Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Eseese o ituaiga ma ituaiga o agave: Agave attenuata ma isi tagata o le aiga

Pin
Send
Share
Send

O le Agave o se laʻau e leai se faʻavae e latalata i le cacti ma le aloe (faitau ii pe faʻafefea ona iloa le agave mai le cactus ma le aloe). Mekisiko ua taʻua o le nofoaga fanau o lenei fugalaʻau, ae e ola foi i le Caucasus, Amerika i Matu ma le Crimea. Na maua le igoa o Agave e faʻaaloalogia ai le afafine o le tupu Eleni tala faʻasolopito ma ua faaliliuina o - tamalii, mamalu, taʻutaʻua ma agavaa mo le ofo. O le agave plant e tele ituaiga ma ituaiga, o le a talanoaina i lenei tusitusiga - oe o le a iloa ai le mea Mekisiko ma le tele o isi ituaiga o le fugalaau, vaʻai a latou ata.

Ituaiga o totō mea totō - igoa ma ata

Amerika (Agave americana)

Lenei ituaiga o loʻo i ai le tele vitamini ma minerals. E faʻapea foi o se tasi o le sili ona aoga fofo i masani faʻafomai. O le laueleele o lenei ituaiga o Amerika Tutotonu, ae na lelei foi ona mauaʻa i Lusia, i nofoaga e pei o le Black Sea talafatai o Caucasus ma i le itu i saute o le talafatai o Crimea.

O le agave a Amerika o se laʻau e mafiafia, faʻapuʻupuʻuina ona laʻau ma se rosette o laʻau lanumoana lanumeamata-lanumeamata, o lona umi e oʻo atu i le 2 m.

O se matutua laʻau o lenei ituaiga i le lautele e mafai ona oʻo atu i le tele mai le 3 i le 4 m. Fugalaʻau e tupu i le tusa o le 6 - 15 tausaga le matua.

I le taimi o le fuga, o se maualuga aū (6-12 m) tupu mai le autu o le rosette i le faaiuga o le tele o tamai fugalaʻau e aliali mai.

Lenei ituaiga e tele subspecies, e eseese i le lanu o laulaau:

  • agave americana marginata - o laulaʻau e lanu samasama pupula;
  • agave americana mediopicta - o le lautele lautele samasama laina o loʻo tu i le ogatotonu o lau.

Filifera

Agave filifiliera, poʻo filamentous, tupu i le lautele o Mekisiko. O se tamaʻi laʻau e faigata ona lau, o loʻo i ai le tele o filo paʻepaʻe, e sau ai le igoa o le ituaiga.

O le laʻau o se laʻau mafiafia mafiafia ma laʻau toto matte totoina. Latou te lanceolate ma tupu i le umi mai le 15 i le 20 cm.

O le tumutumu o laulaʻau e maʻai foliga ma ua lanu efuefu taimi. O filo papaʻe manifinifi o loʻo tu i tafatafa o laulaʻau.

E tele faʻasologa:

  • agave filifiliera subsp. filifiliera;
  • agave filifiliera subsp. microceps;
  • agave filifiliera subsp. multifilifera;
  • agave filifiliera subsp. schidigera.

Masiofo Victoria (Victoria-reginae)

O se tasi o ituaiga sili ona matagofie i lenei aiga. O le laueleele moni o lenei ituaiga o apitagalu maualuga o le setete Mekisiko o Nuevo Leon. O lenei laʻau e faʻaigoa i le pule Peretania - Queen Victoria.

O le Tupu Tamaʻitaʻi Victoria Agave o se mama, puʻupuʻu laʻau ma luscious, pogisa lanumeamata lau. Latou i ai se matagofie lanceolate foliga ma tupu i le umi na o 15 cm.

Lenei ituaiga ua spines na o le pito i luga.

O laina mumu papaʻe e faʻafoliga i lau.

Sisal (Sisalana)

O le Sisal agave, poʻo le Sisal, e taʻutaʻua i ona lau tetele faigata, e fai ai le alava e taʻua o le sisal, e manaʻomia mo le gaosia o maea, upega, ie, ma isi.

