Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Red Fort i Agra - o se manatuaina o le Mughal Empire

Pin
Send
Share
Send

Agra Fort i Initia o se tasi o sili matagofie puipui puipui i le atunuʻu, o lona igoa e vavalalata vavalalata ma le lanu o le maʻamaʻa na faʻaaoga mo lona fausiaina. O le "masaga" o le Red Citadel i Delhi.

Faʻamatalaga lautele

O le Red Fort o Agra o se 'olo malosi na avea ma nofoaga autu o latou pule i le vaitaimi o le Mughal Empire. Pei o le Taj Mahal, ose tiʻetiʻega puʻupuʻu, o le UNESCO World Heritage Site ma e puipuia e le setete.

O loʻo aofia i le lisi o nofoaga sili ona matagofie i Initia, o le Agra Fort e pei lava o se 'aʻai eseʻese, o loʻo faʻataʻamilomilo i le itu tauagavale o le Yamuna e oʻo atu i le 3 kilomita. Lenei, i tua atu o pa puipui faʻalua, o lona maualuga e oʻo atu i le 20 m, o loʻo nanaina se vaega atoa o paka, maota, malumalu, faʻapaologa, mosque ma sikuea. I le taimi nei, o le Agra Red Bastion e le gata o le faʻailoga taua a Initia, ae o se nofoaga taua a le militeri o loʻo faʻaaoga e le ami a le atunuʻu. Ona o lenei, o se vaega o le faʻafitauli e tapunia i tagata asiasi.

Tala puʻupuʻu

O le fausiaina o le Red Fort i Initia na amata i le afa lona lua o le 16th seneturi, ina ua filifili le Padishah Akbar le Sili e siitia le laumua o lona malo mai le atiina ae Delhi i le itumalo ma le iloa Agra. E tusa ai ma faamaumauga na tuua e le tusitala o talafaasolopito o le faamasinoga, o le faavae mo lenei nofoaga malosi o le 'olo tuai o Badalgar, lea na mafai e tagata fausia fale ona le gata ina toe faaleleia atoa, ae ia avea foi ma se tasi o' olo sili ona malosi i Initia.

I le 1571, o le fale na siomia e le pa puipui puipui malosi, laina i mumu Rajasthani sandstone ma faʻaauupegaina i le fa faitotoʻa olo. Ina ua mavae sina taimi, e toalua oi latou na puipui i luga.

I le aluga o tausaga na sosoʻo, o le teritori o le Red Fort na faʻalauteleina tele. E le gata i lea, o le tele o sui o Akbar le Sili na toefaia ma le fiafia ia te ia latou te fiafia i ai. Afai i vaega muamua o le fausiaina, o le mea e fiafia ai na ave i le lanumumu piliki, lea na o isi taimi na faʻavaivaia ai ma le kiona-paʻepaʻe mapu, o lona uiga i lalo o le Shah Jahan, maamora ma mamanu o auro ma maʻa taua avea ma se tasi o autu mea fausiaina. O le iʻuga o se paleta matagofie e aofia ai mumu ma papaʻe.

I le 1648, o le laumua o le Mughal Empire na toe faʻafoʻi atu i Delhi, ma o le 'olo lava ia, lea i lena taimi leiloa atoa lona taua, avea ma sulufaʻiga mulimuli mo se tasi o ana foafoa. I tausaga mulimuli ane, o le Red Fort Agra i Initia sa i ai ituaiga eseese, ma i le ogatotonu o le 19 seneturi o le ogatotonu o taua faaauupegaina i le va o Initia ma Peretania 'autau. Peitai, e ui lava i faigata uma na oo ia te ia, ae na mafai lava ona ia ola atoatoa ma avea ma se tasi o lauiloa lauiloa a Initia.

