Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aisea e mamago ai fugalaʻau? Mafuaʻaga autu ma puipuiga

Pin
Send
Share
Send

O le orchid e masani ai ona tele lanu ma felanulanuaʻi fugalaʻau mataʻina foliga. La latou lalelei manumalo i loto o latou oe le amanaʻiaina le matagofie lalolagi lalelei. Talu mai sina taimi, o nei fugalaʻau teropika ua lauiloa i tagata fai togalaʻau i le pito sili ona malulu o latitu, oe, faʻafetai i le alualu i luma o oloa gaosi, ua maua le avanoa e maua ai se totoina i le fale. Ae ui i lea, o nisi fafine tausi maʻa aiga e mafai ona faitio i nisi taimi e faʻapea o le faʻaeteete ma le vaʻaia lelei, ua amata ai ona toulu ese fugalaʻau mai le orchid. Aisea e leaga ai fua o le laau ma o le a le mea e fai i ai? Tali i le tusitusiga.

O le a le mea e uiga i ai?

O le laau, pei o se tagata, e faʻalagolago i le tele i fafo itu. Afai e lava, o le laʻau ei ai le soifua maloloina ma fuga foliga, i le vaapiapi tulaga o le a ola. O le tali i le fesili, o lona iʻuga o le orchid, lea e foliga mai e masani ai, e faʻafuaseʻi lava ona liu samasama, o le pupula pupula mago, e le mafai faʻafitia - na suia i le auala faʻaola.

MANATU: A faʻapapaina fuga, e faʻasaʻoloto le laʻau mai le paleni le manaʻomia, e tuʻuina mai ai se faʻailoga iloga mo se fesoasoani. I le faʻatulagaina i le taimi tatau le faʻafitauli, e mafai ona taofi le mulimuli ane mulimuli ane o le peduncle, e aloese ai mai faʻafitauli faapena i le lumanaʻi.

Laʻau maʻaleale

O lenei laʻau tali lelei i le faʻalavelave. O lesi foi mea, pe a minoi, o le fugalaau mafai ona "fefefe" i le lima minute nofo i le malulu eaa o aveese mai le faleoloa i le taavale. O le taunuʻu atu i le fale, na te mafaia ona aveʻeseina ni tele pupula poʻo fugalaʻau i le aso e tasi.

E matua maʻaleʻale lava i le amataga o le fuga, o le ulo ma le orchid e le mafai ona toe faʻaleleia mai le 1st nofoaga o le windowsill i le isi - e masani ona le mafai ona paʻi ma faʻaseʻe i ai. O le faʻamaloloina o le faʻamalosi mai fuifui e le lamatia: pe a maeʻa, o le laʻau e ola ma fuga atili.

Laʻasaga i lea laʻasaga faatonuga: o le a le mea e fai i tulaga taʻitasi?

Hypothermia

E faʻatagaina lenei mea peʻa momoliina se orchid i le taumalulu poʻo se potu vevela i lalo ole 20 tusaManuia le aso ma lalo ole 15 tusaMa le po. Ma a faʻapipiʻi i le cellophane, pepa, e mafai ona faʻamalo lenei fugalaʻau, mago ai le fatu, atonu e mate le laʻau.

Togafitiga togafiti: ma le malosi hypothermia, o le a le aoga e sefe le laʻau.

Suiga o tuutuuga o le taofia

O le mafuaʻaga sili ona taʻutaʻua, o le mea na tupu faʻafuaseʻi ona mou atu fugalaʻau, o le suia faafuaseʻi o le "nofoaga o nofo ai", o se suiga i tulaga na i ai le orchid. Suiga i tulaga o le mo sili atu leaga afaina ai fugalaau; i se faʻaopopoga, o laulaʻau ma aʻa o le orchid lagona le toʻafilemu (faitau atili e uiga i le aisea o le orchid lau mago ma pe faʻapefea ona fesoasoani i le laʻau iinei).

Le mea e fai: Faʻaleleia tulaga o le soifuaga e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiina tausiga taiala.

Lafuina

Matou te le faʻutuaina le faʻasusuina o fugalaʻau pe a faʻasusu - mai lea latou teʻi, faʻapogisaina ma paʻuʻu ese. E sili atu le saʻo e faʻasusu naʻo laulaʻau mai se mea mamao ina neʻi paʻu ifo i luga o latou ni mataua tetele.

