Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Manatu autu o Split taulaga i Croatia

Pin
Send
Share
Send

Vaeluaina (Croatia) - vaʻaiga, savali faʻamalie ma se faigamalaga i aso tuai. Mo lenei, sefulu o afe o turisi eo mai i le taulaga, na faavaeina i le 3 seneturi. O le vaeluaina o le talafaʻasolopito e matua faigata lava pei o ona auala ma olaola pei ona matagofie. Ia fuafua se savaliga ma vaʻai i nofoaga sili ona manaia, faitau la matou tala.

Maota o Diocletian

Faʻaofia i le lisi o mea taua sili ona taua i Split ma Croatia. I le faaiuga o le seneturi talu ai, o le 'upega tafaʻilagi na aofia ai i le lisi o aganuu measina a UNESCO ma ua aloaʻia o le sili ona puipuia maota fale fausiaina mai le vaitaimi o le Emepaea o Roma.

O le maota na fausia e le tupu o Diocletian, o le fale na nofoia le sili atu i le 3 hectares. Fausia galuega i le 305 TA Na faasolosolo lava, o le faitau aofai o le taulaga o Salona siitia latalata i le maota, Split tupu ma faamalosia latalata ia. O le nofoaga autu na suia - o le faleoloa o le emepasa na avea ma malumalu, potu potu na liua i fale teu oloa.

I le taimi nei, o vaega o totoe o le maota ua maeʻa faʻaleleia ma toe faʻaleleia, o loʻo i lalo o le puipuiga a le pulega a le atunuʻu. E tele faleʻaiga, faleʻaiga, faletalimalo, faleoloa e faʻamanatu ai mea i le teritori o le nofoaga e tosina i ai.

O se mea moni manaia mo tagata fiafia i le "Taʻaloga o nofoalii" faʻasologa - o se vaaiga ma tarako na pueina i lalo o le maota o le maota.

Faʻamatalaga aoga:

  • Oe mafai ona vaʻaia le tosina atu i le tuai vaega o Split i aso uma mai le 8-00 i le 00-00.
  • Savali faataamilo i le maota e leai se tau, e aoga le alu i lalo i potu 25 kn, ma ulufale i le falesa o le a tau 15 kn.

O le Maota o loʻo faʻamatalaina auiliili mai i lenei tusitusiga.

Aai tuai

O le Maota o Diocletian o le taulaga tuai o Split - o se tagata savali, o se maze o auala vaiti. E mafai ona e savali fua, vaʻai i fale tulaga ese mai anamua, toe malaga i tua i aso o aso anamua.

O auala sili ona faʻasaoina o:

  • Cargo poʻo Diocletianova - amata mai i matu i saute;
  • Decumanus poʻo Kreshimirova - amata mai sasaʻe i sisifo.

O le itu i matu o le maota sa faʻamoemoe mo fitafita ma auauna, aʻo le itu i saute sa nofoia e le taupulega ma lona aiga, ma fale faitele sa i ai.

Mea moni manaia! O le vaega tuai o le taulaga e teuteuina tele lava i le vaitau o le Renaissance ma le Gothic. O loʻo iai pea elemeni o le vaitafe a Roma o loʻo tu i le faitotoʻao le taulaga o Split.

Le mea e vaʻai i le vaega tuai o le taulaga:

  • Apamemea faitotoʻa tu i le itu i saute o le faitotoʻa.
  • Cryptoporticus o se faʻataʻitaʻiga e alu atu mai sisifo i sasaʻe.
  • Peristyle o se sikuea i totonu na faʻasaoina talu mai taimi o le Emepaea o Roma. E talimalo i le Split Summeratre arts arts festival i taumafanafana uma.
  • Falesa o St. Domnius.
  • O le Malumalu o Iupita o se fausiaina o le vaitaimi o le Emepaea o Roma, oe mafai ona vaʻaia le tosina atu mo 5 Kunas.
  • O le paka i le Dominicova Street o le pito laʻititi paka i le taulaga.
  • O le Papalic Palace o se fale teuteuina i le Gothic style; aso nei o loʻo tu ai le Fale Mataaga a le Aai.
  • O le Faitotoʻa Auro o le faitotoʻa i matu o le taulaga tuai.
  • Strossmayer Park, e te vaʻai ai i toega o le nofoaga o taupousa Benedictine.
  • O le faitotoʻa uʻamea o le faitotoʻa lea i le maota mai sisifo.
  • O le Faitotoʻa Siliva o le faitotoʻa lea i le 'aʻai tuai mai sasaʻe.

