Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona sauniuni mo le Tausaga Fou mo tagata matutua ma tamaiti

Pin
Send
Share
Send

Sauniuniga mo le Tausaga Fou tatau ona amata muamua, e sili atu le saunia tasi masina muamua e tusa ai ma se faʻapitoa mea-tatau lisi. Moni, e le o tagata uma maua sea avanoa. Afai ua amata ona e sauni mo le faʻamanatuina o le Tausaga Fou, o laʻu gaioiga gaioiga o le a sau i le ono.

O le pisi o le Tausaga Fou ma le tuai sauniuni e le paleni e oʻo lava i se tagata toʻafilemu. Ina ia aua nei galo se mea, fai se sauniuniga peleni.

Seʻi tatou fai atu o le aso nei o Tesema 30th i le kalena. Ae e le teuteuina le laʻau, e le faʻamama le fale mautotogi, e le faʻatauina meaalofa o le Tausaga Fou, ma e avanoa le pusaaisa. Ole mea lea e manaʻomia ai ona e fausia se ata faʻalelei.

Lisi o mea e fai i le Tausaga Fou

  1. Tagata matutua tatau ona amata toleniga ile tusiaina o se lisi o oloa ma vave lafoina i latou i le faleʻoloa. A o faia se lisi, mataala i mea laiti, aofia ai mea faʻamanatu, sipuni ma solo. A leai, e tatau ona e toe foʻi i le faleoloa ma faʻamaimau taimi.
  2. A e foʻi mai le faleoloa, amata loa ona seti le Kerisimasi laau ma teuteu lou fale. I le leai o se malosi, e sili atu le alu i le moega i le taimi lava lea, ma tuʻu mea mo taeao.
  3. Faʻauma le faʻatuina o le laʻau ma faʻamama le fale i le aso e sosoʻo ai. Manatua, o le Tausaga Fou faʻailoga ua faapipiiina ma teuteuina muamua, ma faʻamamaina faia mulimuli ane.
  4. Ona amata loa lea ona kuka meaai manaia. O nisi ipu ua saunia muamua: salati, keke ma meaai mama malulu. A faʻapea ua puʻupuʻu le taimi, e sili le faʻatau o se keke ile fale fai keke.
  5. I le foiaina o fesili e faatatau i le laulau o le Tausaga Fou, galue ia oe lava. E mautinoa lava e lelei se fale teuteuina ma le laulau faʻataʻotoina. Ae, a leai se talimalo lelei, o le aso malolo o le a le mamao ese mai le sili.
  6. Faʻaalu se taimi e sauni ai ou lavalava ma oe. A fai ou lauulu ma teuteuga, faʻaalu lou taimi.
  7. Talu ai o ipu o le Tausaga Fou ua uma ona sauni, o le fale e mama ma mama, teuteuina le laulau o le a le tele se taimi.
  8. O le laʻasaga mulimuli o sauniuniga mo le Tausaga Fou o loʻo faʻatusalia e le laulau, faʻatumuina o kuka, feiloaʻi ma malo.

I le mulimuli ai i lenei fuafuaga, oe mautinoa e i ai le taimi mo mea uma. E totoe e faʻaalu le Aso Malolo o le Tausaga Fou i se kamupani fiafia ma pisapisao.

Saunia o le tino

E le maua se lagona lelei e tagata pe a uma le Tausaga Fou. E le o se mea e ofo ai, i ni mataupu o aso latou te 'ai ipu, le le faʻalogo i penefiti mo le tino. Ma e le faʻatatau i kalori. Afai o nisi e faaauau pea ona puapuagatia, isi e fiafia i le metotia o le sauniaina o le tino mo le Tausaga Fou.

Fai mai le polofesa o meaʻai, e tatau ona sauniuni le tino mo le suʻega o le Tausaga Fou. E sili atu le amataina o le faʻagaioiga i le ogatotonu o Tesema. Lua vaiaso ua lava saunia atoatoa le tino.

