Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Puipui lou lalelei fale: faʻafefea ona togafitia se orchid ma Aktara?

Pin
Send
Share
Send

O le Orchid o se fugalaʻau maʻaleʻale ma lafulemu e sau mai le togavao o le teropika. I le taimi muamua, o le matagofie na vaʻaia i le vao, ae faʻafetai i galuega filifilia, o aso nei ua latou fiafia i lona fuga i le fale. E tumu o ia i le soifua maloloina e le mo uma fai togalaau.

O le fugalaʻau muamua fuga i luga o ia i le 7 tausaga o le olaga. Ona fuga lea i lea tausaga ma lea tausaga seʻia oʻo ina avea ma tagata ua afaina i faʻamaʻi. Ina ia faʻafetauia i latou, o loʻo faʻaaogaina le iniseti o le iniseti o Aktara. Sosoo ai, oe o le a iloa le ituaiga o vailaʻau o ia ma faʻafefea ona faʻaaogaina.

O le a lea ma faʻafefea ona faʻalelei lelei le iniseti?

Uiga Aktara o se iniseti e aofia ai le vaega o neonicotinoids. E agavaʻa ma isi tuputupu aʻe tulafono faʻatonutonu, iniseti iniseti ma vailaʻau. E aoga pe a afaina le orchid i meaola faalafua mai le lisi i lalo.

  • apogaleveleve mite;
  • namu namu;
  • mealybug;
  • talita;
  • thrips;
  • aphid;
  • tino mafolafola.

I luga o se tusi. E maua i Suiselani. Faʻatasi ai ma le faʻatonutonuina o vailaʻau i orchids, e talafeagai lelei mo togafitiga puipuia. Aktara o se aoga fofo mo le puipuiga o fualaʻau, rosa i le togalaau ma homemade violets.

Faʻasalalau pepa

Na mautinoa e le kamupanī na tofu le tagata ma le totoina ma sauniuniga talafeagai mo le tulaga o le tatalaina. O nisi e filifili mo se suavai i le tulaga o le faʻamutaina le faʻatofuaga, aʻo isi e filifili mo granula e faʻapipiʻi i totonu o le vai. Faʻatau se oloa i se tulaga mautu, oe maua se afifi ma le mamafa o le 4 kalama. O lenei metotia ua lava e faʻapipiʻi le orchid ma aveʻese le faʻamaʻi. Tele faifaatoaga ma e ana pisinisi faʻatoʻaga faʻatau fualaʻau, afifi i tele afifi o 250 kalama. O le faʻamalolo lē tumau e avanoa faʻapisinisi i se fagu poʻo se ampoule.

Vaaiga o le talosaga

Aktara galue i luga o le nikotinic-acetyl-choline taliaina o le iniseti neura sisiva. O le autu aoga vaega e loloto i totonu o laulaʻau, feʻaveaʻi luga o le alatoto sisitema. O le vailaʻau e toe tufatufaina ile sela ua atoa nei i le luasefulu itula talu ona faʻasusu. A maeʻa le 1-3 aso, e oʻo i vaega pito i luga o le peduncle ma pito o lau.

Taʻitasi grower faʻaaoga Aktara i lana ia lava pule faitalia. O isi taimi o le iniseti e faʻavaivaia i le aofaʻi saʻo o le vai e puipuia ai le laʻau mai le faʻamaʻi (o le vaitaimi o gaioiga o le 14-28 aso pe a faʻasusu laulaʻau ma 40-60 aso pe a faʻasusu le palapala).

Ua iloa e le aufaifaatoaga poto masani lena e tatau ona faʻateleina le metotia o le vailaʻau ma toe fai togafitiga. A aunoa ma le faia o lenei, latou te le o teteʻi i le faʻafuaseʻi ona pepesi o aphid poʻo faʻamaʻi faʻaleagaina.

Ole vaega autu ole apalai o le taofiofia o meaola, e sili atu le saʻo ma a latou larvae, e mafai ona fofoa mai fuamoa tuʻu loloto i totonu ole faʻavae.