Winal Putal

Tusa lava pe le o oe o se fiafia i lenei meainu 'ava malosi, faʻaalu se taimi e asiasi ai i lenei faatosinaga i Split, Croatia. O le taamilosaga e taitaia e le e ona, talanoa e uiga i le gaioiga o le faia o uaina. Tagata asiasi e mafai ona asiasi i le tovine, tofoina uaina o tausaga eseese. Areto, sisi ma prosciutto e tufaina ma le vai inu.

E mafai ona e okaina se tafaoga i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le winery. I le fale gaosi e mafai ona e vaʻaia uma tulaga o le uaina gaosiga, ma a maeʻa se auiliiliga tala o le a valaʻaulia oe e te alu i lalo i le uaina potu.

Faʻamatalaga mo i latou e fia vaʻai i le laʻau:

  • O le tafaoga e mo vaega o 2 i le 18 tagata.
  • O auiliiliga uma e uiga i le mea na tupu e mafai ona faʻamalamalama saʻo i le e ana le falegaosimea i le tusiaina o se i-meli.
  • E tu le uaina i: Putaljska tuu, Split, Croatia.

Paka Marjan

O le paka i Croatia ua lilofia i talafatu, e tusa ai ma se tasi o latou, na faatonuina e le tupu le fausia o se tafaoga nofoaga luga o le mauga mo tagata o le taulaga. I lena taimi, sa sili atu ma le 10 afe o latou.

Mo sina taimi, na fiafia le Peresetene o Yugoslavia e malolo i le paka ma na ia fuafuaina foi se nofoaga iinei. I le ogatotonu o le seneturi talu ai, o lenei faailo i le taulaga o Split na faamamaluina - o le tele o laau na totoina i le paka, e masani lava o le Metitirani paina. Lenei aso o se sili ona fiafia i ai tafaoga nofoaga mo tagata o le taulaga.

E omai tagata iinei e le gata i faaiuga o vaiaso, ae faʻapea foi i afiafi o vaiaso. E ui lava i le mea moni o le paka o se fiafia i nofoaga malologa mo vaeluaina tagata, e le tele naua tagata iinei. E le o tagata femalagaaʻi uma e iloa e uiga i lenei paka, ae tatau ona mautinoa le aofia ai i le lisi o mataaga.

Features o le paka eria:

  • aʻe i le tumutumu o le mauga, e mafai ona e vaʻai atu i le 'aʻai atoa ma le sami;
  • e i ai tagata savavali ma uila auala i le paka;
  • e tele ekalesia tuai i le paka;
  • ia e mautinoa e te asiasi i le faleoloa i le lotoifale - e laʻititi, ae e mautinoa e fiafia iai tamaiti;
  • i le itu i saute o le paka eria e tele falemataaga.

Faʻamatalaga aoga:

  • Afai e faʻatapulaʻaina lou taimi ae manaʻo e te vaʻai i le paka, totogi se uila i le faitotoʻa.
  • E mafai ona e oʻo i le paka i le pasi # 12 (alu ese mai le Republic Square) pe savali, e tusa ma le 20 minute le auala.

Ivan Mestrovic Faletusi

I se tasi taimi i Croatia i le taulaga o Split, na faavaeina ai e Ivan Meštrovic, o se tagata vane faatagata lauiloa se fale mataaga, o lo o tu i totonu o se maota matagofie i le itu i saute o le Marjan Mountain.

O le faletalimalo, lea na mulimuli ane avea ma potu, na fausia i le va o le 1931 ma le 1939. O le poloketi o le fale na saunia e lē ana - Ivan Meštrovic lava ia.

O le sogasoga a le tama na faʻaalia lava i lona laitiiti, a o nofo i le tamaʻi nuʻu o Otavitsa ma na musuia e le tele o tala faʻasolopito, tala faʻafagogo ma tala o na nofoaga. Ona aʻoaʻoina lea ole tama e se tagata vaneina maʻa ma ulufale i le Art Academy.

O le lauiloa na aumaia le aliʻi i lana faʻaaliga muamua "Vienna Secession", ina ua maeʻa le manuia na siʻitia Mestrovic i Farani. O talaʻaga iloga na tutupu i le olaga o le vane ata na atagia mai i ana galuega.

Na toe foi Meštrovic i Croatia i le tele o tausaga mulimuli ane, na ia tuufaasolo atu ana galuega, faapea foi ma le manor ma le togalaau i le atunuu. O le potu sa tatalaina i le 1952, o iinei e mafai ona e vaʻai ai faʻatagata, faʻatagata, vaneina o laupapa, atavali, meaafale aoina. O le aoina aofia ai foi ma oe lava ata o le matai. O le potu faʻasalalau taimi e faia ai ni faʻaaliga le tumau.

