Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e vaʻai i Antwerp - mea sili ona manaia

Pin
Send
Share
Send

Antwerp ua ia mauaina ma le faʻatatau le tulaga o le sili lauiloa ma manaia taulaga i Peleseuma. O le sili tipi taimane sili ona lauiloa i le lalolagi atoa mo lo latou tomai faapitoa, latou suʻiina le sili ona lelei ofu tisaini iinei, ma le tofo o le Pelese sukalati o le a faigata ai ona tuʻuloto se tasi. Ae ui i lea, o le lauiloa o le taulaga e le gata i na o nei mea moni. Antwerp, o ona faʻailoga faʻasino i seneturi-tuai, mataʻutia ma matagofie talafaʻasolopito o Peleseuma, tosina miliona o turisi. E tele naua nofoaga tulaga ese ma fausaga e faigata ai ona vaʻaia uma i le aso e tasi. O loʻo faʻamatalaina e le tusitusiga mea vaʻai e mafai ona e vaʻai ai i le aso e tasi, ma e iai foʻi nofoaga taua i Peleseuma, e te sau ai, pe a lava le taimi.

Antwerp tosina i le tasi aso

Afai na e alu i Peleseuma, oe ono iloa e le mafai ona vaʻai i vaʻaiga a Antwerp i le aso e tasi. Peitai, oe mafai ona asiasi i le sili ona manaia nofoaga o le a fesoasoani ia te oe fausia lou oe lava manatu e uiga i lenei ofoofogia taulaga.

Nofoaga autu o nofoaafi

Taunuu i Antwerp i le nofoaafi, oe vave maua oe lava i le sili ona matagofie nofoaga e le gata i Peleseuma, ae faapena foi i le lalolagi. Ua lolomiina e le mekasini Newsweek se fua faatatau e tusa ai ma le nofoaga o nofoaafi Antwerp na aofia ai i totonu o nofoaafi sili ona lalelei e lima i le lalolagi ma tulaga fa.

O le tosina atu o loʻo tu i tafatafa o le Astrid Square; o lona autu faʻaaliga o le faleoloa o le tolu sefulu faleoloa teuteu.

Mea moni manaia! Ua taʻua e le au Belgians o le Gothic railway cathedral.

O le fale na tatalaina i le amataga o le 19 seneturi, na fausia i laupapa. O le fale Kamenny o se fale faʻaonapo nei, e ono tausaga na fausia ai. O se eclectic style na filifilia mo fafo foliga, ma o le Gothic 'olo e maua ai le nofoaga sili ma le matagofie taofiofi. Lua taseni maamora sa faʻaaoga mo teuteuga totonu. Tele tagata femalagaaʻi faʻatusatusaina le Antwerp nofoaafi nofoaga i Peleseuma i le matagofie potu o le maota.

Plantin-Moretus Fale Mataaga

Le isi faʻatosinaina o Antwerp i Peleseuma, lea o loʻo aofia i le lisi o nofoaga e mafai ona e vaʻai i ai i le aso e tasi. O le fale mataaga ua faʻapitoa mo le au lolomitusi lata ane o Christopher Plantin ma Jan Moretus, o e na faʻatuina se fale lomitusi i le seneturi lona 16. O loʻo aofia le fale mataaga i le lisi o UNESCO World Heritage Site.

O le aoina o le Antwerp Museum aofia ai:

  • aitema tuai tusitusiga;
  • tusi anamua, tusitusiga;
  • o lipine na amata mai i le 16 ma le 17 seneturi;
  • galuega o faatufugaga.

O le mitamita o le fale mataaga o lua tuai typewriters. O se tasi o nofoaga o le fale mataaga o le potu malolo na nonofo ai le aiga o Plantin. O meafale laupapa tulaga ese ma se faʻaputuga o kelope ua teuina ii.

Na taunuu Plantin i Antwerp mai Falani ma le naʻo le tasi le manaʻo - ia mauoa. Na ia tatalaina se fale lomitusi na ia lolomiina ai lomiga eseese. I le aluga o taimi, o tagata taʻutaʻu lauiloa na potopoto ai. Ina ua maliu Plantin, o le fale lomitusi na faafoeina e le atalii faaletulafono o ia, Jan Moretus.

Faʻamatalaga aoga:

  • E mafai ona e asiasi i le fale mataaga i aso uma seʻi vagana le Aso Gafua mai le 10-00 i le 17-00.
  • O le pepa e tau ai le 8 Euro mo tagata matutua, mo tagata asiasi mai le 12 i le 25 tausaga le matutua ma le au matutua matutua atu i le 65 tausaga le matutua - 5 euro.