  1. Ole amataga ole sauniuniga ole faʻaititia ole kalori ile taumafataga. Ua lava le tuʻuina o meaʻai gaʻo ma mea suamalie. Aveese sosisi, ulaula aano o manufasi ma oloa o loʻo iai le suka i meaʻai.
  2. Amata inu tele vai e faʻasūsū ai lou tino.
  3. I le Vaeluaga o le Tausaga Fou, nofo i le laulau fiafia i se tulaga fiaaai e matua faasaina. Faʻafou oe lava i luma o le faʻamanatuina. A leai, o le vaʻaia o le laulau faʻatulagaina o le a mafua ai le leiloa o oe lava.
  4. I le taimi o le tausamiga, ave le fiafia i le na o le tasi le malosi inu. E le fautuaina e faʻagaeʻe le 'ava malosi. I se faʻaopopoga, e te le manaʻomia e inu meainu malolosi. Sili atu e 'ai ai.
  5. Le aso ina ua maeʻa le faʻamanatuga, inu loa se ipu vai. Aua neʻi galo e faʻateleina lau vai i le vaiaso a sau pe a maeʻa le aso malolo. Inu vai, 'ai vai' ai, ma faʻamalieina le tino i sua moni.

E ala i le mulimuli i lenei faigofie faʻatonuga, oe o le a faʻateʻaina le leaga le soifua maloloina pe a maeʻa le Tausaga Fou aso malolo.

Saunia o le tamaititi mo le Tausaga Fou

O nisi matua e mafaufau pe tatau ona taʻu i le tamaititi le mea moni e uiga i le i ai o Santa Claus. Ua lauiloa o se taimi mulimuli ane, peitai, o le a le fiafia ai o ia. Oe le mafai finau ma lena.

A talitonu le tamaititi ia Santa Claus, o lona uiga e talitonu i vavega. A o tuputupu aʻe o ia, o le a maua le faʻatuatua i taimi uma i ni tulaga ogaoga. O le faʻatuatua o le puipuiga lea o le mafaufau o le tagata.

E le masani ai ona fiafia matua e sauniuni a latou fanau mo le Tausaga Fou. Afai e te auai i lenei vaega o matua, faitau atili le tala.

Tamaiti laiti

  1. Aua le faʻamoemoe tele mai se tamaititi. E mafai ona ia vaʻai i luma e feiloaʻi ma Santa Claus, ae a maeʻa lenei taimi e mafai ona ia fefe.
  2. Ia mautinoa e taʻu i lau tama i aso malolo o le Tausaga Fou, tagata potopoto e potopoto i se kamupani tele, teuteuina se laau Kerisimasi ma saunia le meaai o le afiafi. O le a sau Santa Claus ma tuu se meaalofa i lalo o le laau.
  3. Afai o le a e alu i se matinee ma o iina e faʻatulaga ai se fonotaga a le tamaititi ma lenei tagata, faia le tele o sauniuniga. Faʻaofuina lau tama Kerisimasi i se laʻau Kerisimasi, taʻitaʻi se siva a le aiga o loʻo siʻomia ai ma usuina pese. Taumafai e fausia se siosiomaga fiafia i le fale.
  4. Taʻalo se ata mo le tama. Santa Claus, o se Kerisimasi laau ma laʻititi Taʻaloga Fou Taʻaloga o le a fesoasoani i lenei. Lenei o le a faʻaali ai i le tamaititi mea o loʻo faʻatali mai ia te ia i le matinee.
  5. Faʻailoa lau tama matinee mo lau tama. O le feiloaʻi ma Tamamatua Frost o le a le avea ma mea popole mo ia ma o le a tuua ai lagona lelei.

Tamaiti aʻoga faataʻitaʻi

  1. Tamaiti o lenei tausaga ua sauniuni mo le Tausaga Fou tafaoga i se auala ese. I le avea ai o se tulafono, Santa Claus le toe mafua ai se lagona o le fefe ia latou.
  2. Fai le peti sili ile sauniuni mo le aso malolo ma fausia le lagona.
  3. Tusi se tamai tusi i lou tamamatua ma lau tama ma tuʻu i lalo o le laʻau. I le taeao, o iina o le a maua ai e le tamaititi se tali ma se talosaga e aʻoaʻo se fuaiupu pe teuteuina se potu.
  4. Lenei o le a faʻafualoa fesoʻotaʻiga ma le Fairy-tale amio ma aumai ai se matagofie Tausaga Fou lagona.

