Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Azalea tausi fale pe a maeʻa le faʻatau

Pin
Send
Share
Send

Azalea o se fugalaʻau e manaʻomia le vavalalata ma faʻapitoa vaʻai, amata mai le taimi e te filifilia ai i le faleʻoloa.

Ma le tausiga lelei, o le azalea o le a le oti, ae o le a fiafia ma ona fugalaʻau, toaga faʻatele.

O se uiga iloga o azaleas o se faʻapitoa microflora latalata i le aʻa avanoa, gagau e mafai ona e faʻaleagaina le fugalaʻau.

I lenei tusitusiga, o le a matou taʻuina atu ai ia te oe i le auiliiliga pe faʻafefea ona tausia lelei se azalea i le fale pe a maeʻa le faʻatau.

Faʻafefea ona aofia ai le rhododendron i le faleoloa?

E o mai laau i faleoloa mai fale pepe. E leai se lilo o le azalea o se aulelei fugalaʻau fugalaʻau. E saunia e le au fai laau mea tot for mo le fugalaʻau ma le faʻatau atu faʻatau.

I falemaʻi, latou e togafitia ma faʻapitoa vailaʻau vailaʻau e tuʻu le fugalaʻau i se tulaga o le moe. O le laʻau e i ai foliga foliga lelei ma e mafai ona fuga mo ni nai masina faʻafetai i le fetilaisa faʻaaogaina i le vasega pepe.

Ae i le taimi nei, o le aʻa o le azalea o loʻo i se tulaga o le moe ma e le mauaina se atinaʻe. O lona iʻuga, e mafai ona mamaʻi le laʻau - o le a amata ona feoti aʻa mai se faʻamaʻi pipisi. Ole tasi lea mafuaʻaga na ala ai ona mou vave le azalea ina ua aumai mai le faleoloa ma tuʻu ile faʻamalama ole fale.

Tau faʻatatau

Tau mo azalea i Moscow ma St. Petersburg eseese mai 250 i le 2500 rubles i le fugalaau. E tele mea taua e afaina ai le taua o se laʻau:

  1. ituaiga azalea (fale ma togalaau);
  2. o le lapoʻa o le fugalaʻau ma lona aʻa (o le umī ma le lapoʻa o le laʻau, o le taugata foi lea);
  3. numera o fuga.

Tele o faleoloa i luga ole laiga o loʻo iai fesoasoani fesoasoani ua sauni e fesoasoani e le gata ile filifilia o laʻau eseese, ae ole a taʻu atu foʻi ia te oe ile auiliiliga ole tausiga o le azalea ile fale pe a maeʻa le faʻatau.

Se ata

Lalo oe mafai ona vaʻai i se ata o lenei laʻau:





O le a le mea e fai pe a maeʻa le faʻatau ma faʻafefea ona faʻasaoina le laau?

O le a le isi mea e fai pe a e faʻatau se laʻau? Aumai le laʻau i le fale, aua le faʻatopetope e aveʻese mai le afifi a le faleoloa. Tuʻu le togavao mo le 30 minute e faʻamasani ai i le tau i totonu.

Filifili se lumanaʻi nofoaga mo se fugalaʻau. Fautuaina tapulaʻa:

  • o se moli-malamalama vaega mai le oʻo atu o tuusao susulu o le la (sasaʻe poʻo le itu i matu);
  • vevela mai le 16 i le 18 vevela - malu lava;
  • maualuga maualuga o le susū.

MANATUNATUGA! Asiasi le palapala o le laʻau i le tosoina ma le faʻaeteete o le fugalaʻau mai le ulo.

Tele taimi, ina ia maua se fou vaʻaiga i faleʻoloa, azaleas e liligiina i le vai. Afai o le eleele ua matua susu e tatau:

  1. Aveese le fugalaʻau mai le ulo ma afifi le aʻa ma le eleele i le pepa mimiti.
  2. Toe fai seia faʻamago le eleele.

I le tulaga ua mago le fugalaʻau:

  1. E tatau ona tuʻu saʻo ma le ulo i totonu o se koneteina vai mo se itula. E tatau ona oʻo le vai i pito o le fugalaʻau.
  2. A maeʻa lena, toso le laʻau mai le vai ma faʻataga le susū tele e faʻapipiʻi ese i le tuʻuina o le ulo i luga o se ipu poʻo se pallet, muamua teuina ma faʻalautele 'eleʻele ina ia le toe tago le eleele le suavai.

