Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O fea e te alu i Tbilisi - mea manaia ma ata

Pin
Send
Share
Send

E tele taulaga e tatau ona asiasi iai seisi. Ma o le autu Georgia taulaga o se tasi foi o latou! Eseese, manaia, matagofie, talimalo - Tbilisi mafai faʻamalieina moni i le taimi muamua vaʻai. Ua tausua mai tagata o le nuʻu e oʻo lava i le lua aso e le lava ai iinei e inu ai, 'ai ma na o le talanoa. Ma o le a le toe alu lava mo le lua vaiaso e vaʻai ai i vaaiga uma a le laumua! Ae o fea e alu i Tbilisi pe a fai ua uma le taimi? Lenei o le lisi o le sili ona matagofie manatuaina nofoaga. Alu i se tafaoga faamasani taamilo!?

Abanotubani tapu sulfur

Taʻele i luga o vaipuna vevela sulfur, o loʻo i lalo o le eleele, o le faʻailoga iloga lea o le taulaga ma o se tasi o ona sili ona mataʻina mataaga. I se tasi taimi, na taʻele ai lava A.S. Pushkin, o le na manatu i lenei nofoaga le sili atu nai lo uma na ia asia.

Fale taele, e manatua ai le vaʻaiga mo se ata e uiga i Asia Tutotonu, e faʻaputuputuina i se nofoaga e tasi ma ufiufiina i se maʻa tele. O le sili ona lauiloa o le Royal Baths ma Orbeliani - i nisi taimi, alu e le gata e vaʻavaʻai ia latou, ae ia ave se vai taʻele.

O le asiasiga i le fale taele mo 4 tagata mo 2 itula o le a tau ai 180 GEL.

Mosque

E sili mamao atu nai lo le taʻaloga o le sulfur, ua na o le pau lea o le faletapuai i le taulaga. Na fausia e le au Ottomans i le amataga o le 18th seneturi. Pei o le tele o fale o le taulaga, na faʻaleagaina ma toe fausia i le tele o taimi. Fai mai tagata o le nuʻu, o sui o tuʻaiga Isilama e lua (Sunnis ma Shiites) e faia faʻatasi tatalo i inei, e seasea lava.

Faʻaaliga! O le lanumoana teuteuina fale o se fale taele, ma o le fale mosque o le mumu piliki ma le minaret.

Le tuatusi: 32 Botanical St, Abanatumani, Tbilisi.

'Olo o Narikala

Atonu o le faʻamanatu faʻasolopito anamua lenei e le gata o le taulaga, ae o le atunuʻu atoa. Ua faʻaigoa o ia e tagata o le nuʻu "fatu ma agaga ma Tbilisi". O le olo o Narikala e alu aʻe i luga o le taulaga o Mtatsminda, mai le mea e matala ai se vaaiga matagofie o auala o le taulaga ma laufanua faalenatura. O le 'olo na fausia i le faʻaiuga o le 4th seneturi. I le tele o seneturi ua leva lona talaʻaga, na oʻo ai i le tele o faʻalavelave faʻanatura ma taua, e matua laitiiti lava se mea o totoe e oʻo mai i lenei aso.

O le 'olo e leʻi toe faʻafouina - ua oʻo nei i lona faʻavae. I le teritori o le maafaamanatu o le Ekalesia a St. George, toefaaleleia i le 2004. O ona puipui teuteuina ma faasaoina frescoes. O le Tbilisi Botanical Garden o loʻo tu i tafatafa o le 'olo.

Ole toʻatele o turisi e o atu e vaʻai mo le fale vaʻai, lea e maua ai se vaaiga lelei i Tbilisi.

  • E mafai ona e aʻea i le 'olo a le o le uaea taʻavale mo le 2 GEL, poʻo luga o vae.
  • Vaʻai i totonu teuteuga e leai se totogi o le malumalu.

