Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le Haworthia, o a ituaiga o iai ma faʻafefea ona foliga fugalaʻau i le ata? Vaega o le tuputupu aʻe ma le tausiga

Pin
Send
Share
Send

Aua le fefe e amata se haworthia i le fale. E ui lava o le fugalaʻau e fai lava si masani, e le faʻatusatusa i le tausiga.

Haworthia lagona lelei i totonu o tulaga i totonu. O le faʻaleagaina o se galuega faigata. O le fugalaʻau o le a le le amanaʻiaina i totonu o isi togalaau faʻafetai faʻafetai i ona teuteuina laʻau.

O le a e aʻoaʻo atili e faʻafefea ona fuga mai Haworthia, o a manaʻoga manaʻoga mo fugalaʻau, faʻapea foi ma foliga i le ata.

O le a lenei laau?

O Haworthia o se laʻau suamalie e ola na o ni nai senitimita le maualuga. I taimi o matutu, e amata ona mitiia e le laau le susu, lea e faaputuputu i ona au. Haworthia ua avea o se teuina fale. Aapa i le peduncle oo atu i le ivasefulu senitimita. Fugalaʻau o loʻo tu i luga ma maua ai le paʻepaʻe pe lanumeamata lanu. E toetoe lava a le mafai ona vaʻai pe faʻafefea ona fuga mai le laau i le fale, ona e tipi i le tautotogo. O le fanau mai o le fugalaau o Aferika i Saute. E ola i nofoaga matutu papaa, ma laʻau e lalafi i totonu o togavao ma laʻau.

Eseese

O ituaiga o Haworthia e vaevaeina i fugalaʻau ma e le o fugalaʻau.

Fuga fugalaʻau e aofia ai:

Penina

O laulaʻau o lenei ituaiga e laʻititi. Latou te ola aʻe i le fitu senitimita i le umi ma oʻo i le tolu i le lautele. E iai laʻau tuitui ile latou pito. E tetele lapopoʻa, ma e puʻupuʻu le faʻavae. E lanumeamata fugalaʻau.

Reinwardts

O le maualuga e tusa ma le sefululua senitimita. O lenei laʻau e tele ona laulaʻau ma e tutupu faʻasolosolo uma. Faʻatulagaina i se faʻataʻamilomilo faataamilo i le ogatotonu. O le umi o lea laupepa e fa i le lima senitimita, ma o le lautele e tusa ma le tasi ma le afa senitimita.

E tele faʻaputuga tuputupu ae faʻatagaina le fugalaʻau e lagona le mafanafana. Fugalaau limulima.

Valivali

O lenei ituaiga e leai se au. Pepa lau laulaʻau o le lanumeamata lanumeamata lanumeamata fai a mafiafia rosette. O le itu i fafo o le laulaʻau e faʻalelei, ma o le pito i lalo e ufiufiina i papaʻe papaʻe. Laʻau fugalaʻau fuga i le taimi o le fugalaau vaitaimi.

Fuafua

Laʻau foliga-foliga fausia se basal rosette. E i ai o latou lanu lanu meamata mauoa ma o latou luga e iila. I le taimi o fugalaʻau, e fugalaʻi fugalaʻau papaʻe i le u umi.

O afea ma e fia ona fuga?

E fuga mai Haworthia mai ia Aperila ia Iuni. Ae e masani ona tupu e amata ona fuga i le faaiuga o le tautotogo. O le fuga o lenei laau e le mafai ona taʻua o le aulelei.

Tusitusiga. E masani ona tipi ese le peduncle ina ia aua neʻi faʻamaʻimauina e le haworthia le malosi.

Faʻafefea ona tupu i le fale?

O fugalaʻau e le faʻapitoa faʻafiafiaina ma lo latou matagofie; o le laʻau lava ia e teuteuina. Muamua lava, e tupu se tui umi, ma ua leva ona aliali mai i luga ia inflorescences. Tele o taimi e laʻititi ma le taʻutaʻua.

Se ata

Ma o le auala lea e tilotilo ai fugalaʻau o lenei laʻau i le ata.





O tulaga talafeagai

Afai e te manaʻo e fuga mai haworthia, e tatau ona e faia uma tuutuuga mo lenei.

  1. Moli saʻo. E ui e mafai ona tupu le fugalaʻau e aunoa ma le malamalama, e manaʻomia lava ave o le la. Talu ai ona ola Haworthia i tau vevela, ua aʻoaʻoina ia faʻafetaui le la e ala i le lafi i le paolo poʻo ni vaega paolo. Peitai, a aunoa ma le le atoa o le susulu o le la, o le a mate le laʻau. Haworthia e lauiloa i nei aso ma e sili ona taua mo le maualalo tausiga.
  2. Vaai totoʻa i le ea vevela i totonu o le potu o loʻo tu ai le fugalaʻau. Fesuiaiga i le va o ao ma faitauga po e mafai ona le lelei aʻafia ai le tuputupu aʻe.

