ° C - +33 ° C ma e masani ona paʻu mai i faititili. O le sami vai vevela o loʻo teuina i le va o le 28 ° C - + 30 ° C.

Redang e 2 vaitau: maualalo ma maualuga.

Mai ia Novema ia Me, o le motu e i ai se vaitau maualalo: pei o le atoa sasaʻe o le talafatai o Malaysia, Redang afaina mai le monsoon mai le Saute Saina Sami. I lenei taimi, ua agi pea matagi tetele, o le lagi ua natia mo se taimi umi i tua o ao, e masani ona timu, o galu tetele e oso i luga o le sami. I le vaitau maualalo, o le turisi i Redang e liu aisa, o le tele o faletalimalo ma faleʻaiga e tapunia, ma vaʻa femalagaaʻi vaʻa e matua utiuti lava.

Mai ia Iuni ia Oketopa, Redang o le maualuga (mago) vaitau. E toetoe lava a leai se timu, e mafanafana le ea, ma e malu le sami - e leai ni galu i luga. O le taimi sili ona lelei e te oʻo ai i Redang (Meleisia) ma malolo i le motu ma tutusa le mafanafana o le taumafanafana. E mafai ona e sau ii mai ia Mati, pe a amata ona faʻagaioi faletalimalo, ae o le taimi sili ona lelei e amata mai ia Me e oʻo ile ogatotonu o Setema.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Redang Island - City Video Guide (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com