Grt Markt

O le a le mea e vaʻai ai i Antwerp i le aso e tasi? Le masalomia o le Grote Markt. O iinei e faia ai le sili ona taua taulaga mea na tutupu. E faʻaigoa e le au feiloaʻi le sikuea o le penina o lona 16 senituri fausaga, e iai ona foliga o se tafatolu, ma o lona uiga o le Big Market. I totonu ole savali mamao o:

  • o le taulaga fale, na fausia i le 1561;
  • Falelotu;
  • fale taugofie;
  • Falesa o le Taupou Maria, teuteuina i le faiga Gothic.

O le sikuea e siʻomia e nofoaafi kafe mafanafana, tatala i soo se tau.

Fesoasoani! O le taimi lava i Antwerp, e mautinoa o le a e toe manaʻo e toe foʻi mai iinei. Ina ia faia lenei mea, togi se tupe siliva i le vaipuna ma le faʻatagata o Sylvius Brabo, lea teuteuina le sikuea.

Fai mai le tala a le fitafita Roma, na toʻilalo e se toa i le lotoifale se tagata tino ese na gaoia ma faatamaʻia vaa, ma manaʻomia ai se totogi. A le maua e le sauʻai le totogi, na ia tipiina ma le le alofa le pulumu a leila. O le mea lea le igoa o le taulaga - lima werpen, o lona uiga - togi lima.

Falesa o le Antwerp Virgin Mary

O tagata nonofo i Antwerp latou te faʻatauaina lenei faatosina ma le faʻaaloalo faʻapitoa, talu ai mo le tele o seneturi le Tina o le Atua na faʻamanatuina ma manatu i lona sui.

O le falesa na faavaeina i le 1352 ma na fausia mo le lua ma le afa seneturi i luga o le tulaga o se tamai falelotu lea na teu ai le faatagata o le Virgin Mary. O le tusiata na faia le mataʻupu o le falesa tele, paga lea, e leʻi ola e vaʻai le taimi na aliali mai ai le fale i lona matagofie uma.

A oʻo mai i vaʻaiga a Antwerp e tatau ona vaʻaia i le aso e tasi, e le taumateina le falesa i luga o le latou lisi. Ole faʻailoga iloga lea e le gata ile taulaga, ae ole Pelese foʻi. O le malumalu e sili ona tele i le atunuʻu, e tulaʻi maualuga i luga aʻe o le taulaga ma e matua vaʻaia lava mai soʻo se mea i Antwerp.

Mea moni manaia! O le olo e 123 mita le maualuga.

O le malumalu na toe faʻafouina, o foliga vaaia o le toe faʻaleleia o loʻo faʻaalia i luga o le faafoliga i le tulaga o se eseʻesega tuufaatasi o sitaili eseese. O totonu teuteuga na faia i luga o le faʻavae o pepa faʻasolopito. Faleoloa lauiloa i luga o autu a le lotu o loʻo teuina ile falesa tele.

Mea moni manaia! E tusa ma le 300 afe turisi e asiasi i le malumalu i tausaga taʻitasi. O le tiketi tau 6 euro.

Street Cogels - Osylei

Afai o loʻo e sailia se tali i le fesili o le a le mea e vaʻai i Antwerp i le 1 aso? Naʻo le savali i Cogels - Osylei auala. O le auala tutotonu lea o loʻo tu i le vaega o Zurenborg. Ua fautuaina malosi e tagata o le nuu le faaalu o le taimi ma savali faataamilo i lenei itu o le taulaga. Sili atu e filifili se aso ma lelei, la susulu mai tau.

O iinei e mafai ona e lagona ai le moni atemosifia ma lagona o Antwerp. I luga o faʻafanua o Antwerp ma mea mataʻina i Lusia, o le eria ua faʻaalia o se turisi. Peitai, o le vaega lea e nofo ai le taulaga - filemu, toʻafilemu, e toeititi lava a leai se tagata e ui ane i ai. Tasi le lagona o lenei o se tamaʻi taulaga i se taulaga tele.

Fautuaga! Ia mautinoa e ave lau meapueata ma oe, i Cogels - Osylei oe mautinoa o le a puʻeina se ata o le moni Antwerp ma le moni Peleseuma.

O fale o le eria e teuteuina i le tele o ituaiga sitaili - mai le Middle Ages i le Art Nouveau. Lenei faatupuina se maoaʻe siosiomaga ma le manaʻoga e nofo iinei vave.

