Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona saunia se primrose mo le taumalulu?

Pin
Send
Share
Send

O le Primrose o loʻo avea ma sui o le anoanoaʻi o ituaiga eseese o le selau o ituaiga, o loʻo i ai uma ituaiga eseese ma mea na fausia e taumafaiga a tagata faʻaola. Ole numera pito tele lava o meaola vao e nonofo i le itu i sisifo o le lalolagi, e maua ai le tau feololo.

E fiafia Primula e nofo latalata i le vai, i auvai o vaitafe, luga o vaituloto, faʻapea foi ma laufanua vao ma atumauga. E mafai foi ona e vaʻaia le fugalaʻau i luga o le Himalayan massif. O le laʻau o se evergreen perennial, e mafai ona o uma ituaiga vao ma ituaiga vao.

Le a le mea e fai i le tautoulu?

Primroses e le fefefe tele i le maualalo o le vevela pei o le vevela pa'ū ma pala. Eseesega, o se tulafono, e mafua mai ile eseʻesega ile ao male po ole vevela, faʻapena foʻi ma fesuiaiga o vai ma faʻafuaseʻi ona malulu. Hypothermia o le primrose i le taumalulu pe a fai o le masani e le maitauina pe pala mai le tele susu e mafai ona taitai atu ai i le leiloa o germination.

O le la o le tautotogo e faʻapea foi ona mataʻutia tele, e mafai ona mumu ai le primrosee leʻo toe fetuʻunaʻi ina ua maeʻa ona faʻamamaina. O le puipuiga sili ona lelei mai le malulu ma le mautinoa o le mautu tau i le aʻa aʻa o le mea moni, kiona, ae e le lava taimi uma e maua ai le manaʻoga tikeri o le puipuiga.

O le mea lea, i le faʻaopopoina i suiga o le vevela ma le malulu o le tau, latou te fausiaina se malutaga mai le eleele ma humus ma se vaega o lala spruce i luga. Faʻatasi ai ma se ufiufi mafiafia o le kiona, o loʻo i ai le taufaʻamataʻu o le soona vevela.

Mai le pala i le taimi o le taumalulu, e sasaina i lea taimi ma lea taimi ia pu aisa i se ufiufi e faʻatupu ai le ea i le laʻau. A amata liusuavai i le tautotogo, ona o le tutusa lamatiaga o le pala o le laʻau, e tatau ona faʻamamaina vaega o le aisa malo o le faʻafuga.

Tele o ituaiga e iai aisa teteʻe ile aisa ma e mafai ona faʻaalu atoa e aunoa ma se faʻapitoa e faʻatamaʻi ai, ae i ai hybrid ituaiga e masani ona le matele i le taumalulu i le fanua tatala. E aveʻese mai le eleele mo se vaitaimi o le maualalo o le vevela ma auina atu mo le teuina i totonu o koneteina, i potu ma faʻapitoa tulaga.

E te manaʻomia le teuteuina o laʻau?

Ua tipiina lenei fugalaʻau mo le taumalulu? Afai o phloxes ma peonies ua le maua le pito i luga vaega mo le taumalulu, ona matua faasaina ona faia lenei mea ma le primrose. A maeʻa le fuga, e masani ona magalo le roseteri primrose ma e le fauina foliga sili ona matagofie, ae e le motusiaina lau, ona o le primrose o se talita masani mai matagi ma maualalo le vevela i taimi malulu o le tau.

Fautuaga! E na o le tautotogo lava e aveʻese ai laulaʻau matutu, pe a liusuavai le kiona ma tatala le laʻau.

Nisi faʻamatalaga e uiga i le tuiina ma le tausiga o le primrose i le tautoulu mafai ona maua iinei, ma mai lenei tusitusiga oe o le a aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona toto se laʻau toto.

Faʻafefea ona lulu saʻo?

E i ai ituaiga o primroses, mo se faʻataʻitaʻiga mai le vaega o le candelabra, e toe gaosia lava, e na o le mago fugalaʻau e le aveʻeseina mo lenei, tuʻuina fatu mo matua, lea e ala i le lūlūina o ia lava faʻaopoopo fale, masani ona suia isi laʻau.