O lenei laʻau na amata mai lava i saute o Mekisiko i luga o le Penisula o Yucatan. O lona iʻuga, faʻafetai i le gaʻo o le alava na maua mai laulaʻau, ua sosolo atu i le tele o teropika ma subtropical itulagi. O le tele o mea uma o loʻo totoina i Pasila, ona o lenei atunuʻu o loʻo avea ma taʻimua i le gaosiaina o le sisal fiber.

Lenei ituaiga o se lapoʻa rosette o xiphoid lau. O latou umi e mafai ona oʻo atu i le 2.5 mita. E tele vao tuitui i le pito o laulaʻau laiti, ua leiloa ile taimi.

O le sisal agate e fuga tasi i le olaga.

I le taimi o fugalaʻau, o se uʻamea fugalaʻau umi na tupu faʻafuaseʻi mai fafo, lea e tupu mai ai fugalaʻau o le tele o fugalaʻau lanumeamata-lanumeamata. A maeʻa fugalaʻau, mate le laʻau.

Lanumoana Agave (Azul)

O lenei ituaiga e taʻua foi o le tequila (agave tequilana) poʻo le agave Mekisiko, talu ai o le agave lanumoana e maua ai le meainu masani a Mekisiko - tequila.

Blue agave e le tupu e avea o se teufale aua e ola faʻapitoa i le matutu ma vao vao. E naʻo laueleele Mekisiko e nofo ai.

O le lanumoana agave e iai ona laupepa lanumoana faaumiumi laupepa e xiphoid. O o latou laualuga e matua maaʻa ma lauulu, ma o lau e tumu i le sua i totonu.

E mafai ona e mauaina nisi tala faʻapitoa e uiga i le lanumoana agave ii.

Vilmoriniana

O se tasi o ituaiga sili ona le masani ai o le agave aiga. O lenei laʻau na faʻaigoa ia Maurice de Vilmorin, o ia o se Farani fai-botanist na aʻafia i galuega tau vaomatua ma le vao. O lenei fugalaʻau na muamua mauaina i le setete o Guadalajara. E tele lava tupu i le maugā Mekisiko eria.

O le vaega autu o lenei ituaiga o se rosette e le masani ai, o lona foliga e pei o le feʻe. O lau o lenei fugalaau e uumi, laina i foliga, o ona pito e lapisi laiti.

Ile tau atu i le iuga, o laulaʻau amata taper ma curl, lea e avea ai le laʻau pei o se aisa feʻe, lea ua salalau ona tentacles.

E i ai o latou lanu pupula lanumeamata lanumeamata ma se pogisa maamora faʻavae i luga.

Viviparous variety (Vivipara)

O le ituaiga taatele ma o le mea lea lona igoa e tele faʻaupuga. E ola i Mexico, Aferika i Saute ma Potukale.

O se laau tumau o le tuputupu ae e oʻo i le 80 cm le maualuga ma e tusa tutusa ma le lautele. E i ai lona rosette spherical, ma ona laumai laula o le foliga xiphoid. O le lautele o lau e eseese mai le 4 i le 10 cm, ma o latou paolo e amata mai i le lanumeamata lanumeamata i le lanumeamata lanumeamata.

O le uiga eseʻese o lenei ituaiga meaola e faʻatoa vaʻaia i le taimi o fugalaʻau. O loʻo iai se tasi o peduncles tele, lea e oʻo atu i le umi e oʻo atu i le 5 mita.

I lona tumutumu, tele inflorescences e fausiaina ma lapoʻa samasama fugalaʻau. E tele ituaiga:

  • agave vivipara var. vivipara;
  • agave vivipara var. deweyana;
  • agave vivipara var. letonae;
  • agave vivipara var. nivea;
  • agave vivipara var. sargentii.

Tuusao (Stricta)

O se ituaiga teuteuina mai le agave aiga. O lona aiga o le Mekisiko setete o Pueblo. O lenei ituaiga e i ai laulaula laulaʻau laulaʻau, ia e faʻalauteleina teisi i le pito i lalo ma faʻafuaseʻi ona avea laina, ma o latou tumutumu e lata ona tusitusi. O isi taimi e mafai ai ona piʻo laʻau.