    Taua! I le tautotogo, taofi le vevela i le va o le luasefulu ma le tolusefulu tikeri. I le vaitau malulu, o le vevela e tatau ona tusa ma le sefuluvalu tikeri. Susu e tatau ona feololo.

  3. A oʻo i fertilizers, e leai se mea e popole ai ona e le manaʻomia e le laʻau latou. Seʻi vagana o le lafoa o le haworthia, e tatau ona faʻaosofia le aʻa o le fugalaʻau. Faʻasusu faʻatasi ile tausaga ile faʻaaogaina o le fetilaisa. Aua le faʻaogaina se fofo faʻapitoa - e afaina ai le laʻau. Fafagaina i laʻititi aofaʻi o le a i ai se lelei aafiaga i luga o le tuputupu ae ma fuga o haworthia.
  4. O le eleele e tatau ona aofia ai sod ma laulaau. O le filifiliga saʻo o le eleele o le ai ai sona aoga lelei i le atinaʻeina o fugalaʻau. E mafai ona e faʻatauina le eleele ua saunia mo suamalie pe fai e oe lava.

Mai le vitio o le a e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona tausi le haworthia i le fale:

E mafai ona e faitau atili e uiga ile tausiga o Hawortia ii.

Vai foliga

  • Afai e te manaʻo i le haworthia e fuga, pipiʻi i le sili ona lelei faʻasusuina pulega.
  • I le tau mafanafana, tatau ona feololo le faʻasūsū, ma faʻalelei vai e tatau ona faʻaaogaina.
  • I le tau malulu, e talafeagai le vai timu ma le suamalie, ona e laʻititi ifo le kaliona.
  • Faʻafeinu faʻalelei - ia le sili atu i le lua i le faʻatolu taimi i le vaiaso.

Toe gaosia

Haworthia toe gaosia i ni auala eseese se tolu.

  1. Tamaiti. Tamaiti ua mauaa ua vavaeʻese i le taimi o tanuina ma totoina i totonu o se eseʻese koneteina ma a susu substrate.
  2. Ua faʻasalalau foʻi Hawortia ma laulaau. Muamua, e vavaeʻeseina pe gausia ma le faʻaeteete ma tuʻuina atu i ni nai aso e faʻagogo ai. Ona totoina ai lea i latou i se faʻasusu susu. O laulaʻau o le a aʻa mo le tusa o le masina ma i lenei vaitaimi e le tatau ona faʻasusuina le laʻau.
  3. O le auala sili ona faigata o le faʻalautelega fatu ma e tele lava ina fiafia i ai le aufaifaʻatoʻaga. O le toe gaosia e faia i le tautotogo ma tuʻufaʻatasia ma se taotoga. Aua le faia se greenhouse mo le laau, a leai o le a mate.

Oe mafai ona faitau atili e uiga i le toe gaosia o Haworthia ma e uiga i lona fesuiaʻiga i lenei tusitusiga.

Faʻaliliuga

O laau matutua e fautuaina e toe toto tasi i le lua tausaga, ma e faia lea ile spring. Tamaiti manu e manaʻomia le tuiina i tausaga uma. A faʻalauteleina aa, e tatau ona faʻalauteleina le ulo. O aʻa o Haworthia o loʻo i luga, o lea e manaʻomia ai se lautele ma maualalo le ulo.

Fautuaga. E sili atu ona lelei le ola o le laʻau pe a fai o le tamaititi e taofiofi le aʻa. Ma o le a le galue se ulo tele iinei. Aua le faʻalolotoina aʻa i le taimi o le totoina.

A le faʻavaivai

Haworthia o se laau e le fuga soo na o ia, aemaise i le fale. Afai e lagona e se laʻau suamalie se natura faʻanatura lata ane ia te ia, pe latalata i ai, o le avanoa e tupu ai le haworthia o le a faʻateleina tele. E taua le mulimuli i tulafono mo le faʻainuina o se fugalaʻau.

Faaiuga

O lona iʻuga, e mafai ona tatou fai atu o Haworthia o se faʻapitoa laau e le manaʻomia le vaʻavaʻaia o ia lava. Tausia mo ia e faigofie lava, e aoga le mulimuli ai na o ni nai tulafono. Haworthia e ofi i totonu o totonu ma e mautinoa e le se i isi fale teu fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: A Haworthia Collection 2018 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com