Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le tamaoaiga o se togalaau - Wisteria tele fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

Tele ituaiga wisteria ituaiga e sili ona lauiloa i faʻatoʻaga. O pupuni matagofie e talafeagai mo vaega laiti uma ma mo teuteuina o avanoa tetele. Matagofie kusy ma tafe pulumu o fugalaʻau e totoina ma se faʻailoga i foliga o se pa e vaevaeina le teritori i sone. Pulu susulu - mea teu fugalaʻau teuteuina ai gazebos, poletito, maota o fale.

E mafai ona faʻatupuina o se faʻamaʻumuina i se togalaau i le taumalulu. Foliga pei o le bansai laau, wisteria o le a teuteuina lou fale totonu.

Faʻamatalaga botani

Wisteria tele fugalaʻau aofia ai le ituaiga o treelike feʻaʻei vine o le legume aiga. O se dicotyledonous perennial deciduous laʻau. O le saienitisi igoa o Wisteria Floribunda. Faʻafetai i ona malosi lala lala ma mauoa fugalaʻau, ua taʻua o multiflorous wisteria, lauolaola fuga.

Talaʻaga o le amataga

O muamua ituaiga natura na mauaina i le faaiuga o le 19 seneturi i subtropics o Amerika ma Asia. Muamua na faʻaigoaina le ituaiga o Wistaria, na faʻaigoa i le polofesa o le Iunivesite o Pansilvan K.Vistaru. I le faʻavasegaga faʻaonapo nei, o le wisteria genus e aofia ai le oʻo atu i le 9 ituaiga, ia e i ai le igoa masani wisteria. Iapani ua taʻua o le nofoaga fanau o wisteria tele fugalaʻau.

Foliga Vaaia

I le natura, o lala paʻu ua paʻu atu i le 10 m le maualuga. O se uiga iloga o le laʻau o laʻau ia e mimilo faʻatiatiati. O laʻau e mamana, faʻaigoa, i le faʻavae latou te oʻo atu i le 25 - 40 cm le lautele. E lanu efuefu le paʻu o le poʻa, ma mavetevete. Laʻau talavou e lanumeamata lanumeamata, ufiufi i tamaʻi lauluulu silky. Ma le matua, o le a amata ona le lavalava.

O laulaʻau e lanumeamata, iila, faʻaloloa, ovoid. O le umi o le ipu lau e oʻo atu i le 5 - 8 cm, o le lautele e oʻo atu i le 3 - 4 cm O le faʻavae o laulaʻau e faʻataʻamilomiloina, e mafai ona faʻapipiʻiina foliga, o tumutumu e faʻasino. Laʻau laʻitiiti e lapopoʻa pubescent, ona laʻe le laulaʻau. E tetele fugalaʻauʻau, tuʻufaʻatasia i totonu o pulumu tetele. Fugalaʻau manogi.

O fualaʻau leguminous tupu mai i le 10-15 cm le umi, maua se auro poʻo le enaena samasama. Taʻitasi pod podens oo atu i le 2 - 3 lapoʻa, susulu fatu, oʻo atu i le 1.5 cm le lautele. Fua enaena e Novema, mafai ona teuina i luga o le togavao atoa taumalulu.

Eseese

Pepe a le Tupu

O le Floribunda Royal purple e tupu vave, o le umi o laʻau e faʻateleina i le 2 - 3 m i le tausaga. O le maualuga o le togavao e oʻo atu i le 8 m. Fuga vave. O fugalaʻau o ni pulumu tetele, e oʻo atu i le 40 - 45 cm le umi.O fugalaʻau e susulu, lanu viole, manogi. A maeʻa ona toto, e fuga mo le 2 - 3 tausaga. O laulaʻau e pinnate, vavaeʻese, aofia ai 10 - 15 laupepa. I le tau mafanafana, o lanumeamata e lanumeamata lanumeamata, i le tautoulu e liu samasama.

Tarako uliuli

O le ituaiga e tupu i totonu o itu i saute, maualalo le aisa. O le togavao e tupu i le maualuga o le 10 m. O le tuputupu ae faʻaletausaga e oʻo i le 2 m. O fana e mimilo faʻasolo, o loʻo manaʻomia lagolago lagolago. Fuga i le amataga o le taumafanafana. Fugalaʻalua faʻalua, lanu viole. O fualaʻau tetele e tetele, racemose, uʻumi, e oʻo atu i le 35 - 40 cm O laulaʻau e tuʻufaʻatasia, fulufulu, lanumeamata lanumeamata.

Rosea

O le liu liʻua e tupu i le 8-10 m le maualuga. Tuputupu ae vave. O le lautele o le matutua pupuʻu e oʻo atu i le 5 m. I le tausaga e tupu aʻe i le 3 m. E manaʻomia se lagolago malosi mo malosi malosi lala. O aga e mimilo faʻasolosolo. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, lapoʻa, oʻo atu i le 7 - 8 cm le umi, faʻatulaga faʻafesuiaʻi. Fuga tele. Vaʻaiga - o pulumu e faʻatulagaina i ni palealiʻi piniki vaivai. O fugalaʻau e tele, manogi. E tetele fugalaʻau, e oʻo atu i le 35 - 40 cm le umi. Fuga fugalaʻau i le faaiuga o Me.

