Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aso Malolo i Potukale Lagos - matafaga, faʻafiafiaga ma tau

Pin
Send
Share
Send

Lagos (Potukale) o se nofoaga lelei mo tagata faʻaseʻe ma tagata e feʻaveaʻi maulu. E tele mea faʻanatura i le taulaga ma ona siʻosiʻomaga: papa ma aloalo, ana ma grottoes, paka a le atunuʻu. Afai o ata o Potukale Lagos ua leva ona tosina mai i ai lou mafaufau, ua oʻo nei i le taimi e alu ai i se tafaoga tafaoga i matafaga sili ona lelei o le itulagi o Algarve. Alu!

Faʻamatalaga lautele

O le taulaga matagofie o Lagos o loʻo tu i le itu i saute o Potukale, ma o le ogatotonu lea o le taulaga i le itumalo o Faro. O lenei nofoaga matafaga e taʻutaʻua tele i tagata uma (o le faitau aofai e 17 afe tagata) ma tagata tafafao.

O le muamua taʻua o le 'aʻai amata mai i le 6 seneturi. O le taimi lena na faʻatoilaloina muamua ai Lagos e le Visigoths ona sosoʻo ai lea ma le Byzantines. I le 9th seneturi, na avea le Moors ma ana e ona.

O le 'aʻai na maua lona tutoʻatasi na o le 14 seneturi, ma o lenei mea na tupu na avea ma mea leaga mo le talaʻaga o Potukale uma. Pei ona e silafia, o le seneturi lona 15 o le vaitau o le "Great Geographic Discoveries", ma o Lagos na toʻatele ai seila na malaga i ni malaga uumi ma le mataʻutia. Masalo o lenei taimi o se tafa ata mo se tamai taulaga sami.

I le taimi nei Lagos o se 'aʻai Potukale mafanafana, ma le tele o le faitau aofai o tagata o loʻo galulue i le turisi pisinisi.

Faʻafiafiaga: mea e fai

Potukale Lagos o se sami taulaga, o lona uiga o faʻafiafiaga ofaina e kamupani femalagaaʻi e fesoʻotaʻi lava ma vai. O lesi foi mea:

Malaga i le sami

I luga o matafaga o Lagos, oe mafai ona totogi se vaʻa, vaʻa ma alu i se puʻupuʻu malaga ma se taʻiala. Peitai, e i ai ofo ma sili atu ona manaia: Potukale femalagaaiga ofisa ofo e alu i se maimoaga taamilo e taʻua o "Robinson Crusoe", lea o le ae faia ai se le mafaagaloina malaga e ala i le matagofie papa, grottoes ma ana o le Atelani Atalani. Ma o le mea sili ona mataʻina o tagata tafafao maimoa o le a folau i le sami i luga o se vaʻa folau vaʻaia "Santa Bernarda" ma lua pou ma se tuai maeʻa totonu. O se vaʻa pasese o le a le tau tele atu nai lo se pasi pasi i Lisbon.

Dolphin safari

Afai na o ni ata na e vaʻaia ai dolphins ma ua leva ona e moemiti e vaʻai ia latou ola, o lona uiga o lenei tafaoga o se avanoa sili e faʻamaeʻa ai au miti. Faʻatasi ma se poto masani taʻitaʻi, o le a e aau i le lumanaʻi nofoaga i ni nai minute, ma mo le 2 itula o le a e maitauina ai nei uo fiafia i meaola. O le tau o se tiketi mo se tagata matua e 40 €, ma mo se tamaititi - 25.

Safari sami

O le sami safari o se avanoa lelei lea e puʻeina ai se ata o Lagos i lalo o le sami. O le lalolagi tulaga ese i lalo o le lalolagi o Potukale e faʻatosina mai ai le tele o tagata eseese mai i le lalolagi atoa. Ma afai i le itu i matu o le atunuʻu kalapu luu e le masani ai, ona i le itu i saute, latalata i le taulaga o Lagos, e tele kamupani ua sauni e faʻaali atu ia te oe le lalelei o le atunuʻu matagofie i soʻo se taimi o le tausaga: laʻititi laʻau, susulu iʻa ma lologa vaʻa e tosina mai ii mo tagata faʻaseʻe. Ae maise lava mo turisi e tautatala i le gagana Lusia, na tatalaina se nofoaga maulu o LakaLaka-diving i Lagos, o ana tagata faigaluega, e le gata i le sami safari, e faʻatulaga ni sailiga a le sami mo tamaiti.

