Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona aʻoaʻo e faitau vave se tamaititi ma se tagata matua i le Igilisi ma rap

Pin
Send
Share
Send

O le mafai ona faitau vave ma tauloto mea na e faitauina e sili ona taua. Tagata o loʻo siʻomia e le le mafaamatalaina aofaʻi o faʻamatalaga na tusia i luga o pepa. O le faʻatupuina o le saoasaoa o le faitau tusi e tupu i le amataga o tausaga ma faʻaauau pea i le olaga atoa. O le mea e lelei ai, o metotia ua atiaʻe i auala e aʻoaʻo ai e faitau faʻavave i le fale, e oʻo lava i tagata matutua.

Laʻasaga i lea laʻasaga fuafuaga fuafuaga

  1. Aua le toe tepa i tua i le tusitusiga na e faitauina. Faitau e aunoa ma le solomuli. Afai e te le malamalama i mea na e faitauina, faitau seisi fuaitau pe a maeʻa ona faitau atoa le tusitusiga.
  2. Filifili muamua pe o le a le mafuaʻaga o loʻo e sailia pe a faitauina le tusitusiga. Tomai poʻo faʻasaienisi tusitusiga e faitauina mo faʻamatalaga. Taulaʻi iai aʻo faitau. Afai e fiafia le tatalaina o se cafe, taulaʻi i ai.
  3. Ina ia faʻafaigofie tusitusiga e faitau, faʻaaoga le eseʻese algorithm. O le faʻaaliga o le semautasi avega o le ki upu, lea vase lalo pe a faitau ma se penitala. Faʻavae luga o upu autu, semantic series ua fausia e fesoasoani e malamalama ai i le aano o se tusitusiga fasi. O le pule aoao o se faʻaaliga o le uiga o se tusitusiga, o lona faʻavae e faia e ala i le malamalama i mea na faitauina.
  4. Articulation o le fili o le vave faitau. Faitau ia te oe lava. Ia mautinoa e taofiofi faʻailoga o le faʻamatalaina, pei o le gaioi gutu ma le leo. E faigofie ona 'ausia le iʻuga e ala i le uuina o se peni i le va o ou nifo.
  5. Gauai atu i le atinaʻeina o le vaʻai lautele. Lenei o le a fesoasoani ia te oe e saili le autu faʻamatalaga e oʻo lava i se tele tusitusiga faʻaaoga ai upu autu. Maitau le tusitusiga i palakalafa. I le aluga o taimi, aoao e teu uma le itulau atoa i luma.

Vitio faʻatonuga mo le vave faitau

A maeʻa ona e galue ia te oe lava, o le a avea oe ma tagata sili atu i lenei mataupu. O le "metotia lima" o le a fesoasoani e faʻamaonia le iʻuga. Faʻasolo lou tamailima i luga o le laina o loʻo e faitauina, mulimuli i ou mata gaioiga, e fuafua ai lau saoasaoa faitau ma fua lou alualu i luma.

Faʻafefea ona vave aʻoaʻo le faitau Igilisi

Ua faʻamalosia se tagata matua ma se tamaititi e amata aʻoaʻo se gagana ese i le faitau. Avea laʻasaga muamua e faigata, ae o latou e sili ona taua ma faʻamoemoeina. I lenei vaega o le tusitusiga, oe o le a aʻoaʻo ai le metotia o le vave iloa lelei o le faitau i le Igilisi ma taulotoina o mea na e faitauina.

Muamua, tuʻu faʻatasia mataʻitusi taʻitasi i ni upu, ona fai ai lea o fuaiʻupu. I le aluga o taimi, aʻoaʻo e faʻaleoina saʻo upu i le Igilisi, lea o le a faʻamaeʻaina ai le leo o le fuaiupu.

