Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O se auala e le masani ai o le faʻasalalauina o rosa o le auala burrito. Mea lelei ma mea leaga, o lea laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga ma ni faʻafitauli e ono aliae mai

Pin
Send
Share
Send

O le toe gaosia o rosa e tusa ai ma le metotia a le burrito o se auala e faʻalauteleina ai laʻau (tipiina), lea e maua ai aʻa i luga o 'oti e ala i le afifiina i totonu o le nusipepa susu. O le igoa o le metotia e sau mai le Mekisiko upu mo se ipu foliga tutusa ma shawarma.

E aofia ai se keke mafolafola, lea e afifi ai isi faʻatumuina. O le matafaioi a lea "keke" e faia e se nusipepa susu, ma o le "faʻatumuina" o tipi o rosa e tatau ai ona mauaa. I totonu o le fusi, o tulaga lelei na faia mo le fausiaina o kalama i luga ia latou. O se paʻepaʻe tuputupu aʻe o sela faapitoa i luga o le pito o le tipi. E faʻatusatusa i sela sela a tagata, talu ai e mafai ona fausia mai ni mea mai ia latou i le lumanaʻi. I le tulaga o tipi, o aʻa e tutupu aʻe mai le kalama i le aluga o taimi.

Lelei o se le masani ai metotia o tipi

  • Faʻatusatusa i isi metotia, o le pasene o aʻa tuputupu aʻe i tipiina e matua maualuga lava. Faigata ona aʻa 'eseʻese e sili atu faigofie ona faʻasalalauina faʻaaogaina lenei metotia.
  • Le agavaʻa e faʻatonutonu ai le vaʻaia o mata. Lenei o se lapoʻa faʻaopoopo faʻatusatusa i le metotia pe a tipiina vave totoina i le eleele. Lenei o loʻo iai le avanoa e siaki ai pe faʻafefea ona tupuʻa aʻa, ma tiaʻi ese tipi ua leaga ile taimi.
  • I soʻo se taimi, e mafai ona e faʻalavelaveina ma fausia ni tulaga sili ona lelei, o lona uiga, fetuʻunaʻi le susū, faʻapipiʻi le tipi, fausia se sili lelei vevela pulega mo latou.
  • Lenei metotia mafai ai ona totoina rosa fatu i le ogatotonu o le taumalulu.

Le lelei

O le autu culling o tipiina tupu tonu i le taimi o lo latou totoina i le eleele... E tupu lenei mea mo le mafuaʻaga na latou le masani ai i le eleele. O le mea lea, uma poʻo le tele o tipi e mafai ona faʻasaʻoloto aʻa, ae naʻo se vaega o le aʻa aʻa ina ua maeʻa totoina i le eleele.

O afea e tatau ai ona e filifilia lenei metotia, ae o afea e leai?

O le luʻi autu o le filifilia o le totoina saʻo mea. O le mea lea, i le taumafanafana o lenei metotia e le faʻaaogaina, talu ai o tipi o rosa e leʻi matua, o loʻo iai latou paʻu manifinifi, latou te le tatali le umi nofo i se susu nusipepa ma o le a pala.

Matagofie tele e le mafai ona faʻaaogaina rosa Dutch umi uumi e fai ma mea toto... O le mea lea, aua le faʻanatinati e tipi le teufugalaʻau na tuʻuina atu i tipi. O nei rosa e le fetaui ma le tatou tau. Tusa lava pe latou laki ma latou faʻasaʻoloto aʻa, latou te le mauaʻa i le eleele. Mo nisi faʻamatalaga pe mafai ona aʻa se meaalofa poʻo se rose ua faʻatau, ma faʻafefea ona fai lenei mea, saili i seisi lomiga.

O lenei metotia e talafeagai mo le faʻasalalauina o rosa mai lau togalaʻau, pe mafai ona e fesili mo tipi mai togalaʻau e te iloa. O lona uiga, o ituaiga e fetuʻunaʻi i le tatou tau ma faʻapalepale i le taumalulu lelei e talafeagai mo le faʻatupuina o burritos i se le masani ai.

Talosaga i taimi eseese o le tausaga

Oti i le tautoulu:

  • A maeʻa ona teuina rosa i le tautoulu, e tele tipi e le tatau ona tiaʻi ese, e mafai ona faigofie ona liua i ni vao fou e faʻaaogaina ai lenei metotia.
  • O le vaitau o le tautoulu o le sili ona lelei o le tipiina o le sili ona lelei, talu ai ua latou matutua, latou maua le mafiafia paʻu.
  • E i ai se lelei lelei taimi, talu ai e ala i le tautotogo o le a tipi atonu o le aʻa. I le gasologa o le taumafanafana, o le a latou aʻafia atoatoa, o lea o le a latou onosaia lelei taumalulu, pe a fai latou te puipuia lelei mai le malulu.
  • Afai e te faʻaogaina lenei metotia i tipi tipi i le amataga o le tautoulu, atonu e manaʻomia le totoina i totonu o ulo, aua na latou faʻasaʻoloto aʻa, ae o le totoina i le eleele tatala na vave tele.
  • A manaʻomia, e le mafai ona faʻavaeina i le taimi nei ni tipi o le tautoulu, ae teu i totonu o le pusaaisa, afifi i le pepa matutu ma le taga palasitika ma pu. Afai e tele tipi, latou te tuʻuina i totonu o se atigipusa atigipusa ma teu i luga o le poletito poʻo totonu o le potu malolo, pe a latou le faʻamalo i le taumalulu (faitau pe faʻafefea ona tausia maloloina tipiina i le taimi atoa o le taumalulu iinei).

