Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Itiiti cacti mai le ituaiga Rebutia: faʻamatalaga o ituaiga, a latou ata ma foliga vaaia

Pin
Send
Share
Send

Rebution o se lalelei tamaʻi cactus e sau i Amerika i Saute (Bolivia, Peru, Atenitina). Eseese i le lapisi foliga o le au, fugalaʻau laʻitiiti, valiina i soʻo se ituaiga o paolo, o le foliga mai o laʻititi malamalama lanumeamata fualaʻau i le maeʻa o le vaitaimi o fugalaʻau.

O se uiga eseʻese o le teteʻeina o nisi ituaiga o meaola ua soʻona tupu aʻe i le tama teine ​​cacti ona o le lalaina o le ogalaau, ma o lea, nai lo le tasi faʻataʻitaʻiga, o se atoa kolone o laʻau ola. I le tusitusiga, o le a tatou iloiloina ai ituaiga o rebutia ma faʻafefea ona tausia.

O ituaiga lauiloa o le ituaiga Rebutia, o latou faamatalaga ma ata

O le ituaiga Rebutia e aofia ai le tele o ituaiga, lea e eseʻese i tui (lapoʻa, lanu, nofoaga i luga o le au), o foliga o le tino o le cactus (elongated, spherical pe mafolafola), tele ma lanu o fugalaʻau. O le sili ona taatele ma lauiloa ituaiga mo le faaaogaina i totonu o le togalaau o cacti, faamatalaina mulimuli ane i le tusitusiga.

Deminuta


O le eseʻesega tele mai isi ituaiga o le tele o lala i le faʻavae o le au, lea e faʻatagaina ai le cactus ia i ai i ni vaega mafiafia o ni nai faʻataʻitaʻiga. E tuuina atu i se deminute ma i le lapoʻa: o le maualuga o le spherical poʻae oʻo atu i le 10 cm, o le lautele o 8 cm.O le pogati e lanumeamata lanumeamata, pubescent ma lanumoana vao, faʻasolosolo ma umi enaena nila. O fugalaʻau e aliali mai i le pito i lalo o le au, maua se mauoa lanu mumu-moli ma se foliga faʻatumu faʻatasi ai ma tumutumu o petals ua punou i tua.

Krainziana


O le cactus e togitogia i le matagofie o nila manifinifi siliva. E fuga i fugalaʻau mumu lapoʻa, foliga pei o se faʻatumu. Tele taimi latou te tu ai i le tasi itu o le au. O le laʻau lava ia ma fugalaʻau e tutusa i la latou lautele - 4 cm.

Paʻepaʻe-fugalaʻau (Albiflora)


O se ituaiga cactus rebutia o Krajnz, e ese mai ia i fugalaʻau papaʻe. La latou lapoa e afa e laʻititi - na o le 2 cm. Faʻatasi ai ma le toe teteʻeina o le Deminute ma le albiflora, o loʻo i ai lala o latou au i le faʻavae ma ola, ma avea ai ni vaega o cacti. Laʻititi ogalaau e matua lauulu ona o le vaega o nila manifinifi malamalama ufiufiina i latou.

Xanthocarpa


Fugalaʻau o se tamai cactus agalelei e seasea oʻoi le sili atu ma le 1-2 cm i le faʻamau. O le faʻamamafa autu o le xanthocarpa salmonea subspecies o le lanu samasama maaleale.

Taua! E le tau manaʻomia e le laau le faʻaleagaina.

Narvaecensis


O le cactus ei ai le foliga o se polo malosi oomi i lalo mai luga, 4 cm le lautele.O le kulupu o narvasensis mafai oʻo i le 12 cm le lautele. I le tautotogo, o foliga vaivai tolu-senimita o fugalaʻau piniki e aliali mai luga o le ogalaau. O le vaitaimi o fugalaau e mafai ona tumau mo ni masina. O le ituaiga e le taliaina le suavai o le eleele, e faigofie ona afaina i le pala.

Perplexa Donald


O le ituaiga e sau mai South Bolivia. O le maualuga vaapiapi laʻau taunuu 8 cm x 1.5 cm. O le lala i aʻa e faʻatupu ai fuifui mafiafia e fai. O le ogalaau o le cactus e ufiufi i ivi asoaso, liʻo faataamilo. O le lanumeamata lanumeamata lala o le lanumoana paolo o loʻo sosolo i tafatafa ma laumei enaena 2-5 mm le umi, vaʻaia e ala i le enaena susulu o le cactus.

Tusitusiga! E ese mai i isi ituaiga ona e matua taliaina lelei mea i le paolo. O fugalaʻau e faʻatumuina foliga ma tatala i le ao. Fualaʻau fuaina 4 cm x 4 cm tu i fafo ma le pupula piniki paolo o petals.

Sulcorebutia Arenacea


Sulcorebutia ese mai rebutia i lona tele rhizome, foliga pei o se turnip fualaʻau. E sili atu le malosi, tui ma anagata nila mai le ogatotonu o le umi tubercles. O le aganuu e masani i Bolivia. O le ogalaau o loʻo i ai se mafolafola-spherical foliga. Lanu - lanumeamata lanumeamata, enaena. O le maualuga o le cactus o le 3 cm, i le lautele lapoʻa aulia 6 cm. Ufiufi ma liʻo faʻatulagaina ivi asoaso, teuteuina i tubercles ma manifinifi curved spines o samasama samasama pe enaena. Fugalaʻau samasama samasama ma se lanu efuefu mafai ona i ai se manogi leaga.

