Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Teuteuina o fale o le atunuʻu ma fale taumafanafana - petunia cascade

Pin
Send
Share
Send

Cascading petunia o se teuteuga laʻau o aso nei e mafai ona maua i le toeititi uma growers i le togalaau. Ma o sea lauiloa e matua taʻuamiotonuina, aua o le laʻau e iloga i le lauolaola ma uumi fugalaʻau, o se lautele lautele papala o paolo.

Lenei faʻatagaina oe e faia se tulaga ese laufanua laufanua. Ma o le faigofie o le tausiga o nei fugalaʻau mafai ai e tagata fou toto ona totoina.

O le a lea


Cascade petunia na aumaia i Lusia mai Amerika i Saute i le seneturi lona 18.
Ma e ui lava e i ai eseesega o tulaga tau, o le laʻau lagona sili i le teritori o Lusia. I atunuʻu pei o Pasili, Paraguay, Atenitina, petunia e oʻo atu i le 10 m.

Cascading petunias e iloga i laʻau faʻapipiʻi, o lona umi e oʻo atu i le 1.5 m. E le gata i lea, latou te le fefefe i soʻo se matagi, talu ai latou te le mafai ona gagau. O le tuputupu aʻe o le lanumeamata lapoʻa e tupu ona o le pailaka. Muamua, na latou tulaʻi i luga, ma pe a oʻo atu i se umi mautinoa, latou tautau i lalo.

Tusitusiga! O le togavao lava ia e pei o se polo e umi ona tautau sasa. E sili le totoina o le laʻau i le faʻatoʻaga toto. E lapopoʻa le laʻau, 5 cm le lautele. E le gata i lea, i luga o le tasi laʻau e tutusa uma latou fua.

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga

Le isi, oe mafai ona vaʻai i se ata ma se faʻamatalaga puʻupuʻu o le autu ituaiga o cascade petunia.

Mona Lisa


Gioconda o se sui o ituaiga hybrid, lea na maua talu ai nei. Gioconda e taia ma se numera tele o inflorescences, lea e ese mai ai mai isi uma ituaiga o cascading petunias. E leai ni tama fugalaʻau i luga o laʻau, o lea la e le faʻamaʻimauina e le laʻau le malosi i fatu, o lona iʻuga e mafai ona tumau i le tausaga atoa.

O fugalaʻau e vave fausia, o lea o Gioconda o se tasi o ituaiga sili ona fiafia iai i latou e totoina fugalaʻau. I se faʻaopopoga i ana teuteuga o meatotino, o lenei fugalaʻau e malo ma e mafai ona tatali sina laʻititi-zero vevela. O le umi o le fana e oʻo atu i le 1 m.

Ramblin


Lenei le isi lauiloa cascading petunia ituaiga. O lona lauiloa e mafua mai i lona vave fuga ma unpretentious tausiga. O le ituaiga Ramblin e atoatoa mo le faʻaaogaina i laufanua mamanu. O le mea moni, ma le faʻaeteete lelei, e faʻaavanoa mai ai i le 1 m. O le mea lea, e mafai ai ona e fausiaina ni fugalaʻau matagofie ma muamua. E fiafia Ramblin i le susū, moli lelei. Tuuina atu o nei tulaga, o le ituaiga o le a fiafia i latou e ana ma matagofie fugalaʻau mo se taimi umi.

Maʻaia cascading


O le Niagara ituaiga e aofia ai i le sili-cascading petunias. I le taimi o fugalaau, e fausia ai se afu o susulu lanumeamata laulaʻau ma volumetric matagofie fugalaʻau. O le lautele o le inflorescence o 8 cm, ma o le umi o le laulaau e 1.5 m.

Kascade faʻalua


O lenei ituaiga ituaiga fugalaʻau na vave fai. O le tele o inflorescences e oʻo atu i le 13 cm, ma o le umi o laʻau o le 39-40 cm. Faʻalua Cascade manaʻomia faifai pea fafagaina ma faʻasusu.