Antwerp's lauiloa Golden Triangle, na faia e Cogels Osylei, Waterloostraat ma Transvaalstraat, o loʻo tu i tua atu o nofoaafi nofoaafi Berchem.

Falemataaga "an de Strom"

O le Fale Mataʻaga a le MAS i Antwerp o loʻo fausia i auvai o le Vaitafe o Scheldt. O le fale e maitauina e le gata mo ona le masani ai fausaga, ae faʻapea foi mo ona uluaʻi mea. O sandstone mumu na aumai mai Initia ma tioata na faʻaaogaina mo le fausiaina o le falemataaga. O faʻaaliga o le fale mataaga o se oa tauaofoa o ethnographic ma archaeological mea.

Manaia! O le igoa o le fale mataaga i Antwerp uiga - falemataaga i luga o le vaitafe.

O le fale na muamua fuafuaina mo se faʻaaliga o faʻaaliga, o totonu o loʻo siʻomia e se sitepu e oʻo atu i le nofoaga e vaʻai ai. E maitauina o potu o le fale mataaga e le faʻamalamalamaina e le susulu o le la - e le ofi i totonu.

O le autu autu o le fale mataaga aoina o vaʻa. Faʻatasi ai ma faʻaaliga o loʻo iai ni galuega tulaga ese na tufaina atu i le fale mataaga e tagata tumaoti. O le aufaigaluega fale mataaga e matua mitamita lava e faʻailoa atu aitema mea na faia e tagata Initia moni na nonofo i Antwerp ae le i faia Columbus lona mauaina.

Faʻamatalaga aoga:

  • E mafai ona e asiasi i le fale mataaga i aso uma seʻi vagana le Aso Gafua mai le 10-00 i le 17-00.
  • I faaiuga o vaiaso, e tatala le fale mataaga seʻia oʻo i le 18-00.
  • O le pepa e tau ai le 5 euro, mo turisi mai le 12 i le 25 tausaga ma le penisiona - 3 Euro.
  • Oe mafai faʻatau se tasi tiketi e asiasi i le faʻaaliga ma faʻaaliga ata.

Falemataaga o Rubens

O le Rubens Museum i Antwerp na tatalaina i le ogatotonu o le seneturi talu ai ma o loʻo aofia ai i le lisi o taʻutaʻua lauiloa i Peleseuma. O le fale mataaga o loʻo tu i totonu o se fale e ana le tusiata sili Peter Powell Rubens. E masani ona omai iinei tagata tusiata i le lotoifale; o le Medici Queen ma le Duke o Buckingham e fiafia e asiasi i lona fale.

Rubens o se lauiloa aoina ma mafai ona aoina tulaga ese atavali e Raphael, Titian ma isi lauiloa atavali. O aso nei o loʻo faʻaalia i le fale mataaga le faʻaputuga a Rubens - o faleoloa ia, tusi, tusitusiga, faʻatagata ma mea teuteu.

Manaia! I le 1939, o le fale na faʻatau e le Antwerp pulega ma tatalaina o se falemataaga. O uluaʻi meaafale na amata mai le senituri lona 17 na faʻasaoina iinei. O le faʻaaliga sili ona muamua o le tagata tusiata lava ia nofoa ma se tusitusiga i auro. O puipui e tautau i tapoleni e Rubens ma ana faiaʻoga.

Faʻamatalaga aoga:

  • E mafai ona e asiasi i le fale mataaga i aso uma seʻi vagana le Aso Gafua mai le 10-00 i le 17-00.
  • O le tau o le tiketi e 8 Euro, tagata asiasi mai e 12 i le 25 tausaga ma tagata litaea e totogi le 6 Euro e asiasi ai i le fale mataaga.

Afai e te filifili e nofo i Antwerp

I le tasi aso na matou vaʻaia ai vaʻai i nofoaga sili ona manaia ma le masani ai i Antwerp. Peitaʻi, e tasi le aso e laititi lava. Afai e te filifili e nofo iinei mo ni nai isi aso, matou te ofaina se lisi o tatau-vaʻai faʻalelei.

Middelheim Park

Afai e te manaʻo e malolo i le natura ma le iloa le mea e vaʻai i Antwerp, alu i le paka, o loʻo tu i ni nai kilomita mai le nofoaga tutotonu faʻasolopito. Na suia e le pulega i le lotoifale le laufanua e avea ma se vane faatagata.

O le muamua taʻua o le paka o se tumaʻoti meatotino amata i tua i le ogatotonu o le 14th seneturi. I le amataga o le seneturi talu ai, na faʻatau e pulega o le lotoifale ma tatala i le lotoifale tagata nonofo ma turisi. O le paka o se tele teritori, teuteuina i le Igilisi sitaili - mutia, ala savali, togavao.