Vaitoto laumei

E te manaʻo e faamemelo i le matagofie vaaiga ma faʻaalu taimi ma penefiti? Ona e alu lea i le Laumei o Laumei! O lenei tamaʻi faatanoa vai e tu latalata i le taulaga o Mtatsminda. Talu ai, o le tele o laumei na nonofo i le vaituloto, lea e faʻamatalaina lona igoa.

I aso nei o loʻo iai se matafaga malulu maʻa mataʻutia iinei - o se nofoaga malolo fiafia mo tagata o le atunuʻu ma turisi. E tafe atu vaitafe o le Mauga i totonu o Turtle Lake, o lona uiga o le vai iinei e matua mama lava. E mafai foʻi ona e mafaufau i tagata o le vaituloto o loʻo opeopea i lalo.

  • E mafai ona e tiʻetiʻe i le catamaran luga o le vaituloto. Le tau - 15 GEL / 30 minute.
  • Alu i le tosina atu oe mafai ona ave se pasi mai le taulaga ogatotonu, ona suia lea i le funicular mai Vaki Park, totogi le 1 GEL.

Falesa Tsminda Sameba

O le Holy Trinity Cathedral poʻo le Tsminda Sameba Cathedral, o se maota tele o le malumalu. Lenei faʻailoga o ona po nei Georgia e vaʻaia mai uma o le taulaga. O le fausiaina o le falesa tumau e tusa ma le 9 tausaga ma na maeʻa i le 2004. Ina ua maeʻa lona faʻapaʻiaina, na avea ma tasi o lotu tele a Orthodox i le lalolagi ma sili ona tele i Georgia. O lona vaega e sili atu i le 5 afe sikuea mita. m., maualuga - 98 m, ma le agavaʻa o aulotu - 15 afe tagata!

O le laufanua laufanua o se togalaʻau ma fugalaʻau matagofie, pheasants o loʻo fealualuaʻi solo i luga o auala, o se vaituloto mama ma swans - o se nofoaga e tatau ona vaʻaia i Tbilisi! I luga o le teritori o le malumalu o loʻo iai le monaseri, 'olo' olo, seminare faʻalelotu, falelotu ma aʻoaʻoga. O le mitamitaga tele o le Tsminda Sameba Cathedral o le Tusi Paia tusilima na teuina talu mai anamua. I aso nei, o le malumalu o le nofoaga o le peteriaka Georgian.

  • O le faatosina e matala mai le 10 i le taeao i le 6 pm
  • Ua tu St. Elijah Hill, Tbilisi, Georgia.

Aai tuai

O le talafaʻasolopito o lenei eria e alu i tua sili atu ma le tasi seneturi, ma o lea e faʻaosofia ai le fiafia moni i turisi i le atoa lalolagi. Pei ona e vaaia i le ata o le Old City o Tbilisi, o auala o lenei nofoaga o loʻo tumau pea a latou vaʻaiga anamua e oʻo mai i lenei aso. E pei o le tele o tausaga ua tuanaʻi, o loʻo latou feoaʻi solo i fale na faia i le 'ele ma piliki, ma o fale e lua fogafale ua teuteuina i le faʻasitepu lava e tasi, o faʻasitepu uʻamea faʻamaeʻaina ma loggia vaneina faʻatasi ma vine.

Ua tu le taimi ii! O le taulaga tuai ua tumu i se atemosifia faʻapitoa, aua na faʻasaoina le tele o fale tuai ma tapuaiga faʻalelotu. E tatau ona e asiasi iinei!