Cariusiana (Kariusiana)


Afio mai Atenitina. O le ogalaau faʻalautele 4-5 cm le maualuga o loʻo i ai le lautele lautele e uiga i le 5 cm.E tutusa lelei ufiufi ma tubercles ma nila manifinifi malamalama mai 4 i le 20 mm (faʻamoemoeina i le laʻau lava ia). Ola i kolone, fuga ma laiti piniki fugalaʻau o se paolo paolo (oe mafai ona aoao e uiga i cacti ma piniki fugalaʻau iinei).

Violaciflora (Violaciflora)


O le moli samasama-lanumeamata moli ua oomiina i lalo mai luga, o le lautele o le laʻau e 5 cm. O manogi manifinifi o samasama-enaena tone maua 1.5 cm le umi. Latou te ola i autafa ma i le ogatotonu. 3-3.5 cm - o le girth o fugalaʻau, e aofia ai le piniki poʻo le pāuli (o lea la le igoa) petals. Faʻatasi ma le matua, o le ituaiga ua tupu tele ma le tele o vao tuitui.

Marsoneri


O le vaitaimi o fugalaau o loo i le tautotogo. O le lanumeamata lanumeamata lanumumu lanumumu-lanumumu nila e faʻafetaui matagofie ma le susulu moli poʻo samasama fugalaʻau. O nisi fualaʻau laʻau atonu e i ai ni pupula mumu. Fua ogatotonu: 4 cm x 5 cm, fugalaau tusa ma le 4 cm le lautele.

Fuga-tele (Grandiflora)


O loʻo tu mai fafo ma fugalaʻau lapoʻa i luga o se faʻapaʻepaʻepaʻe mumu. Latou mafai ona oʻo atu i le 6 cm le umi ma oʻo i le 4 cm lautele. O se tagata matua faʻataʻitaʻi e mafai ona tupu aʻe i le selau o fugalaʻau. Atunuʻu - Atenitina.

Laʻitiiti (Miniscula)


O le tamaʻi vaʻaiga, e faʻafefeteina i luga aʻe, e oʻo atu i le 5 cm le lautele. Laʻititi nila o le siliva ma le enaena lanu e faʻatulagaina i se liʻo. O fugalaʻau tubular laʻititi e lanu mumu. Lenei tamai cactus matagofie e sau mai Atenitina (oe mafai ona aoao atili e uiga i le eseese tamai cacti iinei).

Senile (Senilis)


E i ai lona spherical, teʻa faʻalautele au, o lona maualuga e seasea sili atu i le 8 cm. O loʻo saluina i le malamalama (e masani ona paʻepaʻe) tele tolu-senitimita matuitui. O fugalaʻau e laʻititi, mumu i le lanu ma le autu sinasina.

Canigueralii


O le ituaiga e sili atu ona teteʻe i le lāmala nai lo isi suiga. O tamaʻi fugalaʻau mūmū sesega e masani ona maua i le pito i luga o se tamaʻi polo e pei o se polo. O fugalaʻau e pei o ni logo, i totonu o ipu o loʻo iai fusi o samasama stamens. E uumi ma faigata le vao tuitui a Caniguerali (e iai ni cacti e leai ni vao tuitui?).

Tausiga

Pei o se cactus, rebutia o se sili unpretentious laau. I lalo o nisi mataupu faʻavae o le teuina i le fale, oe mafai ona ausia sili lelei atinaʻe o le cactus ma lona fugalaʻau:

  • O le nofoaga o le ulo e filifilia ina ia le paʻu tonu le la i luga o le laʻau. E lagona e Rebutia le mafanafana i se nofoaga susulu lelei, ae mafai e le malamalama ultraviolet ona tuua ni mumu i luga.
  • E faapalepale lelei le cactus ile vaitau mafanafana, ae ile taumalulu (vaitaimi e le moe ai) e sili le tuʻuina ole koneteina male laʻau ile nofoaga malulu (6-12 C).
  • I le taumafanafana, o le rebutia e faʻasusuina masani i tamaʻi vaega e puipuia ai le mago i fafo poʻo le faʻasusu o le eleele. I le taumalulu, e faʻaititia le faʻasusu, ma ia Setema-Oketopa, latou te le faʻasusu lava.
  • Ina ia aloese mai le pefu i luga o le cactus au, e tatau ona masani ona faʻasusu i le vai mama mai se fagu fagu.

    Taua! Rebutia e le taliaina le efuefu mago ea. E manaʻomia le faʻatulagaina o le ea i totonu o le potu i taimi uma ma aua le faʻatagaina le laʻau e nofo i le teu mo se taimi umi.

  • O le cactus e le manaʻomia se taotoga, e lagona lelei i se kulupu ma isi succulents i le florarium.
  • A faʻailoa atu le laʻau i le ea fou, e tatau ona vaʻaia lelei le puipuiga mai le timu, matagi malolosi ma iniseti.
  • O le fafagaina e le aunoa ma faʻapitoa sooupu mo le cactus aiga e manaʻomia mo rebuts i le taimi o tuputupu ae vaitau (mai le tautotogo i Iulai)
  • O le cactus e gaosia i totonu o atigipusa lautele papaʻu, maua ai se vaega alavai.

Faaiuga

Rebutia o se ofoofogia ma sili ona matagofie laʻau. Ona o lona laʻititi tele, e mafai ona e teuina se cactus i soʻo se potu ma e oʻo lava i se ofisa. Spherical trunks ma lapoʻa pupula fugalaʻau o le sili faigata talitonuina paʻu (mai kanesa ma moli i le mumu ma le pāuli) o le a teuteuina soʻo se florarium.

O le cactus e le manaʻomia se tausiga faapitoa. Totogiina o ia, sina manatuaina o le alofa o le la ma le toega o nai tulafono mo le tausiga, o le fugalaau o le a mauaina se teu matagofie fale, faʻamalieina ma tele fugalaʻau i le tautotogo ma le taumafanafana.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Kim Mais Cactus Flowers (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com