Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O se itu taua: o fea e tatau ona tu ai le tupe laau ina ia lelei ma le manuʻa le afaina?

Pin
Send
Share
Send

Fafine lololo - ole ala lea e taʻu ai e tagata le tupe laau e alofagia e tagata totō fugalaʻau. O le saienitisi igoa o Crassula. O lenei ituaiga o laʻau e tele ona tele ituaiga, tusa ma le 350 ituaiga! Masani i totonu o ituaiga o fafine lololo e pei o laʻau, tolotolo ma koluma.

O se mea ofoofogia le Crassula, e afua mai i togavao laiti o Aferika i Saute, e oʻo atu i le 3-4 mita i le vao! Ae i le fale e masani ona ola i le tulaga o se mama laʻau poʻo se laʻau. O le tausiga o se fafine puta e faigofie pe a e mulimuli i faʻatonuga a tagata masani i fugalaau. E taua le mataʻituina faʻapitoa i le filifiliga o nofoaga, aua e taua le manatuaina o lo tatou lanumeamata matagofie e sau mai eleele matutu. O loʻo taʻu mai i le tusitusiga le mea e tatau ona tu ai se fafine puta i se fale mautotogi ma se fale, ma pe mafai ona ave se fugalaʻau i fafo o le auala.

Filifiliga o nofoaga: faʻavae faʻavae

Ina ia mafai mo se lanumeamata fale ma lau lapisi lau e pei o ni tupe siliva e faʻafiafiaina mata o tagata e ana ma lona freshness ma malosi, e taua le filifilia o le nofoaga saʻo. E fiafia Crassula i potu mafanafana malamalama.

Taua! O le fafine puta e le faʻapalepale saʻo o le la. O le tupe laau ua mate mai le mu!

I le tau mafanafana, paolo le fugalaau, ma i le taumalulu, tuu latalata i le moli. Ina ia lagona le saoloto e le fafine puta, aua le faʻatalata i isi laʻau. Ma afai e i ai sea manaʻoga, ia mautinoa o tuaoi o loʻo faʻasusu faʻalelei. E iai se aoga o le ea malulu i Crassula.

Matau le vevela pulega: i le tautotogo ma le taumafanafana, o le tulaga o 20-25 tikeri, ma i le taumalulu - 15-18 tikeri. E fiafia le fafine puta i le ea. O le mea lea, filifili se nofoaga o loʻo iai le tafe o le ea: faʻamalama ma se poletito e tatau ona i ai se "ea" galuega. O le usitaʻia o nei tulafono o se faʻamaoniga lea o le soifua maloloina!

O fea e sili ai le tuʻuina o le fugalaʻau i le fale mautotogi ma mafai ona teuina i le potumoe?

O le teuina o se fafine puta i totonu o se fale mautotogi e noatia i le faʻavae faʻavae o le tausiga ma le nofoaga.

  • O fea e sili ai le tuʻuina o le laʻau i totonu o le fale mautotogi ma o fea o le a maua ai le crassula lelei i le taimi e tasi? E sili atu le tuʻuina o le vai i luga o faʻamalama e feagai ma sautesasaʻe. Afai o faʻamalama o loʻo tu i le itu i saute poʻo le itu i sautesisifo, ona faʻatagaina foʻi lea. I lenei tulaga, faʻamalumalu pupuni o faʻamalama mo le tautotogo ma le taumafanafana.
  • I le mafanafana vaitau, Crassula lagona sili fafo. E aoga le aveina i fafo i le poletito ma tuu i luga o le foloa. Ae o fea e sili ai le teuina Crassula? Mafai ona tuʻu i luga o le foloa pe sili atu i luga o se windowsill? E faigofie lava le tali. E taua le mafaufau i le lapoʻa: o se windowsill e talafeagai mo se laʻau laʻititi, o se foloa tu mo se tele.
  • O se tali lelei o le tuʻu lea o se laʻau i le potumoe. O le laau e faʻamama le ea, mitiia manogi. Crassula e masani ona taʻua o se faamama fale. Contraindications: - le faʻapalepale taʻitasi, tali atu i faʻalavelave o le tupe laau.