I le auala, e masani ona afe tagata tafafao maimoa i lenei itu o Tbilisi, ma pe o le filifiliga sili lea pe e aoga le nofo i se isi mea, faitau iinei.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Ekalesia a Sioni

O le isi malumalu o loʻo tu i le vaega faʻasolopito o le laumua o Georgia. O le Malumalu o Sioni na fausia i seneturi e 6-7, ae o le taimi lea na faʻaleagaina ma toe fausiaina i le tele o taimi. O le mea o loʻo totoe e oʻo mai i le aso, o le lona 13 o seneturi fale. O le ekalesia e manaia e le gata mo lona fausaga, ae faʻapena foi ma relics o loʻo teuina i totonu. O le sili ona taua o latou o le satauro o St. Nina, lea na i ai foi i le taimi o le papatisoga o Georgia.

Rustaveli Avenue ma le Freedom Square

Shota Rustaveli Avenue i Tbilisi, o le auala autu o lenei taulaga, e amata atu i Freedom Square i le metro nofoaga o le igoa tutusa. O totonu o lenei nofoaga olaola ma le mataʻina e matagofie ai le fatu o le olaga nei. Fale mataaga, fale tifaga, fale tifaga, faleoloa, faleoloa, faletalimalo ma faletalimalo, faleʻaiga ma faleʻaiga - e mautinoa e te le fiu! Afai e te manaʻo e malolo mai le vevesi ma pisi - alu savalivali i lalo o le paolo o salalau laau vaʻalele pe naʻo nofo i le sone savali.

Tagata tafafao maimoa e fiafia foi i lenei auala aua mai iinei e mafai ona e oʻo i soo se eria e aunoa ma le tumutumu i totonu o se nofoaafi metro. O tagata faʻatalanoa ata na latou fiafia tele ia te ia.

E faʻaiu le auala ile Freedom Square. Pei o taulaga uma o le Soviet Union, o se maafaamanatu ia Ilyich na tu i luga o lenei sikuea. Lenei ua teuteuina i le koluma ma St. George, na fasiotia se gata. I luga foʻi o le Freedom Square o loʻo iai ofisa faʻatautaia ma le faletalimalo "Marriott". Talu mai anamua aso, eseʻese faʻatasiga ma faʻamanatuga na faia i lenei nofoaga.

Maota o Vorontsov

A e vaʻavaʻai ma le faʻaeteete i le ata o Rustaveli Avenue i Tbilisi, e faʻataʻamilomiloina e togalaʻau, e faigofie ona e maitauina se maota matagofie - o le faʻailoga pito leva a le atunuʻu O le maota o le fale e maitauina mo lona matagofie tele - o loʻo aofia ai le tele o potu ma fale faʻafiafia. E le gata o se aiga sili ona tamalii na nonofo i totonu ia latou, ae faapea foi polo, fonotaga aloaia, agafesootai, sauniga ma feutanaiga na faia. O potu taʻitasi o le 'gaoi' Palace e i ai lona iʻuga e fetaui ma lona faʻamoemoe - matagofie mamanu mo faʻamanatuga ma austere - mo galuega.

Faamanatuga "Talafaʻasolopito o Georgia"

Lenei ensemble maoaʻe na fausia i le 2003. O le poloketi o le faʻamanatuga "Talaʻaga o Georgia" na faia e Zurab Tsereteli, o se talenia tusiata Georgia. O le maʻa faʻamanatu aofia ai 16 lapoʻa koluma, teuteuina ma taua faʻasolopito mea na tutupu ma ata o tagata oe na tuua se taua iloga i luga o le talafaasolopito o Georgia. Ma iinei oe mafai ona vaʻai i fuainumera o lauiloa tala faʻasolopito tagata. O le faʻamanatuga o loʻo tu i luga o se maupuepue faapitoa - e ofaina ai se vaaiga matagofie o le sami ma le taulaga.

Alalaupapa o le Filemu

O le Peace Bridge i Tbilisi, na faia e taumafaiga soʻofaʻatasi a se Farani faʻamalamalamaga ma se tusiata Italia, o loʻo tu latalata i le paka tutotonu. O le futuristic fausaga fesoʻotaʻi nei po nei ma tuai vaega o le taulaga. E matua matagofie lava i le po. Faʻamalamalamaina e le afe ma afe o moli e tele lanu, o le auala laupapa e susulu atu i luga o le taulaga atoa ma e foliga mai o loʻo tautau i luga o vai o Mtkvari. Ma talu ai o le toeititi lava tioata uma, o le faʻaaliga folafolaina o le a matua ofoofogia!