I le vaitaimi o taua, toetoe lava a leai se mea na totoe o le tosinaga, ae o le 1950 na toe faʻaleleia ai le paka ma le faʻaliga muamua o faʻatagata na faia i lona teritori. Talu mai lena taimi, o le tosina ua avea aloaia o se tatala-ea falemataaga o Antwerp. O le pulenuu lava ia na sailia ni faʻatagata.

I aso nei, o le paka faʻaputuga o loʻo faʻatusalia e faʻatagata o se talafeagai foliga, faʻamatalaina fuainumera, o le aofaʻi o faʻaliga e tusa ma le 480.

Brewery Lima poʻo De Koninck

O le lisi o tatau-vaʻai i Antwerp aofia ai le lauiloa Hand Brewery, faʻavaeina i le 1827. O le aiga o De Koenick na maua se fale talimalo ma ina ua mavae sina taimi, na avea ma faleoloa lelei.

O loʻo iai faʻamatalaga i talafaʻasolopito o talaʻaga o tala ane o le faʻavae sa i ai se maʻa na faʻaalia ai le alofilima, e faʻamanatu ai i tagata o le taulaga le manaʻoga e totogi lafoga. O le mafuaaga lena mo le tele o tausaga o le faalapotopotoga na taʻua o le Brewery of the Hand, peitai, o lea ua lauiloa i le lalolagi atoa o le De Koninck Brewery.

Ina ua maeʻa le Taua Muamua a le Lalolagi, na amata ona atiaʻe malosi le gaosiga. I le faʻaiuga o le seneturi talu ai, na faʻaalia ai e tagata e ana le ituaiga faʻafouina - o fale gaosi oloa faʻaonapo nei o loʻo faʻaauupegaina i masini tulaga ese. O pia e faʻafofoa i tamaʻi vaega, o lea e tofo ai pea tagata asiasi i se vai inu fou.

Manaia! 80% o fale faʻatau a Antwerp e faʻatau le pia a De Koninck.

Taʻitasi ituaiga o vai inu o loʻo tuʻuina atu i lalo o le igoa muamua - Magnum, Nepukanesa. I aso nei, e mafai e turisi ona asia se nofoaga tele e tuʻufaʻatasia ai se falemataaga pia, se faleoloa sisi, faleoloa - meaʻai, sukalati, fale falaoa.

Manaia! Ua faʻafaigaluega e le pulega a Antwerp le 11 miliona Euro i le poloketi.

Malumalu o st paul

O le tosina atu o loʻo tu i fafo o Antwerp, i le Manu Maketi, lea e sili ona pisi. O le malumalu e taʻua o le penina o le Baroque, e teuina i totonu o se pusa maliu Goth. Na fausiaina mo le sili atu ma le afa seneturi i luga o le 'upega tafaʻilagi lea na tu ai le monaseri Dominican muamua. I totonu o loʻo iai le faʻaputuga o ata vali tuʻuina atu i le soifua ma le maliu o Keriso. O le mitamita o le aoina o atavali "Le Fuʻa" na tusia e le atavali lauiloa Rubens ma "Madonna o le Rosary" saunia e Caravaggio.

O le teuteuina o le malumalu o lona fatafaitaulaga, faʻaopoopoina e 15 Rosenkrats mea lilo, na faia e tamaiti aʻoga o le aʻoga Rubens.

O le isi auiliiliga ofoofogia o le malumalu o le okeni, fausia i le 17th seneturi. O loʻo i ai le togalaʻau i tafatafa o le falesa, ma o se faʻatagata o Kalevario e faʻapipiʻiina i le faʻafoliga, e tuʻufaʻatasia ai ni tupua eseese e 63.

Faʻamatalaga aoga: ia mautinoa ia e alu i se konaseti ma faʻalogo pe faʻafefea ona faʻalogoina se mea fai musika anamua i totonu o se potu e iai pese sili ona lelei.

Antwerp Zoo

Le a le mea e vaʻai i Antwerp ma tamaiti? Ioe, o le pa manu, e te vaʻai ai i mea malie ma seasea manu. O le faʻatosinaina o loʻo aofia i le lisi o sili ona leva ma sili ona matagofie ova i le lalolagi. O le 170 tausaga le matua ma o le nofoaga o 770 manu eseese.

