Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aʻoaʻo pe faʻafefea ona oso i fafo le fanafana a Echeveria ma le mea e fai e sosoʻo ai pe a mou

Pin
Send
Share
Send

Echeveria poʻo Echeveria (lat. Echeveria) o se faʻasolosolo tuputupu ae ola laʻau o le aiga gaʻoa. E i ai lau mafiafia o laupepa eseese, aoina i se rosette ma le lautele o le 5-30 cm. I le natura, e ola i nofoaga ma le vevela vevela matutu i luga o laufanua ma maualalo mauga (Mexico, Peru, Amerika i saute) ma e tusa ma le 170 ituaiga.

O le laʻau e faʻailoaina e le mafiafia, laupepa lauolaola, fausiaina rosette, mimilo mimilo i se liʻo, aua o lea na faʻaigoa ai e tagata o le "fugalaʻau maʻa" ma le "maa rose". O le fugalaʻau na faaigoaina i le faamamaluina o le tusiata o tusi i luga o le fugalaau o Mexico Atanasio Echeverria.

Laʻau toto

Faalogo: Tele o ituaiga o Echeveria ola i totonu e mafai ona gaosia fugalaʻau, ae o lenei taunuʻuga mafai faʻatoa maua i le faʻaavanoaina o le laʻau i le lava moli, ona o le faʻafanua amataga o le ituaiga.

Ua sauni le laʻau e fuga mai pe a maeʻa le 2-3 tausaga o le ola. O le masani fugalaau taimi mo echeveria o tautotogo ma taumafanafana, ae i ai ituaiga e i ai fugalaau i le taumalulu.... Fugalaʻau tumau mai lua vaiaso i le masina. O le vaitaimi o fugalaau e mafai ona suia i le fetuʻunaʻi o le ao.

O loʻo iloa i totonu o le atunuʻu ituaiga ituaiga gafatia e fuga mai i le laulau i lalo:

EseeseFugalaʻauVaitau fugalaʻau
AgaveLaʻau fugalaʻau (1-1.5 cm) i le tulaga o logo lapotopoto, samasama pe mumuLate tautotogo amataga taumafanafana
Paʻepaʻe-lauuluFugalaau lanumumu-enaena pupula (cinnabar shade), o loʻo tu i luga o tulimanu e 40-50 cm le umi.Tautotogo ogatotonu
SusuluFugalaʻiga i foliga o se faʻamalu poʻo se pulumu, mumu mumu. Fua 1-2 cm.Faʻaiuga o le taumalulu - amataga o le tautotogo
Fugalaau faʻafuaseʻiSpike-foliga inflorescence luga o le peduncle oo atu i le 1 m le umi. Fugalaau i fafo e mumu, totonu - samasamaFaaiuga o le taumafanafana
OfuTele fugalaʻiga faamalu-foliga o se mumu-samasama lanu ma le axillary peduncle (30-90 cm.)Amataga o le taumafanafana
DerenbergFugalaʻau puʻupuʻu (5-6 cm) ma logo o moli lanumoli i fafo ma samasama i totonumai ia Aperila ia Iuni
DesmetFugalaʻau samasama fai luga o laʻau laʻau aūOgatotonu Iulai
MatagofieLafoaia o mumu ulaula ma se samasama pito i luga, o loʻo aliali mai i luga o lala lalaMae
LauFugala moli lanumumu lanumeamata, ufiufi i se vaega paʻepaʻe o le waxy matalaAperila (i le natura mai le faaiuga o Fepuari)
AlugaPaʻu mumu-samasama fugalaʻau 1-2 cm le lauteleAmataga o Mati
Piacocki poʻo PeacockFugalaʻau mumu i luga o tamaʻi tamaʻi tamaʻiTautotogo-amataga o le taumafanafana
Perenise UliuliFugalaʻau mūmū laiti i mumu inflorescenceAmataga o le taumafanafana
Shaviana poʻo ShoFaʻaaoga ni peduncles ma fugalaʻau fugalaʻau fugalaʻauAmataga o le taumafanafana
BristlyO le lanu ma foliga e foliga laiti (1 cm.) Tulip - ma se suiga mai mumu i samasama; luga inflorescences 30-40 cm maualuga.Le amataga o Iuni
LingualMafiafia, magaugofie au o lanu susulu moliMati ia Me (o nisi taimi i le ogatotonu o le taumalulu)

Faʻafefea ona fuga?