Na matou tusia e uiga i foliga iloga o tipiina ma le mauaa o rosa i le tautoulu i seisi tusitusiga.

I le taumalulu:

  • O ituaiga tuai o rosa, e fuga mai i le taumafanafana atoa ma le afa muamua o le tautoulu, e teuteuina e nisi fai togalaau i le faaiuga o Novema, poʻo le amataga foi o le taumalulu. Nei tipi mafai ona faʻaaogaina mo burrito fanafānauga.
  • E moni lenei mea mo itulagi e mafanafana ai taumalulu ma e leai se kiona i le amataga o Tesema, poʻo le masina atoa o le taumalulu.
  • E oʻo atu i le tautotogo, o le tipi e tatau ona aʻa lelei.
  • E i ai le lamatiaga itiiti o le a latou faʻasaʻa aʻa matua tele o le a latou tatau ai ona totoina i totonu o ulo i le fale ma totoina i le eleele i le tautotogo. E mafai ona faʻatali seʻi o le taumalulu seʻia oʻo i le taimi e totogo ai mea, peʻa totō i le eleele matala i se nofoaga tumau.

Faʻafefea ona faia tipi o rosa i le taumalulu, faʻapea foi ma le aʻaina o se fugalaʻau i totonu o se potu ma totoina i le eleele, o loʻo faʻamatalaina auiliili iinei.

I le tautotogo:

  • E naʻo fualaʻau tuai ua pula e avea ma tipi.
  • A maeʻa ona faʻamatuʻu aʻa, ona totō loa lea i le palapala, e leai se aoga e toto ai i totonu o ulo i totonu o le fale.

Faalogo! O tipi na soʻosoʻo atonu e iai ni faʻailoga lilo o faʻamaʻi ma mea ua faʻaleagaina. O le mea lea, o le pasene o culling e masani ona maualuga atu nai lo le taimi o le tautoulu faʻasalalau e lenei metotia.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

  • Saunia o faamaumauga... E manaʻomia se maamaʻai, poʻo se naifi. Oe o le a manaʻomia foi nusipepa ma palasitika ato.
  • Tipiina tipi... O le umi o tipi e tatau ona tusa ma le 20 cm, ma le mafiafia e tatau ona 4-5 mm, o lona uiga, tusa ma le tele o se penitala. E tatau ona tolu faʻamoe a latou fuga. Ua vavae ese i latou mai le ogatotonu vaega o le pu. Ia mautinoa e asiasia tipi ina ia latou maua e tusa lava paʻu e aunoa ma le afaina. A iai ni pala, ila, e le talafeagai mo le toe gaosia. O petioles ma laulaʻau uma e aveʻese mai tipi tipi.

    O le mafiafia o tipi tipi e taua tele, oe le mafai ona manifinifi pe puʻupuʻu nai lo le tele atagia mai lapoa. Latou tatau ona taofiofia lava mea aoga mo le mauaa, a leai o le a latou na o le mago.

  • Faʻagasologa o tipi... Afai o nei o ni lala o le tautoulu, ma na latou teuina mo sina taimi i totonu o le pusaaisa poʻo luga o le poletito, oe manaʻomia le faʻafouina o le tipi i se naifi maai.

    I totonu o le ipu mafolafola ma le faʻamamaina vai i le vevela o le potu, o le sauniuniga ua faʻalumaina e faʻaosofia ai aʻa fausiaina i le metotia faʻasino i luga o le afifi. O 'au tipi e faʻatofuina i le lona tolu o le umi ma teuina mo 6 itula. Afai e le mafai ona faʻatau se vailaʻau lea, e mafai ona suia i le sua aloe e faʻasusu i le vai i le 1: 9 ratio, poʻo le meli (o le sipuni ti ile 0.5 l o vai).

    A maeʻa lena, togafitia tipi ma sauniuniga fungicidal e tuʻuʻese ai le avanoa o fuga faʻavae.

  • Nusipepa ma ato ato... Tipi e ave i 4-7 fasi ma afifi i nusipepa gaugau i le tele o faaputuga. E tatau ona afifi atoa, e le tatau ona vaʻaia pito. Ona tatau loa lea ona faʻasusu le nusipepa i le vai ina ia susū, ae le paʻu uma. O le tele o le vai e tatau ona faʻaalu ese mai le nusipepa. A maeʻa lena, o le afifi e afifi i totonu o se ato palasitika. A le maua ni nusipepa, e mafai ona sui sui solo pepa.
  • Faatali ma siaki le iʻuga... O fusi ma tipi e teuina i se nofoaga malulu, lea o le ea vevela o + 14-18 °. O lenei vevela pulega e sili ona alofagia mo kalama fausiaina. Afai e vevela le fale, e sili atu le teu o afifi i se isi mea.

