Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O se teuteuga lelei o lou fale o le agapanthus. Mealilo o le ola ma le tausiga o se laʻau

Pin
Send
Share
Send

Agapanthus o se teuteuga fugalaʻau, o se malo mai Aferika vevela, lauiloa i le amatur florists. E fai lava si faigata ma e le maua ni faʻapitoa faigata i le tausiga ma le galueaina.

I lenei tusitusiga, o le a tatou talanoa ai i foliga vaaia o lenei vailaʻau vevela, mafaufau i ona ituaiga, talanoa e uiga i tulaga o lona tausiga ma tulafono mo le vaʻaia. O le ae aʻoaʻo pe faʻafefea ona e faʻasalalauina lenei fugalaʻau matagofie e faʻaaogaina ai fatu. Matou te fautuaina foʻi le maimoaina o se vitio aoga i lenei mataupu.

Faʻamatalaga

O Agapanthus e aofia ai i le ituaiga o mutia tumau o le Agapanthus aiga... O le ituaiga e le tele, e tusa ma le 10 ituaiga natura .. E tele naua hybrids ma subspecies i nei ona po. Lenei fugalaʻau sau mai Aferika. O le fugalaʻau e manatu o se evergreen ma fugalaʻau laʻau. E i ai lona aʻa tolotolo sosolo volumetric, a umi peduncle, oo atu i le 1 m.

O laulaʻau e basal, fufusi, aoina i se nonoa - o se rosette, tupu i le maualuga o le 70 cm. O inflorescences e lapoʻa tele, tuʻufaʻatasia le tele o fugalaʻau o le malu malu: lanumoana, malamalama lilac, mau papaʻe. Fugalaʻau taimi - taumafanafana - amataga o le tautoulu, fuga umi ma tele. E tupu ma atiaʻe feololo, fesuiaʻi manaʻomia le sili atu nai lo 1 taimi i le 3 i le 4 tausaga. E masani lava ona faʻasalalauina ile vaevaeina o le aʻa, tau le masani ai i fatu ona ole faigata ole gaioiga.

O le faaliliuga moni o lona uiga o le fugalaau ma le alofa o le fugalaau o le alofa. O le faamalu agapanthus e taʻua o le Abyssinian matagofie... Agapanthus i Sasaʻe i totonu o tusitusiga ua taʻua o le Early subspecies o sasaʻe agapandus.

Talafaʻasolopito o mea tutupu ma foliga vaaia

O ituaiga natura na maua i le sili atu ma le seneturi talu ai i luga o atumauga o Aferika i le Itumalo o Cape. O lenei tau e manaʻomia sina aisa, o le mea lea, o ituaiga o hybrid e faʻafaileleina e tagata faʻaonapo nei, onosaia sina faʻaititia o le vevela. I atunuʻu Europa, o le agapanthus e ola i luga o le eleele tatala, e ufiufi ma se malu malu mo le taumalulu.

Perennial Agapanthus ei ai lona tino rhizome... O laupepa e mafiafia, fusipau foliga, tupu i le averesi o 50-70 cm le umi. O laulaʻau e fesoʻotaʻi i le rhizome ma se aʻa rosette. Agapaanthus e iloga i lona lauolaola, mauoa lau o se mauoa lanumeamata lanumeamata lanu. I luga o se peduncle umi, inflorescences e aoina - bouquets o maaleale pupuni o lanu viole, lanumoana, lilac. E masani lava ona fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana, umi le ola o fugalaʻau, tumau seia o le ogatotonu o Setema. I fugalaʻau i totonu o le atunuʻu, o le Agapaanthus Aferika e lauiloa, e sili atu ona fetuʻunaʻi i le tatou tau.

Ituaiga o laʻau ma a latou ata

Faamalu

Umbrella Agapanthus o se fugalaau tumau mai le lili aiga. O ituaiga faʻanatura e afua mai i Aferika. Le aa mafiafia lalo. O laulaau e tupu i luga i le 60 cm le umi ma 2-3 cm lautele. I la latou fausaga, o laupepa e mafiafia, fusipaʻu pei o le, faʻalauteleina i le tumutumu. O fugalaʻau latou te tutupu aʻe i luga maualuga peduncles, o latou umi e oʻo atu i le 80 - 90 cm. Fugalaʻoa e aoina i le tele o bouquets - inflorescences, 30-70 i ia faʻaputuga faʻaputuga.