Tausiga Liana

  • Vevela

    O le tele wisteria fiafia i le mafanafana. O le maualuga o le ea vevela o le 22-25 ° С. Ole averesi ole faigata ole taumalulu, e manaʻomia fale mo le taumalulu. Nisi ituaiga e mafai ona tatalia le vevela maualalo pei o - 22-25 ° C. A totoina se laʻau i tapu, e sili atu le tuʻu fugalaʻau i fafo i le taumafanafana. I le tautoulu, e ave ai ulo i se potu malulu. O le vevela o mea i totonu e oʻo i le 10 ° C.

  • Faasusu.

    I le tautotogo ma le taumafanafana, o le vai e tatau ona feololo ae masani. O le eleele e tatau ona fai sina susu. Faʻateleina le faʻasūsū i le taimi o le fuga faʻavae Mai le soʻona faʻamaʻaina o le eleele ma le 'ea, e mafai ona paʻu pala. Faʻasusu e faʻaititia i le tautoulu. I le taumalulu, i le fale, faʻasusu ma le faʻaeteete le palapala ina ia le mafua ai stagnation o susu. I totonu o le togalaau, faʻasusu taofi mai le faʻaiuga o le tautoulu i le amataga o Mati.

  • Susulu.

    E fiafia le laʻau i le malamalama, e fautuaina e toto i le itu i saute, sautesasaʻe o le fale.

    Taua! Mo le tele o fugalaau, o moli susulu e manaʻomia mo le 5 - 6 itula i le aso.

  • Faʻaola.

    O le eleele e tatau ona malolo, malamalama, lelei. E le faʻatagaina eleele togafiti. Mo le totoina, o le eleele fefiloi e faʻaaogaina:

    1. Le laueleele o Sotosa - 2 itula
    2. Humus - 1 tsp
    3. Peat - 1 tsp
    4. Oneone magaugalu - 1 tsp
    5. Alavai vaega.

    Mo le faʻamalieina o le eleele, perlite mafai ona faʻaopopoina i le palapala. I le avea ma alavai, faʻaaoga ni tamaʻi 'eleʻele faʻalauteleina, maamaʻa, chips mumu mumu.

  • Teuteuina

    Ina ia faʻaosofia le fuga, o vao e manaʻomia le teuteuina o le 2 - 3 r. i le tausaga E tipi ese laulaʻau laʻau i le iʻuga o le taumafanafana e le 30 - 40 cm.

    1. Ae le i faʻamaluluina, e faʻamamaina le faʻavae o le togavao - o le soʻona tupu tele e tipi ese.
    2. E aveʻese le togavao mai lagolago.
    3. Ua punou lala i le eleele.
    4. O le togavao e ufiufi i coniferous spruce lala, ie, laupepa.
    5. I le amataga o le tautotogo, pe a maeʻa le tau malulu, e faasaʻoloto le togavao mai le lafitaga, o lala e faʻamautu i lagolago, o lala o le tausaga ua teʻa e tipi e le 20 - 30 cm (2 - 3 buds).

    I le teuteuina, o laʻau laʻau e fausiaina mo le galueaina o le fale i tapu ma fugalaʻau. E tipiina pito i lalo, ae tuu ai le ogatotonu ogatotonu. O le pale e teuteuina i tausaga uma (mo nisi faʻamatalaga e uiga pe mafai ona tupu le wisteria i foliga o se laʻau ma o le a le mea e manaʻomia mo lenei mea, e mafai ona e suʻeina iinei).

  • Laʻei pito i luga.

    Fertilizers e faʻaaogaina i le tautotogo ma le taumafanafana. E le manaʻomia e le laʻau le fafagaina soo. I le taimi o le matua o fualaʻau, e fautuaina e faʻaoga faʻapitoa minerale laʻau fetilaisa faʻatasi ai ma le maualuga o mea i ai o le potassium ma le phosphorus. Lavalava ofu pito i luga - 1 lapisi. i le 10 - 12 aso talu ona faʻasusu.

    Ina ia fausia le lanumeamata i le masina o Mati, e manaʻomia le fafagaina o le togavao i le nitrogen fertilizers. E mafai ona faʻaogaina ni faʻalaʻau toto i le togalaʻau. E fautuaina e fafaga ma le mullein faʻamaopoopo vaivai, faʻavaivaia i le vai, i le fua faʻatatau o le 1:20.

  • Ulo

    Mo le tausiga o le fale o le fugalaʻau fugalaʻau tele, tele lapoʻa koneteina filifilia, e oʻo atu i le 12 - 15 lita. E tele taimi e totoina ai le laau i tapu vai, atigipusa laupapa, container palasitika mai lalo o le vai, sima fugalaʻau.