Fiafia i luga o le laueleele

Taʻalo tapolo

O se tasi o kalapu tapolo taʻutaʻua i Lagos o Palmares, o se nofoaga lelei tele mo polofesa ma amataina. E i ai le aʻoga tapolo luga o le teritori o lenei faʻalapotopotoga, faʻapea foʻi ma vasega o vasega eseese o faigata. O se lelei lagona e mautinoa!

Savalivali i totonu o le pa manu

O le Parque Zoologico de Lagos o se nofoaga lelei tele mo aiga ma fanau. Lenei e le gata ona mafai ona e vaʻai i manu vaʻaia, ae savali foʻi i ala teuteu lelei ma malolo i se tasi o vateatea vaʻai. E i ai foʻi numera o faleʻaiga ma faleʻaiga i le teritori o le pa manu.

Matafaga

O Lagos o se tasi o nofoaga taʻutaʻua a Potukale, o lea e tele ai matafaga ma faʻafiafiaga. O sili ona taʻutaʻua o mea ia.

Praia dona ana

Masalo o se tasi lenei o le sili ona lauiloa ma matagofie matafaga i le taulaga. E le gaogao iinei, ae e ui i lea, e iai lava le avanoa e saili ai se nofoaga tuʻufua latalata i papa, o loʻo tu i tala atu o le matafaga. E taua le fai atu o le maʻamaʻa matafaga o Lagos e le aunoa ma le mafuaʻaga mafaufauina o le sili ona matagofie: o se vaaiga matagofie o le mauga e matala mai iinei, ma aʻe i papa, oe mafai ona vaʻaia le susulu lanumoana vai o le aloalo ma le taulaga o loʻo tu i luga o le sami. O se taua faʻaopoopoina o lenei nofoaga o lona mama: turisi ma tagata o le taulaga vaʻaia lelei le natura, ma oe ono le mafai ona vaʻai otaota iinei.

Ae mo atinaʻe tetele, e tele potu malolo o le la i luga o le matafaga, ma e mafai foi ona totogi se faamalu. Ae paga lea, e leai ni taʻele taele poʻo fale taele (o le latalata i totonu o se cafe).

Afai ua e fia 'aʻai, ona e le manaʻomia lea ona e alu mamao mai le matafaga: e tele faleʻaiga aiga. O loʻo iai foʻi tagata faʻatau oloa i luga o le matafaga o le a ofaina oe e faʻatau vai poʻo mea suamalie. O loʻo iai foʻi le faleoloa i luga aʻe o le matafaga, e te faʻatauina ai mea uma e te manaʻomia mo tafaoga.

O le matafaga o loʻo tu i le itu i sautesasaʻe o le taulaga, ma e mafai ona e aapa atu i le ogatotonu o Lagos a o savali (e tusa ma le 25 minute) pe o le taʻavale (mamao - 2-3 km). Afai e te manaʻo e asia lenei matafaga i aso uma, ona talafeagai ai lea ona totogi se villa latalata ane (mo se faʻataʻitaʻiga, Villa Doris Suites poʻo Carvi Hotel Lagos).

Matafaga faʻataʻoto: Dona Ana, 8600-315 Lagos.

Vaega: e mafai ona e taunuʻu atu i le matafaga pe a e alu i lalo i se umi sitepu, e le talafeagai mo tamaiti ma nofoa faʻataʻavalevale.

Fautuaga: afai e te fuafua e faʻaalu le aso atoa i luga o le matafaga, ona sili atu lea ona lelei le ave o nofoaga e le o le vai, ae o maʻa, aua a maeʻa ni nai itula o le a siʻitia le vai, ma o le a leai se mea e solomuli ai (ona o le toʻatele o tagata).

Meia praia

O Meia Praia ose matafaga e le masani ai mo Potukale. E leai ni grottoes, maa po o ana. Naʻo le oneone ma le sami. O le lelei o lenei nofoaga o le toʻesea o le tele o turisi, faʻapea foi ma le lautele (o le umi o le matafaga e tusa ma le 5 km). O le mauaina o atinaʻe tetele e faʻamalosia foi: o loʻo suia fale, taʻele, fale taele, faʻapea foʻi ma faleʻaiga taugata. O lenei nofoaga e sili ona lelei mo i latou e fiafia i le natura ma e le manaʻomia ni tuʻaiga eseese.

