Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le tele o le ulo e manaʻomia mo le soifua maloloina atinaʻe o le gloxinia?

Pin
Send
Share
Send

O lau windowsill ua teuteuina i se malo i fafo - gloxinia. Peitaʻi, i se taimi lata mai poʻo se taimi mulimuli ane, e fesili ai le tagata faʻatoʻaga e uiga i le toe totoina o se laʻau poʻo le suia o se ulo.

Aso nei o le a tatou auiliiliina auiliili: o le manaomia lapoa, lautele ma le maualuga o le ulo. Seʻi o tatou vaʻavaʻaia pe o le mea ma le lanu o le ulo e afaina ai le ola lelei o le laʻau ma le tele o fugalaʻau.

O le a matou faʻailoa atu foʻi le ituaiga eleele e manaʻomia ma faʻafefea ona togafitia le faʻamaʻi peʻa tuiina se laʻau.

Faʻamasani i le laʻau

Gloxinia (Latina Gloxinia) o se tuberous perennial, lea e tupu tele lava i totonu o ulo. Peitaʻi, e i ai foʻi ituaiga e talafeagai mo le totoina i fanua matala. Gloxinia o se mea moni i le teropika ma subtropics o Asia ma Amerika. Peitaʻi, o nei laʻau ma fugalaʻau pupula e ola matagofie i luga o faʻamalama i totonu o le taulaga.

Vaega o le aʻa faiga

E pei ona uma ona matou matauina, o le gloxinia o se laʻau o lona aʻa o loʻo fai ma sui o le tuber.

O le filifiliga o ituaiga e tele, o loʻo tuʻuina atu uma i faleoloa fugalaʻau faʻapitoa ma faleoloa i luga ole laiga.

O le gloxinia tuber e masani ona vaevaeina e tagata fai togalaau i vaega e 2: luga ma lalo. I luga o le pito i luga o foliga piʻo, o loʻo i ai fatugaʻo i foliga o tamaʻi tubercles. O le pito i lalo e molemole, laititi le faʻafesoʻotaʻi. Laʻau filament aʻa tupu i luga o le atoa laualuga o le tubes gloxinia, e aofia ai latalata i le fuata.

O le a le eleele e totoina?

O le autu tulaga iinei: looseness ma maualuga suavai throughput. E sili ona lelei le faʻaogaina o le paluga pe a fai o le 1 vaega o laufanua lauʻeleʻele, 1 le vaega o le peat deoxidized peat ma le 0.5 vaega o le vaitafe.

Taua! O peat masani ma le maualuga tikeri o le acidity e le manaʻomia e faʻaaogaina, a faʻapea a leai o le a tupu leaga le gloxinia ma e le faʻafiafia i fugalaʻau.

Aʻo leʻi totoina, e tatau ona faʻamamaina le palapala ma se vaivaiga vaivai o le potassium permanganate pe e te faʻamuina foʻi i le ogaumu, pe faʻasusu i le vai pupuna.

Nisi faʻamatalaga e uiga i le auala e filifilia ai le sili eleele lelei mo gloxinia mafai ona maua i lenei mea, ma oe mafai ona aʻoaʻo atili e uiga i le saʻo totoina ma tausiga iinei.

Faʻasusu auala i le fale

O le Gloxinia e taʻutaʻu tele ile "suavai". I totonu o se potu ma le ea matutu, o le a amata ona mago laulaʻau, ma o aoina faʻaputuputu e le fuga.

AUA le faʻasusu laʻau ole gloxinia! Ina ia foia va, e mafai ona e tuʻuina koneteina ma vai i autafa o latou e faʻatele ai le pasene o le ea susū. I le vaitau o le tuputupu aʻe, e manaʻomia tele le faʻasusu.

Aloʻese mai le mauaina o le vai i luga o laulaʻau ma i fafo. Liligiina le fugalaʻau e le fautuaina foi, o le isi faʻasusu e faia pe a maeʻa le pito i luga o le lalolagi.

I le masina o Aukuso, ina ua maeʻa le fugalaʻau, na latou usitaʻi i pulega e sili atu ona feololo. Ile vaitaimi ole faʻamamāina ole laʻau aʻo leʻi oʻo ile taumalulu, e faasolosolo lava ona tuʻu le faʻasusu.

Faasusu Gloxinia:

E mafai ona e aʻoaʻo atili ile faʻafefea ona faʻasūsū vai ma fafaga le gloxinia ile fale ii.

O le a le ituaiga ulo e manaʻomia mo se laʻau toʻafilemu?

Lapoa poʻo le lautele

O le ulo mo le totoina o le gloxinia tuber e faʻamoemoe i le tuber. O le ulo tatau ona 4-5 senitimita lautele lautele i le lautele.

Maualuga

O le maualuga o puipui o le ulo mo le totoina o le gloxinia e tatau ona avea ma mea e mafai ai ona tuʻu le 3-4 senitimita o le alavai, o le eleele ma le faʻapipiʻi, ina ia mafai ona ufitia atoa.

Faʻaaliga! Matau pu manaʻomia. E le taliaina le vai ua tu.

