Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Gouda o le fanau mai o le sisi lauiloa i Netherlands

Pin
Send
Share
Send

Gouda o se taulaga o loʻo tu i Saute Holland i le va o le Utrecht ma Rotterdam. Mo le toʻatele, o lona igoa e faʻaosofia ai faʻatasiga ma sisi, ae ina ua maeʻa sina masani i le talaʻaga o le taulaga, ua manino mai ai o loʻo nanaina le tele o tala matagofie. O Gouda o le nofoaga fanau o le saienitisi taʻutaʻua o Erasmus o Rotterdam, o le na avea ma faailoga o Netherlands. E le gata i lea, oloa gaosia - o paipa ulaula ma ipu ua amanaʻia o se faʻailoga o Gouda. E le masalomia lava, o tausiniga felanulanuaʻi e aoga tele le asia, pe a faʻamalamalamaina se taulaga i Netherlands i le afe o moli ma e pei o se taulaga tele.

Faamatalaga lautele

O le taulaga i le itumalo o Saute Holland o loʻo tu i auvai o le vaitafe o Hollandsse-Ijssel ma Gauve. O le faitau aofaʻi o Gouda e tusa ma le 72 afe tagata. Nei o le taulaga o se lauiloa turisi nofoaga. O le fiafiaga o le tele o falesa, o le matagofie Town Hall amata mai i le 15th seneturi. Mo le tele o turisi, o le mafuaʻaga o le malaga i le taulaga o Gouda i Holland o le asiasi lea i le taulaga maketi, lea e mafai ai ona faʻatau le sili ona lauiloa sisi. E tusa ai ma tu ma aga masani ua leva, ua matala le maketi i Aso Tofi.

O se tamaʻi talafaʻasolopito

Gouda mauaina le tulaga o se taulaga i Netherlands i le 1272. O le nofoaga na faavaeina e le aiga o Van der Gaude. O le teritori i auvai o le Vaitafe o Gauve na filifilia mo le fausiaina o maota o tuaa. I le aluga o seneturi e lua, o eleele lolovaia, ma tele ai togavao na liua e avea ma laueleele laufanua. E leʻi umi, ae liliu le gutu o le vaitafe ma se uafu.

Peitaʻi, i le ogatotonu o le 14 ma le amataga o seneturi lona 15, na tupu ai le afi i totonu o le taulaga, ma faʻatamaʻia ai Gouda. O le mea na tupu na atili ai le leaga o le fouvalega o le fouvalega ma se faamaʻi pipisi, o le iʻuga na atili ai ona afaina le taulaga. O lona iʻuga, i le faʻaiuga o le seneturi lona 16, na paʻuʻu atoa le maota i le pala.

Modern Gouda o se masani Dutch taulaga ma le mauoa faʻasolopito. Ua taʻua saʻo o le sili uila vilivae ona o le tele numera o uili-uila uili uila uila. I se faʻaopopoga, Gouda ua taʻua o le ogatotonu o maualuga-tekonolosi falesuesue. O mea mulimuli na fausia i le taulaga tutotonu. Fale talavai o le 18-19 seneturi, faleʻoloa tuai, faleoloa o ata e maua ai se tofo tulaga ese i le nofoaga.

Vaaiga

I se faʻaopopoga i le sisi lauiloa, o le a maua e le 'au asiasi le tele o talaʻaga faʻasolopito ma le fausaga o le taulaga o Gouda.

Fale Taulaga

O le taulaga ma le taulaga tele o Gouda o le sili ona tosina i Netherlands, o le fale teuteuina i le Gothic style, e foliga mai o se malumalu. O le faaiuga e fausia na faia i le 1365, ae o le amataga o galuega na tuai ona o le leai o se tupe. Na amata le fausiaina ile 1448 ma tumau ile 11 tausaga. Seʻia oʻo i le senituri lona 17, na siʻomia le fale e se moat, ma na pau lava le auala e alu ai i totonu o le drawbridge.

I le aluga o seneturi-tuai talafaʻasolopito, o le Town Hall na faʻafouina ona toe fausiaina, maeʻa, faʻatagata o taʻitaʻi o Netherlands o loʻo faʻamau i le pito i luma.

Mea moni manaia! I le ogatotonu o le seneturi talu ai, na faʻatulaga ai se uati i le Town Hall, lea e faʻatautaia ai le faʻatinoga papeti i itula uma.