O ia meatotino o loʻo umiaina, mo se faʻataʻitaʻiga, e le Tibetan primrose ma le primrose Akaulis. O fatu o nei ituaiga e mafai ona faʻataʻapeʻapeina i le mea e te ono manaʻo ai e iai ni fugalaʻau, fafagaina ma faʻamalolo teisi le palapala. Ma e sili atu le faʻatali seʻia oʻo i le laʻau toto ona lūlūina ma tuiina le fatu ua totogo i le tautotogo.

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i isi ituaiga, ona tatau lea ona e taumafai teisi. I se tulaga lautele, o fatu muamua e tupu lemu lemu ma manaʻomia atili faʻalogo ma le faʻaeteete.

O le a le mea taua e mafaufau iai?

  1. Fatu germination faaitiitia ma le leiloa o freshness, o lea o le a manaʻomia nisi fuataga.
  2. O le faʻasusu i le vai faigata e mataʻutia, o lenei mea e mafua ai le ono afaina o le leiloa o germination.
  3. O fatu e leiloa foi lo latou malosiaga e mafai ai ona faʻagaʻeina i le mafanafana; e manaʻomia le maluluina mo le totoina lelei. O le vevela e le tatau ona sili atu i le 17 tikeri, o le auala sili ona lelei e 10-15 tikeri.
  4. O le susū o le ea e tatau ona maualuga atu averesi.
  5. Lelei moli e taua, pe a talafeagai ai, faia faʻaopoopo moli ma se filo-matauila.
  6. Tele na lulu ia Novema, Tesema poʻo Ianuari, ma hybrids ma se puʻupuʻu atinaʻe e lulu ia Fepuari-Mati. Mai le taimi o le luluina i le amataga o le fugalaau, e masani ona alu i le ono masina pe itiiti ifo. I le averesi, o le taimi sili ona lelei mo le faʻatinoina o poloketi pa'ū ia Novema-Tesema.

I lalo o tulaga masani, o fatu e fofoa mo le 10-11 aso... Ona mafai ai lea ona e faʻaititia le susū ma le vevela. Pe tusa o Mati 15, e toto ai tamaʻi laʻau i totonu o ni ulo eseese. Ma ina ua mavae ni nai vaiaso, ia Me, ua aveina atu i latou i tulaga o auala, e matala ai le eleele.

Faitau atili e uiga i le luluina o aso ma isi foliga o le totoina o le perennial primrose iinei.

Faatonuga Tupuola Fatu

Faʻafefea ona sauniuni?

Afai e le mafai ona aoina fatu, ona mafai lea ona e faʻataua i le faleoloa i le filifilia o se ituaiga. E tatau foi ona amanaʻia o le tele o ituaiga o primroses mo le luluina o fatu e manaʻomia muamua le faʻaalia o le malulu, o le ki lea i le manuia germination. Ina ia faia lenei mea, latou te teuina i le pusaaisa mo le masina.

E i ai foi le vave filifiliga mo le vevela sauniuniga. Lima taimi, i le tasi vasega, latou te tuʻu ai mo le lua itula i le malulu ma mo le lua itula i le mafanafana. Ina ia faʻagaoioia germination, oe mafai ona faʻatinoina se biostimulate taualumaga e ala i le uuina o fatu i le aloe sua mo le luasefulu minute ao leʻi lulu.

A o le i luluina, e manaʻomia e faamamago mama le fatusalalau i luga o le pepa mimiti poʻo luga omomi omomi.

Lūlūina filifiliga mea:

  • o le tutusa vaega o le kiona ua salalau luga o le substrate vaega ma fatu e tufatufaina i luga;
  • tufatufa fatu i luga o le eleele susū;
  • tamai fatu laʻititi pei o Siebolda ma Auricul e luluina i luga o se tamaʻi vaega o le vermiculite ma faʻapipiʻi i se fagu pasī;
  • i laupapa peat.

