Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a kapoti faleuila, faʻataʻitaʻiga o vaaiga aoao

Pin
Send
Share
Send

O le faʻaaoga tatau o le fale taele avanoa tele fuafua ai le tulaga o lona mafanafana, ma le matagofie aitema vaega taua mo le faia o le potu mafanafana ma lalelei. O se palama elemeni pei o se faleuila kapeneta fesoasoani e ausia ai nei sini. A faʻapea o iai se oloa o loʻo iai, faʻaaogaina le faleuila o le a sili atu ona faigofie pe a mafai

Faamoemoega ma foliga vaaia

O le faletaele o se tasi o sili taua vaega o le fale, ma sese i lona faʻatulagaina mafai ona afaina ai le mafanafana o le olaga. Ina ia faʻalauteleina le tulaga ergonomic o lenei avanoa, e aoga le filifilia o kapoti e aoga, matagofie ma umi mo le faleuila.

O meaafale o lenei ituaiga e tele numera o faʻamanuiaga ma e faʻatagaina oe e fofo le tele o mea taua pe a faʻavasega se faletaele.

  • fesoʻotaʻiga ufiufi (alavai ma paipa vai), oe mafai ona avatu i le potu se aulelei, manaia foliga. O paipa e le lavalava e tau le taʻua o le aulelei, ma o a latou mamanu e seasea ofi lelei i totonu o se fale mautotogi. O le mea lea, aua le tuʻuina i latou e le vaʻaia. I le filifilia o le loka saʻo, o le a mafai i soʻo se taimi ona oʻo i fesoʻotaʻiga e aunoa ma ni faʻapitoa faigata, e matua taua lava pe a tupu se malepe;
  • pikiina o se lautele lautele faʻataʻitaʻiga, oe mafai ona faʻaavanoaina oe lava ma faʻaopopo avanoa mo le teuina o vailaʻau a le aiga, faʻamama mea. Afai e te vaevaeina le avanoa i totonu o le oloa i totonu o se vaega mo paipa ma mo fata, oe mafai ona sefe se talafeagai lelei aofaʻi avanoa i totonu o le faletaele. E taua tele lenei mea pe a fai o le potu e laititi, pei, mo se faʻataʻitaʻiga, i Khrushchev;
  • afai e i ai se mita vai, e mafai foi ona nana i totonu o se pusa tu i totonu o le faletaele. O le mea lea, e te faʻaavanoaina oe lava i le faʻaaoga fua o meafaigaluega, ae nana i tua o le meaafale meaafale mo ni mea taua o totonu.

O ia meaafale e tele ona lelei, o le mafuaʻaga lea ua sili ai ona lauiloa i nei aso i totonu o tagata e anaina fale ma fale mautotogi. Ae latou te faʻaalia i le tele e mafai ai pe a fai o se lelei oloa e faʻatau.

O oloa eseese

O kapoti faleese i aso nei e matua eseʻese lava ile tulaga o faʻagaioiga faʻatinoga ma foliga vaaia, o lea e faigofie ai ona filifili e le tagata faʻatau se faʻataʻitaʻiga i soʻo se sitaili, faʻamoemoeina i le teuteuina o le fale taele o se ituaiga tele ma lanu.

Sei o tatou faʻamatalaina sili ona lauiloa ituaiga o fale teu faletaele. I le ituaiga o faitotoʻa, paipa oloa e iloga ma:

  • faitotoʻa feofeoai o ituaiga e lua: faaseʻe pupuni ma "pseudo-blinds". O le filifiliga muamua e talafeagai mo se tamaʻi faletaele ona o lona faʻavasega. E le matala le faitotoʻa, e manaʻomia avanoa faʻaopopo, ae gaugau i luga, tulaʻi i luga. O le mea lea, o lovered models mafai ona tautau i nofoaga e le talafeagai le foliga. O le filifiliga lona lua o se foliga masani na faia i foliga o pupuni, ae aunoa ma le i ai o slable slats. O sea faitotoʻa faʻatagaina totonu o meaafale e faʻalelei atoatoa;
  • o se paipa paʻu e ufiufi ai se faʻamau i paipa. I le faʻataʻitaʻiga, o le fofoa o se masani tulimanu faʻavaa, lea o se uʻamea faitotoʻa ma se loka e faʻapipiʻi faʻaaogaina soʻoga. Manatua o sea fofo o le a le taugata, ae o le fofoa e le masani ona foliga matagofie, taugata;
  • swing facades - e sili atu le faia o na fausaga e okaina. E eseese i latou i mamanu, lapoʻa, aoga ma aoga;
  • potu faitotoʻa - o lenei mamanu e le manaʻomia faʻaopoopo avanoa e tatala ai le faitotoʻa, talu ai na ona seʻe i tua o le lona lua faʻailoga.

Louvered

Swing

Ulugaliʻi

Faʻatasi ma le fofoa mama

Faavae i luga o le mea o le gaosiga, faataitaiga e ese mai:

  • o le natura laʻau o se taugata, matagofie, anagata mea. Ae e taua le manatuaina pe a tuʻufaʻatasia se faletaele ma se faletaele, o le tautua olaga o se kapeneta laupapa ono faʻaititia. Ole faʻateleina ole susū ole a iai se afaina ole lelei ole laualuga.
  • MDF - o le tau o MDF fausaga e aofia ai le vaega o le averesi, ae i lalo o le aʻafiaga o le vai, o mea e mafai ona leiloa lona foliga;
  • Particleboard o le sili sili ona le manaʻomia filifiliga mo se tuʻufaʻatasi faleuila ma se tapu taele, talu ai particleboard vave mitiia susu mai le ea ma fulafula. Ae mo se isi faleese taʻele, chipboard o se sili lelei filifiliga i tulaga o tau ma fafo fafo matagofie;
  • palasitika o le sili ona aoga filifiliga, talu ai palasitika e matua le fefe i le maualuga sūsū. Ae o le foliga mai o palasitika faʻataʻitaʻiga e le o taimi uma matagofie. Ae o se paketi filifiliga.