    A tuʻuina se laʻau i totonu o se potumoe, ia manatua le faʻavae autu mo le filifilia o se nofoaga. Afai o le potumoe o se potu pogisa, ona Crassula o le a oti ona o le leai o se malamalama.

E mafaia pe leai e ave i fafo i le fanua pe a fai o le fafine gaʻo e tupu i se fale i le atunuʻu?

O le tupe tupe lagona i le faigofie i se lautele fale. Afai e te totoina Crassula i totonu o se atunuʻu fale, ona e mautinoa ia faʻaaoga le avanoa: ave le ulo ma le fafine puta i fafo i le fanua mo le taumafanafana! E fiafia Crassula i le ea. Aua neʻi totōina i fanua matala, e mataʻutia! O le eleele i le atunuʻu e le talafeagai mo se fafine puta!

Eleele filifiliga mataupu faavae: malamalama ma matala faʻusaga, tumu i le susu ma le ea. E lelei le faʻaaluina lelei o alavai. Faʻalautele omea, maamaa, piliki chips e talafeagai. Fuafua alavai - 4-5 cm. Tuʻu le laʻau i lalo o le malamalama faʻasalalau, i le paolo o laʻau, aloese mai le susulu o le la. I le taumalulu, tausi malu i tafatafa o se faʻamalama i sasaʻe poʻo sisifo e feagai ma.

Faʻafefea ona faʻatulagaina le fafine gaʻo e puipuia lona maʻi?

O le fafine puta o se laʻau le faʻamalieina, seasea maua i maʻi. Ae e tutupu faʻamaʻi. Afai o le nofoaga mo le tupe laʻau e filifilia sese, o laulaʻau o Crassula o le a mumu, mago ma paʻuʻu ese, uliuli togi ma ila o le a aliaʻe, o le a maʻi le laʻau. Tele taimi, e mamai laau ona o le sese o nofoaga mo le teuina!

O le maʻi e faigofie e puipuia nai lo le faʻamaloloina. O lenei mataupu faʻavae e talafeagai foi mo Crassula. E fiafia le laʻau ile susū, ae le taliaina le suavai. Filifili le eleele faʻamoemoeina mo Crassula, fausia taliaina malamalama tulaga, faʻaeteete filifilia se nofoaga. Tuʻu le tupe laau e taʻele vai! Ma ona faʻasolosolo loa lea o le faʻamaʻi.

O le tupe laau ola mo le afa seneturi. I le tausiga lelei ma le onosaʻi, o le laʻau e ola mo le tele o tausaga. Aoteleina luga, o se puʻupuʻu memo i le teu fugalaʻau:

  • tuu le faʻamama i luga o faʻamalama faʻasaga i sasaʻe poʻo sautesisifo-sisifo, o le fugalaʻau e fiafia faʻasalalau malamalama;
  • o mea i totonu o le potumoe o se lelei fofo, o lenei o se faamama masini;
  • afai e lapoʻa le laau, tuu se uo lanu meamata i luga o le foloa latalata i le faamalama;
  • teu se tamai crassula i luga o le windowsill;
  • aloese mai ata faataʻitaʻi, ae matau le auala ea;
  • paolo pupuni i saute i le taumafanafana;
  • tuu le fafine puta i se nofoaga malulu i le taumalulu;
  • aveʻese le susulu o le la i luga o laulaʻau;
  • i le tau mafanafana, ave i fafo i le poletito poʻo le eria latalata i le fale.

Filifili le nofoaga saʻo mo lau uo lanu meamata ma o le a ia faʻafiafiaina oe i lou olaga atoa!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tuufesilisili Lou Loto (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com