O ona fugalaʻau e foliga pei o se fugalaʻau, lea e atili ai ona lalelei le pupula. O le ituaiga e totoina i atigipusa ma luga o fugalaʻau moega latalata i se atunuʻu fale.

O fea ma faʻafefea ona totoina?

O le gaioiga o le totoina o le cascade petunia e faigofie, e manaʻomia le tausisia o nisi tulafono:

  1. Mo le totoina, faʻaoga na o fatu maualuga ma lelei. E sili atu le faʻatau mai latou mai le faʻatuatuaina gaosi.
  2. I se faʻaopopoga i le totoina o mea, e manaʻomia le fausiaina o se nutrient medium mo le ola ola o le laʻau. E mafai ona e faʻaaogaina peat laupapa mo lenei. O nei laulau ua i ai uma mea talafeagai ma minerals mo le tuputupu aʻe atoa o le laʻau.
  3. Toto fatu ia Ianuari, ona amata lea ona fuga mai vao i le amataga.
  4. Faʻatasi ai ma le vaʻaia o le 2 laulaʻau moni, oe mafai ona faia se pikiina, totoina fatu i ni ipu eseʻese. Ma i le faaiuga o Aperila, totoina i eleele matala.

Eleele manaʻoga

E manaʻomia e le Petunia cascading se mea faʻaletonu ma maloloina. E mafai ona e saunia e oe lava i le tuʻufaʻatasia o le oneone mago ma mama, peat, humus i tutusa tutusa.

Moli ma le nofoaga

Petunia o se matua-malamalama-alofa ma vevela-alofa totō. I le leai o se malamalama, o le a le fuga ma ono maua foi maʻi.

E tatau la ona tupu i se nofoaga e malamalama lelei, e malamalama ai le malamalama, ma e leai foʻi se susulu o le la.

A totō petunias i totonu o fale, ave le faʻamuamua i faʻamalama faʻasaga i le itu i sasaʻe. A tupu i se fugalaʻau, toto faʻatasi ma isi fugalaʻau e fesuiaʻi le malamalama.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

Faasusu

E aoga le faʻamaluluina petunia pe a manaʻomia. Naʻo vai faʻamautu e talafeagai mo le faʻasusu. Sasaa i le aʻa neʻi oʻo le vai i luga o fugalaʻau vaivai. O le aso na sosoʻo pe a uma ona faʻasusu, faʻamama le palapala ma vao.

Fertilizers

O laʻau laiti e manaʻomia le fafagaina e le aunoa, lea e iai le phosphorous ma le potassium. O nei mea e faʻatagaina ai le laʻau e ola vave ma faʻavave le amataga o le fuga. I le avea ai o lavalava pito i luga, e mafai ona e faʻaogaina faʻapitoa tuʻufaʻatasiga ua faʻapitoa fuafuaina mo teuteuga laʻau.

Faalogo! Faʻatasi ma le masani ona faʻaogaina o mea faigata suavai faʻafuaseʻi, e mafai ona e maua ai lauolaola lafulemu ma le anoanoaʻi o fugalaʻau.

Teuteuina

A maeʻa totoina le laʻau i eleele matala, e tatau ona e togi ni nai laulaau i le pito i luga. Ole mea lea e atili ai ona ola lauolaola le laʻau. I se faʻaopopoga, o ia mea tutupu o le a i ai se lelei aafiaga i fugalaʻau. Aveʻeseina o le fuga fualaʻau sao i se fou galu o susulu ma lanu fugalaʻau.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

Afai e te tausisi atoatoa i tulafono uma mo le tausiga o le laʻau, ona petunia o le a le maʻi. Ae i ai tulaga pe a amata ona lanu samasama ma mago laulaʻau. Ona e manaʻomia lea e fetuʻunaʻi le tausiga.

O faʻamaʻi nei, o faʻamaʻi nei o fungus e mafai ona aʻafia ai le petunia.

  • ua leva le malaia;
  • blackleg;
  • chlorosis;
  • efuefu efuefu.