Maota o le Peresetene

O le Bridge of Peace o loʻo ofaina ai se vaaiga matagofie ile maota ole Peresetene. O le maota o le maota, na fausia i le vaitaimi o le Peresetene Mikheil Saakashvili, o loʻo tu i le itu faʻasolopito o Tbilisi. E sili le faamemelo i lenei mea i le afiafi, pe a ki le moli o le tioata toso. O le mea e malie ai, atonu e leai pe ana leai le galuega a le tusiata Italia na maeʻa le fausiaina o le maota.

Ina ia ulufale i le tioata dome, oe tatau muamua tuua se talosaga luga o le aloaia 'upega tafaʻilagi. Afai ua faʻamaonia lau sui faatu, o le a ave oe i le potu sili ona paia. Mafai ona e vaai faalemafaufau pe o le a le ituaiga o vaaiga matala mai iina?!

Faamanatu Tina o Kartli

Tina o Georgia po o Tina Kartli i Tbilisi o se tasi taua faʻailoga o le Georgian laumua, o loʻo tu i luga o le mauga Sololaki. O le maafaamanatu, na fausia mo le 1500th aso fanau o le taulaga, na faia muamua i laupapa. Ona suia lea e le kopi o le alumini, lea na faʻaopopo mulimuli ane ai elemeni teuteu.

O le maualuga o le faatagata e 20 mita, o lea e mafai ona vaaia mai uma itu o le taulaga. O le tuufaatasiga atoatoa faʻatusalia le mafaufau o Georgians. I le tasi lima, Kartli, sauni e puipuia ona tagata mai fili, uumau se pelu tele. I leisi, o ia uuina se ipu tumu i le uaina e faʻafeiloaʻi uo. I le afiafi, e ola moli i le maafaamanatu. O se auala mai le 'olo o Narikala e tau atu i le faʻatagata, o lea e faigofie ai ona e alu e vaʻai i mata uma e lua.

Rezo Gabriadze Marionette Theatre

Oe ono aʻoaʻoina e uiga i le Faʻatonu Sili o Georgia Rezo Gabriadze mai ata tifaga "Mimino" ma le "Kin-dza-dza". Na ia faia foi se fale faafiafia e faatino ai ia matafaioi a papeti papeti. O lenei penina o Tbilisi, na faia i foliga o se fale e le masani ai ma se uati olo, o loʻo tu i le fatu o le laumua. Ae paga lea, o le tulaga o le fale faʻafiafia e fai si laʻititi, ae e matua tele lava tagata e fia asiasi i ana faʻafiafiaga, o lea e tatau ai ona faʻatau muamua tiketi.

Tuatusi faatosina: Auala o Shavteli, 26, Tbilisi.

Funicular

O le funicular i Tbilisi o se tasi o le matua - o lona tausaga e tusa ma le lua selau tausaga! Ina ua maeʻa le faalavelave, sa umi se taimi na toe fausia ai, ma i le 2013 na toe tatalaina mo malo ma tagata o le atunuu. E na o le tasi lava le tu i le ala o le funicular - latalata i le falesa o St. David. E i ai le isi nofoaga o tapuaiga - o le Pantheon poʻo le fanuatanu o le au tusitala, lea e tanu ai tusisolo lauiloa, tusitala ma isi tu ma agaifanua.

Afai e te manaʻo e faʻamasani atili i le Pantheon, savali i ai, ma faʻatoa e sifi atu i le funicular ma mulimuli i le autu taunuʻuga - le Mtatsminda amusement park.