Vailaau malosi

Thiamethoxam o le autu aoga mea. E maua mo le ¼ o le mamafa o fualaʻau, ma isi aoga mea - ¾. Aktara e mitiia i totonu o le tino o lau i totonu o le paʻu, ma totonu o loloto loloto o aʻa i le faʻasusu. O le vailaʻau e vave ona fealuaʻi solo i totonu o vaʻa, faʻatumu uma aʻa. I lenei tulaga, e ola le iniseti e tusa lava pe vevela le potu.

Saogalēmū tulafono ao le i faʻaaogaina

Soʻo se iniseti e faʻaaogaina lelei. Aktara o se vailaʻau na filifilia i le lona tolu vasega oona. A o gaosi laʻau orchid ma substrate faʻatasi ma ia, latou ofuina paʻu totini lima, mata tioata ma se respirator. E fautuaina le faʻatinoina o gaioiga e leʻo faia i le fale, ae faʻapitoa i ofu faapitoa, e mulumulu ma auli pe a maeʻa le taualumaga. A maeʻa ona faʻaaogaina le vailaʻau, ona fufuluina lea o mea faigaluega, o foliga ma lima e faʻatulaga lelei. Ina ua uma ona faia mea uma e pei ona faʻamatalaina i luga, latou nonofo i lalo i le laulau, 'ai ma inu.

Taua! E masani ona totoina e tagata fugalaau poto masani le orchid i fafo poʻo totonu o se potu e mafai ona faʻavaivaia.

E le faʻafuaseʻi ona faia se puipuiga. O le Aktara e mafua ai le oona i le faʻaaoga ma le faʻatamala, e faʻaalia o ia lava e pei ona taʻua i lalo: puaʻi, niniva, leaga o le soifua maloloina. O le maitauina o faʻailoga ia latou lava, latou te taofi ai le faʻagaioiga ma o atu i fafo i le auala.

Afai e oso le vailaʻau i le paʻu, faʻasusu le vaega i se ie pe mulumulu i lalo o le paʻu i le fasimoli. I le tulaga o le faʻafesoʻotaʻi o mata, fufulu mo le 15 minute i lalo o le tafe vai. Ina ia aveʻese se iniseti na ulufale faʻafuaseʻi i totonu o le manava, ave ni nai fualaʻau o le carbon faʻagaina. E le tiga le vaʻai i se fomaʻi e aloese ai mai le afaina tele o le soifua maloloina.

O le a le mea e tatau ona manatua e tagata toto?

  • E faʻasa ona teu le iniseti i totonu o koneteina mai meaʻai.
  • Aua le faʻamuina i ipu latou te 'aʻai ai.
  • Aua le sasaaina le toega o le tali i autafa o vai vai.

Laʻasaga i lea laasaga faʻatonuga faʻatonuga

O le orchid e togafitia ma Aktara, ina ua maitauina le muamua tick, beetle, anufe. Latou te faʻapea:

  1. Filifili ma le totoʻa le nofoaga e faia ai le togafitiga. Orchid o se fale fale. O le ulo e ave i se potu e feololo lelei lona ea.
  2. O le fofo ua saunia vave ae le i faʻagaioia i se knapsack sprayer. E le teuina saunia-faia: e fafagaina tutusa lelei pe a manaʻomia.
  3. Mo le kukaina, ave 5 lita o vai (25 ° C). 4 kalama o le vailaʻau o loʻo faʻasusu i lenei aofaiga o le vai.
  4. A maeʻa maeʻa palu i le lulu, ua sauni le tali mo le faʻaaogaina.

Faʻatinoga

Orchid o se fugalaʻau totonu. E faʻapipiʻi, ave le 4 kalama o le vailaʻau. O lenei aofaʻi ua faʻasusu i le lima lita o vai i le vevela o le potu. Faatasi ai ma lenei aofaiga o Aktara, oe mafai ona faʻagasolo le gata i le tasi orchid, ae 124 sili atu fugalaʻau. Afai e manaʻomia, faʻasusu le substrate ma le sui sooupu, faʻasusu i se eseʻese faʻatosina: 1 kalama i le 10 lita. Afai e tele faʻalaʻeleʻele, faʻasusuina le palapala ma faʻapipiʻi le vaega eleele o le laʻau i le taimi e tasi.