Ova pe le lava le susu

Maualalo le sūsū i totonu o le fale e le fautuaina e oʻo lava i tagata o loʻo nonofo ai, o ie o fugalaʻau, fuga mai lenei vave mago ma mago. Oe tatau ona masani ona mataituina le susū latalata i le fugalaʻau..

Le mea e fai: Faʻaalu se sūsū latalata i le fugalaʻau. O se filifiliga lelei o le fausiaina lea o se pallet ma susu susu, faʻalauteleina le 'ele, oneone. O luga o le vaitafe o le vevela vevela (luga o le maa), o le vai mou, fausia ai le manaomia sūsū. Aua neʻi galo ia faʻamasaina le 'eleʻele faʻalautele i se taimi faʻatulagaina.

Ova

O le ova atu o le susulu malosi o le la e mafai ona faʻaosoina ai tali tutusa. O lo tatou latitu e faʻailoaina e le malamalama malamalama i le taumalulu ma le susulu o le la i le taumafanafana. Ma o le faʻatumuina o le susulu o le la i le vaitau o le taumafanafana e sili atu nai lo masani. O Orchids o epiphytes (faʻaaoga seisi lagolago e faʻalautele ai), ma i le natura e mafai ona latou lalafi filemu mai ave vevela i lalo o lala o laʻau.

O oketi i totonu o se fale mautotogi e masani ona soona vevela, e magumagu fugalaʻau... I se faʻaopopoga, o le soona vevela e aʻafia ai le soifua maloloina o laʻau atoa. O aʻa e vaivai, mago, ma i se taimi puʻupuʻu o le fugalaʻi amata ona faʻamago. Mulimuli ane:

  • e samasama samasama;
  • ua magumagu fugalaʻau;
  • e paʻu ese mata.

Togafitiga togafiti: o le laʻau e tatau ona paolo mai ave o le la. Ma seti fugalaʻau fugalaʻau mamao ese mai faʻamalama.

Le lava le malamalama

O le orchid o se fugalaʻau e fiafia i ai le la, ma o le le lava o le malamalama e matua afaina tele mo fugalaʻau uma ma le atoa laʻau atoa. E masani lava, toe maua fugalaʻau faʻapitoa e ono afaina i le maai suiga i le malamalama malosi.

Faʻatasi ai ma le faʻaititia o le malamalama taimi i le tautoulu-taumalulu, tatou faʻapaolo faʻamalama muamua, ma le orchid mafai tali atu i lenei e ala i le lafoaʻia o le pea pupula fualaʻau, pe faʻaititia lona natura fugalaʻau vaitaimi. O le umi o le taumalulu o se vaitaimi faigata, i tulaga uma o le aano atoa o le fugalaʻau ma lona fugalaʻau. O le peduncle "fana" i le ogatotonu o se manino taumafanafana, ma fuga mai fuga e Oketopa.

I lenei tulaga, o le mulimuli ane tuputupu ae o le peduncle o le a taofi, ma, pe a maeʻa tu i lenei setete mo le masina, o le a magumagu lala ma paʻu'ū ese. Lenei ituaiga o faʻagasologa o loʻo faʻamatalaina e le mea moni e faapea o le aofaʻi o mitiia malamalama e tuʻusaʻo lava i ai se aafiaga tele i luga o le vailaʻau tali manaʻomia mo fuga. Mo lenei mafuaʻaga, le le lava o le malamalama, ua amata ona vaivai le fugalaʻau.

Togafitiga togafiti: ave le orchid i se la susulu, faʻapipiʻi ausilali moli (phytolamp).

Motugaafa: Mo le phalaenopsis laʻititi manaʻomia, ua lava le matauila malamalama.

Faʻamamaina le lelei

O le mafuaʻaga mo le lafoa o le orchid o le leai o se susu, o lona sili atu... O le mea autu i lenei tulaga o se paleni paleni. E tatau ona faʻasūsū sina lauʻeleʻele le lauʻeleʻele, ma e tatau ai ona faʻasūsū soo i le lalolagi, ae laʻititi.

O le iʻuga o le le tatau faʻasusu o se faʻaletonu i le aʻa faiga: lona pala pe mago. Afai e le lava le susu o le laau mai aʻa, o le a toe tufatufaina minerals mai le tasi totoga i le isi. Muamua lava, o fugalaʻau ma fuga o le a manunuʻa, pe a maeʻa le peduncle, ma ona mou atu ai lea o le orchid.