Vitio fesoasoani

O lenei, o le sauniuni o lau tama mo le Tausaga Fou o le a le mafua ai faigata mo oe. Ia tulaga ese lou aso. Moli ia pale i le taeao. Aua le otegia lau tama i soo se tulaga. Fausia se lisi a tamaiti o felanulanuaʻi ma le masani ai taumafataga, lea e tautuaina i matagofie aso malolo ipu.

Teuteuga ma sauniuniga o le fale mo le Tausaga Fou

I le masani ai, o sauniuniga mo aso malolo o le Tausaga Fou e amata i le faʻamamaina lautele, faʻatulaga lelei o mea i totonu o le fale ma aveʻesea poloka.

Afai e te faʻamamaina, mulimuli i aʻu tulafono mo le sauniaina o se fale mautotogi mo le Tausaga Fou, o le a sologa lelei mea uma.

Vas, tioata, tioata

  1. Aveʻese elemene mafai ona aveʻesea mai moli uila ma moli, tuʻu i lalo i totonu o se koneteina ma vai vevela ma faʻaopopo fufulu. Aveese mulimuli ane ma solo i se ie. Faʻaaoga totini lima. E sili atu le talafeagai e galue ai i totonu.
  2. Liligi le vineka i totonu o se tuʻufaʻamau ma tuʻu ai seʻia oʻo i le taeao. Afai e faʻamama le fagu i le togafitiga e faia i le po, fufulua i le vai. A leai, faʻaopopo laisa i le vineka ma lulu le oloa. Ona solo ese lea o puipui o le keli i fatu ma o le a o ese le faʻailoga.

Tulle ma ie pupuni

  1. Afai e faʻaliu samasama ie pupuni, faʻasusu i le vailaʻau mo le itula ona auina atu lea i le masini fufulu.
  2. I le faaiuga o le fufuluina, tautau pea le tulle e susu i luga o le ie puipui. Faʻamama mama pupuni mamafa e faʻaaoga ai le au vaiti.

Afi Afi

  1. Aveese palapala ma lefulefu mai le magalafu ma se ie mago. Faʻaaoga se masini fufulu masini ma se pulumu faʻapitoa.
  2. Faʻaaoga se pulumu uʻamea e fufulu ai le mea valavala ma le mea o loʻo i luma o le magalafu. Afai o le grill e faia i le lafo uʻamea, faʻaaoga se paluga faʻapitoa.

Tekinolosi

  1. Tipi le TV ma le PC mai le upega tafailagi. Fufulu pupuni i se ie mago. Togaoga pisipisini gaʻo ma se ie faʻamama e faʻateʻa ai le eletise.
  2. Aua le faʻaaogaina mea fufulu e faʻamama ai vaitau o le LCD aua o loʻo i ai ni solvents poʻo se ava malosi. Faʻasoa i luga o se mea faigaluega faʻapitoa.
  3. O se komepiuta piano o se sili sili peʻapeʻapeʻape pefu. Ina ia faʻamama, 'aveʻese mai le komepiuta, liliu ma lulu i luga o se laupepa nusipepa.
  4. Faʻaoga se masini fufulu masini e faʻatonutonu ai soʻo se efuefu o totoe. Fufulu le vaega i le va o faʻamau i cotton swabs fufui i le fasimoli vai.
  5. Fufulu mamao mamao eseʻese ma pululima i se vailaʻau e faʻafefeteina.

Meafale

  1. Afai o le meaafale e paʻu, muamua aveʻese le palapala ma le pefu i se ie susu. Ona faʻapipiʻi lea o se faʻapitoa fofo i le paʻu, lea o le a faʻatumauina le malosi ma le vaivai.
  2. O le faʻamamaina o meaafale laupapa e fai sina faigofie. Faʻaaoga se palaka faʻapitoa, aveese maosiosi, ona olo lea ma se ie fulufulu mamoe.
  3. Afai o se maile poʻo se pusi e nofo i le fale mautotogi, ia mautinoa ia ufiufi meaafale faʻafouina ma faʻapitoa pulou. Afai e te le manaʻo e nana meaafale i lalo o ufiufi, faʻaaoga solo solo ma mea e masani ona taʻoto ai fagafao.