Fuga umi - 1.5 - 2 masina. A maeʻa ona fuga, e fausia fualaʻau - pusa e tai tutusa ma fualaʻau. Umbrella agapanthus e fiafia i tafega o le mauga, talafatai o le sami. E tele hybrids ma ituaiga, o le sili ona taʻutaʻua o le "Variegatus" - o se laau papala e papaʻe papaʻe i laulaʻau, "Albus" - ma fugalaʻau papaʻe ma isi.

I le taumafanafana, e ola lelei i totonu o se potu malulu ma i le ea fou. I le taumalulu, e le o se manaʻoga e tuʻu i lalo le vevela i lalo ole 10 ° C, o le vevela e sili ona lelei e 14 ° C. Agapanthus faamalu alofa i le malamalama, o se lelei nofoaga mo ia o saute faʻamalama.

Taua: Umbrella agapanthus e le fuga i sina paolo.

O le eleele e tatau ona lava lava susu. O le fale i totonu, le faamalu agapanthus, manaʻomia fafagaina 1 taimi i le 2 vaiaso ma faʻapitoa faʻalauteleina minerale, amata mai le faaiuga o le tautotogo i le Aukuso.

Aferika

O le fugalaʻau lea e taʻua o le lili Aferika. Lenei ituaiga eseese tupu na o i fale mautotogi tulaga..

O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, pupula, mafiafia, laina faʻatusa, tuputupu aʻe i le 35 - 40 cm le umi. O le ogalaau lava ia e umi, e oʻo atu i le mita le maualuga. O le fugalaau ei ai aʻa mamana. O le inflorescences e voluminous, spherical, e oʻo atu i le 20 cm le lautele. O fugalaau e tubular, lanumoana ma lanumoana lanumoana.

O le Safaira ituaiga fugalaʻau i se loloto lanumoana lanu, o le lauiloa ituaiga Aureus ua felanulanuaʻi lau ma se lanumoana fasimea. E manaʻomia le feololo o le vevela, i le taumalulu na te taliaina le paʻu i le 6 ° C. I le taumafanafana e fiafia o ia i le faʻasusu lelei, ae le manaʻomia le faʻasuina. Afapolo agapanthus o matagi faʻapalepale faʻapalepaleina... E mafai ona e tuʻu ia ulo i luga o faʻamalama i saute, ma faʻalanu i le aoauli ma se pupuni mama. Fesuiaʻi i le tautotogo e ala i le vaevaeina o le togavao, ia le sili atu ma le 1 taimi i le 4 tausaga.

Bell-foliga

Lenei ituaiga aofia ai foi i laʻau tumau evergreen perennials. E fai si lapoʻa, e oʻo atu i le 90 cm le maualuga, o laulaʻau e tupu 35 - 45 cm le umi ma 3-4 cm le lautele. O laulaʻitiiti e vaapiapi, lipine pei, i nisi subspecies latou variegated - papaʻe - kulimi kulimi e tuʻufaʻatasia ma le susulu lanumeamata o le lau. O laulaʻau e arcuate, tino ona foliga.

Fugalaʻau - o logo e faʻatumu i foliga, e faʻaloaloa, laʻitiiti - 2, 5 - 3 cm le lautele ma le 2 - 3 cm le umi, o le lanu autu e lanumoana pe lilac. Isis ituaiga tu ese mo lona maaleale lavender fuga... O fugalaʻau e teuteuina i pupuʻu stamens. Loose inflorescences - faamalu e aoina e oʻo atu i le 25-30 fugalaʻau, o loʻo tu i luga, e oʻo atu i le 80 - 90 cm, o ponaivi tulimanu. Fuga i le faaiuga o le taumafanafana.

Agapanthus o se logo-foliga, malamalama-alofa fugalaʻau e matua tetee i le vevela matutu, ae e fautuaina ia totoina na o le puipuia eleele.

Sasaʻe

O se mutia mutia monocotyledonous perennial laʻau afu... Ole averesi o le maualuga, e oʻo atu ile 60 cm.E malosi, tuʻusaʻo, ma tele peduncles fausia ai se faiʻau mafiafia. O laulaula e lanumeamata lanumeamata, ola saʻo mai le aʻa, tupu i le 60 - 70 cm le umi ma 5 cm le lautele, tupu i lua laina, auai i le vaega o le taumalulu.