  • O le funicular tamoʻe seia 2 am.
  • Ina ia asia, e te manaʻomia se pepa faʻapitoa palasitika, e tau ai le 2 GEL ma e manaʻomia ona toe faʻatumu mo le 2.5 GEL mo le malaga e tasi le auala. O le kata lava ia e mafai ona faʻaaogaina faʻavavau ma mo soʻo se numera o tagata.
Mtatsminda paka

O le lisi o mataʻaga autu o Tbilisi e le mafai ona faia e aunoa ma lenei lauiloa nofoaga. Lenei nofoaga tafafao maimoa sili ona asiasi i ai o le sili maualuga maitauina potu ma le tele paka faʻatasi ai ma le tele o mataaga, tele faleʻaiga ma faleʻaiga. Masalo o le sili sili ona lelei o le laumua o Georgia tatalaina mai iinei.

Ole tele ole taupega ile paka e mo tamaiti. Tagata matutua o le a fiafia i le Ferris uili. I le amata mai o le afiafi, ua atili ai ona lalelei iinei faʻafetai i le manuia susulu i le paka lava ia ma i le taulaga taʻoto i lalo. Ua fautuaina e turisi ua i ai le poto masani le asiasi atu i Mtatsminda i le aoauli e matamata i le goto o le la.

E i ai le faleʻaiga lua-fola i luga o le fale vaʻai. O le foloa fogafalelua tautua Georgia laei. Tau iinei e fai lava si talafeagai, ae matua tumutumu lava, ma i faʻaiuga o vaiaso e matua leai lava ni avanoa. O le fogafale lona lua ua faʻasao mo maualuga ma taugata taumafataga Europa. O lenei faleʻaiga e tatau ona avea ma se tasi e sili ona lelei i Tbilisi.

E mafai ona e mauaina se faʻailoga iloga luga ole auala ole Chonkadze. E mafai ona e aʻea ii i le funicular, lea na talanoaina muamua.

Ekalesia Anchiskhati

O le Ekalesia Anchiskhati i Tbilisi, o loʻo tu i le Aai Tuai, ua taʻua o le sili atu anamua o fale faʻalelotu o totoe. Na fausia e faʻamanatuina le Fanau Mai o le Taupou Maria ile amataga ole seneturi lona 6. Mo le lua selau tausaga, o le faʻailoga iloga a le Faʻaola mai Anchi na teuina iinei, lea o loʻo faʻaalia nei i le Fale Mataʻaga o Fine Arts. I le auala, ua aitalafu le lotu i lona igoa.

O le malumalu o se matagofie tafafā fale fausiaina i le sili tu ma aga o Palestinian tusiata. O ona faitotoʻa ua teuteuina i le koluse faia e lima o St. Nino, ma se maʻaʻamea, puipuia mai le 522, e vaneina i le itu i sisifo. O fausaga ma vaega pito i luga o le malumalu na toe fausia i le senituri lona 17 ma le 19. Anchiskhati o loʻo galue pea. Lenei aso e mafai ona e faʻalogo ile usuina o pese sili a Georgian.

  • Le tuatusi: Loane Shavteli, Tbilisi.
  • Afai e te manaʻo e te alu i le tautua, sau i le 16:00.
Maketi felelei "Alalaupapa Matutu"

O le a le mea e vaʻai ma o fea e alu i Tbilisi? Aua le amanaʻiaina le maketi lauiloa utufiti i le atunuʻu atoa - e mafai ona e mauaina i tafatafa o le Bridge Bridge. E mafai ona e faʻatau toetoe lava o mea uma iinei! Moni, e leai ni vailaʻau aitema ii. O le autu taua o loʻo faʻatusalia e Soviet poʻo ni oloa na muamua atu.