Fale tusiata fale

O le pupula lanumumu foliga foliga mai i le masina o Agra e tuʻufaʻatasia ai ni sitaili fausaga, o le sili ona mataʻina o isalama ma Hindu. O le faitotoʻa i le faʻalavelave e faia e lua tetele faitotoʻa. Afai o le muamua, Delhi, naʻo le militeri e faʻaaogaina, o lona lua la, o Lahore, pe, e pei ona faʻaigoaina ai foʻi, o le Amar Singh Gate, ua fuafuaina mo le ulufale atu o le tele o turisi. O la latou tisaini malepe na faia ina ia faʻafememeaʻiina le au osofaʻiga na mafai ona foʻia le faʻafitauli i le tulaga o le moat ua tumu i korokotaila. Lenei o le muamua nofoaga lea e mafai ona e puʻeina ai le tele o manaia ata.

Sa iai 6 maota tetele ma faletapuai i fafo atu o pa ole Mapu Mumu, ae ile taimi, o nisi o latou na toeititi faʻatamaʻiaina. I latou na sao mai, e taua le faʻamamafaina o le Jahangiri Mahal, o se maota matagofie fale tele fale na fausia e Akbar le Sili mo lona faletua. O le fale papaʻe-maʻa, aofia ai le tele o potu, faʻafiafiaina ma matagofie vaneina maamora ma matagofie teuteuga. O puipui o le maota e teuteuina i atavali valiina i le ituaiga sasaʻe ma lanumoana ma auro ata faʻapipiʻi tuʻusaʻo i le sima. I totonu o le lotoā e mafai ai ona e vaʻai atu i se maʻa tele o maa, fuafuaina e teu vai rosa ma faʻaopoopoina e Peresia fuaiupu vaneina i tusitusiga teuteu.

O le Khas Mahal, o fale tumaoti a Shah Jahan, na fausia i le 1636, ma ua tatau ai ona matuaʻi uaʻi iai. I itu uma o lenei fale o loʻo i ai ni faʻapaologa auro, lea sa nonofo ai faletua ma palake a le ao o tupu, ma i luma o le maota lava ia o loʻo i ai le tovine, o ona maamora auala e faʻataʻamilo ai i auala fiafia.

I le itu i matu sasaʻe o lenei togalaʻau, o loʻo iai le Shish Mahal poʻo le Hall of Mirrors. I se tasi taimi, na ia taʻalo i le vaega o le faʻataʻeleʻeleʻele, lea e tele faʻamasinoga fafine fiafia e palasi. O puipui mafolafola ma faʻalo o loʻo tanu i faʻata e le mafaitaulia mo le malu. O le mea e mataʻina ai, e leai se faʻamalama e tasi i totonu o tapu taʻele, ma o le malamalama e ulufale i totonu o fale na o faitotoʻa lava ma le faʻamalama e matala i le pa i saute. O nei mea uma e fausiaina ai se aafiaga iloga, e manatua ai se mea na tupu mai nisi o ata faasaienisi. I le ogatotonu o lenei fale o loʻo tu ai se vaieli maamora tele ma vaipuna, ae naʻo nai tagata filifilia e mafai ona vaʻai uma iai faʻatasi ai ma faʻata faʻapitoa. Ae paga lea, i nai tausaga talu ai, Shish Mahal na tapunia i le tele o turisi. O aso nei ua naʻo mo malo VIP, faʻauluuluga o setete ma faʻapotopotoga faavaomalo ua tatala, ae mo sina totogi, e mafai lava ona e oʻo i totonu e tusa lava mo sina taimi puʻupuʻu.

O le isi vaega o le Red Fort i Initia o le Divan-i-Khas, o se potu tuʻu eseʻese faʻapitoa mo tagata tumaoti. I taimi ua leva, sa teuteuina ona puipui i faʻataʻitaʻiga matagofie o maʻa taua, peitaʻi ina ua maeʻa ona maua e le Emepaea o Peretania le olo, o mea teu uma lava na ave i le tasi fale mataaga i Lonetona. Na latou fai mai o iinei na ola ai Shah Jahan i ona aso mulimuli, ma mafaufau i le Taj Mahal ma manatuaina lona maoae muamua. I le taimi muamua, i totonu o lenei potu sa tu ai le Nofoaga Faʻamalumaluga o le Peacock, o loʻo teuina i taimane, penina ma safaira, ae o le 1739 na aveina atu ai i Delhi, ma faʻamavae atoa ai i vaega eseese.