O fugalaʻau latou e masani, tusa ma le 5 cm le umi, tubular i foliga, faʻalautele atu i le 1 cm le lautele. O le lanu autu o le lanumoana sesega. E uumi le stamens. O le rosette e lapoʻa, e oʻo atu i le 40 cm.Faʻateleina fugalaʻau, e aofia ai e oʻo atu i le 50 - 100 fugalaʻau i le faamalu malulu taʻitasi - inflorescence. Fuga i le ogatotonu o le taumafanafana. O le Eastern agapanthus o se ituaiga tele, e manaʻomia se fagu tele.

E le fiafia o ia i fesuiaʻiga, e maʻi mo se taimi umi, e le sologa lelei, pe a fai ua leaga le aa, e i ai le aʻafiaga o le oti o lenei picky ituaiga.

Tapunia

O le atunuʻu o lenei ituaiga uiga ese o le itu sasaʻe o Aferika.... Tele vaega o lenei fugalaʻau e matua. E fiafia tele i laufanua vaomatua, vaomatua ma mauga, maʻaa. Eseese i fugalaʻau fugalaʻau e leʻi tatalaina - logo. O le lanu o fugalaʻau latou e lanu viole poʻo le lanumoana pogisa.

O laulaʻau ma se lanumeamata lanumoana-efuefu, fusipaʻu foliga, vaiti i le pito i luga. Fugalaʻau e aoina i inflorescences i le tulaga o se faamalu. O se fugalaʻau tele, o le poʻupu e tupu i nisi taimi e oʻo atu i le 1.5 m.E fuga mai i le faʻaiuga o le taumafanafana i le ogatotonu o Oketopa.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

I le fale

E manaʻomia le mauoa i moli - o pupuni i saute e iai pupuni pupuni ile ogatotonu ole vevela ile taumafanafana e talafeagai. I le taumalulu, oe o le a manaʻomia faʻaopoopo moli ma lamepa faʻapitoa ona o puʻupuʻu o le ao. I le tautotogo, taumafanafana ma seia oʻo i le ogatotonu o le tautoulu, e tele le faʻasusu e manaʻomia.

MANATUNATUGA: i le taumalulu, ma le feololo faʻatau, e tatau ona mautinoa o le pito i luga o le substrate e le mago. Ae o le le mautonu o le vai e tatau ona aloese mai ai, o aʻa e le tatau ona faʻasusu, o le vai mai le sump e tatau ona faʻamaligiina pe a uma ona faʻasusu.

E le manaʻomia e Agapanthus le faʻaopoopoina o le spraying, e faʻapapau lelei le ea matutu. Agapanthus tatau ona fafagaina i le taimi o fugalaʻau ma tuputupu aʻe. Minerale ma meaola faʻalautele e manaʻomia, faʻaaoga 2 - 3 taimi i le masina. I le tau mafanafana, o ipu e ave i fafo i le ea fou, i luga o loggias tatala ma balconies. E faʻalauteleina ai le ola lauusiusi ma ola lauolaola.

I le taumalulu, o le vevela sili ona maualuga e 10 - 12 ° C. Agapanthus manaʻomia se lautele, lautele lautele opaque ulo... Substrate tuufaatasiga:

  • humus - 2 vaega;
  • eleele-kuka fanua -2 vaega;
  • laufanua laufanua - 2 vaega;
  • oneone - 1 vaega.

E manaʻomia se nofoaga mo alavai.

Totoina ma tausi i le fanua tatala

Agapanthus togalaau ituaiga e fai aisa-teteʻe ma e le fefefe i togitogi... I itulagi i saute, e mafai ona tuʻu le fugalaʻau i le eleele matala, e ufiufi ai i le otaota poʻo isi fale mago, o le vaega e le itiiti ifo i le 20 cm. I nofoaga malulu, o le agapanthus e masani ona 'eli i le faʻaiʻuga o le tautoulu, tausia ma faʻasusu pea le faʻaputuga eleele. Teu i totonu o le potu malolo poʻo isi potu malulu seʻia oʻo i le tautotogo.