Meia Praia o loʻo tu i sasaʻe o le taulaga o Lagos. O le mamao mai le taulaga tutotonu i le matafaga e na o 1.5 km, o lea e mafai ai ona e o mai iinei i le taʻavale i le 15 minute (i tafatafa o auala tele N125 ma EM534), ma savali - i le 18 minute.

O nofoaga o le matafaga i luga o le faafanua: latitude: 37.117088, longitude: -8.646773.

Matafaga Camilo

O le matafaga o Camilo e matagofie, ae e tumutumu lava. E oʻo lava i le tautotogo e le gaogao lava. E ui e malamalama le fiafia o turisi - o se nofoaga sili ona matagofie lenei, e manatua ai foʻi nisi atumotu i le ogatotonu o le Vasa Pasefika.

Ae mo atinaʻe tetele, e taua le taʻua o le iai o ni faleʻaiga ma faleese. Ae paga lea, e leai ni timuga.

O le matafaga o loʻo tu i le itu i sasaʻe o Lagos ma e sili atu i le 10 km le mamao mai le taulaga tutotonu. O lea la, e sili pe a e sau ii i le taʻavale (i tafatafa o auala tele N125 ma EM534) pe totogi fale mautotogi lata ane (mo se faʻataʻitaʻiga, Villas D. Dinis Charming Residence, Costa DʻOiro Ambiance Village, Carvi Beach Hotel).

Nofoaga i luga o le faʻafanua: Praia do Camilo, 8600 Lagos.

Vaega: o le umi ma le tumutumu faasitepu e tau atu ai i le matafaga, o le mea lea, fesili ma se nofoa uili poʻo pepe pepe e tatau ona mafaufau muamua i ai.

Manaia le iloa! O lenei matafaga o se tasi o le 15 sili ona matagofie i Portugal uma. Oe o le a maua se atoa lisi ma ata i luga o lenei itulau.

Praia do Porto de Mos

Praira do Porta de Mos o se tasi o matafaga sili ona lautele i Lagos, o loʻo tu i le talafatai o Atelani. O se nofoaga lelei lenei mo se malologa malolo: faʻafetai i papa o loʻo siʻomia ai le matafaga, e leai se matagi, ma o le tele o le la malologa ma faʻamalu e faʻamaonia ai se faʻafiafiaga manaia. E i ai foi le tele o faleʻaiga i luga o le matafaga, ma terraces ofoina ofoofogia vaaiga sami. O se taua taua o lenei nofoaga o le i ai o se tele paka taʻavale, faʻapea foi ma le suia o fale ma faletaele.

O le matafaga o loʻo tu i le itu i saute o Lagos ma mafai ona oʻo atu i vae mai le taulaga taulaga (mamao - tusa o le 3 km).

Features: e sili atu le asiasi i le matafaga ae le i le 3 i le afiafi, a o se matagi malosi oso i le aoauli, lea o le a fiafia naʻo tagata faaseʻe.

Faitau foi: mea e vaʻai i Lagos - o mea taua a le taulaga.

Nofoaga tetele mo turisi

Tagata nonofo i Lagush maua tupe tele i tagata tafafao maimoa, o lea la o le 'aʻai uma lelei mo faʻafiafiaga.

Meaai paleni

Muamua, o se vaega tele o faleʻaiga ma faleʻaiga o le tele o tau o vaega o lo oi totonu o le taulaga ogatotonu ma i fafo atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se taumafataga mo le lua i le faleʻaiga turisi i le taulaga tutotonu o le tau e 30-35 €. Afai e te savali laʻititi ma alu i se faʻalapotopotoga i se nofoaga e leʻo turisi, ona tutusa lea o ipu (2 servings o moa ma pateta, faʻapea foi ma salati, falaoa ma uaina) 25 €.

Nofoaga

Lona lua, e tele faletalimalo ma faletalimalo (e tusa ma le 550 o latou aofai), o lona uiga o tagata femalagaaʻi uma o le a mauaina taugofie nofoaga. Potu o potu amata mai le 15 € i le po i totonu o se fale talimalo ma faʻaiʻu ma le selau Euro i le aso i potu mafanafana ma mea lelei uma.