Asiasi i le potu mafai ona maua i: Setaliste Ivana Mestrovica 46.

Tau tiketi:

  • pepa pasi matutua - 40 kn;
  • pepa ulufale a le aiga - 60 kn.

Tagata tafafao maimoa e mafai ona maimoaina lenei faaaliga i aso uma seʻi vagana le Aso Sa ma le Aso Gafua. Tatala:

  • mai le 02.05 i le 30.09 - mai le 9-00 i le 19-00;
  • mai le 01.10 i le 30.04 - mai le 9-00 i le 16-00.

Tusitusiga fesoʻotaʻi: O fea e malolo ai i Split - o matafaga o le taulaga ma ona siʻosiʻomaga.

Malu olo falelotu o St. Domnius

O le falesa tele, o le malumalu autu i le taulaga, lea e omai ai tagata Katoliko e tatalo, o se maota e aofia ai le falesa na fausia i luga o le nofoaga o le mausoleum ma le olo maualuga. Ua faaigoaina le malumalu i le paia o le taulaga. Sa galue Saint Dyuzhe o se epikopo i le taulaga anamua o Salone i Croatia. Na faʻasauāina ma fasiotia o ia ma lona aiga e ala i le poloaʻiga a le tupu.

O le vaega autu o le malumalu na fausia i le seneturi lona 3; o le malo malo. I le seneturi lona 13, o le pulelaa hexagonal i luga o koluma teuteuina i ata vaneina na maeʻa i totonu o le malumalu, i le 15th seneturi o totonu na faaopoopoina i ai se fata faitaulaga, i le 18th seneturi na maeʻa le aufaipese.

O le logo logo na fausia i le 1100. Seia oʻo i le amataga o le seneturi 20, o le foliga mai o le 'olo Roma e leʻi suia, ona toe fausiaina ai lea, o faʻatagata na teuteuina ai na lepeti. Afai e te alu i luga o le tumutumu o le 'olo logo, oe mafai ona vaʻai i le' aʻai ma faamemelo i ona manatu.

E taua! O le aʻeaʻe e faigata tele, o lea e le tatau ai ona e aveina tamaiti laiti, e sili atu foi le teʻena se malaga i tagata matutua e le lelei le soifua maloloina.

O le malumalu ua teuteuina i faitotoʻa laupapa na faia e se matai mai Croatia Andriy Buvin. O faitotoʻa e faʻaalia ai vaaiga mai le soifuaga o le Atua. I luga o le fogafale eleele, o loʻo iai se teutupe o loʻo iai ma toega o le Split's patron saint ma atavali, faʻailoga ma isi galuega o faatufugaga.

Faʻamatalaga aoga: o le malumalu ma le logo 'olo o tu i: Kraj Sv. Duje 5, Split, Croatia. Ole tau ole pasese faigata ole 25 Kunas, e faʻaaoga ai e mafai ona e asia le crypt ma le papatisoga, ile mea na iai le malumalu o Jupiter.

Faʻaaliga: afai e lava le taimi, asiasi i le tamaʻi nuʻu matagofie o le taulaga o Omis latalata i Split.

Faʻaletupe

O le vaʻaiga autu a Split e taʻua o Riva ma e 250 mita le umi. Nofoaga mafanafana ma niu ma nofoa. O le auala na toe fausia i le 2007. O se nofoaga e te fiafia tele i ai mo tagata o loʻo nonofo i le taulaga ma tagata tafafao maimoa. Eseese mea na tutupu o loʻo faia iinei - lotu ma taʻaloga; e mafai ona fai sau meaai mama ile faleʻaiga ma faleʻaiga.

O le Riva promenade o se tagata savali savali savali faʻatasi i papaʻe papaʻe, teuteuina i le oleanders ma isi laʻau. E mafai ona e vaʻaia i taimi uma vaʻa taula ma vaʻa luga o le Vaelua vai. O le auala e amata i le vaipuna i Piazza Franjo Tudjman ma faʻaiʻu i le fetaulaʻiga ala ma le Lazareta Quay.

O le olo o Klis

O le fausaga o le Middle Ages, na fausia i luga o le papa ma tu ai le sefulu minute tietiega mai le taulaga o Split i Croatia. Muamua, o se tamaʻi 'olo, ae na liliu e avea ma nofoaga o le tupu o Croatia. Ina ua mavae sina taimi, na avea le maota ma 'au malosi a le militeri.