    Ia mautinoa ia faia ni alavai alavai i le pito i lalo o le tane mo le tafe mai o le vai.

  • Faʻaliliuga

    O le vao e tatau ona totō i le tautotogo.

    Totoina o taualumaga:

    1. O le lua totoina na eliina 60 cm le umi ma lautele. O le loloto o le lua e 50 cm.
    2. O le eleele e faʻasusu lelei i se pusa le tumau.
    3. E aveese ma le faaeteete le togavao.
    4. O le laʻau e totoina faʻatasi ma le eleele eleʻele.
    5. A maeʻa ona toto, e manaʻomia tele le faʻasusu.
    6. O le eleele e palu faʻatasi ma iliili, pine paina.

Taua! Filifili se nofoaga malulu e puipuia mai le savili, e aunoa ma se vai peʻa. O le 'upega tafaʻilagi ua maeʻa eliina i luga, o fualaʻau e faʻaofiina i totonu o le eleele - humus, humus, compost.

Metotia toe gaosia

  • Fatu.

    O le gaioiga e uumi, sili atu talafeagai mo tulaga oona. O fatu e luluina i greenhouse i le amataga o le taumalulu. Fatu scarification e talafeagai mo sili germination. E manaʻomia tuutuuga oona, o le lulu e masani ona pala.

  • Tipiina

    Se auala faigofie ma sili atu ona taugofie. Laʻau faʻaletausaga ma 2 - 3 buds e faʻaaogaina. Umi tipi - 20 - 25 cm. Tipi e aʻa vave lava. O le substrate e faʻapitoa, pei o le totoina. O tipi e totoina i le eleele matala poʻo totonu o se koneteina pe a tulaʻi mai le 2 - 3 laulaʻau.

  • Faʻaputuga.

    O se auala masani masani a ituaiga mo lenei ituaiga. Ua filifilia se tipi tama matua. A manifinifi incision faia i le ogatotonu. O le au ua punou i lalo, eli i totonu o le koneteina ma se incision lalo. Ua mau le au, nonoa i le lagolago. I le faaiuga o le taumafanafana, o le tuueseeseina fatu totoina totoina i se nofoaga tumau.

Fuga

Tele fugalaʻau tupu i le tautotogo, ia Mati po o Aperila, faʻamoemoe i le itulagi. Toe tupu fugalaʻau e mafai ia Iulai - Aukuso. O le racemose inflorescences aapa atu i le 50-60 cm le umi, tuʻufaʻatasia tele fugalaʻau. Fuga fuga mai le faavae, faasolosolo. E felanulanuaʻi lanu - lanu viole, lilac, mumu, papaʻe, lanu viole.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

  • Mai tele tele faʻasusu ma susu o le palapala, wisteria tele fugalaʻuti faʻaputuga fualaʻau ma laulaʻau.
  • O le Chlorosis o laʻau e tupu ona o le le lelei o le eleele. E manaʻomia le suia o le pito i luga vaega o le substrate, o le aʻa polokalama tatau ona fafagaina i masima uʻamea.
  • Green aphids osofai tamaʻi laʻau ma fuga. O togavao e tatau ona togafitia i le tino lelei.
  • O le fofo o le fasimoli o le a fesoasoani e aveʻese ai samasama samasama. I le tulaga o le ogaoga faʻaleagaina, o le vao e tatau ona faʻasusu i se neoron solution.
  • Mai le susū o le eleele, vaʻaia ai siama - siʻi laʻau. Vave togafitiga o vao ma karbofos e talafeagai.

Ituaiga faapena

  1. Wisteria Saina - liana densely lau, tupu i le maualuga o le 15 - 18 m. E fuga i le taimi atoa o le taumafanafana ma le maaleale lilac fugalaʻau.
  2. Wisteria aulelei tuputupu ae i le maualuga e oʻo i le 10 m. O fugalaʻau e lanu viole, e i ai ituaiga ma papaʻe lua fugalaʻau.
  3. Laʻau wisteria. O lala ua toʻulu, oʻo atu i le 10 - 12 m le maualuga. O laulaʻau ma fugalaʻau e lapoʻa le lautele. Inflorescences e lanu viole ma le lanumoana lanu.
  4. Wisteria lapoʻa eseʻese i long long inflorescences - pulumu. Fugalaʻau o se lanumoana lanumoana lanu. E ola naʻo i saute o tau.
  5. Wisteria Iapani. Ole averesi ole tete aisa, e tupu ile Caucasus. Eseese i le paʻepaʻe agamalu fugalaʻau fugalaʻau.

Wisteria tele fugalaʻau - o se teuteuga laʻau e manaʻomia faʻapitoa mafaufau. Mo le tuputupu aʻe vave, mauoa fugalaʻau, agavaʻa tausiga, lelei moli ma taimi tipiina e tatau ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Training Wisteria On a Pergola u0026 A 2 Year UPDATE On One Grown From Bareroot EP 110 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com