  • Amata ile aʻoaʻoina o tusi... E toʻa 26 i latou i le faʻasologa mataʻitusi Igilisi, ave ni nai upu ma ili mataitusi, e pei o le faʻasologa mataʻitusi. E le amanaʻiaina e tagata amata lenei manatu, mafaufau e taua le suʻesuʻeina o leo. E sese le mea lea, talu ai ile faʻataʻitaʻiga e tatau ona e sipelaina ni upu ma igoa. O loʻo matou talanoa e uiga i igoa 'upega tafaʻilagi, faaiu ma igoa muamua.
  • Amata aoao leo... O le faʻasologa mataʻitusi e iai ni vaueli ma ni faʻaupuga. Amata ile suʻesuʻega o konesane, e 20. O le faaleoina o mataitusi e faʻamoemoe ile tulaga o le upu. I le Lusia, o isi consonants e sosoʻo ma le leo malū e faʻamaluluina. E leai se mea faapena i le Igilisi.
  • Suʻe i le faitauina o upu faigofie... Faʻapitoa faʻapitoa phonetic faʻataʻitaʻiga mo leo puʻeina o le a fesoasoani faʻafaigofieina le galuega.
  • Suʻesuʻe tusi tuʻufaʻatasia... Tasi o tulaga sili ona faigata. E naʻo faigata e te feagai ai ile taimi o muamua lesona. Muamua, faʻataʻitaʻi le faʻatasiga o vaueli, ona aʻoaʻo lea o isi. Faʻataʻitaʻi mataʻitusi taʻitasi e tuʻufaʻatasia i upu. I tulaga o faʻafitauli, tusi i lalo mea uma.
  • Tuufaatasi... I le iai o mataʻitusi mataʻitusi, leo ma tuʻufaʻatasiga mataʻitusi, amata ona tuʻufaʻatasia. Filifili faʻamalositino faʻaaoga i toleniga faʻaeteete, faʻasolosolo faʻateleina le tulaga o faigata.
  • Phonetics... Igilisi Igilisi e faʻamatalaina e ala i le alu aʻe ma le alu ifo o le leo. I le mataupu muamua, o le le atoatoa o le fuaitau ua faʻaalia, ma le lona lua o se faʻailoga o le atoa o le faʻamatalaga.
  • Faʻafitauli... Faia i luga o le vaega o le tautala e faʻaleoʻoga ma faʻalemafaufau taua. O le pao o le faaleoina o upu faamamafa e tatau ona masani. Amata e faitau fuaiupu, faʻafesoʻotaʻi ia upu i le tasi atoa.
  • Toleniga i luga ole laiga... O le aʻoaʻo e faitau vave i luga ole laiga ose metotia manaia ma aoga. Faʻatasi ai ma ata manino ma le manaia faʻaaliga metotia, aʻoaʻo avea ma taʻaloga. O le aʻoaʻoina i luga ole laiga e faʻavae ile taulotoina o upu e ala i ata poʻo tusi tuʻufaʻatasia. O leo uma e o faʻatasi ma le leo. O le a fiafia tamaiti i nei gaioiga. Latou te fesoasoani ia te oe e aʻoaʻo faitau, fausia upu ma faʻalelei le faaleoga.

Faʻaalu le tele o taimi e faitau ai i le muamua. Suesue ma le faʻaeteete mea na e faitauina, suʻe ma auʻiliʻili mamanu ma foliga vaaia, faʻaliliu upu.

Vitio fesoasoani

Faitauga Igilisi e faigofie ona malamalama. I le na o le masina, oe o le a faʻamasani vavalalata ma faʻavae o lenei faatufugaga. Faʻatasi ma le onosaʻi, lagolagoina e le manaʻo, i le aluga o taimi, oe o le a faia se alualu i luma i lenei mataupu.

Faʻafefea ona vave aʻoaʻo faʻamalosi

I le lalolagi, o le rap e taʻutaʻua, aua e iloga i le manatuaina o upu, tautala saʻo ma lagona. Talu ai e tele tagata o loʻo mananaʻo e avea ma aliʻi rapper, o le a ou taʻu atu ia te oe e uiga i tekonolosi o le vave faʻataʻitaʻia o le metotia o le rap i le fale.