    E tatau ona siaki faʻatasi i le vaiaso. O le nusipepa e tatala ma le faʻaeteete ma vaʻai tipi. Afai e amata ona fausia se pala poʻo se pala, tiaʻi le afifi atoa. Afai e tatau ai, e tatau ona faʻasūsū le nusipepa; e le tatau ona faʻatagaina e mago atoa. E tatau ona togafitia i se fungicide taʻilua vaiaso.

    Callus aliali mai i le 2-4 vaiaso. O le a vave ona vaʻaia, e foliga mai o lopa i luga o le 'otiʻoti, mai ai aʻa o le a fausia ai.

  • Toto totoina tipiina... A maeʻa le foliga mai o se callus atoa ma aʻa muamua, o tipi e totoina taʻitasi i totonu o tamaʻi ulo poʻo fagu. E sili le faʻatau o se faʻapitoa eleele, lea e faʻamoemoe mo rosa.

    Taua! E manaʻomia le totoina o le tipiina ina ia oʻo i luga fatugaʻo luga luga o le laualuga o le eleele, ma le isi o loʻo i le eleele.

    O le fagu poʻo le ulo e tatau ona teu i totonu o se ato, fausia ai le aʻafiaga o le vai taʻele. O le vevela i totonu o le potu e tatau ona sili atu + 23 ° mo tipi e mauaʻa. O le afifi ma laulaʻau tipi e tatau ona matala masani, faʻafefeteina sina, faʻasusu ma faʻasūsū. E le mafai ona e liua le eleele i le palapala e leʻo faʻamago, ae o le mago atoa mai le eleele o le a taitai atu ai i le oti o le tipiina. A o tupu le tipi, o le afifi e matala laitiiti.

  • Rooting fualaʻau... Totoina mauaa i totonu o ulo o loʻo totoina i le eleele tatala i le faaiuga o le tautotogo, pe a o le po malulu e faʻamaonia e muta. Tusitusiga. Afai o le tautotogo vaʻavaʻa na faʻalauteleina e le auala burrito, ona maeʻa ai lea o aʻa, ona mafai loa lea ona totō i fanua matala ma ufiufi i se ata, faʻatulagaina se tamai fale vevela.

    O le nofoaga e tatau ona susulu ma malupuipuia mai le matagi, e tusa lava, ina ia le lolovaia vai vai totō. E mafai ona e tuʻuina ni faʻalaʻila toto i mea e toto ai. A o le i totoina, o au o laʻau toto e tipi, ma tuʻu ai 3-4 buds. A maeʻa ona toto, e tatau ona faʻasūsū fualaʻau ma faʻasusuina i le otaota. E fautuaina foi le faʻapaʻuina i latou mai le vevela o le la. A maeʻa fesuiaiga i le eleele, o le tuputupu ae o fatu o le a amata i le 10-15 aso.

  • Faʻalauteleina le tausiga o se laʻau talavou... A maeʻa le tuputupu aʻe o laʻau talavou ile 12-15 cm, e mafai ona fafagaina i se faʻalaʻau faʻapitoa mo rosa ma le alualu i luma ma i le metotia faʻasino i luga o le afifi. I le tausaga muamua, o vao talavou e tatau ona mauaʻa, o lea e le tatau ai ona faʻatagaina ona fuga, o lenei o le a tele se malosi e maua mai le laʻau. A oso mai fuga, e tatau ona vavae ese loa. I le tautoulu, oe manaʻomia le sauniaina talavou rosa laʻau ma se faʻatuatuaina malutaga mo le taumalulu.

Faafitauli ono ma faigata

  • Callus ua fausia, ae o le gaioiga taofi, o le tipi oti - o le mafuaʻaga taoto i matua maualalo o le vevela.
  • Tago e mago pe mago - O le vevela o le potu ua maualuga tele.
  • O tipi ua pala - o le nusipepa ua matua tele lava susu, o le vevela ma le susu i totonu o le potu e maualuga.
  • Fungal poʻo siama siama o tipi - leai togafitiga fungicide na faia.
  • O fua na totoina i le eleele ua pala ma ua feoti - o le eleele ua tele tele, le talafeagai mo rosa, lea e puipuia ai le ea mai le oʻo i aʻa.

Suiga

  • Faʻamaʻaina aʻa i tipi o rosa i le tuʻuina i totonu o le vai. Callus e fausia pe a maeʻa le 15-20 aso o lo latou tumau ai pea i le vai, lea e suia i le 2 aso uma mo vai mama.
  • Toe gaosia i le faʻapapaina - o se lala o le rosa, e latalata i le eleele, o loʻo faapipiina, tipiina ma tanu. I le tausaga a sau, ua atiaʻe ai lana ia aʻa.
  • Toe gaosia i pateta - tipi tipi e mau i totonu pateta ma faʻaopopo dropwise. Ole mea lea e avatua ia i latou mea lelei ma susu seʻia aliali mai le aʻa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: StarKists 50th Anniversary in American Samoa dance practice (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com