  • 4 kalama o le vailaʻau i le lima lita o vai. O lenei faiga faʻavae e faʻaaoga e puipuia ai orchids mai faʻamaʻi.
  • Tasi ampoule mo 0.75 lita o vai. O le ala lea e ola ai Aktara e tau ai apogaleveleve, ma aphids, ma isi.

Matamata se vitio pe faʻafefea ona fua le aofaʻi manaʻomia o fualaʻau ma Aktara, pe a fai e te le manaʻomia uma le afifiina i le taimi e tasi:

Gaosi mea totō

Aktara o se vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e le gata mo prophylactic ma togafitiga togafitiga. E faʻaaogaina e faʻagasolo ai mea na totoina i totonu o se isi ulo. I lenei tulaga, o se maualuga faʻalauteleina fofo e faia e diluting 4 kalama o le efuefu i le lita o le vai. O le faʻamaʻea maeʻaeʻa e tupu pe a maeʻa aso e onosefulu. O vaega o le laʻau e faʻasusu i le fofo aʻo leʻi tuiina ina ia latou faʻamalolosi, mauaʻa pe a uma ona tui ma e le o aafia i faʻamaʻi.

Aktara o se vailaʻau lea, pe a fai o le metotia e faʻateleina le sili atu (mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻatonuina e luasefulu taimi maualuga atu nai lo le faleoloa fautuaina), o le a le afaina ai le orchid. Florists e le fefefe e fuaina sina sili atu nai lo le 4 kalama o le pauta. O lona eseʻesega o loʻo taoto i le mea moni e faapea i ni nai aso e faʻaliliuina ai le sua o le laʻau e avea oona mo faʻamaʻi.

Faʻaaliga! Afai e te faʻasusuina le fugalaʻau aʻo leʻi faʻagasolo, o le faʻatapulaʻa o le tali e mitiia e aʻa e paʻu ma o le aoga aoga e faʻaitiitia. E le mafai ona aveʻese aphids poʻo iniseti fua i le tasi taimi.

Vailaau faʻatusa

  • Tiara O lenei vailaʻau iniseti e fesoasoani e faʻatamaʻia lelei ai le tele o faʻatoʻaga ma faʻalavelave i totonu o le fale. E ui lava o le autu aoga mea o le thiamethoxam, o le gaioiga e le tutusa ma lena o Actara.
  • Vaʻa folau. O lenei oloa e faʻaaogaina e togafitia ai fatu e faʻasaga i le amataga ma le palapala laʻau faʻalafua. E maua ai le umi puipuiga aafiaga. A faʻagasolo se orchid, e vave faʻatumu uma sela o le laʻau. O sua e manaia tele i mea faʻalafua. O le inuina ina ua uma na "suiga", o le popolevale o iniseti afaina ai.
  • Fomaʻi 8 Aū. O lenei iniseti na faia e Firm Zelenaya Apteka LLC. E tolusefulu lima rubles le tau. E ui lava o le afifi e le manaia, e aoga. Pe a faʻaaogaina, e tatau ona totoina ma le faʻaeteete e le tagata faʻaulu ia u fanafana i fasi fasi paʻu. Nisi saluina le substrate, tuu se aū i le gaogao na tulaʻi mai ma ufiufi i fasi vaega o le paʻu. A o le i faʻataʻitaʻiina, solo ese lau i se fofo o le fasimoli, talu ai e faʻatoa aoga le vailaʻau pe a maeʻa le 7-14 aso.

Teuina o tulaga

Aktar e teu i le vevela mai -10 i le +35 tikeri Celsius. O le vailaʻau e aveʻese i se nofoaga matutu. E teu i le fogafale i lalo poʻo le pusatu, ae alu ese mai meaai ma vailaʻau. Tamaiti ma manu e le tatau ona ulufale i lenei potu. O le koneteina lea e gaosia ai ae le i faʻataʻitaʻia e tiaʻi ese pe a maeʻa ona faʻaaogaina ma le manumalo mulimuli i mea faʻalafua.

Matamata i se vitio pe faʻafefea ona faʻagasolo se orchid ma Aktara:

Faaiuga

Aktara o se aoga mea faigaluega mo le faʻatonutonuina o faʻamaʻi e filifilia se orchid o se taulaga. Newbie growers mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma le fefefe i le soona inu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Any Gabrielly - Cover Never Enough REACTION Shes such a performer! (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com