Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tausiga tatau: faʻafefea ona faʻasusu orchids i le taumalulu ma le tautoulu?

Pin
Send
Share
Send

O Orchids o ni mea matagofie matagofie e manaʻomia faʻapitoa i le taumalulu ma le tautoulu. O le eseesega autu e faia i le tele o taimi o le faʻasusu, o le malosi o le substrate susu.

O le usitaia o tulafono faʻainu e fetaui ma le vaitaimi o le tautoulu-o le taumalulu o le a avea ma se tasi e faʻamalosia le soifua maloloina ma le matagofie o fale i oketi. Seʻi tatou vaʻai tonu pe faʻafefea ona suia le pulega o le faʻasusu i lenei vaitaimi, o le fea vai e sili atu ona lelei e faʻaoga, ma mafaufau i isi itu taua.

Features o le tulaga o le fugalaau

Muamua lava, e tatau ona e mafaufau i le mea moni e orchids o loʻo i ai i ni tuʻu eseʻese ituaiga ma o nei ituaiga latou lava faʻapitoa biorhythm... Faʻamoemoeina i lenei, o le laʻau mafai ona i ai i ni setete eseese i le vaitaimi o le tautoulu-taumalulu vaitaimi. Faʻavae i luga o na foliga vaʻaia, latou fausiaina se faʻavai pulega malo.

I luga o lenei mafuaʻaga, e mafai ona vaevaeina i latou i ni vaega autu se tolu - ma le faʻaalia o le malologa vaitaimi, ma le le faʻaalia ma le faʻaopoopoina faʻaalia vaitaimi malologa.

I le tautoulu, ua amata ona sauni le laau mo le moega, ma i le taumalulu na malulu.

Aisea e manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa i lenei taimi o le tausaga?

  • Mo orchids e faʻamoe i le taimi o le taumaluluamata i le tautoulu, faaitiitia le faasusu, ma i le vaitau o le taumalulu, o le eleele ua matua mago.
  • Mo orchids ma le feololo e moe ai faʻasūsū amata amata faasolosolo lemu mai le ogatotonu o le tautoulu ma luma o le taumalulu e faʻaititia sili atu le taua, ae le aveʻesea lava.
  • Mo orchids aunoa ma se moe taimi faʻasusu e faʻaauau e tusa ai ma le masani taliaina taliaina polokalame, e aunoa ma le taua suiga. Vagana, pe a o le taumalulu tau o le fale mautotogi matua i maa, o le a manaʻomia e faʻateleina, ma i le taimi o le tautoulu timuga, pe a o le tau o le tau, faʻasusu mafai ona faʻaititia.

E faafia?

A uma ona mago le substrate ma aʻa, e tatau ona faʻasusu. O le malosi o le faʻasusu, pei ona taʻua i luga, ua faʻaitiitia. Laititi le vai e faʻaaogaina mo le faʻasusu i le taumalulu ma le tautoulu... E taua le fausia o sea faʻatusatusaga o le eleele ma le vai ina ia faʻamamago le susu i totonu o le aso, maualuga lua.

Mafaufau i le tele o taimi o faʻasusu faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga o phalaenopsis. I le tau malulu, e faʻasuina i aso uma e 14, ma i le tautoulu - taʻitasi i le 7 aso. E fautuaina le tusia o se faasologa vai mo tagata taʻitasi e fuafua i uiga eseese ma le tau i totonu o le fale. Mo lenei, e tatau ona aʻoaʻo pe faʻafefea ona iloa lelei le faʻamagoina o aʻa ma le palapala.

E i ai le faigata iinei i le eleele mago i fafo i se le tutusa auala. Luga ma lalo faʻaputuga mago vave nai lo ogatotonu faaputuga, o lea e sili atu le siakiina o le eleele mo le faʻamagoina i uma auala:

  1. Ua paʻu le mamafa o le ulo. E tatau ona e manatua le mamafa o le laau fou faʻafouina ile aveina o le fugalaʻau i lou lima. A maeʻa ni nai aso, toe fua le ulo i lou lima. A faʻamalamalama atili, o lona uiga ua oʻo i le taimi e fai ai se faʻasusu fou.
  2. Oomi ese le pito i luga o le eleele mai le pito ma lagona le ogatotonu vaega ma lou tamailima i le tulaga o le susu.
  3. I le ogatotonu o le ulo, faʻapipiʻi lemu se laʻau manifinifi e fai i laupapa, e pei o se nila nila. Siaki taimi mai ile aveʻese mai le substrate. A mago, o lona uiga ua oʻo i le taimi mo le isi faʻasusu.
  4. O le totoina o se oketi i totonu o se ulo malamalama o le a mafai ai ona iloa le faʻatumuina o le eleele i le lanu. O le eleele susu e pogisa, ma o aʻa mago e lanu meamata, aʻo mago e siliva pe efuefu.

O le tulafono faʻavae o le malosi o le malamalama ma le vevela o le a faʻateleina faʻatuputeleina le susū manaʻoga o le orchid ma vice versa.

E mafai ona e mauaina nisi faʻamatalaga pe fia taimi e faʻasūsū ai au 'oketi i le fale iinei.

O le a le ituaiga vai e faʻaaoga?

