Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

"Potu o potu" - Kalanchoe Kalandiva: ituaiga ma le tausiga o le laʻau i le fale

Pin
Send
Share
Send

Kalanchoe Kalandiva o se laʻau lauiloa e talafeagai mo le olaina o le fale. Eseesega i le le faʻaaloalo e uiga i le tausiga, aulelei foliga vaaia ma le puʻupuʻu tele. Ma o ana aoga aoga faʻatagaina ia avea ma manaʻoga i le togafitiga o malulu ma rhinitis.

I le tusitusiga, o le a tatou iloiloina ai foliga vaaia o lenei laʻau (e taʻua foi o le Kalanchoe Blossfeld) ma ona ituaiga - Mini ma Mix, o le a matou avatua fautuaga i le tausiga o aiga.

Faʻamatalaga botani ma talafaʻasolopito o amataga

O lenei ituaiga o laʻau mananaia na fanau mai i se tagata fai lafumanu Suetena. Na ia mauaina o fugalaʻau o se lanu viole e le masani ai na fausia i luga o le Blossfeld. Latou te le gata i le eseesega i a latou uluaʻi papala, ae faʻapena foʻi io latou foliga. O lenei laʻau na faʻaigoa ia Kalanchoe Kalandiva.

Kalanchoe Kalandiva o se puʻupuʻu a le aiga o Tolstyankov. E mafai e le togavao ona tupu e oʻo i le 40 cm. Fugalaʻau i totonu e paʻu ile vaega o laʻau suamalie... E i ai lona mafiafia, le lavalava ma le tino pogai. O laulaʻau e lapotopoto ma ovoid. Latou e iloga i puʻupuʻu tipi ma se faʻafeagai faʻatulagaina.

O le ipu lau e lanu lanumeamata lanumeamata, e lapoʻai nifo. O le umi o le laupepa ipu e averesi, 50 mm, ma le lautele o 30 cm.

O le fuga o le teuteuga aganuʻu e ofoofogia. Tumau mo le ono masina. Fuga e faʻatu i luga, faʻalua. O le averesi averesi e le sili atu i le 1 cm I le pito i luga, o fugalaau e aoina i racemose inflorescences. O le amanaʻia o uiga eseese o le corolla e eseʻese i le lanu, o ia paolo e iloga:

  • lanu samasama;
  • lanu mumu;
  • lilac;
  • Lanu moli;
  • lanu paʻepaʻe.

O lenei laʻau e iai igoa tutusa: Blossfeld's Kalanchoe (Kalanchoe Flowerfeldiana). Na matou tusia e uiga i le ofoofogia samasama Kalanchoe i lenei tusitusiga, ma faitau e uiga i ituaiga fugalaau pei o fulufulu, mumu, paʻepaʻe, piniki ii.

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga

Le isi, oe mafai ona faʻamasani ia te oe lava i le ituaiga o le laʻau ma vaʻai a latou ata.

Iti

Lenei o le ituaiga o Blossfeld's Kalanchoe. Mini o lona uiga o se puʻupuʻu laʻau, talu ai o lona maualuga e le sili atu i le 15 cm... O lanu sili ona taatele e totoe: pea, lanu viole ma le mumu.

Palu

Kalanchoe Mix o se laʻau suamalie na maua mai i le faʻaaogaina o Kalanchoe Kalandiva Mini. Lenei lona hybrid fomu. Aferika, Amerika i Saute ma Asia ua taʻua o le atunuʻu. Faʻafetai i galuega faʻafofoa, o le iloga foliga o le tina aganuu na fafagaina. O le eseʻese taua o le umi ole fugalaʻau faaletausaga. O le sili ona taatele o inflorescences piniki ma papaʻe.

Faʻaliliu pe a maeʻa le faʻatau

Kalanchoe totoina gaioiga e tatau ona faia i le taimi lava e maeʻa ai le faʻatau... Ina ia faia lenei mea, tausisi i fautuaga nei:

  1. Faʻasu tele le laʻau, faʻatali ile 10-15 minute ma aveʻese le fugalaʻau mai le koneteina faʻatasi ai ma le eleele elei i luga o aʻa.
  2. Tuʻu i totonu o se koneteina fou i luga o le alualu sausau faʻafouina i le palu lelei palu palalolagi. Faʻaputuga mafiafia 3-5 cm. Faʻaopopo palapala i autafa, puʻupuʻuina teisi.
  3. Faasusu faʻasolosolo le laʻau ma faʻatulaga i se paolo malulu mo le 3-4 aso. A maeʻa lena, toe faʻafoʻi i lona tulaga sa i ai.
  4. Faʻapipiʻi le pito i luga i maamaʻa poʻo tamai chips. Lenei o le a mailei susu ma puipuia foi le eleele mai suia.

Moli ma le nofoaga

Kalanchoe Kalandiva o se teufale fale e i ai se uiga lelei agaʻi i le malamalama. Ma e tatau ona e totoina i luga o saute faʻamalama. Ae naʻo le susulu o le la e le taliaina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻapaʻiaina le pito i luga o le vaega o le aganuʻu tumau mai le aoauli o le la. E mafai foi ona e tupu Kalanchoe i luga o faʻamalama o le itu i sasaʻe poʻo le itu i sisifo.

Eleele manaʻoga

Mo le galueaina o lenei ituaiga o Kalanchoe e tatau ona filifili se substrate mo cacti ma succulents... O le tagata lava ia saunia substrate e manatu le sili atu le aoga. Ina ia faia lenei, faʻafefiloi vaega nei i tutusa tutusa:

  • peat;
  • fanua faʻapala;
  • oneone feololo.