O le talaʻaga o lenei nofoaga e maofa i lona faigofie. Ina ua amata le vaitaimi sili ona faigata i Georgia ina ua tuʻua le USSR, sa amata ona faʻatau e tagata uma na nonofo ai mea uma sa mafai ona latou maua. I le aluga o tausaga, ua alualu i luma le olaga i Tbilisi, ae o loʻo tumau pea tu ma aga.

E tele faʻamatalaga e uiga i le Bridge Bridge ma isi maketi i Tbilisi e maua i lenei tusitusiga.

Fale Faʻafiafiaga i Rike Park

O le uluaʻi fausaga, na faia i foliga o ni siapo se lua, o loʻo tu lelei i le Rike Park. O le fale matamata, na fuafuaina e Massimilisno Fuksas, e faia i uamea ma tioata.

O le manatu o tagata o le atunuʻu e uiga i lenei tosina atu e le malamalama. O nisi e manatu e matua lalelei ma e ofi i totonu o le laufanua. O isi e matua le fiafia lava i lenei mamanu. Ae ui i lea, e taua le faamemelo i lenei vavega o mafaufauga fausaga.

Metekhi

O ata o loʻo sosoʻo mai ma se faʻamatalaga o vaaiga a Tbilisi o loʻo faʻaalia ai Metekhi - o le itumalo anamua o le taulaga. Faʻaliliuina mai le gagana, o lenei upu o lona uiga "o le latalata i le maota", aua o le amataga o lenei nofoia siomia ai le nofoaga o le Georgian tupu. Fai mai saienitisi, o le nofoaga lea na tu ai le uluaʻi nofoaga o tagata. O le eria lava ia ua lilofia i le mea lilo - e tusa ai ma tala faʻasolopito, o se tagata paia na maliu iinei o se matua maliu maturo.

Seia oo mai i le taimi nei, e tele ekalesia ma maota o loʻo tumau pea i Metekhi, o le tasi o fale tuai o le Malumalu o le Tina a le Atua. O le maota tapui, na fausia i le seneturi lona 12, na sao mai i le sili atu ma le tasi le faʻatafunaga, ae o taimi uma na alu aʻe ai mai le lefulefu. Lenei ua mafai ona tatou vaʻai i le toe fausiaina amataina mai le 17th seneturi. I luga o le teritori o lenei malumalu, o mea paia o le Georgian sili maturo na teuina, o le mea lea ua aofia ai i le lisi o mea faʻaleaganuʻu o loʻo i lalo o le puipuiga a le setete.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Vaitafe o le Birtvisi

Lenei o se moni vavega o le natura, maualuga i luga o le pito i fafo o le taulaga Georgia. O le sili ona matagofie natura eria tuʻufaʻatasia maʻa pupū ma le tele o vao vao.E tele faʻamanatu faʻasolopito i Birtvisi, o le nofoaga autu o loʻo nofoia e faʻatafunaga o se 'olo anamua. Na fausia i luga o papa gaoā, o lenei 'olo' o se mea taua puipui. O ona puipui na tumau pea le le mafaamatalaina tusa lava pe o osofaʻia Mongol.

O le tosina atu e le o tu i le taulaga lava ia, ae 80 km sautesisifo o Tbilisi. E le faigofie le sau iinei na o oe: muamua e tatau ona e ave se pasi i le nuʻu o Partskhisi, ma mai iina savali 2 km i le auala ma 3.5 km i le auala savali. O le a sili atu fetuʻunaʻiga e alu ma vaʻai lenei nofoaga ma se malaga.

Tau i luga o le itulau e mo Aperila 2018.

O lea ua e iloa le mea e te alu i Tbilisi. Aua le maimauina lou taimi - alu i lenei ofoofogia aʻai taulaga ma fiafia atoatoa i lona talatuu!

O vaaiga uma o Tbilisi o loʻo faʻamatalaina ile tusitusiga ua uma ona makaina ile faʻafanua ile Lusia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Laulii Catholic Choir - E Ua Maliliu Toa. O Iesu Le Taitai Au (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com