O aso nei, faʻaipoipoga ma faʻatinoga gaioiga faia i le taulaga fale. O totonu e teuteuina i le sitaili o le 17th-18th seneturi - e tele teuteuga, faʻatagata, atavali ma atatusi. Ae paga lea, o faitotoʻa o le City Hall e masani ona tapunia mo tagata tafafao maimoa, ae afai e te laki, e mafai ona e oʻo i le aso matala.

O le Fale Taulaga o loʻo tu i: Markt, 1 poʻo le Lotoa o le Maketi.

sikuea tutotonu

O le auala pito sili ona lelei e vaʻai ma iloa ai le malae tutotonu o Gouda i totonu o Holani, o le savali savali poʻo le faʻatau o se faʻafanua mai le Tourist Information Center o loʻo faʻamatala auiliili i ai le taulaga o Gouda i Netherlands. O le a taʻu atu ia te oe e le au faʻatonusili poto masani le tele o mea moni e uiga i le taulaga, faʻaali atu ia te oe ni lotoā natia, e te faigata ai ona oʻo i ai e aunoa ma le fesoasoani a se taʻiala.

E pei o le tele o taulaga, o le ogatotonu sikuea o Gouda i Holani o le maketi sikuea. O le pepa asiasi o le Town Hall. Ia mautinoa e te asiasi i le Weighing Chamber, i le mea o loʻo faia ai sisi e tagata gaosi sisi ma tagata faʻatau oloa. Ina ua maeʻa lena, o le aofaʻi o le obligatory totogi i le taulaga a le taulaga na faʻamautuina. O le fausiaina o le potu mamafa o loʻo avea ma se tasi o sili ona matagofie i Netherlands, na fausia i le 1668. O le pito i luma e teuteuina i maamora ma ofu mafanafana o tagata gaoi i totonu o le atunuʻu.

O le isi faʻatosinaina i Holani e fiafia iai o le Ekalesia a Sagato Ioane. O pupuni tioata a le falelotu e mautinoa lava o lona teuteuga. O le tele o latou na faia i le va o le 1555 ma le 1572. O faʻamalama tioata faʻamalama e lisiina e UNESCO ma o se World Heritage Site.

St. Catherine's Hospital e tu lata mai. Sa masani ona omai faʻailoga i fale e suʻe ai fale ma meaʻai. Talu mai le 1938, ua i ai se falemataaga i le falemaʻi fale.

E iai aʻoaʻoga keramika i le teritori o le Ekalesia a le tatou Tamaʻitaʻi.

Ekalesia a Sagato Ioane le Papatiso

O le tosina atu o le sili ona umi malumalu i Netherlands - 123 mita. O le ekalesia onapo nei na aliali mai i le 15th seneturi ina ua maeʻa se afi mataʻutia na faatamaia e le gata o le falesa, ae faapea foi le tele o le taulaga. O le malumalu na toe fausia i le 1485, ma o lenei fale na sili ona umi i le atunuʻu.

E taʻutaʻua le falesa i ona faʻamalama tioata tulaga ese, e foliga mai e le masani ai mo se lotu Porotesano. O nisi na fausia i le senituri lona 16. O le falelotu logo olo e 50 logo o eseʻese diameter.

Lelei e iloa! O loo faia pea sauniga i le lotu i aso malolo ma Aso Sa. E omai tagata o le nuʻu e faʻalogologo i le okeni.

Faʻamatalaga aoga:

  • le tuatusi: Achter de Kerk, 16, Gouda, Holland (150 mita mai le Maketi Lotoa);
  • faʻasologa: i le taumalulu - mai le 10-00 i le 16-00, i le taumafanafana - mai le 9-00 i le 17-30;
  • tau tiketi: tagata matutua - 7 EUR, tamaiti (mai le 13 i le 17 tausaga le matua) ma le tamaititi aʻoga - 3.50 EUR, mo tamaiti i lalo ole 13 tausaga le taliaina e leai se totogi.

Maketi sisi (talafeagai)

O se faʻafiafiaga, faʻafiafiaga faʻafiafiaga o le a aveina atu ai oe i le mamao o le Vaitau Tutotonu. O le faaaliga e faia i Aso Tofi uma mai le 10-00 i le 13-00 mai ia Aperila ia Aukuso. E fiaselau faifaatoaga ma faioloa na o mai i Gouda. O le sisi e faʻatau saʻo mai i taʻavale ma faʻatau e faia i le auala tuai.