  • Manaʻomia le vai ma le laʻititi maualalo maʻa ma mama i taimi uma, faʻalelei.
  • Faateleina le malū o le vai mafai ona maua e ala i le pupuna ina ua maeʻa pasi le atoa faʻasologa o voluma e ala i le faʻamama faamama.
  • Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le faʻamamāina vai e faʻaaogaina i se tulaga mama poʻo le tuʻufaʻatasia ma le vai masani, i tutusa vaega. Ae ui i lea, e ui i lea, e tasi "ae" - faʻamamaina vai e faʻamamaina mai uma aoga microelement. I le faʻavae, o lenei le lelei e totogiina e faʻalaʻila.
  • O le faʻaaogaina o le vai faigata o le a fausia ai se ufiufi mataga i luga o laulaʻau ma aʻa i le tulaga o paʻepaʻe ma mumu ilaila. E aveʻese e le mulumuluina o vaega ua afaina ile susu poʻo le kefir, poʻo le vai laʻau faʻasuaʻau i le tipolo.
  • A faʻasusu ma se vai taʻele, e faigata tele le vevela o le vai i luga atu o le fasefulu tikeri. E tatau ona manatuaina o loʻo i ai ituaiga o orchids e mafai ona faʻaleagaina ai lena faʻasusu, aemaise lava mo laʻau o loʻo malolo.
  • Fertilizer fofo e le faʻaaogaina i le taimi nei. Mo orchids e le moe, o meaʻai felagolagomaʻi e faia ma masani fetilaisa suavai.

Na matou talanoa auʻiliʻili e uiga i le a ma faʻafefea ona faʻasusu orchids i se isi tusitusiga.

Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga mo tulaga o le fale

Setema i le faaiuga o Novema

Faʻasusu ma le taʻele. E faʻatoa lelei lea metotia pe a vaivai pe feololo le paipa vai. I tulaga e faigata ai le vai, e mafai ona e faʻasuina le laʻau i le suavai na muaʻi saunia mai se faʻainu vai ma se au.

  1. O se ulo ma se orchid e tuʻuina i totonu o le tapu taʻele, i lalo o se vai mafanafana 25-35 ° C.
  2. Faamaligi ma se vai taʻele vaivai mo le lua minute.
  3. O le sili atu vai e tatau ona tatau i totonu o le alavai pu i totonu o le ulo.
  4. Mo lenei, o le laʻau o loʻo totoe, e oʻo i le atoa faʻamamaina ma alavai o sili atu susu.
  5. Ina ua maeʻa le faʻataʻitaʻiga, pe a ma le itula, e manaʻomia ona e tipi ma le faʻaeteete le faʻavae ma sulu i le va o laʻau ma se solosolo ina neʻi pala le orchid. Mo le taumalulu ma le tautoulu, o se mea talafeagai lea, e le tatau ona e tuʻulafoaʻia.

O le faʻasusu i le taumalulu e leʻi maeʻa, seʻi vagana ua manaʻomia le aveʻesea o faʻailoga ma i le taimi e tasi faʻaoga le vai vevela vevela.

Tesema i le amataga o Mati

Faʻapipiʻi i le faʻatofuina o le fugalaʻau i le vai:

  1. Liligi i totonu o se pesini poʻo se pakete vai 20-35 ° C.
  2. O se fugalaʻau ma se laʻau e tuʻuina i totonu.
  3. Taofi i lenei auala mo 5 minute. Afai soldering faia i le tautoulu, ona faʻateleina lea o le taimi i le 20 minute.
  4. A maeʻa lena, ave i fafo le fugalaʻau ma tuʻu mo sina taimi mo le tele o le vai e faʻateʻa ese.
  5. Afai o le faʻataʻitaʻiga e faia i le tele o laʻau, ona avea lea o se vai fou e ave i taimi uma.

E mafai ona e faamasani ia te oe lava ia i isi ma isi auala o le faʻainuina o oketi iinei.

Tulafono lautele

Taimi mo le faʻasuina o le orchid i totonu o se ulo e sili atu le filifilia i le taeao, talu ai ona o le totoina e le toto le vai i le ao, ma le malamalama atoa. I le faʻasusu i le afiafi, o le faʻamagoina o le palapala e umi atu se taimi.

E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i tulafono mo le faʻainuina o oketi i le fale iinei.

Faʻafitauli e ono tutupu

  • Afai, a maeʻa faʻasusu, oe vave tuʻu se orchid i tafatafa o le faʻamalama, ona amata loa lea ona malulu le eleele susu, talu ai o le tautoulu ma le taumalulu o taimi malulu. O le maalili o le laʻau e mafua ai faʻamaʻi eseese. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, e mafai ona e tuʻuina se fasi mea faʻapipiʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, mafiafia foam, i lalo o le pito i lalo o le ulo.
  • I le vaitau o le tautoulu-taumalulu, o le aʻafiaga o gulf faʻateleina.
  • E tele gaʻo le ea e mafai ona gaosia i taimi e vevela ai le vevela ma maʻa. Afai e le amanaʻia lenei mea pe a faʻasusu, ona amata loa lea ona tiga le laʻau.

Faaiuga

I nai tausaga ua tuanaʻi, o orchids ua faʻatautaia ma le mautinoa e le gata o fale vevela, ae faʻapena foi fale mautotogi masani. Ua fai ma masani ma lauiloa le totoina o nei fugalaʻau. O faʻafitauli e feagai ma tagata toto fugalaʻau e masani ona tutupu ona o le le tausisia o tulafono o le tausiga ma faʻainu. Ma le faʻaeteete ma le totoʻa, e mafai ai ona tupu olaola oketi i le fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 9 недугов, которые лечит герань. Не цветок, а помощник народных целителей! (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com