Pusa foliga

Gloxinia mafai ona tupu faʻalelei i totonu o se ipu o matua i soʻo se foliga, oe le tatau ona faʻapipiʻi tele taua i lenei.

Ina ia puipuia le maualalo laulaʻau mai le paʻi atu i le windowsill, e sili atu le totoina o le gloxinia i totonu o paʻu maualuluga.

Filifiliga o mea: kelei poʻo le palasitika

O ipu palasitika ma omea e lelei tele mo le totoina o le gloxinia. E tofu i latou ma a latou lava lelei ma le lelei, e faʻamoemoe uma lava i lau oe lava fiafia i ai.

Lanu

E le afaina le lanu ole ulo. O le filifiliga iinei e faʻamoemoe lava i lou manaʻo ma, ono mafai, i totonu o le potu. I le tulaga o fugalaʻau, e tasi lava le faʻatonuga: afai o le gloxinia ulo o loʻo i luga o se la windowsill, ona ave lea o le fiafia i moli malamalama e aloese ai mai le vevela tele o le lalolagi ma mu i luga o laulaʻau.

Le taua o le fua saʻo

E sili atu le aua le totoina tamaʻi tubers i lautele lautele koneteina. Lenei o le a taʻitaʻia ai le mea moni o le gloxinia o le a faʻateleina le aʻa ma laulaʻau tele, tolopo le fuga mo se taimi umi (mo nisi faʻamatalaga e uiga i le mafuaʻaga e le fuga ai gloxinia ma o le a le mea e fai, vaʻai iinei).

I totonu o se ulo ma le lautele o le 9 centimita, o le a lagona e le gloxinia, o le a i ai sina eleele ma o le a masani ona mago.

Talu ai ona o le le lava o le avanoa, o le laʻau ono amata amata mago ma faʻamaligiina ona laulaʻau.

Faʻafefea ona tuʻu se tuber?

Ina ua maeʻa le moe i le masina o Fepuari-Mati, ua amata ona ala aʻe i luga o le tuber, ua aliali mai la muamua. Afai na teu i lau ulo i le palapala, e tatau ona e ave i fafo ma aveʻese le eleele tuai, lulu faʻalelei le tuber.

Taua! E tatau ona faʻaleagaina uma faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona fausia i le taimi o le taumalulu i totonu o le ulo. Ina ia faia lenei, fufui le tuber i se fofo o le potassium permanganate poʻo se isi lava fungicide mo le tusa o le afa itula.

Oe mafai ona aoao atili e uiga i faʻamaʻi o le gloxinia ma pe faʻafefea ona togafitia i latou iinei, ma sili atu auiliiliga e uiga i faʻamaʻi o laulaau o se laʻau mafai ona maua i lenei mea.

Faʻapea foi, ia faʻatelevaveina le fausiaina o laʻau laiti luga, e mafai ona e togafitia le tuber ma se tali o se aʻa tuputupuʻa stimulator. O le tali ua saunia e tusa ai ma faʻatonuga a le kamupanī. O le tuber o loʻo tuʻuina i totonu o le eleele faʻavae ma le faʻanoanoaga i luga ma sausau ma se vaega o le lalolagi e le sili atu ma le 1 centimita. O se vaega alavai e faamalosia i lalo: chips chips, polystyrene pe faʻateleina le 'ele.

Faaiuga

O le mea lea, matou iloa ai pe faʻafefea ona filifili se "fale" mo se malo mai le subtropics - gloxinia. O le autu uiga iinei o le lautele o le ulo. Filifili se ulo e sili atu ma le 9 senitimita lona lautele, e oʻo lava i le tuber laʻititi. I se tulaga lautele, oe mafai ona taʻitaʻia e le tulafono ma filifili se koneteina 4-5 senitimita lautele atu nai lo le lautele o le tuber. Ma o le a lagona e le gloxinia le toʻafilemu, ma i le isi faafeagai tulaga o le a masani ona mago ma sasaʻa laulaʻau.

E le gata i lea, e tatau ona e tipiina soʻo mai se tamaʻi container (e mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga ile faʻasaʻoina o le gloxinia iinei). Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona faʻamalosia i le naunautai ma filifili se ipu ma se "faʻasoa". A i ai le avanoa avanoa, gloxinia o le a tupu aʻa aʻa ma lau lauusiusi lanumeamata. O le pito i lalo iinei o loʻo taoto i le mea moni e faapea mo se taimi umi o le a le faʻasaʻolotoina fugalaʻau ma faʻafiafiaina oe i le tele fugalaau.

E le afaina le mea ma le lanu ole ulo. Pau lava le fautuaga: ave le fiafia i moli malamalama e aloese ai mai le vevela tele o le laʻau pe a fai o loʻo tu i luga o se susulu faʻamalama.

Afai na e faia le filifiliga saʻo o le eleele ma le ulo, ma maitauina uma subtleties o le faʻagaioiga, ona vave gloxinia o le a faʻafiafiaina oe i muamua laʻau, ma ina ua mavae sina taimi ma matagofie tele fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Learn English Prepositions with Fun Vehicles. Educational Video for Kids by Brain Candy TV (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com