Oe manaʻomia le tuiina o se fugalaʻau i le 3 tausaga. E sili ona lelei le faʻaogaina ole auala felaʻuaʻiga, taofia se polo eleʻele ae le faʻaleagaina le aʻa.

Toe gaosia

Agapanthus e le faʻapalepaleina i taimi uma o fesuiaʻiga, lava fugalaau matua tasi ile 4 - 5 tausaga.

Ola mai fatu

O se matua galue lava ma faʻaalu taimi - sili atu ma le 5 tausaga pasi mai le taimi o le luluina o fatu i le matua o le fugalaʻau. O le totoina o le agapanthus e fatu e faia i laʻasaga, masani ia Mati:

  1. O fatu e faʻasusu i le vai poʻo le tuputupu aʻe faʻaosofia mo le 3 i le 4 itula.
  2. O se tamai fale vevela ua fausia ma se faʻapitoa substrate.
  3. Substrate: O se paluga o laufanua lauʻeleʻele ma le oneone i tutusa tutusa.
  4. Lūlū e aunoa ma le oomiina o fatu - faʻapipiʻi le palapala i luga.
  5. Ufiufi i le tioata poʻo le mafiafia ata tifaga.
  6. E faʻamalosia le faʻalele 2 - 3 taimi ile aso mo le 30 minute.
  7. Faasusu i taimi uma le substrate.
  8. A maeʻa foliga vaaia o le 2 - 3 lau, o laʻau laʻau e totoina i totonu o sili atu lafulemu eleele.

I le vaevaega

O le faʻataʻitaʻiga e faia pe a maeʻa fugalaʻau poʻo le tautotogo peʻa tuiina:

  1. Faʻasusu le substrate i totonu o se ulo.
  2. E aveese ma le faʻaeteete le fugalaʻau faʻatasi ma le 'ele ele.
  3. Tipi le aʻa i ni fasi ma mama, gaosi mea faigaluega.
  4. O nofoaga o tipi e togafitia i le malala ma faʻamago mo le tele o aso.
  5. A faʻamago, o le tipi e tumau pea ona matala, o le toega o aʻa e ufiufi i se ie susu.
  6. Latou te totoina i totonu o se ulo vateatea, i totonu o se feololo faʻapitoa faʻapitoa vaega.
  7. E manaʻomia se vaega alavai.

Fesoasoani: pe a totoina i fanua matala, faʻaopopo le agapanthus i totonu o le ulo ia aua neʻi faʻaleagaina aʻa a o eli mulimuli ane. I eleele maua fua, o le aʻa sosolo malosi i autafa o le taumafanafana.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Afai o le agapanthus lau liliu samasama, oe manaʻomia fetuʻunaʻi le faʻasusui le faʻaititia o le aofaʻi o le susu. Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o au o le au ua lautele faaloloa, avea manifinifi. A amata ona mago ma paʻu laulaʻau, e mafai ona osofaʻia le agapanthus e se apogaleveleve.

O faʻamaʻi e aliali mai i le ea matutu. Oe manaʻomia le togafitia o le fugalaʻau i le fasimoli vai. Togafitiga faanatinati e ala i le sausauina o soʻo se inisetiide - aktar poʻo le faʻatoverm solution o le a fesoasoani. Mo faʻamaoniga, toe fai le faʻataʻitaʻiga 2 - 3 taimi ma le va ole 7 - 10 aso.

Fautuaga Faʻaopopo

Agapanthus o le a tupu lemu i le maualuga o le vevela ma le malamalama moli., aemaise i le taumalulu. Fugalaʻau e le mafai ona faʻamoemoeina. A faʻapea e uumi tele 'au, e manaʻomia nisi lagolago. I le taimi o fugalaʻau, agapanthus manaʻomia faʻateleina susu palapala.

Agapanthus e malo tele, e le fefe i le vaʻa, e onosaʻi lava i le malulu.

Matamata i se vitio e uiga i foliga vaaia o le Aferika Agapanthus:

Faaiuga

Agapanthus ese mai isi teuteuga fugalaʻau i lona ola ai ma isi sui o le laʻau, e fealofani nonofo faʻatasi ma petunias ma daisies, lelei faʻapipiʻi moega fugalaʻau, luma togalaau, togalaʻau ma alalaupapa vavaʻa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Garden Tips: Dividing Agapanthus (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com