Tulaueleele

Taua! O fatu e faigofie atu ona salalau i se manifinifi, e le feliuliuaʻi uaea poʻo se nifo.

  1. Afai e laʻititi fatu, ona tatau lea ona le sili atu ma le lima fasi i le sikuea centimita.
  2. O fatu tetele e salalau solo le centimita mai le tasi.
  3. E le tatau ona sili atu ma le lua fatu i le peat tablet.

I le vaega mulimuli, o fatu na te oomiina ma faʻasusu i le vai malu, ma lelei. Sosoo ai, o le koneteina e ufiufi i se pupuni pupuni, faia o se greenhouse.

Faasusu

O le faʻamamago substrate e masani faʻasūsūina e ala i le sausauina... A oso aʻe, e mafai ona e faʻasusu i se tui e aunoa ma se nila. Afai e i ai se pallet ma alavai pu i totonu o le koneteina, ona sili atu lea le faʻasusu mai lalo.

Tuputupu ae

E manaʻomia le faʻafilemuina o le greenhouse ina ia leai se faʻalapopotoga, talu ai o le a pala le totoga mai le tele susu. A totō e laulaʻau ni laulaʻau se lua, ona latou tofu loa lea i totonu o le eleele palu. Eleele manaʻoga mo le totoina: maloloina, gaugofie, ea-malamalama eleele.

E tatau ona aofia ai le palapala palapala, peat, eleele lautele. 30% poʻo le 50% o sphagnum nutimomoia i le oneone ma perlite o le a maua ai le talafeagai ea permeability, looseness ma susu mitiia.

Disinfection: o le faʻafefiloi e fuafua mo le afa itula i le ogaumu. Fufulu le palapala 24 itula ae le i lulu.

A maeʻa lena, ona amata loa ona latou fafagaina fualaʻau ma minerale tuʻufaʻatasia, tasi i le sefulu aso. A o tupu aʻe fatu, ua liligi ifo le eleele. A malosi loa le tupu ma ola, ona aveʻese lea o le vaivai, ae totoina ia mea malolosi i totonu o ulo eseese.

Ua sauni le primrose mo le tuiina i eleele matala ina ua oʻo i le tele o le 10-20 cm.

Aʻoaʻo atili e uiga i le faʻatupuina o le primrose mai fatu iinei.

Laʻau e tetee i le aisa

Ina ia faʻatulagaina le taumalulu saʻo o se fugalaʻau, e manaʻomia le manino ma vave ona tausisi i le faʻasologa o sauniuniga laʻasaga. Amata ona sauni primrose pe a maeʻa le fugalaʻau.

  1. I le vaega muamua, latou faia faʻamamaina lautele o le togalaau togalaau, aveʻese lapisi, totoina fasi, lala mago ma soʻo se otaota o ia, talu ai i le taimi o le taumalulu mafai ona latou fausiaina tulaga le mama, amata ona pala, pe avea ni feaveaʻi pathogenic spores, parasite faʻamaʻi ma mafua ai le faʻaleagaina o le laʻau ...
  2. Aʻo leʻi faʻapea le tau malulu, latou te faʻasūsūina le susū i le susū, faʻamama lelei le palapala.
  3. Faʻalelei le palapala i le faʻamamaina o le pu i le amataga. Lenei o le a faʻaopoopo puipuia mai le tafeina o vai i taimi o le liusuavai vaitaimi, fausia maloloina tulaga.
  4. A oo mai malulu malulu i le po, alu i le isi laasaga o sauniuniga. I le averesi, o lenei taimi pa'ū i le ogatotonu o le tautoulu. Humus o loʻo faʻalauiloa mai i lalo o le togavao, faʻataʻamilomiloina i fafo o le outlet, laʻititi lapoʻa nai lo le lautele o le avanoa e faʻapea o aʻa e nofoia.

    Lulu muamua le laʻau i se tamaʻi vaega o le humus, ona faʻapipiʻi ai lea o le eleele, poʻo se tasi o ia mea, e puipui mai le malulu. Ia mautinoa o loʻo vaʻai pea le pito o le mataʻitusi.