I le vaitaimi o le fugalaau, tasi pe tele uʻamea umi - le lavalava pe ufiufi i laulaʻau - aliali mai i le rosette o lau i autafa poʻo le ogatotonu. O fugalaʻau e i ai le lima-membered fausaga, aoina i se lateral erect inflorescence.

Taua: O le paolo o fugalaau e faʻalagolago uma i le eseese ma le tikeri o le malamalama o le laʻau: i le malamalama susulu, o le laʻau e masani ona mumu, i le malamalama sina, samasama

Matou te fautuaina le maimoaina o se vitio e uiga i foliga vaaia o le fuga o echeveria:

Se ata



Faʻafefea ona ausia le faʻasaʻolotoina o se aū ma foliga mai o fuga

Echeveria mafai ona fuga i le fale pe a fai o le saʻo tuutuuga mo le optimum vevela o mea, faʻasusu saʻo ma fafagaina, agavaʻa faʻatautaia, faʻalagolago i le vaitau ma i se talafeagai nofoaga, o matauina.

Mo le oso mai fuga, oe manaʻomia le avatua mea nei i le fugalaʻau:

  1. Vevela - i le taumafanafana - 20-27 tikeri, i le taumalulu - 6-15 tikeri.
  2. Moli - fiafia i le susulu o le la, e aofia ai le susulu o le la, o lea na ia lagona ai le sili atu le toʻafilemu i luga o le windowsill i le itu i saute poʻo luga o le poletito. E tasi le masina ae le i fuafuaina le fugalaau, oe mafai faʻafoliga faʻateleina le aofaʻi o moli, faʻaaogaina o se faʻapitoa moli moli tua.
  3. Faasusu - i le taumafanafana tusa ma le 2 taimi i le vaiaso (a o le pito i luga pito i luga o le lalolagi mago), i le taumalulu tusa ma le 1 taimi i le masina. I le vaitaimi o fugalaʻau faamoemoeina, e faʻatagaina ona faʻateleina le faʻavaitaimi ile va ole faʻasusu. Ina ia mafai ona aloese mai le pala o laulaʻau, e le tatau ona faʻasusu le fale pe faʻaaoga se faʻamumu i totonu o fale. Ina ia faʻateleina le avanoa o fugalaʻau, e fautuaina e faʻasūsū le maʻa oso aʻe le maʻa i taimi uma (taʻitasi i le 2 masina)
  4. Laʻei pito i luga - i le taimi o le vaitaimi galue, suavai laʻitiiti faʻalaʻeiina mo fugalaʻau succulents faʻatasi ai ma le faʻasusu.
  5. Faʻaliliuga - E manaʻomia e se tamaʻi laʻau se taʻi tausaga i le tautotogo ma faʻatoʻa faʻatumuina e le aʻa le avanoa o le ulo (ua pala pe faʻapipiʻa aʻa, ma ua faʻalauteleina le avanoa).

Oe o le a iloa uma auiliiliga e uiga i le tausiga o Echeveria i le fale iinei, ma faitau e uiga i mea lilo ma auala o le toe gaosia iinei.

Ua mou atu - o le a le isi?

Ina ua mou ese le echeveria ma na umi sona taimi malolo, e le o tagata uma iloa le mea e fai i le isi. I le taimi lea, o le fugalaʻau e tuʻu i totonu o se nofoaga malulu, malamalama lelei, faʻaititia le faʻasusu ma faʻasusu i se mea laititi.

Aisea e le aliali mai ai le aū?

  • le lava poʻo le sili atu o faʻasusu ma fafagaina;
  • leai se malamalama ma se vevela;
  • vaitaimi puʻupuʻu o le "malologa";
  • sesē filifilia eleele ma alavai;
  • le iai o faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  • eseʻese fugalaʻau.

Faaiuga

Echeveria o se sili lelei filifiliga mo amataina togalaau... O se teuteuga elemeni i foliga o fugalaʻau o le a avea ma se teuteuga moni o soʻo se fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ECHEVERIA SETOSA (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com