Fufuluina ma paipa

  1. Fufulu i lalo le tapu i se faamama mama. Tuʻu ia pulumu ma omomi i totonu o se isi pusa. Afai na latou tautua, tiaʻi. Afai e talafeagai mo le faʻaaogaina, faʻamama i totonu o le ogaumu o le microwave.
  2. Faʻasusu se ie ma se limesele aveese ma afifi faataamilo i paipa. Ina ua mavae sina taimi, aveʻese ma fufulu paipa i le vai.
  3. A leai sau mea faʻapitoa, faʻaaoga le sua o le tipolo poʻo le vineta mo le faʻamamaina.

Puea vevela, koneteina, laupapa umukuka

  1. Faʻaaoga le vai vevela e faʻamama ai le laupapa tipi. Afai o loʻo i ai ni laupapa tuai poʻo ni mea mai momomo i le umukuka, e sili atu le aveʻese. Ua lava e fufulu palasitika mamanuina.
  2. O le ogaumu o le microwave e faigofie ona fufuluaʻi ma le tali o le vai ma le tipolo tipolo. Tuʻu ipu ma le oloa i totonu o le ogaumu mo ni nai minute.
  3. O le suauʻu manaʻomia i le tipolo o le a vave faʻavaivaia gaʻo, ma se manogi manaia o le a aliali mai i le umukuka. E totoe lava e solo le ogaumu i se ie.
  4. E masani lava, o se manogi le lelei e ulufale i totonu o le potu e ala i le matala o le umukuka kapeneta faitotoʻa. O le kofe eleele i luga o se fasi pepa na tuʻuina i le kapeneta o le a fesoasoani e aveʻese.

Tile keramika

  1. Pe a faʻapipiʻi maa, e tuʻuina e le au tufuga faʻalaʻau, e mulimuli ane ona poloka ma le palu faʻapitoa. E aulelei, ae e le faigofie le faʻamamaina o soʻoga. Paʻu faʻapipiʻi faʻatasi ma le pulumu nifo o le a fesoasoani.
  2. O palapala e le olo ese mai luga o le kapone e faigofie ona aveʻese ma le palu o le suka ma le fasimoli suavai. Uʻu le tile i se mea faigaluega, ona fufulu lea ma le lapisi.

Laʻau Kerisimasi

  1. Tipi le laau i se tulimanu, ma pe a e toe foi i le fale, tuu i totonu o se pakete vai malulu mo le aso.
  2. O le aso e sosoʻo ai, solo le vaega na tipi, faʻamamago ma faʻaofuofu i le solo.

Fata ma kapoti

  1. Aveʻese mea le manaʻomia. Tuʻu faʻalelei mea o loʻo totoe.
  2. Po o le Kerisimasi o le taimi sili lea e faʻateʻa ai atigipusa atigipusa, taʻalo masaesae, ma lavalava tuai.

E tumau pea i totonu o le fale ma se masini fufulu mama, lea o le a aoina le toega efuefu ma otaota. E le mafai ona faʻamama le fale e aunoa ma lenei masini. Sosoo ai, aveʻese le pefu mai luga o totoe, ona faia lea o le faʻamamaina susu. Mea uma, o le fale mautotogi mama, e mafai ona kuka meaai, kuka keke o le Tausaga Fou ma faʻatali mo le taunuʻu mai o malo.

Ua oʻo i le taimi e faʻamavae ai. A e faitau ma le faʻaeteete i le tusitusiga i le sauniuni mo le Tausaga Fou, na e iloaina e leai ni mea faʻatauvaʻa i lenei mataupu. Lenei e mafai ona faigofie ona sauniuni e le gata o oe ma lau fanau mo le Faʻamanatuina o le Tausaga Fou, ae faʻapea foi lou fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ekalesia a Keriso (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com