E le fautuaina foi e toe toto vave le laʻau, aemaise i taimi o fugalaʻau.

Fetuunaiga i totonu e fugalaʻau vaitaimi

E mafai ona faʻapea e fetuʻunaʻi le laʻau pe a oʻo i le taimi e alu atu ai i le faʻamalama mai le faleʻoloa, e magumagu le azalea ma maua mai ai ni fou. I lenei vaitaimi popolevale, o le laʻau e tatau ona matua vaʻaia ma le faʻaeteete ma vaʻaia.

E le taliaina e Azalea le vevela, aua la neʻi tuʻu le fugalaʻau i luga o faʻamalama i luga atu o radiator.

O le maualalo ole sūsū e faʻatamaʻia foʻi mo latou. O le sili ona malulu o loʻo i totonu o le potu i le taimi o fetuunaiga, o le sili atu ono ono le mate le laʻau. Aua le faʻanatinati e faʻafilemu le laʻau. I falemaʻi, e totoina azalea i le eleele tele mo le faʻateleina o felauaiga ma faʻasao. I le usitaia o tulafono uma, e tumau naʻo le faia o le faʻatali ma vaʻai uiga.

O le saluina o le "Epin" o le a fesoasoani i fetuʻunaʻiga. O se biostimulant faafoliga mo laʻau. E fesoasoani e faʻagaoioia ai le puipuiga o le tagata lava ia galuega o le laʻau, faʻateleina lona teteʻe atu i le popole ma le puipuiga. O faʻatonuga faʻatonu e mafai ona faitauina i le afifiina, ma e mafai ona faʻasuina i le 10 aso.

Nisi faʻamatalaga e uiga i le fafagaina o laʻau, o se vaega manaʻomia o le azalea tausiga, e uiga i le faʻamalosia faʻatinoga ma isi nuances, mafai ona maua iinei

Faʻafefea ona tausi se fale ua faʻatauina ina ia le mamae?

Azalea manaʻomia e faʻamasani i le potu na aumai ai i le maeʻa o le faʻatau. Ona o lona capriciousness, o le taimi muamua matagofie fugalaʻau toto mafai ona faʻapaʻu fugalaʻau ma laulaʻau i ni nai aso. Afai o lau i luga o lala o le ogalaau pa'ū paʻu ese pe o le laʻau mago, o lona uiga o nei o harbingers o le maalofia maliu o le togavao, o lea e tatau ona e iloa le mea e fai i sea tulaga. Ina ia fiafia i lenei laʻau mo le tele o tausaga, oe tatau ona tausisi i tulafono masani ma taua o le tausiga mo ia ma iloa pe faʻapefea ona tausi se fugalaʻau i totonu o se ulo faʻatau mai se faleoloa.

MANATUNATUGA! A maeʻa le faʻatau, ua fautuaina le azalea e ave i fafo, ae aua le toe totoina.

O le felauaiga gaioiga e faigofie:

  1. aveese ma le faʻaeteete le faʻaputuga eleele faʻatasi ma le laʻau mai le fugalaʻau faʻatau;
  2. tuʻu se fugalaʻau ma le eleele i totonu o se ulo lautele lautele;
  3. faʻatumu le avanoa avanoa ma se substrate faʻapitoa;
  4. 'aua le soʻona soʻona faʻamalosia le eleele.

Faʻafefea ona sefe le faleoloa faʻatau azalea? I lalo o nei tuutuuga, o le azalea e faʻapalepale faʻafetauiina sili atu. E faasaoina foi le aʻa maʻa vaivai. E iai foʻi manaʻoga faʻapitoa mo le eleele lava ia. O laumei faʻapitoa e ola i luga o aʻa o le azalea, e maua ai meaʻai mo le fugalaʻau. O faatusa e feoti i le eleele alkaline, sosoo ai ma le laʻau lava ia. Ole isi mafuaaga lea e le tatau ai ona mulumulu aʻa ole azalea.