I sina mamao mai Divan-i-Khas siitia le fale Takhti-i-Jekhangar, fausia e Akbar mo lona atalii. O lona tusiata fale e tuʻufaʻatasia elemeni o ni sitaili i le taimi e tasi - Initia, Asia ma Aferika. I luma o le faitotoʻa o le fale, e mafai ona e vaʻai atu i se pesini tele, vaneina mai se tasi poloka maa ma faʻaaoga o se isi taʻele.

O sina mamao atu, o le a e vaʻaia ai le Divan-i-Am, o le potu tele mo le faʻatautaia o mataupu a le malo, i le itu agavale o se lotoa lautele. I le taimi nei i lona teritori e naʻo se laʻititi mosque taua, na fausia e le emepera mo tamaʻitaʻi o le faʻamasinoga, ma sa i ai foʻi le Women Bazaar, lea e mafai ai e fafine i le lotoifale ona faʻatau oloa uma latou te manaʻomia.

Faʻatasi ai ma isi mea, o le Red Fort o loʻo i ai se tino atoa o lalo eleele, o le sili ona taʻutaʻua o le lua-foga labyrinth, na avea ma nofoaga autu mo 500 Akbar palake.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

  • O le Mumu Mumu o Agra o loʻo tu i Rakabgani, Agra 282003, Initia.
  • Tatala i aso uma mai le 06:30 i le 19:00.
  • O le totogi ulufale o 550 rupees (i lalo ifo o le $ 8), mo Initia - 40 rupees. O le ulufale e leai se totogi mo tamaiti i lalo o le 15 tausaga. O faʻatau e faʻatau atu i le faitotoʻa i saute o le faitotoʻa.

Mo nisi faʻamatalaga, vaʻai i le upega tafailagi aloaia - www.agrafort.gov.in

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

I le taimi nei, o Agra, o se 'olo i Initia, o se tasi o nofoaga sili ona asiasi i ai le atunuʻu. Afai o loʻo e fuafuaina foi e suʻesuʻe lenei faʻailoga iloga o Initia, o nisi nei o fesoasoani aoga:

  1. Ae e te leʻi ulufale i totonu o le Mumu Mumu, e siakiina tagata asiasi taʻitasi ma le uʻamea e iloa ai mea, o lea e sili ai le tuʻuina o meatau, mea susunuina, masini eletise (seʻi vagana ai le meapuʻeata), charger ma isi mea faʻasa i le faletalimalo.
  2. Ua faasa foi ona inu pia pia ma ulaula tapaa i le teritori o le 'olo - e matua faasalaina i latou mo lenei.
  3. Leai se mea faʻatapulaʻa faasaina faʻatatau i meaai, o lea aua le taumafai e aumai meaai mama, mea suamalie poʻo fualaʻau ma oe. Pau lava le vaivaiga o le vai, ae e le sili atu nai lo le 2 tamaʻi fagu.
  4. A e savali faataamilo i le Red Fort, aua nei galo e tape le leo i lau telefoni feaveaʻi.
  5. Taumafai e aua le paʻi atu i puipui pe valu - ia manatua o latou ia o Measina a le Lalolagi ma e manaʻomia se tausiga faʻapitoa.
  6. A o i ai i le teritori o le maafaamanatu, amio faʻaaloalo, aua le tamoʻe, aua le pisapisao.
  7. Mo tafaoga i le lotoifale, faʻaauupegaina oe lava i se auiliili o leo leo pe faʻafaigaluega se tagata tomai faʻapitoa. A leai, misia le tele o tala manaia.
  8. Mo se paʻu lelei, faʻatau se tiketi aofia uma e aofia ai le Red Fort ma Taj Mahal.
  9. E tele tamaʻi faleʻaiga i le teritori o le 'olo, e manaia le matamata i le goto o le la.
  10. Oe mafai ona nofo i le Red Fort seʻia maeʻa le taimi tapunia. Afai e i ai sau taimi avanoa, nofo ai pea i le afiafi - i lenei taimi o loʻo sili ona lelei moli faʻaali.

Agra Red Fort Tour ma se Taʻiala i Totonu:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Shahjahans Bedroom - The Agra Fort - Sapan (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com