O le zoo e lauiloa mo saienisi suʻesuʻega, o le tamaloa misiona a ana tagata faigaluega o le faʻasao ma faʻateleina le faʻaputugatupe faʻanatura o manu seasea:

Taitasi faapaologa ei ai le igoa muamua. E i ai foi elefane, tapir, maatava oso, buffaloes, zebras, pelikani, penguins.

O nisi o faʻapaologa o fale tuai mai le seneturi mulimuli.

  • E mafai ona e asia le faleoloa i aso uma mai le 10-00 i le 16-45 i le taumalulu ma seʻia oʻo i le 19-00 i le taumafanafana.
  • O le tau o le pepa atoa e 24 euro, mo tamaiti - 19 euro.
  • O le tosina atu o loʻo tu i le: Koningin Astridplein 26.
Auala o Meir

O se lauiloa auala faʻatau lea e mafai ona e fiafia faʻatau ma asiasi i ona po nei pisinisi ma faleoloa tuai. O le uiga eseʻese o le auala o le leai lea o ni felauaiga, e matuaʻi savali lava, savali i fale i le ituaiga Rococo.

O le a le mea ofoofogia e uiga i le auala:

  • Nofoaga tupu na nofo ai Napoleone;
  • Torengebouw skyscraper - o le muamua i le lalolagi;
  • Fale mataaga Burla;
  • fefaʻatauaiga.

Mo faʻatauga ma faʻatauga, alu i Schuttershofstraat ma Hopland. O alatetele e tu tutusa ma Meir, o le numera tele o tamaʻi faleoloa o loʻo faʻatauaina iinei ma e mafai ona e faʻatauina ni aitema.

Faʻamatalaga aoga: O le Meir auala e amata i le nofoaga tutotonu ma faʻalautele atu i le Grote Markt. E tele cafe ma faleʻaiga i luga o le auala.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Dominic Persona's sukalati mafutaga faaleaoaoga

O lenei nofoaga e faʻapitoa mo tagata uma e le mafai ona mafaufauina o latou olaga e aunoa ma sukalati. O le na faavaeina le mafutaga faaleaoaoga, Dominik Tagata, tuufaatasi le fausiaina o suamalie ma faatufugaga. O le iʻuga o le "The Chocolate Line", o se fale aʻoga sukalati o loʻo i le Royal Residence i Meir Street. O le laina sukalati o se nofoaga sili ona lelei e saunia ai galuega sukalati i luma o tagata asiasi i le umukuka a Napoleon.

Lenei o se ofoofogia aoina o sukalati fondant, sukalati fualaʻau ma sukalati faʻatagata. E leai se sili atu suamalie. Tagata fiafia i mea masani e mafai ona taumafai sukalati ma nati, marzipans, ma gourmets moni o le a fiafia i le suamalie ma olive poʻo wasabi sosi.

E manaia! O le sukalati a Dominic Persona e avatua i le aiga tupu i Peleseuma.

Malumalu o Saint George

I le ata o Antwerp vaaiga ma se faʻamatalaga, e te le mauaina i taimi uma lenei lotu, teuteuina i se neo-Gothic style. O le malumalu na fausia muamua i fafo atu o le teritori o le ogatotonu o le nofoaga. I totonu, o le falesa e teuteuina i frescoes, atavali na tusia e Rubens ma faʻataʻitaʻiga ofoofogia o atavali mai le lona 17 ma le 18 seneturi.

  • O se ponesi manaia mo tagata tafafao maimoa o le ulufale atu i le malumalu e leai se tau.
  • O le faʻailoga o loʻo tu i tafatafa o le tu itumalo. O le siosiomaga o le falesa e fesoasoani i le manatunatu loloto ma le tatalo.
  • E mafai ona e mauaina le malumalu i Mechelseplein 22.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

E naʻo se vaega laʻititi o mataaga a Antwerp. O nofoaga e tatau ona vaʻaia e aofia ai le Royal Museum of Fine Arts i Antwerp, ae ua tapunia mo le toefaʻaleleia seʻia oʻo i le 2019.

O ata o Antwerp vaaiga e ofoofogia, ae o le siosiomaga o le taulaga e le mafai ona faʻailoa atu i se ata felanulanuaʻi. Pau lava le auala e faʻatofuina ai oe i le siʻosiʻomaga o Peleseuma o le faʻatau lea o se tiketi i Antwerp.

Faʻafanua o Antwerp ma faʻailoga ilia i Lusia.

Ua maeʻa foʻi le au a le Heads ma le Tails i Antwerp. Faʻafefea ona latou faʻaaluina le faaiuga o le vaiaso i le taulaga - matamata i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Dance Marketing en IKEA MADRID ver ABBAMAMMA MIA (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com