Lelei e iloa! O le gaioiga e faia i luma o le fale o le Gouda Museum, o le mea lea, i le filifilia o se mea e te fiafia i ai, e mafai ona e asia le tosina ma iloa pe faʻafefea ona saunia le sisi, fuaina ma faʻatau atu i aso tuai.

I luga o le maketi, oe mafai ona tofoina ituaiga uma o sisi, faʻamasani ma tekinolosi o sauniuniga ma e oʻo foi ona auai i lenei faʻafiafiaga gaioiga.

Fale Mataaga i le Taulaga

O le ata o loʻo iai ata faʻasolo valiina mai le 17 i le 19 seneturi, faʻatagata, mea faʻalelotu, fatafaitaulaga. E mafai ona e asiasi ile fale talavai tuai ma tilotilo ile ofisa o nifo. O potu i lalo o le fale na faʻaosoina lagona le mautonu - potu faʻamamafa ma potu na teu ai tagata mamaʻi na iai maʻi o le mafaufau. I se faʻaopopoga, malo o le a aʻoaʻo tele e uiga i le faia o kelei paipa, sisi, pia ma keramika.

Faʻamatalaga aoga:

  • le tuatusi: Achter de Kerk, 14, Gouda, Holland (i tafatafa o le Ekalesia a Sagato Ioane le Papatiso);
  • faʻasologa: mai le Aso Lua e oʻo i le Aso Toʻonaʻi - mai le 10-00 i le 17-00, Aso Sa - mai le 11-00 i le 17-00, Aso Gafua - tapunia;
  • tau tiketi: tagata matutua - 10 EUR, tamaiti (mai le 5 i le 17 tausaga le matutua) - 4 EUR, mo tamaiti i lalo ole 5 tausaga le taliaina e leai se totogi.

Mills

E fa falegaosimea ua fausia i le taulaga. O le sili ona manaia o De Mallemolen (toefaʻaleleia ma le mauaina o turisi talu mai le 2010) ma De Roode Leeuw - lauiloa o le sili ona tele i Gouda.

De Roode Leeuw o le taunuuga o tagata faimalaga. O le falegaosi sa fausia i le amataga o le seneturi lona 18 ma sa faaaogaina mo lona faamoemoe faamoemoeina seia oo i le muamua afa o le seneturi lona 20. O se faipisinisi i le lotoifale na manaʻo e faʻatau le fale, peitaʻi, o le fono a le taulaga, manaʻo e faʻasaoina se iloga taua faʻasolopito i le taulaga, na ia avea le taumafaiga. O le fale na toe faʻaleleia e le pulega o le lotoifale.

Fale tuatusi: Vest, 65, Gouda, Holani. Oe mafai ona asiasi i le falegaosi i le Aso Tofi ma le Aso Toʻonaʻi, ae e fautuaina ia muaʻi feutanaʻi se asiasiga faʻaaogaina le 'upega tafaʻilagi aloaia. O tafaoga e faʻatautaia mo naʻo le toʻa 25 tagata, o le tau e 40 EUR. O loʻo iai se fale faʻamanatu e latalata ane, latou te faʻatau atu ai falaoamata, palu faʻafefiloi mo paluga eseese.

Nofoaga

O le autu autu o turisi e maitauina mai le afa lona lua o Aperila i le amataga o le tautoulu. Potu faletalimalo e tatau ona muai tusi muamua. O le faigata o loʻo taʻoto i le tamaʻi vaega o le taulaga, o filifiliga o nofoaga e te nofo ai e le sili atu e pei o nofoaga tetele. O le tele o faletalimalo e faʻamautuina i le faʻasolopito vaega o le taulaga, i totonu o vaʻaiga, poʻo nofoaga lata ane.

Lelei e iloa! Afai mo nisi mafuaʻaga sa le mafai ona tusi se potu i le Gouda Hotel, oe o le a maua e saili apitaga i tuaoi taulaga. Tuuina atu le masani nofoaafi sootaga, o le a leai ni faafitauli i le malaga i Gouda.

Ae mo le tulafono o tau, i le taumafanafana e tatau ona e totogia mai le 65 Euro mo se potu lua i se faletalimalo tolu-fetu ma mo le nofo i se fale mautotogi. O se potu tali tutusa i le faletalimalo 4-fetu tau mai 120 Euro.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaai paleni

O Gouda e iai ona faleʻaiga ma faleʻaiga ma meaʻai mo mea totino ma paketi uma. E i ai fale faʻapitoa faʻapitoa i Asia taumafa, Italia lisi, lea ofo seti 'aiga ma suamalie' aiga aoauli. E matua le mafai lava ona savali i talaatu o faleoloa matagofie.