E leai se lautele aoao metotia e fesoasoani e vave iloa le poto o le rap. Leai seisi o le aufaʻasalalau manuia na alu i le aʻoga musika. E mafai e tagata uma ona aʻoaʻo. O le manuia e manaʻomia le naunautaʻi, finafinau, ma le fautuaga saʻo.

Muamua, aʻoaʻo e tusi upu. Soʻo se rapper o le a taʻu atu ia te oe o le ki i le manuia o le faamaoni ma malamalama i upu. Nisi lagona o lagona, aʻo isi e tusitusi leo malie. O le mea taua o le tusitusiga e oʻo atu i loto o tagata faʻalogologo.

O laina i le isi fatuga e masani ona o mai faʻafuaseʻi. Ave i taimi uma se telefoni feaveaʻi ma le leo puʻe leo, leo puʻe leo, poʻo le tamai api ma se peni. Rap e taʻua o se ituaiga o improvisation, o lea ia faʻaaoga faigofie rhymes. O le taimi lava e te masani ai i tulafono o le fatuina, vave ma faigofie fatufatu upu aoga.

  1. Aua le faia veape veape ma veape poʻo nauna ma nauna. Faʻaaoga vaega eseese o le tautala. O le tuʻufaʻatasia o le veape ma le nauna poʻo le nauna e manatu e sili.
  2. Faʻaaoga tutusa le tutusa numera o silapela i laina taʻitasi. O lona iʻuga, o le maeʻa tusitusiga o le a foliga lelei ma faʻasolosolo.
  3. O laina taʻitasi e tatau ona talafeagai. Tusi tusitusiga talafeagai ma fesoʻotaʻi. Aua le fagua i le upu muamua e te vaʻaia. Sili atu ona faʻaalu sina taimi ma filifili upu e ofi i totonu o le tuufaatasiga.

A maeʻa ona tusi, ia mautinoa ia faʻaali le tusitusiga i uo poʻo aiga. A maeʻa ona iloiloina faʻaiuga o lau galuega, o le a latou faia se iloiloga. O le tali atu i tusitusiga e faalagolago tele i calligraphy. O le mea lea, e aoga le faʻataʻitaʻia o le metotia o matagofie tusitusiga.

I le rap, o le tautua e taua le sili ona taua ma faigata. O nisi taimi, e ui lava i le lelei o tusitusiga, ae o le maeʻa o fatuga e foliga mai e leaga. Manatua, o le rap o se taʻaloga o le faʻaleoga ma le pao.

  • Saʻo faʻamatalaga... O le ki i se manuia faʻatinoga. Tuu lagona i upu uma e te tautala ai. O le tuʻufaʻatasia o le faʻalogologo lagona ma tusitusiga matagofie o le a taʻitaʻia ai i le manuia.
  • Faitauga metotia... Fuafuaina e diction ma faaleoga saosaoa. Ina ia atiaʻe lomifefiloi, ou te fautuaina le faʻaaogaina o mea aoga o gymnastics i mea e fai. Ou te fautuaina oe e faaleoina laulaufaiva twister ma ese mea i lou gutu. Nati poʻo peli faʻamama o le a galue.
  • Saosaoa faaleoga... Muamua, o le saoasaoa e maualalo. Ae ui i lea, taulaʻi i le lelei, ona faʻatoa galue ai lea i le faʻateleina o le saoasaoa.
  • O le pao o le faʻavae o le rap... Faʻaalu tele se taimi e atiaʻe ai le tomai. A o faitau, e faʻaaoga e tagata amata le tasi pao. Tagata tomai faapitoa suia ai, tausia le itu o le tusitusiga.
  • Faʻaaoga se metronome... O le a fesoasoani faʻalauteleina se lagona o le pao. O se uati e talafeagai foi mo lenei faʻamoemoe. Faʻatonutonuina e le pa o le masini poʻo lima o le uati, amata leisi laina. I le aluga o taimi, oe o le a aumaia lou lagona o le pao i le isi tulaga.

Toleniga i le vitio

Afai e te sauni e aʻoaʻo pe faʻapefea ona rap, alu i lona itu, i le ala faia o faʻamalositino. Ma ia manatua, o le rap o se musika a le fatu, e faʻaopoopoina e le pao.