O le rosette e tele-lau ma spherical. Faatasi ai ma tausaga, lenei laau amata amata lala ma avea multi-rosette. O le peduncle e fai si umi ma 'ausia le umi o 2.5 mita.

Mekisiko

O se teuteuina tumau perennial ma oblong mafiafia laulaʻau. O foliga o laulaʻau o le xiphoid ma le faʻavae faavae, ma i tafatafa o itu ua faʻataʻamilomilo ai i latou ma o latou pito. E laʻitiiti lava le tumutumu, e iai le tamaʻi tuasivi i le iʻuga. O le laualuga o laulaʻau e faʻailogaina i se uiga matagofie e fuga mai. O le agave Mekisiko o loʻo i ai se lanu samasama samasama kulimi ma faʻalava tuʻituʻu.

Toafa (Deserti)

Faʻapipiʻi i le toafa ma vaega malifa o Kalefonia ma Arizona. O lenei laʻau e fausia ai se rosette o lauola efuefu-lanumeamata lau, o lona umi e mafai ona oʻo atu i le 20 i le 70 cm.

E amata ona fuga mai i le va o tausaga o le 20 ma le 40, a maeʻa ona mate le laʻau.

O le peduncle na faafuasei ona togi i fafo mai le ogatotonu o le outlet ma aapa i le maualuga o 6 mita. I lona iuga o loʻo i ai se inflorescence ma tele samasama funnel-foliga fugalaʻau, o lona umi e le sili atu i le 6 cm.

E lua subspecies:

  • Agave deserti var. deserti - e iloga i le tele o rosettes ma le 3-5 mm perianth tube. E tupu olaola i le lautele o Kalefonia i Saute.
  • Agave deserti var. simplex - o nei subspecies e tasi pe sili atu rosette ma le pericolor tube mai le 5 i le 10 mm le umi. Faifaatoaga i Arizona ma Saute Kalefonia.

Parry (Parryi)

O se eseʻesega ituaiga teuteuina e foliga foliga tutusa ma le Parrasa agave. Faifaatoʻaga i vaega oneone oneone i le itu i saute o le Iunaite Setete ma Mekisiko. E i ai lona rosette basal lalelei, ma elongated lau ovoid lau. O le pito i luga o laulaʻau e faʻasino i sina tamaʻi mea matuitui.

Ole lautele ole laʻau matua o lenei ituaiga meaola e oʻo atu i le 1.5 m.

O le lanu faʻasologa amata mai malamalama lanumeamata i le efuefu-lanumeamata. O le inflorescences tupu i le maualuga o le 20 cm ma fausiaina pe tusa o le 30 tassels, ma tele fugalaʻau lanu-malamalama.

Volo (Attenuata)

O se manaia sui o le agave aiga, lea e mafai ona ola e oʻo lava i totonu o se tamai ulo. O le laueleele o lenei ituaiga o le taulaga o Jalisco, o loʻo tu i le Mexico setete o Guadalajara.

O lenei ituaiga e iai lona uiga faʻavae faʻavae faʻapolopolo., pei o le ua o le swan, lea e tupu i le maualuga pe a ma le 1 m.E i ai ona suamalie, lamolemole laulaʻau e le sili atu i le 60 cm le umi.E i ai se translucent lanu mai efuefu i lanumeamata-samasama paolo. A o le i fugaina le laau, e aliali mai ma tiaʻi le pito i luga o le vaega tele. O le inflorescence e fai si maualuga ma mafai ona oʻo atu i le 3 m le maualuga.

Faaiuga

O nisi ituaiga o agave e fetaui lelei mo le teuina i totonu o fale, pe a lava le lava o le susulu o le la i le taumalulu ma le taumafanafana. Ma le tausiga lelei, o lenei laʻau o le a faʻamatagofieina soʻo se totonu ma o le a faʻafiafiaina le mata mo le tele o tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Take Cuttings and Rework Your Overgrown Succulent Arrangement Part 2 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com