  5. O le kiona i se aofaiga lava o ia o se malutaga, ae o le lava mafiafia o le vaega o le kiona e le masani ona fausiaina, ma i lenei tulaga o primroses bushes e ufitia i spruce lala. O le malutaga e faia i lala o le spruce i le tulaga o le malulu i le -10 tikeri.

    O mea malulu e ave naʻo mago ma mama mo le mafuaʻaga lava e tasi. O le malutaga e faia faʻapenei - o nai spruce vae e tuʻu i totonu o se fale maulalo ma faʻamau i se maea. Nai lo o spruce lala, lala poʻo laʻau o berry bushes mafai ona faʻaaogaina.

  6. A i ai le tamaʻi kiona i le taumalulu, e mafai ona tufatufa faʻasolosolo le ufiufi kiona. Mo tulaga lelei, e masani ona manaʻomia e le laau le 25 i le 70 cm o le kiona.

Taua! A ola le primrose mo se taimi umi e aunoa ma le toe tuiina, ona faʻasolosolo malie ai lea ona paʻu le fugalaʻau, ma ua amata ona toʻa le rhizome, tolotolo i luga aʻe o le eleele.

I se taumalulu ma sina kiona, o sea laʻau o loʻo i lalo o le taufaamataʻu o le 'aisa ma o lea e tatau ai ona ufiufi aʻa ma se vaega o meaʻai o le eleele muamua.

Vaega o le teuina o ni ituaiga i faʻapitoa pusa i le fale

Faasaoina o aʻa

A maeʻa ona paʻu le primrose, afai e le o se ituaiga o le aisa, e masani lava ona eli i luga le laʻau, aveʻese laʻau ma au, ona teu lea o le aʻa i totonu o se koneteina ma le sphagnum, i totonu o le pusa malulu o le pusaaisa.

O lenei vevela e taua ina ia le gaioi le primrose i le vave atinaʻeina o laʻau. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona e totoina i totonu o se ulo ma teu i se nofoaga malulu. I le mafanafana ma le maualalo o le susu, o le fugalaau ua taufaamatau i le oti.

Ova le ola i se atoa laau

E mafai ona e aveʻese mai le primrose mai le eleele tatala ma tanu i totonu o se koneteina, ave faʻalua le voluma le maualuga luga eleele o le primrose:

  1. O le aʻa e faʻamamaina ma le faʻaeteete palapala tuai ina ia aua neʻi faʻaleagaina vaega manifinifi, aua e sili atu ona maaleale.
  2. Ona totoina lea o le primrose i se vaega faʻapitoa o le eleele mo laʻau fugalaʻau i totonu, palu ma le oneone, tasi i le tasi.
  3. I lenei tulaga, e le tanuina le ua basal.

Tausiga

Vai na o vai vaivai vai. A toʻele le eleele, faʻaopopo se vaega. Tuu le ulo i se nofoaga o le vevela o le + 12-15 ° C, ma le feololo malamalama. Oe mafai ona faʻatumauina le manaʻoga susu i le faʻaaogaina o le masani ea faʻapipiʻiina oona.

Faatasi ai ma sea tausiga, o le laau o le a ola saogalemu i le taumalulu ma ia Me o le a mafai ona lafoina i le togalaau. E faigofie lava le tuiina o le primrose.

Fautuaga! A maeʻa ona o i lalo i le manaʻo, e faʻasūsū i latou ma le faʻautauta, ae aunoa ma le soʻona inu.

Faitau e uiga i isi foliga o le tausiga muamua iinei.

O le tuputupu aʻe o le primrose e o mai ma le tele o aoga taua o tausiga, o se tasi e sili ona taua o le sauniunia o le laʻau mo le taumalulu; o le olaola ma le lelei o le fugalaʻau e faʻamoemoe tele i le tulaga lelei o lenei laasaga o le tausiga.

E tatau ona faʻatino auala e tusa ai ma tulafono uma ona aumai ai lea e le laʻau ni fugalaʻau matagofie mo le tele o tausaga, teuteuina o tuafale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Summer Top Tutorial - Boho Crop Top (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com