Le aoga ole faitau mo tamaiti ma tagata matutua

O le vaega mulimuli o le tala e tuʻuina atu i aoga o le faitau mo tamaiti ma tagata matutua. Ua iloa e saienitisi o le fai pea o le faiai o le faiʻai e tausia se mafaufau manino i le olaga atoa. Faʻaavanoa lenei aʻafiaga i le faitauga masani ma mafaufau loloto i ai.

E pisi tele tagata. Leitioa a leai se taimi mo faitauga. O taimi paganoa e sau i lalo e matamata TV pe talanoa i luga o le Initaneti. E le faʻamatuʻu e tagata talavou telefoni feʻaveaʻi ma tapeleti.

Tagata e masani ona faitau e ono maua se teine ​​poʻo se uo tama ma fausia se galuega. O na tagata e ola umi ma foliga laiti.

  1. O le faitau e faʻalauteleina ai upu... Faitauina tusitusiga o ituaiga eseese, o se matua ma se tamaititi aʻoaʻoina upu e seasea maua i aso uma tautalaga. Tusa lava pe o le uiga o se upu e le masani ai, e mafai ona fuafuaina i ona mataupu. O le faitau e faʻateleina ai le faitau tusi.
  2. O le faitau o le ki i fesoʻotaʻiga... Naʻo se tagata faitau lelei e mafai ona faʻaali manino mai ona mafaufauga, matagofie, manino ma manino. A maeʻa ona faitau ni numera o tala masani, o le a e mauaina se taleni mo tala ma avea ai oe ma se tagata sili ona lelei talanoaga.
  3. Faateleina erudition... Faʻatasi ai ma faʻamatalaga fou i le taimi o faitauga, o le tagata mauaina le mautinoa, ona o le faʻaalia o le loloto malamalama ma erudition. O nei mea uma eo mai ma le aloaʻia o isi, lea e faʻateleina ai lou talitonuina o oe lava.
  4. O le faitau tusi e faʻamalolo ai le faʻanoanoa... O le pao, faʻatasi ai ma le tamaoaiga o tusitusiga o le tusi, e faʻafilemuina ai le mafaufau ma aveʻese ai faʻailoga faigata. O le sili sili aʻafiaga e maua mai i le faitauina o tusitusiga ao le i moe.
  5. O le faitau e le aunoa e faʻaleleia ai le mafaufau ma mea e te manatua... A o faitau, e finau le tagata, e fesoasoani e malamalama ai i le aitia o le galuega. O loʻo faʻalia mai ai mataʻitusi, le siʻosiʻomaga o loʻo iai latou, lavalava ma isi aitema. E aʻoaʻo ai le mafaufau lelei ma atiaʻe ai mea e manatua.
  6. O le faitau e faʻafouina ai le tino... O le mea lilo o le tino ua matua a o faiʻai le faiʻai. Faitauina e atiaʻe, lea tolopo le matua.
  7. Tagata faʻaaogaina tusitusiga e fausia ai aitia... Latou te aumaia mai le tusitusiga a o faitau. Pau lava le mea o totoe o le faʻatinoina o le aitia i le faʻataʻitaʻiga.
  8. Atiina ae o se mausa... O le faitau masani o taimi e moe ai e fesoasoani lea e fausia ai se mausa. A piki e se tagata se tusi, ua iloa e le tino o le a vave ona sau le moe. E fesoasoani ia te oe e moe lelei ai ma sili atu le mataala i le taeao.
  9. O le faitau tusi e iai sona aafiaga lelei i le mafaufau loloto... E aoga le tomai ile matata eseese ole gaioiga. O le faitau e faʻaleleia atili ai le gaioi ma e faʻamalosia ai oe e faia au filifiliga poto.

Ou te faamoemoe o le a fesoasoani metotia oe aoao e faitau vave ma manatua mea na e faitauina. Feiloai mulimuli ane!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Taelega i Petesa, By Lillian Faifili, Penina Album (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com