O le substrate tatau ona acidic ma pasi pasi susu ma ea sili lelei. E sili le faʻatau ole eleele ua saunia-saunia faʻapitoa mo azalea. Fugalaʻau talavou tatau ona totoina i tausaga taʻitasi. Sili atu augatupulaga matutua tasi i le 3 tausaga. I le taimi e tasi, ua suia le pito i luga o le lalolagi e aunoa ma le paʻi atu i aʻa maaleale o le laʻau.

Vevela

O le vevela lelei mo le atinaʻe lelei o azaleas o 10-15 tikeri. Peitai, i le vevela o le taumafanafana, e matua faigata lava ona saunia se fugalaʻau ma sea pulega. Ae i masina o le taumafanafana, o azaleas ei ai le vaitaimi o le moe ma malologa.

O se paolo nofoaga i luga o le auala e talafeagai mo le teuina o le laʻau. Afai e mafai, e mafai ona e tanuina le fugalaʻau ma le fugalaʻau i le eleele.

Ae le i faia lena mea, tuu se nylon totini i luga o le ulo. Ole mea lea e taofia ai faʻamaʻi mai le osofai i le azalea. Ae faimai foi tagata poto masani i fugalaau, le substrate mo lenei fugalaʻau e sili ona alofagia e ituaiga uma o parasite.

I le tautoulu, ua oʻo i le taimi e faataoto ai fua. I lenei vaitaimi, e tatau ona tuʻu i lalo le vevela o le azalea i le 6 tikeri. O le taimi lava e amata ai ona fuga mai fuga, sii i luga i le 15. Na matou tusia e uiga i le vaʻaia o se azalea i le tautoulu i lenei tusitusiga.

Taua! E le taliaina e Azalea le vevela. Ae e le fautuaina e faʻasusu le fugalaʻau i le vai malulu. Lenei mafai ona taitai atu ai i le foliga mai o le fungus. I le taumafanafana, tuʻu le aisa i tafatafa o le laʻau luga o le tapu. Lenei o le a sefe ai le fugalaʻau mai le vevela ma faʻasusuina le ea faʻataʻaliʻoliʻoina.

Susu i totonu o le ulo

Lenei vaega o se tasi o le sili ona taua. O le ea matutu e faʻatamaʻia mo azaleas. Ina ia tausia se maualuga maualuga o le susu, oe manaʻomia le faia o ni togafiti:

  1. filifili se fata loloto mo le fugalaʻau;
  2. faʻapipiʻi maʻa ma limasalo i lalo ole palalate (sphagnum e lelei);
  3. ia mautinoa o loʻo i ai pea le suavai i totonu o le pallet;
  4. i le vaitaimi o le fugalaau, e tatau ona sausau laulaau;
  5. aloese mai lapisi mataua pe a faʻasusu i se fagu pasī, e tatau ona laiti ni mataua e puipuia ai le foliga mai o pisia i luga o laulaʻau.

Susulu

O lenei laʻau e fiafia tele i moli susulu. Ae i le taimi e tasi e mafai ona oti pe a faʻaalia i ave tuusao o le la. O itu i sasaʻe ma matu e fetaui lelei mo azaleas. E mafai ona tuʻu le azalea ile itu i saute, ae mo le mea lea e sili ai le le faʻaogaina o faʻamalama, ae faʻatau se tulaga ma faʻapipiʻi i luma ole faʻamalama.

Faasusu

Le isi mea taua fesoasoani e taofi le azalea mai le oti. O se taua taua e faia e:

  • suavai lelei;
  • vevela;
  • tele o faʻasūsū;
  • vaitaimi.