E taua! A e asiasi i Gouda, aua neʻi misia le avanoa e faʻataʻitaʻi ai le Poch ekalesia i totonu o atunuʻu ma isi faʻatumuina, ma, ioe, faʻalogo totoa i sisi, lea e faʻatau atu i faleoloa uma.

Aai i se paketi cafe mo le lua o le a tau ai le averesi o le 20 i le 30 EUR. I totonu o se cafe ma se faleʻaiga ogatotonu, o siaki mo le lua o le a amata mai le 40 i le 60 EUR. Ma o a ipu e aoga le taumafai pe a e sau i Netherlands, faitau lenei tusitusiga.

Tagaʻi foʻi: Leiden o se taulaga o 'aʻai ma fale mataaga i Holani.

Faʻafefea ona e alu i Gouda mai Amsterdam

Gouda (Netherlands) o se tamaʻi taulaga, mo lenei mafuaʻaga e leai sana lava malae vaʻalele. O le auala sili ona talafeagai ma saoasaoa e alu ai iinei o le vaalele i Amsterdam.

Lelei e iloa! E i ai sili atu faigata, ae i le taimi lava e tasi auala faʻaali alofa - i vaʻalele ala Brussels, i nofoaafi ui Berlin, e pasi ala Riga. Le faigamalaga sili ona manaia o loʻo faʻatali mai mo e o loʻo taumafai e faimalaga ile afa o Europa i totonu o se taʻavale.

Peitai, tatou toe foi i le sili ona lelei auala. O vaalele faʻavaomalo i Amsterdam e taliaina e Schiphol Airport. I totonu o le atunuʻu, o loʻo i ai le lelei atinaʻe auala fesoʻotaʻiga i le va o nofoia uma, o lea o le a le faigata ai ona sau mai le fale faʻasolitulafono fale i le taulaga ma se sisi igoa.

O vaalele i le laumua o Holani mai Iukureini ma Lusia e le o se mea e masani ai, o faʻatau e faʻatau atu mo ni malaga tuʻusaʻo, ma e mafai foi ona e faia se auala e sili atu ona faigata ma se fesiitaiga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Mai le malaevaʻalele i Gouda

Ina ia i ai i se nofoaga faatali nofoaafi, oe le tau alu i fafo atu o le terminal terminal. O loʻo tu le tulaga i lalo ole eleele.

E leai se auala tuʻusaʻo i Gouda, muamua e te manaʻomia le alu i le nofoaafi i Utrecht poʻo le futuristic metropolis o Rotterdam. E tusa e tasi le itula le faigamalaga, e 13 EUR le tau. O nofoaafi a le Sprinter e tamomoe mai Utrecht ma Rotterdam i Gouda.

Manatu mea moni e uiga i le taulaga

  1. I le amataga o le seneturi lona 19, na lauiloa Gouda o se sili ona mativa taulaga i Netherlands, ma le upu "Gaudets" na fesoʻotaʻi ma le igoa tauvalaau - tagata aisi.
  2. E 355 maafaamanatu i totonu o le taulaga, lea na tuuina atu i ai le tulaga o le "atunuu". Nei o fale nofomau, falesa, pisinisi amata mai le 16-17 seneturi.
  3. O Tesema uma lava e faia ai se faʻaaliga malamalama mataʻina i luga o le malae Markt - Gouda i le feʻilafi o moligaʻo. I le taimi o le aso malolo, e tape moli eletise ma o le sikuea e na o moligaʻo e tutuina.
  4. O le tele-ola City Hall ua faʻatulagaina i se autu paka i Iapani.
  5. O le sisi o Gouda e toeititi atoa le 60% o gaosi sisi i totonu o Netherlands.
  6. O le taulaga lanu i luga o le vai Festival faia i Gouda i le faaiuga o Iuni i faaiuga o vaiaso.

Gouda o se taulaga o faʻafiafiaga mo tamaiti. Ole tele o fale mataaga e faʻatulaga ni tafaoga a tamaiti; o faleʻaiga ma faleʻaiga e ofoina ai se lisi mo tamaiti. Mo gaioiga i fafo, e mafai ona e asia le tele paka, le kalapu tapolo a le aiga poʻo le Monkey Town Leisure Center.

Vitio: savali i totonu o le taulaga o Gouda.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Gouda Cheese Market Traditional Dutch Market THE NETHERLANDS (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com