Faʻafefea ona popole?

Faasusu

Kalanchoe Kalandiva o se fugalaʻau lea, ona o ona vaʻaia uiga, mafai ona faʻaputuina le susu i laʻau. Mo lenei mafuaʻaga, o le Kalanchoe faʻapalepale faʻamalosia le lāmala faigofie ma aunoa ma ni faʻaiuga, a o tausia lona teuteuga foliga.

Ae o fagaloa ma palapala eleele vai e i ai se leaga aafiaga i luga o le laau. O le faʻasusu e faʻataunuʻuina pe a faʻamamago le omea koma... I le taumalulu, susu e tatau ona seasea - 2 taimi i le masina. Mo faʻasusu faʻaaogaina naʻo vai lava e mau.

Laʻei pito i luga

Kalanchoe Kalandiva i nisi taimi e manaʻomia ni faʻaopoopoga faʻateleina. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga fualaʻau mo cacti ma suamalie faʻatoʻaga. Faʻamamaina le fetilaisa i se inumaga e 2 taimi laititi ifo nai lo le faʻailoaina mai i faʻatonuga. Faʻaoga ofu i luga, tuʻufaʻatasia ma faʻasusu.

Teuteuina

I taimi e tatau ai ma tatau ona teuteuina, oe mafai ona faʻaleleia le totoina tupu ma faʻafualoa fugalaʻau. O le teuteuina o le tumau e tupu i se tulaga matua tele, ma aveʻese ia fugalaʻau laʻititi i le mea e mafai ai... A maeʻa ona teuteuina, e mafai ona faʻaaogaina uma atinaʻe ma lala lala mo aʻa mulimuli ane.

I le tau mafanafana, e fautuaina e pinch le apical vaega e fausia ai lateral laulaʻau ma puipuia le faʻaloaloa.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

Faatasi ai ma le le lelei o le tausia o le Kalanchoe, faʻamaʻi mafai ona afaina ai:

  • O le tele o le susu i le taimi o le faʻasusu e tau atu i le atinaʻeina o le pala. Ma le le lava le susu faʻatupuina lanu enaena i luga o laulaʻau. Afai ua amata ona paʻu ese laʻau, o lona uiga la o se faʻailoga o le viral poʻo siama faʻamaʻi.
  • O le leai o se malamalama fesoasoani i le samasama ma le paʻu o Kalanchoe Kalandiva lau. Ina ia foʻia lenei faʻafitauli, e te manaʻomia vave ona toe faʻaleleia le fugalaʻau i se nofoaga e malamalama lelei.
  • Afai o le eleele o loʻo tupu ai le Kalanchoe e le mauʻoa i mea aoga, o lona uiga o le laʻau laʻau laʻau. O le fafagaina atoa o le a fesoasoani e faʻafetauia ai lenei faʻafitauli.
  • O le aliali mai o lanu uliuli i luga o laulaʻau Kalanchoe o se faʻailoga o se faʻamaʻi o le fungal. E tupu o se faʻaiuga o le soʻona faʻasusu poʻo le aʻafiaga o le maualalo o le vevela. Togafitiga e faʻavae i luga o le tanuina o le laʻau i se isi pusa. A tuiina, suia le eleele ma tipi ese uma laulaʻau aafia i le parasitic fungus.
  • O iniseti, aphids tumau pea o se masani asiasi. Ina ia faʻafetauia, e faʻaaogaina iniseti.

Fanafanau foliga

Kalanchoe Kalandiva toe gaosia i ni nai auala faigofie:

  1. fatu;
  2. fanau;
  3. tipiina.

Ae o le tele o taimi e totoina e fugalaʻau faʻaʻotiʻauʻau, o lenei o le a manaʻomia:

  1. Vavaeʻese le ata matua atoatoa mai le matua laau.
  2. Ona aa lea i le oneone susū lelei.
  3. Ufiufi le au maʻa i se ipu malamalama. Lenei o le a fausia ai se greenhouse siʻosiʻomaga.

O le misela faiga e vave fausia, ma o le rooting gaioiga tumau e sili atu ma le 1.5 vaiaso. O le fuga o se teuteuga aganuu tupu pe a maeʻa totoina i se nofoaga tumau i le ono masina.

O se metotia o le faʻalauteleina o laulaʻau tipiina tumau sili atu ona faigata. Ina ia faia lenei, tipi ese se matua laulaʻau ma totoina i totonu o se ulo ma se faʻaeteete faʻamamaina susulu substrate. Ufiufi le lau i se fagu poʻo se ipu malamalama. A maeʻa le 2-3 aso, o le a mauaa ma o le a amata ona fausia se laʻau atoa. Mo le toe gaosia, e mafai ona e faʻaogaina ni vaega o lau lau na tanu i le eleele.... O tamaʻi laʻau e vave foi ona fausia mai ia latou.

Toe gaosia e fatu e sili ona lamatia, talu ai eo mai ma le leai o ni varietal uiga o matua matua i totonu o laʻau maua.

Kalanchoe Kalandiva o se fale ofoofogia fale e mafai ona totoina mo lua mafuaʻaga - teuteu ma vailaʻau. Ma e ui lava o le fugalaʻau e puʻupuʻu, e matua matagofie ma faʻamalieina. I se faʻaopopoga, e mafai ona e totoina le tele o ituaiga o Kalanchoe ma lanu eseese o fugalaʻau ma fausia lau oe lava tulaga tulaga fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Truffaut - Kalanchoë Queen - Quality In Time (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com