Wood

Palasitika

Tioata

Laupapa

MDF

Faavae i luga o le foliga o le oloa, kapeneta e iloga:

  • sikuea faatafafa - o oloa masani e filifilia mo le fale taele masani ona masani ai nai lo isi;
  • angular tafatolu - fetaui lelei i le avanoa o le tulimanu, e faʻatagaina ai oe e fuafua tatau;
  • angular i foliga o se trapezoid - sili atu le vateatea nai lo se tafatolu faʻataʻitaʻiga;
  • radius - i ai se mamanu le masani ai, ae e fai lava si taugata.

Saʻo

Angular

Metotia faʻatulagaina

Afai o le paipa alavai tafe i totonu o se nofoaga, e taua le pikiina o se masani sikuea sikuea pe sikuea kapoti i le faletaele i tua atu o le faletaele. O se tali lelei lea mo le faʻaleleiina o fesoʻotaʻiga. O le mea autu o le mateia ma le tele o le faʻataʻitaʻiga ina ia fetaui lelei i totonu o le faʻailoga. Afai e te manaʻo e sefe le tupe, e te le tau faʻatau se kapeneta ua uma ona saunia, ae filifili se fofoa i se loka, lea e mafai ona e tapunia ai se faʻamau i paipa.

Afai o paipa e taulai atu i le tulimanu o le potu, ona tatau lea ona e filifili mo le tulimanu kapeneta faataitaiga. O ia ituaiga mamanu e iloga mai i le maualuga gafatia, ma o latou mamanu o le a maua ai le faleuila a matagofie foliga.

Galuega faʻaopoopo

I tamaʻi faletaele, e taua tele le faʻaeeina uma o meaafale ma le maualuga o le aoga, aoga, ina ia faʻaaogaina le potu e faigofie pe a mafai i soʻo se taimi o le aso. Ae ui i lea, aua neʻi galo o le mamanu o se tamai avanoa e aʻafia ai foi lona mafanafana. O le mea lea, o faʻataʻitaʻi o afeafe i totonu o faleuila e tatau ona i ai ni galuega faʻaopoopo. O sea oloa o loʻo faʻaalia i le ata i le filifiliga.

Galuega faʻaopoopoUiga o uiga
Kapeneta moli i totonu o le faletaeleFaʻatagaina oe e faigofie maua le mea manaʻomia i totonu o le kapeneta i le po e aunoa ma le kiina o moli i totonu o le potu atoa.
MaotaO le a faʻatagaina ai oe ona faʻatapulaʻa le ofi atu i tamaiti, tagata ese i mea o le kapeneta. E taua tele pe a fai o vailaʻau ile fale poʻo se mita vai o loʻo teu i totonu ole oloa, talu ai o mea la e masani ona tosina mai ai tamaiti laiti.
FaʻataE mafai ona faʻatautau mai tua o le faʻafoliga, pe mafai foi ona e filifilia se faʻataʻitaʻiga ma se faʻata faʻata. O lenei mea o le a faʻaaoga lelei ai le faletaele, ma o foliga faʻata o foliga o le a faʻalauteleina ai le vaapiapi.

Ma le faʻata

Backlit

Faʻafefea ona filifili le mea saʻo

Afai o le mamanu o le faletaele ua filifilia, e totoe lava e filifili le talafeagai kapeneta faʻataʻitaʻiga mo ia. A filifilia se tamaʻi lapoa kapoti faleuila, e taua le manatua o mea nei:

  • muamua e manaʻomia e filifili i le filifiliga o le oloa foliga. Afai e i ai se faʻailoga, filifili fausia-i ni faʻataʻitaʻiga e okaina, a leai, e mafai ona e filifilia sili gafatia, saunia-faia ni faʻataʻitaʻiga;
  • ona ave fua o le avanoa ina ia mafai ona malamalama poʻo fea le kapeneta o le a le fua o le a ofi lelei i totonu o le faletaele. E manaʻomia foi le fuaina o faʻataʻitaʻiga o paipa, o le a nana i le kapeneta. Ia mautinoa e tusi ata faʻapitoa ata o latou tulaga a o le i tuʻua le faleoloa meaafale;
  • filifili le taimi nei lanu lanu ma le ata o le tumama elemeni o le a atoatoa faʻaopoopoina teuteu o le faletaele;
  • fesili i le faʻatau atu mo se lelei tusi faʻamaonia mo le oloa, lea o le a mautinoa ai se umi tautua umi o meaafale, lona aoga, maualuga tulaga mea na faʻaaogaina i le gaioiga o lona gaosia. E taua foʻi le siakiina o avanoa o faʻamau ma isi mea faʻaaoga. Afai e faʻaopopo i le faʻataʻitaʻiga e leai se puipui poʻo ni mea faigaluega, e tatau ona e faʻatau eseese ia ituaiga faʻamau. Latou te faʻatagaina le faʻapipiʻiina o le fausaga i luga o le puipui.

Manatua, o kapoti i totonu o le faletaele, o lona ata o loʻo faʻaalia i lalo, e tatau ona ogatasi ma teuteuga o le potu, faʻatasi ma lo latou lalelei. Ma o le potu o le a foliga laconic, atoa.

Se ata

Tusitusiga faʻatulagaina:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Throw shade: The English We Speak (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com