O le talaʻaga o le 'olo' oloʻo sili atu i le lua afe tausaga. I lenei taimi, o le 'olo' puipuia le 'aʻai mai osofaʻiga a le fili, na toe fausiaina i le tele o taimi. Talu ai le tulaga faʻafanua o le 'olo, o le fale autu na puipuia tagata o Dalmatia.

Mea moni manaia! Mai se mea mamao, e pei lava e soʻosoʻo le 'olo ma le papa. E moni lenei mea, e leai ni laina faʻasaʻo i totonu o le fausaga, o fale taʻitasi o loʻo tusia faʻatasi i le laufanua ma, e pei o loʻo tuʻufaʻatasia ma ia.

Vaʻaia, o le 'olo e aofia ai vaega e lua. O le pito i lalo o loo i le itu i sisifo, e tuaoi ma le mauga Greben. O le pito i luga e maualuga atu, tu i sasaʻe, o iinei le Oprah Tower.

Mea moni manaia! O le pueina o le TV lauiloa "Taʻaloga o nofoalii" na faia i luga o le 'olo.

Ata: vaʻaia o Split (Croatia) - Potu vaelua

Faʻamatalaga aoga: oe mafai ona oʻo i le 'olo i le pasi numera 22, e alu ese mai le nofoaga o loʻo tu ai ma le National Theatre. Faʻapea foi pasi pasi 35 ma numera 36 mulimuli i le tosina mai.

Fale tatala itula: aso uma mai le 9-00 i le 17-00.

Fua sikuea

Faʻatasi ai ma mataaga o le taulaga o Split i Croatia, o le Fruit Square e iloga i le matagofie ma le mafanafana. Sa avea ma totonugalemu o se maketi tele. O fualaʻau na faʻatauina ii, o le mea lea na faʻaigoa ai le sikuea. O aso nei ua tele faleoloa tuai ma faleoloa e manatua ai mea. E tele vaʻaiga mataʻina iinei - o le Venetian Castello, faʻapea foʻi ma 'olo mai le amataga o le seneturi lona 15. Na fausia e puipuia le taulaga mai osofaiga. O le itu i matu o le sikuea e teuteuina i le maota o Baroque Milesi. I se faʻaopopoga, o se faʻatagata o Marko Marulic, o le tusisolo o Croatia, o le na nofo i le faʻaiuga o le 15th seneturi, ua faʻapipiʻi luga o le sikuea. I se faʻaopopoga i solo, o Marco o se loia, sa tautua o se faʻamasino.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Maafaamanatu ia Epikopo Grgur o Ninsky

O le faatagata foliga lapoʻa ma vaʻaia e pei o se anamua Eleni titan. Lenei galuega o faatufugaga faʻavasega le manatuaina o se patele na mafai ona faʻataunuʻu le faigata. Na ia mauaina le faʻatagaga e momoli ai lauga i lana lava gagana Kroati.

O le maafaamanatu e tele, o lona maualuga e 4 mita, faia i maa efuefu. Ua taʻua e tagata o le nuu le faatagata o se tamaitai pule atoa ma le pule o le vaega tuai o le Split.

Mea moni manaia! E i ai le talitonuga e tusa ma lea e mafai ona e paʻi i le vae agavale o le epikopo, faia se moomooga ma e mautinoa o le a taunuʻu.

O le tosina atu o loʻo tu i tafatafa o le maota o le tupu. I taimi o taua, na vaʻai ai e tagata o le aʻai faʻatagata ma lalafi saogalemu. Ina ua uma le taua, sa toe faafoi le faatagata i lona tulaga.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

O lenei ua e iloa le mea e vaʻai i le vaeluaina ma pe faʻafefea ona faʻatulaga se malaga i lenei tamaʻi taulaga ma mafanafana. O le taulaga o loʻo nana i tua atu o pa o anamua, mai le vaai a le manulele e foliga mai o loo laina i le paso o auala. Vaeluaina (Croatia) - vaʻaiga matagofie, paka mafanafana ma se lagona malu e faʻatali mai mo oe.

Vaelua faʻafanua ma faʻailo i Rusia. Ina ia vaʻai uma mea, kiliki i le faʻailoga i le tulimanu agavale agavale o le faʻafanua.

Le auala vaeluaina foliga ma le siosiomaga o le taulaga e lelei momoli e Vitio. Tulaga lelei!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Exploring the Islands of Brac u0026 Hvar, Croatia (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com