E seasea lava faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi petunias, ma a faʻapea e aliali mai, ona tatau lea ona tagofia faʻamalosi - tiaʻi le fugalaʻau afaina ina ia mafai ona faʻasaoina atoa le faʻatoʻaga. Afai o le tele o fugalaʻau e aʻafia, ona tatau lea ona faia laʻasaga maloloina o laʻau.

Afai e le fesoasoani lenei mea, ona tatau lea ona e liaʻieseina maʻi faʻamaʻi, vaʻai faʻalelei i vao maloloina. Ma a maeʻa lena, faʻasolosolo mo fugalaʻau maloloina.

O le papala mo petunias, o le tulaga matautia o:

  • aphid;
  • thrips;
  • apogaleveleve mite;
  • slug.

Ina ia faʻafetauia i latou, e faʻaaogaina iniseti.

Fanafanau foliga

Metotia auala

E manaʻomia le totoina o petunia fatu ia Fepuari po o Mati. Faʻaaoga se pusa faʻapitoa mo lea. O le uiga eseʻese o le totoina o cascade petunias, o le muamua o le 2 vaiaso talu ona lulu, faʻasūsū fatu i aso uma ma le fagu fagu. Ona faʻateleina lea o le vai, ma tuʻu fagu i se nofoaga susulu.

Laʻau toto faʻatupu i le vevela o le 25 tikeri. O le taimi lava ua tupu aʻe, ua tatau ona 20 tikeri le vevela. E tatau ona faʻasusu i naʻo vai mafanafana ma vela. Lavalava pito i luga i aso 4 uma. E 4 laulaau e fai, ona piki lea o laʻau i ipu eseese. Fugalaʻau amata ile 70-75 aso.

Tipiina

Taua! I le amataga o le tautoulu, o vao uma o le cascading petunias e tatau ona aumaia i totonu o le fale ma o se malulu nofoaga e tatau ona filifilia mo ia, tipi ma tuputupu ae seʻia totogo. Ma ile tautotogo, faʻapipiʻi le nitrogen fertilizers, ona tipi lea o tipi.

Taitasi seedling tatau ona i ai 4-5 lau. Ae le i totoina le petunia, faʻagasolo i le aʻa aʻa ma toto i totonu o se konateina.

Ae e le vave faia le totoina, a faʻapea e leai se aa lelei o le tipiina.

Faʻafitauli e ono tutupu

Pe a faʻatupuina se petunia casunia, o faʻafitauli nei e mafai:

  1. Faʻamamaina ma le oti o fatu. O le taimi lava na tupu ai le laʻau, oe manaʻomia e faʻapipiʻi i latou i se malulu nofoaga o le vevela o 20 tikeri. Aua le aveʻese mai le greenhouse ae e leʻi aliali mai laulaau muamua. Naʻo 2-3 aso e mafai ai ona faʻaititia le vevela ile ao ile 15-18 tikeri, ma le vevela ile po ile 2 tikeri laititi.
  2. Pala o le aʻa faiga. E tatau ona tatou masani faʻasusu, faʻaaoga naʻo vai uma lava. I se faʻaopopoga, e taua le faʻaopopo o le vermiculite i le palapala. E mitiia susu atoatoa, puipuia aʻa pala.
  3. E manaʻomia le faamasaniina o laʻau i le la susulu malie, a leai e faʻatumuina ile foliga mai o le mu. Talu mai Aperila, pe a o le ea vevela o le 10-15 tikeri, oe mafai ona ave le fugalaʻau i fafo i le poletito mo faʻamaʻaʻaina.

E le faigata ona tausi se petunia pe a fai e te iloa uma nuances o lona galueina.

Lenei laʻau e le mafai ona faʻavasegaina o capricious, talu ai e seasea maua maʻi, fuga tele ma matagofie ma e le faigata. Ua lava lava le faia o le laʻititi o taumafaiga ina ia mafai ai ona maua se susulu, lanu ma umi-ola fugalaʻau o lenei ofoofogia aganuu i le tali atu i taumafaiga uma.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Make a Hanging Basket of Petunias Easy (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com