E matua faasa ona faʻasusu le azalea ile aisa poʻo le vai malulu. O le suia faafuaseʻi o le vevela tuu le laau i lalo o le popole. E avea foi o se ituaiga o faʻailo e uiga i le amataga o le tautoulu ma le azalea mafai faʻaputuga fugalaʻau ma laulaʻau (vaʻai iinei pe faʻapefea ona tausia se azalea i le tautoulu). E sili le faʻaaogaina o le vai i le vevela e tasi e pei o le azalea.

Faʻaaoga vai vaivai:

  1. faʻapuna;
  2. ia malu;
  3. faʻaaoga naʻo le pito i luga o le vai;
  4. aua le papaʻi i le palapala.

A faʻasusu i le vai manino, o le a liliu le eleele mai acidic i alkaline, ona o loʻo i ai magnesium ma kalisiu masima. Ma a faʻapuna, latou faʻaputuputu. Lemon mafai ona faʻaaogaina e faʻasusu ai le eleele. Faʻateʻa 3 mataua o sua i le lita o sua. Afai e te totoina le azalea i fafo mo le taumafanafana, ona avea lea o le timu susu o le a i ai se aoga faʻamanuiaga i ai.

E le taliaina e le fugalaʻau le lamala. A faʻapea ua paʻu le lau ma fugalaʻau, faʻasusu loa le azalea. E sili le aloese mai lenei ma tumau i le tumau susu mea o le substrate. Fai mai, o le soona suavai e mafai foi ona faʻaleagaina aʻa maaleale o le azalea - latou mafai pala.

Aʻoaʻo atili e uiga i le faʻasusu saʻo o azaleas i le fale ma metotia o le faʻasusuina o se fugalaʻau mai a matou mea.

O le a le mea e le taliaina e fai?

  • vevela;
  • lāmala;
  • suavai;
  • pa'ū vevela pa'ū;
  • faʻatonutonu tuusao i le susulu o le la.

Afai ua amata ona mou atu le fugalaʻau:

  1. uai totoʻa i le eleele;
  2. faʻasusu pe a talafeagai ai;
  3. matamata i le susū o le ea;
  4. nofoaga atonu e le talafeagai - ave le fugalaʻau i se malulu potu, ese mai le la.

A faʻapuna e le azalea ona laulaʻau, atonu o le faʻailoga muamua lea o le oti o laʻau. Faʻafefea pe a paʻu'ū lau?

  1. Suʻesuʻe ma le faʻaeteete le eleele mo mea leaga, suia pe pala.
  2. Fana le azalea i le Epin poʻo le zircon. E tatau ona faia lenei mea i le vaitaimi e le fuga mai le laau.
  3. A maeʻa aso 2, faʻasusu ma faʻasusu le azalea i le phytosporin (10 paʻu i le 250 ml o vai).
  4. Suʻesuʻe togafitiga mo 2-3 vaiaso. Lenei o le a fesoasoani i le oti laʻau ola i le mafatiaga.

Mo nisi agavaʻa tausiga o azalea, o le laʻau manaʻomia le fausiaina sili lelei tulaga mo le tausiga o le fale, oe mafai ona aʻoaʻo atili e uiga i lenei i la matou tusitusiga. Matou te fautuaina foʻi oe faʻamasani ia te oe i le taimi ma faʻafefea ona teuteu lelei le laʻau.

Azalea manaʻomia faʻateleina faʻalogo ma matua tausia tausiga. Tele taimi, e oʻo lava i le faiga o se laveaʻi, e le mafai ona sefe le laau ma mate. O le mea lea, e sili ai le aua le aumaia le fugalaʻau i lona setete mataʻutia.

Faʻatasi ai ma le tausiga saʻo ma le faʻaeteete o le azalea, o le a faʻafiafiaina ai le laau ma ona matagofie fugalaʻau mo le tele o tausaga. Atonu e foliga mai i se grower leai se poto masani o lenei ituaiga o fugalaʻau o le a tele naua taimi. Peitai, o le tulafono vave ona avea ma mausa e aumaia ai naʻo le fiafia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: فال روزانه دوشنبه 29 اردیبهشت 1399 با نفسیر کامل (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com