I se averesi, o se potu i se faletalimalo o le a tau 22-27 € i le po. Lenei tau ua aofia ai taeao, faʻapea foi ma maua fua Wi-fi ma paka. Ae mo faletalimalo ma faletalimalo, o le averesi o le tau o le potu faʻalua i le taumafanafana e i le tulaga o le 60-80 € i le po. Lenei aofaʻi masani lava aofia ai 'aiga o le taeao, leai se totogi paka, ma le faatapulaaina initaneti ulufale.


Faʻafefea ona alu i Lagos

Ae mo fesoʻotaʻiga felavasaʻi, o loʻo taumafai foʻi le Potukale iinei: e mafai ona e oʻo atu i Lagos mai Lisbon ma mai taulaga laiti. Lenei mafai ona faia e nofoaafi (Lagos o le mulimuli nofoaga o le nofoaafi laina), pasi (o le tele kamupani - Rede Expressos, Renex, Eva), taavale (faafetai i lautele auala e leai ni auala auala iinei).

E mafai ona e lisiina se taʻavale i Potukale e ala i auaunaga faʻavaomalo i tau e sili ona matagofie (30-35 € i le aso).

I le pasi

Mai Lisbon nofoaga pasi pasi i Sete Rios metro nofoaga, Lagos alu ese mai 6 am i 1 am i maualuga vaitau. I le taumalulu, o le lele e naʻo le 2-3. Felaʻuaʻiga mai Oriente nofoaga tamoʻe tamoe masani.

Ole taimi ole malaga e 4-4.5 itula. O le pasese mai Lisbon i Lagos o 20 €. E mafai ona e sailia le taimi saʻo ma faʻatau mai tiketi i luga ole laiga i rede-expressos.pt poʻo ofisa o pasi o pasi pasi.

O le feaveaʻiga autu i le itulagi o Algarve o Eva (https://eva-bus.com/). O pasi e masani ona taufetuli, o lea e aoga ai le asia o taulaga o taulaga pei o Portimao eseese ma le Albufeira matagofie ma ona fale papaʻe.

I le nofoaafi

Mai le laumua o Potukale i le 'aʻai o Lagos, e i ai ni nofoaʻifae 100,000 i le aso i taimi' eseʻese o le tausaga. Oe mafai ona ave le nofoaga Oriente, Rossio, Santa Apolonia, Sete Rios.

O le faigamalaga e 3.5-4.5 itula. O le aofaʻi o le tau o le tiketi e 12-32 €, faʻamoemoe i le nofoaga e ulufale ai, ituaiga o nofoaafi ma taʻavale vasega.

Oe mafai faʻatau se pepa malaga, faʻapea foi ma le siakiina o le talafeagai o tau ma taimi faʻatulagaina, luga o le 'upega tafaʻilagi o le Potukale nofoaafi www.cp.pt.

Uma tau luga o le itulau e aoga mo Me 2020.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau. O afea le taimi sili e alu ai

Potukale, ae maise le itulagi o Algarve, e taʻutaʻua i lona tau sili ona lelei i soʻo se taimi o le tausaga. O le tau o subtropical. Pei o Europa uma, o le taimi sili ona malulu o le tausaga o le taumalulu (+5 i le +10 tikeri), ma o le sili ona mafanafana o le taumafanafana (+25 i le +30). E tatau foi ona manatua i le mafaufau o le masina sili ona faʻapipiʻi o Novema, ma o le sili ona mamala o Iulai ma Aukuso. O le aofai o aso susulu i le tausaga e 300.

O le tau i Potukale Lagos e lelei i soʻo se taimi o le tausaga, ae afai e te manaʻo e le na o le sunbathe i le la, ae faʻapena foi ona savali i luga o auala o le taulaga, ona e le tatau ona e sau i Potukale i masina sili ona vevela - ia Iulai ma Aukuso. Ave le fiafia ia Iuni, Me po o Setema. E le gata i lea, ae le i oʻo i le malaga, e tatau ona e siakiina le tau, ona o le latalata i le Vasa Atalani, ua le mautu ai le tau i Lagos.

Afai ua musuia oe e lenei tusitusiga, ua oʻo nei i le taimi e te alu ai i Lagos (Potukale)!

Matamata i le vitio: o se aotelega o le taulaga o Lagos, o ona mataaga ma matafaga, tau mo taumafa i totonu o se faleʻaiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: GUGMANG GA-ASO ASO Lyrics with Tagalog Translation - Dj Rowel (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com