Metotia o togafitiga: togafitiga o le aʻa faiga o se faigata pisinisi, e le vave, ma e foliga mai e le galue e sefe fugalaʻau, ae o le orchid lava ia manaʻomia ona togafitia. I le amataga laasaga o aʻa faʻaleagaina, e faigata ona faʻamautu le tulaga o le mago.

  1. Ina ia faia lenei mea, faʻaoso le fagu fualaʻau: e nofo latalata - o le mea lea, le uma na leiloa.
  2. Tuu le fugalaʻau i totonu o le pesini o le potu vevela vai pe a ma le itula.
  3. Ona ave lea o le taele, aloese mai tamaʻi vai i luga o au.
  4. O le taimi lava e faʻalu ai le suavai, aveʻese le faʻaputuga susu mai i le sinuses o laulaʻau ma autu ma seti i se nofoaga susulu ma se fiva e le sili atu i le 25 ºC.

Afai o le laʻau e leʻi toe maua mai i totonu o le 2-3 aso, o le mea lea o le tikeri o le faʻaleagaina o aʻa na avea ma sili atu nai lo le fuafuaina.

A le pipii mau le orchid i le ulo, e mafai ona e tosoina i fafo ma suʻesuʻe aʻa. Saili ane pe fia ni aʻa ola o loʻo totoe. O aʻa o le ola e masani ona malosi ma mama, o aʻa leaga e enaena ma papaʻu. Aveese aʻa pala pe mamago, faʻamama ia vaega i le carbon faʻagaoioia... I le lumanaʻi, mea uma faʻamoemoe i le i ai o le toe aʻa. Fesuiaʻi le orchid i totonu o se substrate fou, tuʻu i totonu o se mafanafana, susulu nofoaga, vai. E ono tupu o le a toe faʻamalieina oe e lau fagafao i fugalaʻau.

Lenei ua e iloa o lau orchid fugalaʻau ua mago mo eseese mafuaʻaga.

Puipuiga o le tulaga lua tupu o le faʻafitauli

A maeʻa maeʻa fugalaʻau, e tatau ona mago lelei le eleele. E sili atu le tipiina o le laʻau i se eleele ese, ae le i aveʻesea uma mamate, pala aʻa.

Afai o le orchid ua tiaʻi ese uma fugalaʻau ona o le maualuga o le vevela, ona tatau loa lea ona aveʻesea mai le potu pe mai le windowsill. E le mafai e le faʻamamaina poʻo le paolo ona puipuia mai le vevela taua.

Ina ia puipuia le orchid mai le faʻamaligiina o fugalaʻau i le lumanaʻi, e tatau ona ave i tua o le potu, ma afai o le nofoaga e susulu, atonu la e tuʻusaʻo luga o le foloa.

Taua: Afai o loʻo i ai se ea malulu i totonu o le potu, ona tatau loa lea ona aveese le laʻau mai le malu o le ea tafe.

Ma le mea mulimuli, i vaitau uma, i le faʻaopopoga i le taumafanafana, e tatau ona faia se malamalama taliaina mo le orchid ia ola lelei. O lona umi maualalo o 12 itula. Mo lenei mafuaʻaga, afai o uma peduncles ua paʻu'ū ese, taumafai e puipuia lenei tulaga i le lumanaʻi, saunia le orchid ma le aofaʻi saʻo o le malamalama.

Afai e te tausia faʻalelei le orchid, ona mafai lea ona fuga e aunoa ma le tu, mo se vaitaimi umi. Lenei laʻau aofia ai le tele o ituaiga eseese ma configurations e, faʻafetai i lona lava 'eseʻese, ua manumalo loto o fai togalaʻau i le lalolagi atoa. Peitai, o le uiga faaalia ia te ia e tatau ona talafeagai.

O le faʻamamago ma le samasama o oketi ose faʻafitauli lauiloa. Ae aua le popole ma tiaʻi lau laʻau e te fiafia iai. E tatau ona e sailia le mafuaʻaga ua ala ai ona i ai faʻafitauli ma le poʻau, laʻau poʻo aʻa ina ia mafai ai ona toe taumafai e aveʻese. I luga o la matou faitotoʻa o le a e mauaina ai le tele o faʻamatalaga aoga i lenei mataupu.

Faaiuga

O le fuga mai o lau fagafao tele faalagolago i fafo tulaga - la, vai, vevela. Peitai, e le itiiti ifo mai le tagata faʻalogo, tausiga, le agavaʻa e faʻamatalaina faʻailo na ia tuʻuina mai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: GIM Worship Team Tapena le malagaLe tusi paia (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com